.

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

walter kurtz

#26 Re: Namirnice za bolji imunitet

Post by walter kurtz »

Natrij askorbat mega doze :zoka:
vazi

#27 Re: Namirnice za bolji imunitet

Post by vazi »

vinja wrote:
Optimus09 wrote:Kako se zima priblizava,tako se i ja vrlo brzo prehladim.Bijeli luk koristim svakodnevno,iako planiram da odustanem zbog mirisa.
Limun takodje,ali kao da nema efekta.
Sta vi koristite,ili se jednostavno ne moze biti otporan ?
ako ces vec da koristis tbl kao nadomjestak ishrani, barem izbjegavaj hemijske. imas spirulinu, chlorellu (tbl, ali osusenih presanih algi), odlican je propolis, ako mozes jos nabaviti domaci, ako ne, super kakav god, med, cimet, za zeljezo ti je extra kupinovo vino, suhi majdonos, moringa (ja pijem u prahu, jezivo je, kao zabokrecina, ali ode zeljezo u nebesa :thumbup: )
mozda ce zvucati smijesno, ali - topla voda http://alternativa-za-vas.com/index.php ... vruca-voda
svako jutro cim ustanem zadnjih 6 godina pijem sok od pola limuna i kasika meda u casi tople vode (ne vruce, jer vruca unistava i c iz limuna i sam med) i tokom cijelog dana pijem mnogo mnogo tople vode. u pocetku je bilo tesko naviknuti se na to, sad ne mogu zamisliti da popijem hladnu vodu.
i ako ti je dostupno nesto od tiensovih proizvoda, clan porodice prosao kroz teske hemoterapije i zracenja bez pada imunoloskog zahvaljujuci tim proizvodima (hitozan, holikan, kordiceps...) http://www.tiens.hr/hr-hr/
mnogo o imunitetu imas na alternativa-za-vas.com
i da, zdrava prehrana, boravak na svjezem zraku i redovna tjelovjezba. i saransak je super, ma sta ko namirisao :lol: mali savjet - nakon sto pojedes saransak prozvaci malo svjezeg majdonosa, ali bas ga dobro prozvaci. miris bude neznatan ili skroz nestane! veselu i zdravu zimu zelim! :thumbup:
:thumbup:

Ne znaju sarajlije sta je majdonos :?
Optimus09

#28 Re: Namirnice za bolji imunitet

Post by Optimus09 »

...
Last edited by Optimus09 on 20/08/2020 06:18, edited 1 time in total.
vinja

#29 Re: Namirnice za bolji imunitet

Post by vinja »

vazi wrote:
vinja wrote:
Optimus09 wrote:Kako se zima priblizava,tako se i ja vrlo brzo prehladim.Bijeli luk koristim svakodnevno,iako planiram da odustanem zbog mirisa.
Limun takodje,ali kao da nema efekta.
Sta vi koristite,ili se jednostavno ne moze biti otporan ?
ako ces vec da koristis tbl kao nadomjestak ishrani, barem izbjegavaj hemijske. imas spirulinu, chlorellu (tbl, ali osusenih presanih algi), odlican je propolis, ako mozes jos nabaviti domaci, ako ne, super kakav god, med, cimet, za zeljezo ti je extra kupinovo vino, suhi majdonos, moringa (ja pijem u prahu, jezivo je, kao zabokrecina, ali ode zeljezo u nebesa :thumbup: )
mozda ce zvucati smijesno, ali - topla voda http://alternativa-za-vas.com/index.php ... vruca-voda
svako jutro cim ustanem zadnjih 6 godina pijem sok od pola limuna i kasika meda u casi tople vode (ne vruce, jer vruca unistava i c iz limuna i sam med) i tokom cijelog dana pijem mnogo mnogo tople vode. u pocetku je bilo tesko naviknuti se na to, sad ne mogu zamisliti da popijem hladnu vodu.
i ako ti je dostupno nesto od tiensovih proizvoda, clan porodice prosao kroz teske hemoterapije i zracenja bez pada imunoloskog zahvaljujuci tim proizvodima (hitozan, holikan, kordiceps...) http://www.tiens.hr/hr-hr/
mnogo o imunitetu imas na alternativa-za-vas.com
i da, zdrava prehrana, boravak na svjezem zraku i redovna tjelovjezba. i saransak je super, ma sta ko namirisao :lol: mali savjet - nakon sto pojedes saransak prozvaci malo svjezeg majdonosa, ali bas ga dobro prozvaci. miris bude neznatan ili skroz nestane! veselu i zdravu zimu zelim! :thumbup:
:thumbup:

