.
- nadžak
#51 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Ma kakav trol ba, ko da se ovako ne razmišlja kod nas? De ba. Takvi smo oduvijek. 
- spreca
#52 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
i jos ga pojedu uz kafu kad dodjudječak sa šibicama wrote:Jos kad dodju u posjetu ljeti, donesu Lindjo keksspreca wrote:ja bi rodicu tuzio za nanosenje moralne boli.........cuj 300.000 S , a njih samo dvoje i jos nesalju ni zute banke
- sinuhe
#53 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Covjek sa tolikom platom ne radi toliko. Trolanje.
-
ing-ecc
#54 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Da, slazem se. Koliko god ovaj trol'o budimo svjesni da je ovakvih prica sve vise, 'sta ima kod komsije'.piupiu wrote:Nebitno, tema ima moralnu pouku.bingov buraz wrote:Trola vas
covjek pelcercici jedni
Eto ovaj je stisnuo jajca pa to srocio pismeno a svakako je zanimljivo cuti misljenja i stavove.
- uglavnomja
#55 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
koliko znam, iz filmovapiupiu wrote:gospodja profiterka wrote:Jesu li oni u Americi? Ako se razvedu, njoj pola svega plus kuća.uglavnomja wrote:ma hebo ne 300 milja nego 3 miliona ako radi 15-17 sati dnevno, ne dolazi kuci, ni ne zna da ima zenu ...![]()
a i njoj pljacka, mos mislit ... ostalo joj samo da rodbini prica o parama, a zivot 0 bodova. ako proba sverat, eto razvoda i noj sipak. svakako ne radi, ode na ulicu. ili da se vrati rodbini u bosnu![]()
(naravno ako je sve ovo istina)
A život joj je sjajan, uživa, pare liježu, ona kiti kuću, ide na jogu, manikir, pedikir...
Samo se vi tješite.![]()
- red evil
#56 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
I ja mislim da vas rodica laže, provocira.

- XXS
#57 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Ja pogane i ljubomorne rodbine.
Sta vas boli kurac koliko covjek zaradjuje?
Sta vas boli kurac koliko covjek zaradjuje?
-
pemanapemani
#58 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Najbolja je ona, parafraziram, - porodica se raspituje, pa sam ja angažovan da provjerim.
To jedino u BiH ima, organizovan čitav sistem kopanja po tuđem životu.
- spreca
#59 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
naj bezveznija stvar je tudje pare brojiti i svoju zenu jebavati..........ako ste htjeli merhametli zeta niste je trebali udati za gringosaSedamdesetSedam wrote:Muž nije naš - on ima britanske-anglo korijene oni su tu generacijama. Tata od njenog muža je radio isto sličan posao.
Nisam ja mislio ništa loše, njoj svaka čast, dobro se udala. Meni je samo priča bila sumnjiva. Ona hoće pomoći i uvijek da para, donese poklona, ali muž joj to mrsko gleda. On je samo 1 bio u Bosni i tačno vidiš da bi radije crko nego ti dao recimo 50-100 dolara a eto ima platu ko zna koliku. Muž neda ništa, ne zove te u goste, neće da te počasti, u restoranu plaća samo svoje, znači kao da nismo rodbina.
Rodica pomogla da dođe par bliskih rođaka, našla im posao i uklopili su se. Njen muž prvo uopšte nije htio da se angažuje za bilo koga a sigurno može jer radi dobar posao, i na kraju ga ona zamolila i jedva što kažu preko qrca pristao. Čak šta više mislim da nas je još više zamrzio nakon što je morao tako bez ikakve volje da pomogne da se nađe posao rodbini.
Dakle to je ta plata ali ipak kad dodamo osiguranja, poreze itd itd.. to se smanji, znači za mrvicu je slagala.
-
The BEN10
#60 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Šta čovjeku otezavate posao, dobio je zadatak da provjeri platu. 
- XXS
#61 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Valjda kontaju, muz nije u SDA i nema sanse da toliko zaradjuje.pemanapemani wrote:Najbolja je ona, parafraziram, - porodica se raspituje, pa sam ja angažovan da provjerim.![]()
- ¤ jelena ¤
#62 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Jadna žena s ovakvom rodbinom.
Poslije ove priče sva laganja dijaspore kako se neeeema para su skroz opravdana.
Poruka rodici ako slučajno naleti na ovu temu: ženo, ne budi blesava, slaži ih da si ih lagala i da ustvari para nemaš!
Poslije ove priče sva laganja dijaspore kako se neeeema para su skroz opravdana.
Poruka rodici ako slučajno naleti na ovu temu: ženo, ne budi blesava, slaži ih da si ih lagala i da ustvari para nemaš!
- cvrčak_na_hedonizmu
#63 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Vozi se trolla, a vi se primate, opet 
-
paladinka
#64 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Njegova stvar hoce vam dati para ili ne , sta uopste raspravljate u familiji o tome .
