Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
stari grad Visegrad
Posts: 2216
Joined: 23/03/2009 18:35

Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by stari grad Visegrad » 20/05/2015 00:21

Finansijksa policija ima posla.
Ovoga sigurno ima i u drugim firmama. Zbog cega se niko ne buni ili ne prijavi nepravilnosti finansijkoj policij?

Bivši direktori Aluminijuma Ivo Bradvica i Mijo Brajković ukrali novac iz Aluminijuma, tako sto su im uplcene nagrade. To nema ni u Svedskoj.
Kakve nagrade i zasto, providan lopovluk.

Ivom Bradvicom i Mijom Brajkovićem, prema kojim je Brajković u dva navrata na ime nagrade primio nevjerovatnih 200.000 eura sa računa mostarskih radnika, tj. firme. Kolika je plata radnicima?

Mijo Brajković dobio otpremninu u vrijednosti od 100.000 eura, :shock: .

Aluminij je od SIP-a između ostalog naručivao Swarovski kristale, satove, svijećnjake, vaze, swarovske manžetne, stolne satove i privjeske za mobitele. Ukupna razlika u cijeni naručenih Swarovski proizvoda iznosi 16.902,94 KM. :-)

Aluminiji je također naručivao i dekorativnu kozmetiku i parfeme Armani, Boss, D&G, Gucci i J.Lo, koji su očito percipirani kao vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda u BiH. :-)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/enormni- ... /150519043


User avatar
astala_vistala
Posts: 1184
Joined: 17/11/2009 23:31
Location: Namibija

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by astala_vistala » 20/05/2015 00:23

Jel zbog ove afere kriza vlasti u FBiH ?

User avatar
vivaldi
Posts: 7322
Joined: 16/08/2008 15:56

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by vivaldi » 20/05/2015 00:44

astala_vistala wrote:Jel zbog ove afere kriza vlasti u FBiH ?


jasta je :D

al zeljko i bake smislise genijalan fol "finansijska policija ce uci samo u gubitase". sjajno.

User avatar
seoBIH
Posts: 5764
Joined: 22/03/2003 00:00

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by seoBIH » 20/05/2015 00:51

Ko nas jebe, bolje nismo ni zasluzili.

User avatar
BHCluster
Posts: 15466
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by BHCluster » 20/05/2015 12:18Ma ne treba MMF nego vi to platite, ukrali ste to.

vade_mecum
Posts: 2303
Joined: 16/08/2009 09:34

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by vade_mecum » 20/05/2015 12:25

vjerovatno sve po zakonu, fol menadzerski ugovor, premije...obicna predstava za narod, mi bi da radimo i hapsimo lopove ali nam ne daju anamoni :skoljka:

User avatar
Joe McCarthy
Posts: 1164
Joined: 09/11/2012 18:23
Location: Dežurni forumski homofob, šovinista i majorizator

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by Joe McCarthy » 20/05/2015 15:32

Majorizacija poveća u toku.

User avatar
JohnnyS
Posts: 4718
Joined: 05/05/2007 12:03
Location: Brijuni

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by JohnnyS » 20/05/2015 15:46

Da se sav novac koji je Republika Hrvatska ulupala u subvencije i sanacije brodogradilišta stavio na banku umjesto da se trpa u te rupe bez dna svi bi radnici i kooperanti brodogradilišta od kamata na taj enormni iznos imali duplo veću plaću nego sad kad "rade". Kakva je perspektiva aluminijskog kombinata? Vjerujem slična ko i hrvatskih brodogradilišta: zbog nekonkurentnosti parazitiranje na leđima poreznih obveznika. Bolje je tu zemlju na kojoj se nalazi pretvoriti u poljeprivredno dobro pa nek ju radnici obrađuju, od toga se možda nešto i zaradi, a svakako im je zdravije nego da im život prođe na elektrolizi...

User avatar
vivaldi
Posts: 7322
Joined: 16/08/2008 15:56

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by vivaldi » 20/05/2015 21:56

Ne ide to tako JohnnyS...postoji razlog zasto se tolerise dug aluminija, i to ne politicki vec ekonomski

useless
Posts: 64
Joined: 15/04/2014 13:42

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by useless » 21/05/2015 12:23

A šta sa 200 milijuna maraka duga nastalih za vrijeme platforme radi sklapanja nepovoljnih ugovora koji trećim licima osiguravaju ekstraprofite? Hebo to, bitno je par tisuća maraka swarowski kristala.

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by seln » 21/05/2015 14:00

useless wrote:A šta sa 200 milijuna maraka duga nastalih za vrijeme platforme radi sklapanja nepovoljnih ugovora koji trećim licima osiguravaju ekstraprofite? Hebo to, bitno je par tisuća maraka swarowski kristala.

