///

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AhmedAga

#1 ///

Post by AhmedAga »

/////////////////////////////////////////////////
Last edited by AhmedAga on 29/04/2020 02:21, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#2 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by skafiskafsnjak »

A ti trebas reci sta ti je bitno ... jel preferiras veci ekran, bolju kameru ili nesto trece ..: ?

Ja bih odmah elminisao T3 jer ima 1gb rama dok ostali imaju 2gb

EDIT: ja bih uzeo G7 ... zbog 5.5 inca prvenstveno .. a i najljepsi mi je . Specifikacije su im slicne
Naslovnica

#3 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by Naslovnica »

AhmedAga wrote:Pozdrav ljudi, odlucio sam kupiti mobitel preko svog operatera i napravio sam neki uži spisak telefona koji su mi zapali za oko..
LG Zero, Huawei Ascend G7, Sony Xperia M4 Aqua i Sony Xperia T3 .. Trenutno se ne mogu odlucit koji bih kupio od ova 4, kod svakog mobitela su specifikacije dobre ali me zanimaju vaša lična iskustva o ovim mobitelima, kakav im je dizajn, koji su im nedostaci i prednosti.. Koji bi mi vi preporučili od ova 4 ?
Evo na ovim linkovima su specifikacije ovih mobitela..
LG Zero: http://www.gsmarena.com/lg_zero-7575.php
Huawei Ascend G7: http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_g7-6646.php
Sony Xperia M4 Aqua: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m4_aqua-7068.php
Sony Xperia T3: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_t3-6408.php

Hvala unaprijed..
Da li uzimaš za keš ili preko ugovora?!
AhmedAga

#4 ///

Post by AhmedAga »

///
Last edited by AhmedAga on 29/04/2020 02:32, edited 2 times in total.
AhmedAga

#5 ///

Post by AhmedAga »

///
Last edited by AhmedAga on 29/04/2020 02:31, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#6 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by skafiskafsnjak »

pa zato i kazem, navedes sta ti je bitno ... A kad to navedes, odgovor ti se sam nudi ...
sheilak

#7 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by sheilak »

po specifikacijama najjaci je ovaj aqua (r)
Naslovnica

#8 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by Naslovnica »

AhmedAga wrote:
Naslovnica wrote:
AhmedAga wrote:Pozdrav ljudi, odlucio sam kupiti mobitel preko svog operatera i napravio sam neki uži spisak telefona koji su mi zapali za oko..
LG Zero, Huawei Ascend G7, Sony Xperia M4 Aqua i Sony Xperia T3 .. Trenutno se ne mogu odlucit koji bih kupio od ova 4, kod svakog mobitela su specifikacije dobre ali me zanimaju vaša lična iskustva o ovim mobitelima, kakav im je dizajn, koji su im nedostaci i prednosti.. Koji bi mi vi preporučili od ova 4 ?
Evo na ovim linkovima su specifikacije ovih mobitela..
LG Zero: http://www.gsmarena.com/lg_zero-7575.php
Huawei Ascend G7: http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_g7-6646.php
Sony Xperia M4 Aqua: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m4_aqua-7068.php
Sony Xperia T3: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_t3-6408.php

Hvala unaprijed..
Da li uzimaš za keš ili preko ugovora?!
preko ugovora uzimam..
Ako si na mtelu ovaj Sony Aqua 4 ti je na ugovoru od 29km, na 24mj, -1km. U BH Telecomu 30km ugovor - oko 250km na 24 mj.
Kupila neki dan moja sestra, odličan je, pogotovu za 1km! :)
Revolucionar ★

#9 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by Revolucionar ★ »

g7 provjereno dobar .. 3k mAh drzi odlicno, ostalo je sve super, cak je i kamera odlicna za ovaj range, i ne zaboravi, aluminijsko kuciste :D
skud

#10 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by skud »

Pozdrav
Ako neko zna da mi pomogne oko par sitnica na xperia m4 aqua:
imam ovaj mob.5 dana,za sad mi je i vise nego dobar,osim male interne memorije,pa sam je prosirio s SD karticom od 16Gb brza class 10 UHS 1
Da ne bi pretrpavao internu memoriju naravno odlucio da nekoliko app prebacim na SD i tu nastaje dilema,app kao da se skroz ne prebace na memoriju kartice,vec nekako pola pola,i tamo je i vamo je,pa opet skoro pa nista se ne oslobodi od unutarnje memorije mobitela.,npr. FB app,ima 298 mb sada i kad se prebaci na SD memoriju to izgleda ovako:
- Ukupno : 298MB
- Aplikacija na uredaju : 169MB
- Aplikacija na SD kartici : 42,8MB
- Podaci na uredaju : 86MB
Sta se ovdje prebacilo na SD? NISTA! Mizerni 42.8MB i tako svaka druga app poput: Vibera,Messengera...niti 1 nije potpno presla i oslobodila memoriju mobitela. Stavise primjetio sam ako bilo koju app.koja npr.ima tezinu od 50MB i kad je prebacis na SD,malo je tamo i malo je vamo i vise ne iznosi onih 50MB,sad je teska 65MB

Ono sto zelim pitati ovdje vas sviju je ustvari ovo:

Dakle imali smisla prebacivati ikakve app na SD karticu,kada memorija mob.se ne rastereti haman pa nista,a trebala bi bar onoliko koliko je teska sama app koja se prebacila?