Ne znaju sarajlije sta je majdonos :?
a, cuj... nek' izguglaju 8-)
vinja

#30 Re: Namirnice za bolji imunitet

Post by vinja »

Optimus09 wrote:I sam skoro prosao skoro kroz kemoterapije,gdje si bila ranije :-D
Nabavicu ove stvari,da barem jedna zima prodje kako treba.Osim toga mucim se s alergijom pa valjda ovo ulje pomogne :thumbup:
jos 2013. godine, cim sam vidjela rezultate ja sam tu napisala o ovome... zao mi sto nisi prije vidio...
KARCINOM I BORBA SA NJIM!!! - Page 48 - Forum Klix.ba i zena koja je to pila, evo peta godina od operacije, hemo i zracenja - (rak usao i u limfu, doktori je bili otpisali) svi nalazi uredni, ona super...
ljudi su skepticni, ne znaju mnogo otome i u startu to uopste ne uzimaju kao opciju...
za alergije - ja sam imala toliki problem s tim da sam se doslovno jednom predozirala kortikosteroidima jer nisam mogla disati, gusila sam se, uzas...tada otkrijem extrat kospica grozdja... znaci JEDNU kutiju popila 2011. i od tada ja vise nikada nikada nikada nisam imala alergijsku reakciju u toj mjeri. sad na proljece 5-6 dana koji put kihnem, malo nosic procuri i cao. ako ikako mozes to nabaviti, extra je
evo ovdje mozes malo o tome procitati, a izguglaj sam pa vidi. http://www.zdravljeizprirode.hr/proizvod.php?id=16
ja sad povremeno popijem po kutiju, cisto da malo ocistim tijelo.
sretno, care!
ovo_mi_je_nick

#31 Re: Namirnice za bolji imunitet

Post by ovo_mi_je_nick »

Nisu baš namirnice ali koristi i to veoma efikasno:

Čurkotovo ulje
Selen tablete
Vitamin C (1 KM deset komada od 500 mg)
Optimus09

#32 Re: Namirnice za bolji imunitet

Post by Optimus09 »

...
Last edited by Optimus09 on 24/08/2020 21:44, edited 1 time in total.
vazi

#33 Re: Namirnice za bolji imunitet

Post by vazi »

Optimus09 wrote:
vazi wrote:
Optimus09 wrote:Koristi li ko ulje crnog kima i od kojeg proizvodjaca ?

Koristim ja, kupila u apoteci pise

Mase in egypt
A za informacije na http://www.safaproduct.com

Na boci plasticnoj utisnuto el hawag co.

Pa hajd znaj ko, sta, gdje ali meni je odlic'o.
Bas sam probao ovaj iz Egipta,nikad nista slicno okusio.
Uzimas li s jos necim ili se moze naviknuti :-D
Meni je ok skroz, nisam osjetljiva na ukuse, cak volim ovaj neki opor ukus i pred spavanje svaku vecer uzmem cajnu kasicicu samog ulja.
Cini mi se da je bolje i nepce naviknuti na siroku paletu ukusa .
meteorit135531

#34 Re: Namirnice za bolji imunitet

Post by meteorit135531 »

Ja ne znam zasto ljudi toliko paznje poklanjaju bijelom luku.
Ja svaki dan ujutro pojedem 5 cehni bijelog luka , ne gutam sa vodom vec ga zvacem u ustima.
Ne citavu veliku cehnu, vec odlomim 5 manjih koje formiraju onu veliku naravno , ali ne pomaze pri podizanju imuniteta, vec sam prije 10 dana imao jaku prehladu koja je uzrokovana padom imuniteta.
Jak i prodoran kasalj se cesto javlja , ali to pripisujem zimskim mjesecima
Post Reply