.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dobojlija81

#76 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by dobojlija81 »

u ovom zecu leži grm
phillie

#77 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by phillie »

SedamdesetSedam wrote:Zdravo, registrovao sam se ovdje i imam par pitanja pošto baš ne vjerujemo rodici koja živi u Americi, riječ je o njenom mužu i njegovim primanjima, a porodica se isto raspituje pa sam ja zadužen da provjerim...

Nakon što je završio fakultet on je radio 5 godina u firmi koja se zove "Blackstone Group" - nešto oko finansija, nakon toga je prešao u firmu "Goldman Sachs" isto oko finansija i tu radi već 4 godine. Ona kaže da on zaradi oko 300 000 dolara godišnje - pa ispada da on za mjesec dana zaradi preko 25 000 dolara a eto ima 9 godina iskustva, ne vjerujem realno. A znači nije tamo nikakav direktor ona bi nam rekla. Meni je to bilo sumnjivo da su baš tolike plate pa sam malo istraživao i na internetu mi pokazuje daleko manje plate. Recimo po 50-60 000 dolara godišnje a za direktore sektora po 150 000.

Oni žive u Čikagu, ona kaže da on često ni ne dođe kući, već noći u firmi ili negdje blizu firme jer im kuća nije baš blizu ili je na nekim putovanjima non stop u glavnom kući radnim danom ga ne možeš zateći. Ako dođe onda samo odspava i na posao, ne pamti kad su negdje otišli zajedno njih dvoje radnim danom. Radi po 15 sati dnevno. Kojoj oni klasi u Čikagu pripadaju.
Pokazivala nam je i slike kuće gdje žive, zanima me u koji oni sad sloj spadaju, kuća nije vila ali je povelika i luksuzna, ima sigurno oko preko 250 kvadrata ali je baš fino sređena.

Ona ne radi ništa.

Meni ovo sve malo izgleda preuveličano pa bi htio da se raspitam oko iskustvava ostalih ljudi, pogotovo onih koji žive u Americi. U kakvu oni klasu spadaju, moraju li se oni za tu kuću baš naglaviti i najviše me zanimaju primanja ovog čovjeka. Završio dobar fakultet (ne znam koji ona kaže dobar je), radi 9 godina u struci ali mi ove cifre izgledaju preuveličano. Lude cifre, pa šta radiš ako ti daju toliku platu?

hahahahahahahahaha o kruh ti ljubim hahahahahahahaha

SedamdesetSedam wrote: Ej čovječe on DNEVNO zaradi 800 dolara. Dođe u Bosnu kaže hoće u restoran odemo u restoran, valjda kad zove kontamo on i časti mi se zaletimo naručimo nešto malo skuplje na kraju večere lik ladno pita koliko je njegov obrok para, vadi toliko para i plaća sam sebi, mi sjedimo i gledamo, a mi??!
hahahaha klenovi hahahahahaha
drastic

#78 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by drastic »

SedamdesetSedam wrote:Zdravo, registrovao sam se ovdje i imam par pitanja pošto baš ne vjerujemo rodici koja živi u Americi, riječ je o njenom mužu i njegovim primanjima, a porodica se isto raspituje pa sam ja zadužen da provjerim...

Nakon što je završio fakultet on je radio 5 godina u firmi koja se zove "Blackstone Group" - nešto oko finansija, nakon toga je prešao u firmu "Goldman Sachs" isto oko finansija i tu radi već 4 godine. Ona kaže da on zaradi oko 300 000 dolara godišnje - pa ispada da on za mjesec dana zaradi preko 25 000 dolara a eto ima 9 godina iskustva, ne vjerujem realno. A znači nije tamo nikakav direktor ona bi nam rekla. Meni je to bilo sumnjivo da su baš tolike plate pa sam malo istraživao i na internetu mi pokazuje daleko manje plate. Recimo po 50-60 000 dolara godišnje a za direktore sektora po 150 000.

Oni žive u Čikagu, ona kaže da on često ni ne dođe kući, već noći u firmi ili negdje blizu firme jer im kuća nije baš blizu ili je na nekim putovanjima non stop u glavnom kući radnim danom ga ne možeš zateći. Ako dođe onda samo odspava i na posao, ne pamti kad su negdje otišli zajedno njih dvoje radnim danom. Radi po 15 sati dnevno. Kojoj oni klasi u Čikagu pripadaju.
Pokazivala nam je i slike kuće gdje žive, zanima me u koji oni sad sloj spadaju, kuća nije vila ali je povelika i luksuzna, ima sigurno oko preko 250 kvadrata ali je baš fino sređena.