A tih 120 milina duga elektroprivredi za struju i 67 miliona duga kreditnim institutima... sve nastalo u zadnje 4 godine? :-)
Uostalom, u cemu je frka? Razlog vise da financijska policija provjeri stanje i utvrdi odgovornost.
Ili bi Dragance Jugosoko da prije toga ubaci svoje ljude sa gumicama za brisanje?

useless
Posts: 64
Joined: 15/04/2014 13:42

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by useless » 21/05/2015 15:21

seln wrote:A tih 120 milina duga elektroprivredi za struju i 67 miliona duga kreditnim institutima... sve nastalo u zadnje 4 godine? :-)
Uostalom, u cemu je frka? Razlog vise da financijska policija provjeri stanje i utvrdi odgovornost.
Ili bi Dragance Jugosoko da prije toga ubaci svoje ljude sa gumicama za brisanje?

Vjerovao ili ne, većina jest. Šteta se napravi za čas. Frka je u tom što se javnosti podmeću ovakve gluposti, a skreće pažnja sa platformaških grijeha. Koliko vidim financijska policija je našla samo neke gluposti. Znači bitni su swarowski kristali, a nitko ni riječi o štetnim ugovorima od basnoslovnih 15 milijuna maraka mjesečno. Ako su Čovićevi i uzimali, štete ovakvih nevjerojatnih razmjera sigurno nisu radili. Ista stvar u Eronetu sa platfomaškim Stipom Prlićem.

Mali dioničari tvrde da je Brajković ostavio firmu na stabilnim nogama, a evo šta se događalo kasnije:

MINISTRI ZA PRNDELJA : HERCEGOVAČKI TAJKUN POSVAĐAO FEDERALNU VLADU

AFERA „ALUMINIJ“ : KO JE BOŠNJAČKI „SANADER“?

MARIJAN PRIMORAC zvani PRNDELJ, vlasnik širokobriješke kompanije Primorka, prvi je hercegovački tajkun koji je uspio blokirati rad federalne Vlade, jer su njegovi poslovni interesi zamalo doveli do raspada vladajuće koalicije; naša novinarka otkriva uz čiju je pomoć Marijan Primorac preuzeo kontrolu nad mostarskom tvornicom Aluminij i s kojim se političarima iz Sarajeva poduzetni biznismen posljednjih mjeseci sastajao u Hercegovini

Marijan Primorac zvani Prndelj, vlasnik kompanije Primorka iz Širokog Brijega, prvi je hercegovački tajkun koji je uspio blokirati rad Vlade Federacije BiH i posvađati federalne ministre već na samom početku mandata. Poduzetni je Primorac, pored toga, jedini širokobriješki biznismen kojem je pošlo za rukom da osigura političku potporu iz Sarajeva, jer su u zaštitu njegovih poslovnih interesa u mostarskoj tvornici Aluminij stali bošnjački ministri, kako iz prethodnog tako i iz aktualnog saziva federalne Vlade. Podsjetimo da je Marijan Primorac političko-poslovnu suradnju započeo s bivšim federalnim premijerom Nerminom Nikšićem (SDP) i resornim ministrom energije, rudarstva i industrije Erdalom Trhuljem (SDA), a posljednih mjeseci nastavio s njegovim nasljednikom Reufom Bajrovićem (Demokratska fronta). I to je, u konačnici, pravi razlog što je Bajrović, pred sami početak prošlotjednog zasjedanja Vlade FBiH, s dnevnog reda naprasno povukao točku koja se odnosi na stanje u Aluminiju, zbog čega su sjednicu napustili ministri iz HDZ-a.

TAJNI SUSRETI U MOSTARSKIM RESTORANIMA

Prema informacijama Slobodne Bosne, ministar Reuf Bajrović i biznismen Marijan Primorac sastali su se prije dvadesetak dana u jednom mostarskom restoranu, kako bi dogovorili plan za spašavanje sadašnje Uprave Aluminija, koju je vlasnik Primorke, još prije godinu dana, stavio pod svoju punu kontrolu. Susret je dogovoren uz posredovanje Bajrovićeve stranačke kolegice Ružice Burić, članice Predsjedništva DF-a i direktorice Sektora pravnih, kadrovskih i zajedničkih poslova u Aluminiju, koja je, prema tvrdnjama uposlenika tog poduzeća, aminovala kadrovsku čistku ranijeg menadžmenta, ali i brojne poslovne ugovore, čija je zakonitost krajnje upitna. Navodno se Primorac, osim s Reufom Bajrovićem i Ružicom Burić, posljednjih mjeseci uspio „zbližiti“ i sa još nekolicinom čelnika Demokratske fronte, koji su potom pokušali isposlovati podršku koalicijskih partnera iz SDA. Ubrzo se, međutim, ispostavilo kako su pravili račun bez krčmara, budući da ni federalni premijer Fadil Novalić, ni njegovi stranački šefovi, nisu pristali da zbog poslovnih relacija između Marijana Primorca i poslovodstva Aluminija zamrznu odnose sa HDZ-om, odnosno, paraliziraju izvršnu vlast u Federaciji!

