.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#101 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Edin H. »

klixo wrote:De reci da trollas majke ti :roll:

I btw. za ovu scenu u restoranu , bio on tezak par hiljada ili par milijardi oni se ne rasipaju sa parama cak ni kad je mali racun u pitanju.
Sto neko rece , rasipanje je odlika fukare i ako malo dublje gledas sadakom cinis medvjedju uslugu ljudima.

To sto bi ti ,da zaradjujes toliko, pocastio komplet selo govori da neces nikad ni zaradjivat toliko :mrgreen:
Takvi cim dodju do malo para spiskaju na kafanu i sl...
Bas, suprotno, bosanska rijec fukara se upravo odnosi na ljude takvog profila, fukare i to u dusi :oops: , a ovaj je ocigledno rodjen ko fukara, pa ga je u daljnjem zivotu to pretvorilo u stipsu.

Kao sto nas narod rece, ne trosi onaj ko ima, nego onaj ko je NAUCIO.

Novac pravis da sebi olaksas zivot i uzivas u stvarima koji ti taj novac moze donijeti, a to, barem sto se mene tice se odnosi na usreciti i one koji su ti bliski. U grob ih sigurno nece ponijeti, a imao jednu ili kucu sa dvadeset soba, jos uvijek spavas u jednom krevetu. Ustvari u principu, sto vise imas, samo sebi stvaras dodatne probleme. Materijalne vrijednosti traze odrzavanje ili takav koncept da postanu samodrzive, ali to opet zahtijeva dodatni rad, trud i zalaganje. Ustvari taj stranac me podsjeca na taksiste iz Bangladesa, koji kljucaju cijelu noc, ali voze, bez obzira na rizik, jer je tarifa za pedeset posto veca, a ni slucajno sebe nece pocastiti barem kafom, a kamoli da nesto pojedu, sto im nije zena pripremila. Ali sta ce drugo, pobjegao iz fukarestine, kao dijete se borio da prezivi, i ne zna ni za sta bolje.
Jack Be Nimble

#102 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Jack Be Nimble »

Sigurno zaradjuje 150K + bonusi godisnje. Moze i vise ako je bas neki mozak.
Kaligrafija

#103 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Kaligrafija »

Posalji zetu na mail ovu pjesmu..! :lol: :lol: :lol:

Ovaj trola temu, ali ako ne, Boze posalji nam munje, zemljotrese, poplave... :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#104 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by corolla02 »

Mislim da je ovo ipak pretjerano, mada moguce je da je tu blizu recimo nekih $250K sa svim, znaci bruto; pretpostavlam da I ta plata ma koliko ona bila oscilira iz godine u godinu, zavisno od performansi ili sveukupnog godisnjeg profita doticne kompanije; jos, gore je zivot skup, vjerovatno treci u americi poslje Kalifornije i NY, velike su taxee time i troskovi zivota tako da I ta svota opet i nije "nesto" kao sto se cini na prvi pogled...

sad, svi koji rade u naftnoj ili finansijskoj industriji, tumace se vecicom kao "Filthy Rich" I to s razlogom jer njihovi su najcesce prljavi novci (brzi i visoki iznosi) tj. ne bi imali toliko da ne gule tamo nekog drugog, kako prosjecnog covjeka ili naciju;

o tome koliko su naftni ili finansijski poslovi unosni govori i ovaj nedavno dodjeljen bonus od strane CEO I Vlasnika naftne kompanije

http://www.ajc.com/news/news/national/t ... ees/npkjK/

no, sve u svemu, niko ne moze tvrditi da ce mu tako biti i u buducnosti, jer svi znamo da za gradnju neceg stabilnog trebaju godine i znoj a za rusenje istog samo tren ili minute; jos nesto, kad dode naredna kriza ovakvi su prvi poslovi/pozicije koji prestaju i nestaju tako da isti se najcesce hvataju za slamku jer zive na nebesima iznad ostalih dok se sve cini OK.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#105 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by corolla02 »

Vecina bosanaca/familija je srednje klase koja se recimo definise od 50K do 200K zavisno gdje se zivi u SADu;

sad ima nas i iznad ali i ispod ali tu ti je glavnina u SAD; takodjer, treba se imati I u vidu da smo mi ipak mladi u Americi i ovi skolarci koji danas zavrsavaju skole, koji su ih vec zavrsili ili tek pocinju sa prvim poslovima nakon skole, njihova kulminacija ce doci tamo iza njihovih 50 tih...