Ona ne radi ništa.

Meni ovo sve malo izgleda preuveličano pa bi htio da se raspitam oko iskustvava ostalih ljudi, pogotovo onih koji žive u Americi. U kakvu oni klasu spadaju, moraju li se oni za tu kuću baš naglaviti i najviše me zanimaju primanja ovog čovjeka. Završio dobar fakultet (ne znam koji ona kaže dobar je), radi 9 godina u struci ali mi ove cifre izgledaju preuveličano. Lude cifre, pa šta radiš ako ti daju toliku platu?

15 sati dnevno radi a nekad i više radi, istina ili nas laže?
malo je to ovdje smecar zaradi $2000 nedeljno
phillie

#79 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by phillie »

Al' ovo: "kojoj oni klasi u Cikagu pripadaju ?" :D :D :D :D :D
Cherry-Cherry

#80 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Cherry-Cherry »

Al treba svu familiju dovesti i naći im posao :mrgreen:
A što bi im tražio posao, neka im daje para, ne moraju da rade, ipak smo mi iz Bosne, kod nas je bio rat.
saja_dj

#81 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by saja_dj »

SedamdesetSedam wrote:Ma prosjek je možda za američke standarde gdje je većina debela onda je iznad prosjeka. Ona je tamo otišla na work and travel program i našla sebi muža.

Ja da sam u situaciji njenog muža, da imam toliko para znam sigurno da bi u Bosnu redovno slao rodbini i da bi ih sve pokušao dovesti i zaposliti u Americi.

Ej čovječe on DNEVNO zaradi 800 dolara. Dođe u Bosnu kaže hoće u restoran odemo u restoran, valjda kad zove kontamo on i časti mi se zaletimo naručimo nešto malo skuplje na kraju večere lik ladno pita koliko je njegov obrok para, vadi toliko para i plaća sam sebi, mi sjedimo i gledamo, a mi??!
Ckeaj malo, jeste li porodica ili ste sponzoruse "bogatom ameru"?
Šveđanin

#82 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Šveđanin »

Sa takvim CV i a najbitnije radnim iskustvom cudo da mu plata nije i veca. Direkt sa faksa zaposliti se u Blackstoneu i tu raditi 5 godina je jako velika stvar, ovo poslije je samo pozitivna posljedica toga.

Ostatak teksta i dileme ko treba platiti racun u restoranu da zanemarim. :? :-)
phillie

#83 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by phillie »

saja_dj wrote:
SedamdesetSedam wrote:Ma prosjek je možda za američke standarde gdje je većina debela onda je iznad prosjeka. Ona je tamo otišla na work and travel program i našla sebi muža.

Ja da sam u situaciji njenog muža, da imam toliko para znam sigurno da bi u Bosnu redovno slao rodbini i da bi ih sve pokušao dovesti i zaposliti u Americi.

Ej čovječe on DNEVNO zaradi 800 dolara. Dođe u Bosnu kaže hoće u restoran odemo u restoran, valjda kad zove kontamo on i časti mi se zaletimo naručimo nešto malo skuplje na kraju večere lik ladno pita koliko je njegov obrok para, vadi toliko para i plaća sam sebi, mi sjedimo i gledamo, a mi??!
Ckeaj malo, jeste li porodica ili ste sponzoruse "bogatom ameru"?
Ma kakva porodica, vidis da mu se zenina famElija navalila na kosti...nije ni cudo sto covjek radi po 15 sati dnevno, i ne mili mu se ici kuci :D :D :D
¤ jelena ¤

#84 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by ¤ jelena ¤ »

Nije sreća para puna vreća, nego vaka tazbina, mašala. :D
Fudo387

#85 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Fudo387 »

Momak hvala za temu, bas sam se od srca nasmijao.
Sta kaze lik, izadjemo u restoran, narucimo najskuplje i na kraju paksu plati samo svoj ceh.
A mi? :lol: :lol:
nKrkan

#86 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by nKrkan »

Ovo ja viđah u filmovima 8)
almir90

#87 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by almir90 »

Ako ovo nije trolanje, i zafrakvanje sa rajom, poručio bi pokretaču teme i cijeloj užoj i široj familiji da izvrše kolektivno samoubistvo.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#88 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Yahweh »

Znam bar 20 amerikanaca sa kojima sam izlazio redovno, to što je lik trazio da plati svoju klopu to je za njih normalno... To samo na balkanu ima, radimo 2 dana za 50 KM i onda izletimo u kafani, daj turu, daj ovom i daj onom sta ce piti. Ljudi cijene svoj dinar ko oci u glavi, marka im je ogromna.