Da su u slučaju najveće hercegovačke tvornice, unatoč činjenici da Aluminij grca u milijunskim dugovima, u igri ogromne pare, pisali smo prije više od pola godine, u jeku poslovne ekspanzije Marijana Primorca. Tada smo upozorili da je širobriješki tajkun, koji je golemo bogatstvo, vrijedno preko 120 milijuna KM, stekao preprodajom cigareta rovinjskog TDR-a i na kladioničarskim poslovima, promijenio djelatnost i da postaje najvažniji dobavljač Aluminija. Premda je suradnja Primorčevih tvrtki i mostarske kompanije započela ranije, u vrijeme dok je na čelu Aluminija bio Ivo Bradvica, strateško je partnerstvo „eksplodiralo“ nakon što je Marijan Primorac u maju prošle godine na funkciju direktora postavio Nikicu Ljubića, nećaka svoje supruge. Ljubić je poslije za člana Uprave Aluminija zaduženog za ekonomsko-financijske poslove imenovao Tomislava Lovrića, do tada jednog od vodećih menadžera u tvrtki Primorka. U narednim mjesecima članovi Uprave Aluminija proširuju suradnju s tvrtkama u vlasništvu Marijana Primorca, pa osim ranije dogovorene isporuke plina i koksa, širokobriješki tajkun postaje i najveći dobavljač glinice, i to iz tvornice Birač u Zvorniku, kao i od švicarskog Glencora. Ugovori o nabavci glinice zaključeni su bez javnog tendera i bez suglasnosti članova Nadzornog odbora, baš kao i ugovor o isporuci tzv. „suhih uložaka“, koje Marijan Primorac kupuje od Aluminijskog kombinata u Podgorici i uz golemu proviziju prodaje mostarskoj tvornici. Ranije smo pisali da je zbog loše kvalitete sirovina koje su nabavljene u Crnoj Gori dolazilo do pucanja anodnih peći i trovanja radnika. Sve češći incidenti u proizvodnim pogonima i iznimno loši uvjeti rada uskoro bi, kako se nagađa, mogli dovesti do štrajka radnika.

MJESEČNI UGOVORI VRIJEDNI 15 MILIJUNA KM

Osim isporuke ključnih sirovina bez kojih nema ni proizvodnje u Aluminiju, Marijan Primorac je za mostarsku tvornicu isporučivao i plin, preko tvrtke Energtek Herz. Prema podacima iz registra, Energtek su osnovali Marijan Primorac sa 64.000 KM kapitala, njegov poslovni ortak iz Zagreba, gotovo anonimni Zoran Dimov, koji je uložio 26.000 maraka i firma Energtek AL LLC iz Sjedinjenih Američkih Država, čiji je osnivački ulog iznosio 110.000 KM. Navodno je Marijan Primorac plin kupovao u Sarajevu, od poduzeća BH Gas i, dakako uz proviziju, prodavao u Mostar. I dok je tvrtka Energtek registrirana za distribuciju plinovitih goriva, Primorčeva je Primorka od 1. januara ove godine dobila sve potrebne dozvole i licencu za opskrbu električnom energijom.