medutim, tu se ne zavrsava cijela slika jer opet sve zavisi koliki je odnos zaradjenog minus troskova zivljenja, osiguranja, hrane, auta, kirije, slobodnog vremena, sigurnosti posla, daljine, zdravlja, buducnosti i sl.
jeza u ledja

#106 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by jeza u ledja »

300k godisnje su ogromni novci i sa tim spada u 1% najbogatijih ljudi u zemlji

takvi ljudi su prakticno milioneri jer obicno posjeduju kuce koje vrijede 7 ili 8 cifara. plus dionice i ostale zajebancije
RtrnOfSalisbury

#107 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by RtrnOfSalisbury »

kumberlator rajds egejn :P
drastic

#108 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by drastic »

jeza u ledja wrote:300k godisnje su ogromni novci i sa tim spada u 1% najbogatijih ljudi u zemlji

takvi ljudi su prakticno milioneri jer obicno posjeduju kuce koje vrijede 7 ili 8 cifara. plus dionice i ostale zajebancije
sa $300000 godisnje ide drugi stil zivota , mozda se I oni krpare od prvog do prvog
muha_sa

#109 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by muha_sa »

dokle smo :? jel nas rodica folira il jok :?
muha_sa

#110 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by muha_sa »

ako nije isfolirala ja bi se takve rodice namah odreko---tamo se razbacuje nakom lovom a mene kokuza ne benda ni 1% :-)
HAVANA

#111 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:

I btw. za ovu scenu u restoranu , bio on tezak par hiljada ili par milijardi oni se ne rasipaju sa parama cak ni kad je mali racun u pitanju.
Sto neko rece , rasipanje je odlika fukare i ako malo dublje gledas sadakom cinis medvjedju uslugu ljudima.

To sto bi ti ,da zaradjujes toliko, pocastio komplet selo govori da neces nikad ni zaradjivat toliko :mrgreen:
Bas, suprotno, bosanska rijec fukara se upravo odnosi na ljude takvog profila, fukare i to u dusi :oops: , a ovaj je ocigledno rodjen ko fukara, pa ga je u daljnjem zivotu to pretvorilo u stipsu.

Novac pravis da sebi olaksas zivot i uzivas u stvarima koji ti taj novac moze donijeti, a to, barem sto se mene tice se odnosi na usreciti i one koji su ti bliski. U grob ih sigurno nece ponijeti, a imao jednu ili kucu sa dvadeset soba, jos uvijek spavas u jednom krevetu. Ustvari u principu, sto vise imas, samo sebi stvaras dodatne probleme. Materijalne vrijednosti traze odrzavanje ili takav koncept da postanu samodrzive, ali to opet zahtijeva dodatni rad, trud i zalaganje. Ustvari taj stranac me podsjeca na taksiste iz Bangladesa, koji kljucaju cijelu noc, ali voze, bez obzira na rizik, jer je tarifa za pedeset posto veca, a ni slucajno sebe nece pocastiti barem kafom, a kamoli da nesto pojedu, sto im nije zena pripremila. Ali sta ce drugo, pobjegao iz fukarestine, kao dijete se borio da prezivi, i ne zna ni za sta bolje.

:thumbup: Fol ih je znat napravit a najbolji fol je taj da postanu samodrzive.Pohvalio bih kolegu za iznesenu konstataciju, ali bih i uputio odredjenu dozu kritike jer je izostavio i car zvanja u kafani,dragim ljudima... :D Ne mogu skutora ni na slici.
Drinski

#112 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Drinski »

Edin H. wrote: Bas, suprotno, bosanska rijec fukara se upravo odnosi na ljude takvog profila, fukare i to u dusi :oops: , a ovaj je ocigledno rodjen ko fukara, pa ga je u daljnjem zivotu to pretvorilo u stipsu.

Da, vjerovatno smo zato među najnaprednijim narodima na planeti.