Nisi nam pokazao sliku kuce a vala ni slika rodice nije na odmet, čisto da je malo bolje upoznamo, kao i okolinu u kojoj ona obitava po vazdan sama.
Keiko

#89 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Keiko »

Sad fino rodica i zetu pošaljete listu. Otprilike ovako:

Tetka Zilha $500 mjesečno
Amidza Hilmo $700 mjesečno (on je bio u armiji)
Senad $350 mjesečno, njemu treba za kadare
Selvedina $800 mjesečno, ona ima dvoje djece a bilmez od co'jka joj puno pije
Elmedina $600, za stajling sto joj treba kad pjeva u Beće u kafani
Nana $250 za lijekove
Itd
Itd
Bodkin

#90 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Bodkin »

Ona ne radi ništa.

15 sati dnevno radi a nekad i više radi, istina ili nas laže?
Procitao samo uvodni pasus i zadnju recenicu. Da tacno je sve ako radi za GS. I da lopton zaradjuje i da radi 15 sati
Fudo387

#91 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:Procitao samo uvodni pasus i zadnju recenicu. Da tacno je sve ako radi za GS. I da lopton zaradjuje i da radi 15 sati
http://www.payscale.com/research/US/Emp ... nc./Salary
phillie

#92 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by phillie »

Keiko wrote:Sad fino rodica i zetu pošaljete listu. Otprilike ovako:

Nana $250 za lijekove
Itd
Itd
I kad pravi godisnji izvjestaj za povrat poreza uz ove stavke samo napise "SADAKA". Ujka Sem ce mu halaliti sve :D
walter kurtz

#93 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by walter kurtz »

:zoka:
JThomas

#94 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by JThomas »

:roll: :-) :lol: :lol: svaka čast
Nepass

#95 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Nepass »

skontaj da mu ti isto znacis kao i ja, nista
koji kurac ce ti davati pare
512MB

#96 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by 512MB »

Pitaj da i teb nadje na stelu neki poslic u GoldmanSachs, ta rodbina ste haman :)

Sala na stranu, covjek je godinama placen da klijentima razmnozava lovu i da svojoj firmi stedi, i on ce vam sad doci dernecit u kafanu i placat citavoj rodbini kafe. Nasumicno trosenje para je odlika fukare.
512MB

#97 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by 512MB »

sinuhe wrote:Covjek sa tolikom platom ne radi toliko. Trolanje.
U njemackoj postoji zasebna klinika za ovakve. Uce ih da ponovi idu u kupovinu namirnica, peru zube i cesljaju se. Uce ih da se vrate u normalu tako reci. Ti ljudi godinama nose iste jeans neoprane. A 250k je buranija inace za ovakve fondsmanager.
ferratilis

#98 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by ferratilis »

Samo da se ne zavrsi kao u ovom filmu
https://www.youtube.com/watch?v=drDu9Ta1JWc
Edin H.

#99 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Edin H. »

Keiko wrote:Sad fino rodica i zetu pošaljete listu. Otprilike ovako:

Nana $250 za lijekove
Itd
Itd

Ma nego, samo udaras e-mail-ove, pisma, drustvene mreze, pa i video uratke :D ..., ko ne trazi nece ni dobiti. Ovaj je nekakva zesca stipsa, i stvari treba izanalizirati, isplanirati, te uskladjivati u skladu realizacije predvidjenog plana.

Ako nista, nece vas vise zavaljivati po vecerama :izet:
klixo

#100 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by klixo »

De reci da trollas majke ti :roll:

I btw. za ovu scenu u restoranu , bio on tezak par hiljada ili par milijardi oni se ne rasipaju sa parama cak ni kad je mali racun u pitanju.
Sto neko rece , rasipanje je odlika fukare i ako malo dublje gledas sadakom cinis medvjedju uslugu ljudima.

To sto bi ti ,da zaradjujes toliko, pocastio komplet selo govori da neces nikad ni zaradjivat toliko :mrgreen:
Takvi cim dodju do malo para spiskaju na kafanu i sl...
Post Reply