U posljednjih je godinu dana obim poslovanja između Aluminija i firmi u vlasništvu Marijana Primorca utrostručen - mjesečne su fakture koje širokobriješki tajkun ispostavlja direktoru Nikici Ljubiću, nećaku svoje supruge, sa dotadašnjih pet narasle na 15 milijuna KM i one se uredno izmiruju. Istodobno su, međutim, rasli i dugovi Aluminija prema drugim dobavljačima, prije svih Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, čije je poslovanje, zbog stalnog prolongiranja plaćanja, također dovedeno u pitanje. Nezvanično doznajemo da ranije postignut dogovor o reprogramu starih dugovanja nije ispoštovan, kao i prošlogodišnja Odluka federalne Vlade da se do kraja 2015. isplati obeštećenje otpuštenim radnicima Aluminija. Prema zaključcima Vlade FBiH do kraja prošle godine su trebali biti isplaćeni nezakonito otpušteni radnici koji nisu pronašli novi posao, a onda i njihove kolege koji su zaposleni u drugim firmama, ali od obećanja bivšeg premijera Nermina Nikšića i članova Nadzornog odbora Aluminija imenovanih od strane federalne Vlade, očekivano, nije bilo ništa. Neočekivan je, međutim, bio izostanak Nikšićeve reakcije zbog neprovođenja zaključaka Vlade, ali i odluka ranijeg federalnog premijera da u posljednjim danima mandata stavi Aluminij na listu poduzeća koja trebaju biti privatizirana. Pitanje je, naime, da li je i prije najavljene prodaje 44 posto državnog kapitala kupac bio poznat, odnosno, da li bi Aluminij i zvanično bio predat u ruke Marijana Primorca?!

FINANCIJSKA KONTROLA I KUPOVINA VREMENA

Braneći posve neuvjerljivo uporno odbijanje da se o katastrofalnom poslovanju Aluminija izjasni Vlada Federacije BiH, iako lider HDZ-a Dragan Čović tvrdi da nagomilani gubici premašuju 250 milijuna maraka, ministri iz Demokratske fronte su poručili kako neće biti smjena dok se ne izvrši financijska kontrola poslovanja. Budući da istrage federalne Financijske policije u velikim kompanijama znaju potrajati mjesecima, sve su prilike da je inzistiranje Demokratske fronte na utvrđivanju stanja u javnim poduzećima samo pokušaj kupovine vremena, kako bi se sadašnjim upravama produljio rok trajanja. U tom smislu valja podsjetiti da je financijska kontrola rada prethodnog menadžmenta Aluminija, u vrijeme dok su poduzeće vodili Mijo Brajković i Ivo Bradvica ranije završena i da, unatoč katastrofalnim nalazima, odnosno nepobitnim dokazima o financijskom kriminalu širokih razmjera, nikada nije zvanično potvrđeno da je protiv bivših direktora podnesena kaznena prijava. No, sudeći prema zaključcima sa posljednjeg sastanka Željka Komšića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, čini se kako je predsjednik Demokratske fronte ipak popustio, i da će federalna Vlada uskoro imenovati nova tri člana Nadzornog odbora Aluminija, ali i novu upravu u javnim poduzećima Hrvatske telekomunikacije Mostar i Elektroprivreda HZHB.

Zanimljivo je da federalni ministri iz Demokratske fronte, kada su inzistirali na financijskim kontrolama, nisu spominjali javna poduzeća čije je kriminalno poslovanje Financijska policija davno dokumentirala. Odnosi se to, prije svih, na Upravu HT-a Mostar, koju je Financijska policija, i to po nalogu mostarskog Kantonalnog tužiteljstva, istraživala prije četiri godine. U međuvremenu je istragu preuzelo Tužiteljstvo BiH, koje je protiv dugogodišnjeg predsjednika Uprave Stipe Prlića, bivšeg izvršnog direktora za pokretnu mrežu Zorana Bakule i njihovog marketinškog partnera Nevena Kulenovića početkom maja podiglo optužnicu. I mada je Upravi HT-a Mostar mandat istekao 27. januara, a protiv direktora podignuta optužnica, nijedan ministar iz Demokratske fronte nije ni spomenuo smjenu Prlića, kojeg i dalje protežira „simpatizer“ Demokratske fronte, akademik Slavo Kukić. Podsjetimo da su se članovi Nadzornog odbora HT-a Mostar već usuglasili da je najbolji kandidat za predsjednika Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac (kojeg su prije četiri godine jednoglasno smijenili), ali je njegovo imenovanje zaustavljeno zbog blokade federalne Vlade.

KADROVSKA OSVJEŽENJA

Novi direktor Elektroprivrede BiH bit će izabran u septembru, najizgledniji kandidat Erdal Trhulj?

Iako su čelnici Demokratske fronte više puta poručivali da neće dozvoliti masovne smjene u javnim kompanijama, izvori bliski rukovodstvu te stranke otkrivaju kako se već uveliko kadrovira kada je posrijedi izbor direktora najatraktivnijih poduzeća. Tako se kao najizgledniji kandidat za budućeg direktora Elektroprivrede BiH spominje dosadašnji federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj. No, zbog zakonskog ograničenja prema kojem ministri ne mogu biti izabrani na rukovodne pozicije u javnim poduzećima koja su bila u njihovom resoru šest mjeseci nakon isteka mandata, Trhulj će morati sačekati do septembra. Kako u isto vrijeme ističe i mandat aktualnom direktoru Elektroprivrede BiH Elvedinu Grabovici, jasno je zašto ministar Reuf Bajrović ne žuri s njegovom smjenom.