Ustvari taj stranac me podsjeca na taksiste iz Bangladesa, koji kljucaju cijelu noc, ali voze, bez obzira na rizik, jer je tarifa za pedeset posto veca, a ni slucajno sebe nece pocastiti barem kafom, a kamoli da nesto pojedu, sto im nije zena pripremila. Ali sta ce drugo, pobjegao iz fukarestine, kao dijete se borio da prezivi, i ne zna ni za sta bolje.
Primjer ti je los, jer ovaj amer brdo para potroši na sebe, a neće da troši na druge.
Drinski

#113 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Drinski »

Yahweh wrote:Znam bar 20 amerikanaca sa kojima sam izlazio redovno, to što je lik trazio da plati svoju klopu to je za njih normalno... To samo na balkanu ima, radimo 2 dana za 50 KM i onda izletimo u kafani, daj turu, daj ovom i daj onom sta ce piti. Ljudi cijene svoj dinar ko oci u glavi, marka im je ogromna.
tacno tako.
The BEN10

#114 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by The BEN10 »

Jao, kako je tip kulturno istrollao temu. Hahahhahahaa :thumbup: :-D
Drinski

#115 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Drinski »

The BEN10 wrote:Jao, kako je tip kulturno istrollao temu. Hahahhahahaa :thumbup: :-D
Vidis da je zaduzen od rodbine, kao najskolovaniji, da ispita na forumu. :D
KB9

#116 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by KB9 »

mislim da nam rodica laze
da li im zene vole peting, vole li tetovaze

:skoljka:
sheilak

#117 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by sheilak »

ma lik trola. vjerovatno neki od dijasporaca sa misijom da raja zamrzi domicilne. jer ko moze biti toliki seljak da ovako nesto pita? :D
512MB

#118 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by 512MB »

Uglavnom, za momka sto je otvorio temu, covjek od rodice je fondmanager ili broker, zaradjuje on i vise neg sto rodica misli da zna. Radi dan i noc, al zato ima para ko blata, rodica uglavnom uziva. To sto on neplaca vecere i restorane je stvar principa, odgoja i skolovanja. Vjeruj mi, nije njemu problem kupiti porsche il cipele id 500$, al vi ni banke necete dobit.

Tako je kako je, prenesi rodbini jebga. :)
prog321

#119 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by prog321 »

Ako radi u Goldman Sachsu kao visi management prvo sto mora biti je zidov , drugo mora imati najmanje Harvard business school zavrsenu.
Trece, ta plata je sasvim razumna za posao i vrijeme koje tamo provede.
Sad, da neka Bosanka ulovi takvog biznismena dok covjek ima izbora da bira gologuze manekenke po Manhattnu je ravno fantaziji. Zato da. Trol. :-D
512MB

#120 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by 512MB »

Nase cure vani su specijalizirane da nadju bogate tipove, od malih nogu ih matere indoktriniraju sta i kako da rade. Par cura sto su samnom studirale u njemackoj su se "pristojno" udale. Od jedne je muz cak u high managementu od BASF. Kolko dugo sad te zajednice opstaju je drugo pitanje. Kod jedne je vec puklo sve, sad voza polovnu corsu umjesto Audi Q7 i mrzi svoj zivot :)

Uglavnom ja mu vjerujem, nek rodica sakrije koju banku i posalje, dok more :)
klixo

#121 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by klixo »

Edin H. wrote:

Mislim da ti mene nisi najbolje shvatio :D
Fudo387

#122 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Fudo387 »

prog321 wrote:Ako radi u Goldman Sachsu kao visi management prvo sto mora biti je zidov , drugo mora imati najmanje Harvard business school zavrsenu.
Trece, ta plata je sasvim razumna za posao i vrijeme koje tamo provede.
Sad, da neka Bosanka ulovi takvog biznismena dok covjek ima izbora da bira gologuze manekenke po Manhattnu je ravno fantaziji. Zato da. Trol. :-D
Zasto ti to izgleda nemoguce?

Vidi,

Image

:D
andalib

#123 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by andalib »

rezime: volio bih da manje zaradjuju, a da vise daju.
Mahach

#124 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by Mahach »

Kakve fajde tolike cifre kad si na poslu 24/7. Nekad je bolje uzeti pola od toga pa odraditi svojih 8 sati i mozak na pasu narednih 16.
pink floydd

#125 Re: Mislim da nas rodica laže, par pitanja za dijasporu

Post by pink floydd »

klasičan slučaj za Balkanske prevare, ja ne znam šta čekate i što ne angažujete one cunjavce pa ljudi su proovi i brzo bi skinuli veo tajne sa tog tvog slučaja
Post Reply