-
pemanapemani
#65 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Bilo bi odlično da je to sindrom samo SDA simpatizera.XXS wrote:Valjda kontaju, muz nije u SDA i nema sanse da toliko zaradjuje.pemanapemani wrote:Najbolja je ona, parafraziram, - porodica se raspituje, pa sam ja angažovan da provjerim.![]()
Etički smo zglajzali, a uvijek smo bili pogodno tlo.
Kako treba biti pozitivan - to je nešto zajedničko za sve narode i ostale.
- Ajatolah_
#66 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Priča je izmišljotina, džaba ste se uskukali.pemanapemani wrote:Bilo bi odlično da je to sindrom samo SDA simpatizera.XXS wrote:Valjda kontaju, muz nije u SDA i nema sanse da toliko zaradjuje.pemanapemani wrote:Najbolja je ona, parafraziram, - porodica se raspituje, pa sam ja angažovan da provjerim.![]()
Etički smo zglajzali, a uvijek smo bili pogodno tlo.
Trebalo bi ukinuti mogućnost otvaranja tema za ljude koji nemaju bar, šta ja znam, 100 postova...
- cvrčak_na_hedonizmu
#67 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Baš tako, evo glave ako par istih ljudi ne trolla godinama, a ovi se pecaju ko somovi, again and againAjatolah_ wrote: Priča je izmišljotina, džaba ste se uskukali.
Trebalo bi ukinuti mogućnost otvaranja tema za ljude koji nemaju bar, šta ja znam, 100 postova...
-
krater
#68 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Baš tako, evo glave ako par istih ljudi ne trolla godinama, a ovi se pecaju ko somovi, again and againAjatolah_ wrote: Priča je izmišljotina, džaba ste se uskukali.
- burekodsira
#69 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
skupila se rodbina da rastahbiri odakle fraeru lova, možda ih laže pa da im ne bude bespotrebno krivo 
- truts
#70 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Budiš se ujutro, piješ kafu, zapališ cigaru i pogledaš seriju, kad zvoni telefon, zove tetka iz Živinica. Kaže da uredno prati mjesečne prihode i rashode čitave famelije, al ovi iz esadea izgleda da malo slabije žive na osnovu kakva primanja imaju. Mora se to provjerit, jer nije valjda da štede, možda onda planiraju dijete koje bi išlo na koledž koji je preko bare veooma skup. Ili možda rodica laže, jer od malih nogu pokazuje animozitet prema ostatku famelije, pa sad konta tamo pobjegla pa da vas sve mere učinit ljubomornim... mnoge su opcije moguće, možda je neka teorija zavjere, ovo ide dublje nego što misliš..
-
Heller
#71 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Jel ti rodica vrh pička, ako jes ima logike.
- uglavnomja
#72 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
SedamdesetSedam wrote:Ma prosjek je možda za američke standarde gdje je većina debela onda je iznad prosjeka. Ona je tamo otišla na work and travel program i našla sebi muža.
Ja da sam u situaciji njenog muža, da imam toliko para znam sigurno da bi u Bosnu redovno slao rodbini i da bi ih sve pokušao dovesti i zaposliti u Americi.
Ej čovječe on DNEVNO zaradi 800 dolara. Dođe u Bosnu kaže hoće u restoran odemo u restoran, valjda kad zove kontamo on i časti mi se zaletimo naručimo nešto malo skuplje na kraju večere lik ladno pita koliko je njegov obrok para, vadi toliko para i plaća sam sebi, mi sjedimo i gledamo, a mi??!
pa na zapadu je tako. svako placa svoje, osim ako nije naglaseno: JA CASTIM! i nema veze musko, zensko, plata ... svakom svoje. nije on neki izuzetak. izuzeci su samo oni koje su zene prevaspitale
- HAVANA
#73 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
E cuj 800 dolara dnevno,dobro je,oko trista milja godisnje.Znas ti koliko je 300 milja? Zaboli te palac i kaziprst pravo dok prebrojis,zamisli kako ih je zaradit.Ima i takvih,al to je izuzetak,nije pravilo...Dosta ove djece tako i konta,odes... a one padaju s neba...A i tema je zajebancija,ne moze bit da je ovo ozbiljno,mada,u bosni je sve moguce,pa i ovakva interesovanja i pitanja.
- burekodsira
- radiša
#75 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu
Pa sto ce vama placat,mozda i bi da mu guze dadnete,ovako nema nikakve koristi od vas.SedamdesetSedam wrote: Ej čovječe on DNEVNO zaradi 800 dolara. Dođe u Bosnu kaže hoće u restoran odemo u restoran, valjda kad zove kontamo on i časti mi se zaletimo naručimo nešto malo skuplje na kraju večere lik ladno pita koliko je njegov obrok para, vadi toliko para i plaća sam sebi, mi sjedimo i gledamo, a mi??!