Dali je citanje s SD kartice jednako brzo za mob.kao iz interne memorije,ili tu pak ima kasnjenja,ipak je tu brza class 10 kartica?

Kako da cijeli mob.bude preveden na Bosanski jezik: u postavkama je naravno odabran Bosanski,ali app kao Viber i Messenger i jos..,su i dalje na Eng.a trebale bi da su na Bosanskom,jer iste te app.bi trebale da koriste systemski odabran jezik ( Bosanski ) ?
supercali

#11 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by supercali »

Pa fb aplikacija ti je citava na sd kartici to sto je na telefonu je "history"
skud

#12 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by skud »

supercali wrote:Pa fb aplikacija ti je citava na sd kartici to sto je na telefonu je "history"
A memorija unutar mob.se nije skoro pa nista oslobodila,ako je FB app koja je teska 300MB presla na SD memoriju,onda bi trebalo da je tih isti 300MB se oslobodilo na memoriji telefona,jel tako ?
supercali

#13 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by supercali »

Ma nije aplikacija 300MB ona je oko 40
To sto je na telefonu je datoteka koja je zapamtila sifru korisnicko ime istoriju na tvom profilu da kad otvoris ne ucitava ponovo sve nego odmah otvori
skud

#14 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by skud »

supercali wrote:Ma nije aplikacija 300MB ona je oko 40
To sto je na telefonu je datoteka koja je zapamtila sifru korisnicko ime istoriju na tvom profilu da kad otvoris ne ucitava ponovo sve nego odmah otvori
Aha,hvala ti za odg.,znaci app se prebaci na sd a sve ostalo sto ona koristi ide na memoriju mob.,sto i dalje jes problem,jer app je tu naj manja,mozeli se sav taj njen sadrzaj smjestiti na sd,da sve sto radi ona,radi na sd,a ne ovako i tamo i vamo?
Imas li savjeta kakvih oko ustede memorije unutarnje,da se sto vise koristi sd kojeg ionako svi imaju najvise..?
Haris.ba

#16 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by Haris.ba »

Sony xperia m4 sa 8 gb ima problem male interne memorije.

Neki modeli m4 imaju problem i sa snimanjem i reprodukcijom videa (sony napravio problem).

Model sa 16gb nema tih problema koliko znam.

Osim "root" i sd link, može se i čekati android 6.0. On će imati funkciju upotrebe sd kartice kao interne memorije (ali, uz fazon, da onda ne koristiš internu memoriju za aplikacije - ne dolazi do istovremene upotrebe memorije, već je ili-ili).
Ali, onda se gubi smisao sd kartice i davanja tolikih para za telefon koji je neiskoristiv većini ljudi (fejsbuk, igrice - i memorija je puna).

Pogledaj, ali verziju sa 16gb i 2gb ram:
http://www.gsmarena.com/motorola_moto_g ... )-7247.php
Motorola Moto G (3rd gen)
skud

#17 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by skud »

Vec sam kupio i imam tu famoznu od 8Gb,ako je tako kao sto ste napisali s updat-om 6.0 kad izide,onda me raduje to i necu dirati nista oko root i sd link..,valjda se nece zadrzati puno s update-om sony,usput ako neko zna kako se cijeli mob.prevede na nas jezik bilo bi dobro,jer su neke app: viber,messenger na eng..,a treba da su na nasem jeziku kao i mob.,bar je tako na starijem mob.bilo s androidom 4.x.x.
skud

#18 Re: LG Zero vs Huawei Ascend G7 vs Sony Xperia M4 Aqua vs Sony Xperia T3

Post by skud »

Pozdrav ljudi,da pitam jel nekom dosao update androida na xperia m4 aqua ?
Jutros je kod mene dosao neki veliki update oko 170MB download,skinuo ga naravno (pisalo je naj novija verzija androida za vas uredaj je spremna i bit ce instalirana klikom na instal.) to sam i uradio,mob je 15-ak min.vrsio instalaciju,vidjelo se da se tu stvarno nesto i instalira,radi...nadao sam se andoridu 6 i popravkama svih ti nedostataka od prije..,medutim nistaaaa,nista se promijenilo nije,sve je apsolutno ostalo isto,ni nijanse 1 da je sta drugcije,android je i dalje ostao 5.0,memorija ni 1mb veca ili manja,brzina samog uredaja u radu apsolutno ista..,koji vrag?
Kao da update nije ni instaliran,a toliki posao se desavao,nesto tu ne stima.
Jel ima neko slicno iskustvo?

Da napomenem,ugasio i upalio sam mob.x puta i kad se pali,odnosno kad dize system i onaj pocetni logo,na 1-2 sekunde pise Android se nadograduje i preskoci se sve,mob.se upali i sve je ok po starom,niss novo.. :?
Post Reply