PAKET ARANŽMAN

Marijan Primorac je Ivi Sanaderu poklonio automobil vrijedan 300.000 eura; koliko ga je koštalo i kome je platio preuzimanje Aluminija?!

Učestali susreti čelnika Demokratske fronte s Marijanom Primorcem po elitnim hercegovačkim restoranima otvorili su prostor svakojakim spekulacijama, posebice kada je u pitanju cijena tog „paket aranžmana“. Neuki je širokobriješki tajkun (Primorac je, navodno, redovno završio samo osnovnu školu) poznat kao izdašni financijer svih političara, još iz (po)ratnog vremena, kada je uz pomoć Jadranka Prlića i Nevena Tomića gradio svoje milijunsko poslovno carstvo, najprije u Hercegovini, a onda i u Hrvatskoj. Nakon što je protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera otvorena istraga, otkriveno je da je on blindirani automobil BMW, vrijedan 300.000 eura, dobio na poklon upravo od Marijana Primorca Prndelja. No, teško da će se ikada saznati koga je sve velikodušni Primorac „nagradio“ u prethodnoj Vladi Federacije prije nego što mu je omogućeno da preuzme kontrolu nad mostarskim Aluminijem.

GAS DO DASKE

Aluminij ugovor o suradnji potpisao s američkom kompanijom, a isporuku gasa izvršila firma Marijana Primorca

Početkom 2011. američka kompanija Energtek Inc., sa sjedištem u Nevadi, mostarskom Aluminiju poslala je Memorandum o saradnji na osnovu kojeg je početkom marta iste godine sklopljen ugovor o isporuci plina, ali s kompanijom Energtek Herz, koja je u međuvremenu registrovana u Širokom Brijegu, a čiji suvlasnik je Mario Primorac. Prema potpisanom ugovoru, firma Energtek Herz se obavezala da će Aluminiju isporučivati 32 hiljade metara kubnog plina dnevno po cijeni od 0,88 po kubnom metru. Osim što je ugovor sklopljen bez poštivanja zakona o javnim nabavkama, odnosno potpisan je direktno bez prethodno raspisanog tendera, sporne su i odredbe koje se tiču prekida ugovora. Naime, ukoliko Aluminij prekine ugovor u prvoj godini firmi Energtek Herz dužan je isplatiti tri miliona eura, u drugoj godini 2,5 miliona, u trećoj godini 2,15, u četvrtoj i petoj 2,1 milion eura, a u periodu između šeste i desete godine 1,2 miliona eura. Prema poslovnoj dokumentaciji Aluminija firma Energtek Herz je 2012. godine ispostavila fakture u iznosu od 4,6 miliona KM, a u 2013. godini čak 13,8 miliona KM!!
Last edited by useless on 21/05/2015 15:34, edited 1 time in total.

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by seln » 21/05/2015 15:27

useless wrote:
seln wrote:A tih 120 milina duga elektroprivredi za struju i 67 miliona duga kreditnim institutima... sve nastalo u zadnje 4 godine? :-)
Uostalom, u cemu je frka? Razlog vise da financijska policija provjeri stanje i utvrdi odgovornost.
Ili bi Dragance Jugosoko da prije toga ubaci svoje ljude sa gumicama za brisanje?


Vjerovao ili ne, većina jest.


Ne vjerujem. Puno lazete.

useless
Posts: 64
Joined: 15/04/2014 13:42

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by useless » 21/05/2015 15:37

seln wrote:Ne vjerujem. Puno lazete.

Kao da je bitno šta ti vjeruješ, sve ima crno na bijelo. Uz to, ove stvari tvrde mali dioničari te firme, ljudi koji imaju tamo uloženu lovu. Oni sigurno nemaju razloga lagat.

User avatar
Thorgerson
Posts: 6631
Joined: 15/04/2015 11:26

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by Thorgerson » 21/05/2015 15:47

Joj al jest ovo glupo u pm.

Pa sta je radila finansijska policija do sad?

To isto da sad pustis da se ljudi ubijaju i kolju, kradu (mada, nije daleko od trenutnog stanja) i onda kazes, eh evo mi odlucili nek policija pocne hapsit i radit svoj posao...

:-)

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 29516
Joined: 29/06/2011 23:39

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by dječak sa šibicama » 21/05/2015 15:48

Ne radi financijska nista, sve sto se zna o lopovima iz drzavnih firmi, cuva se u ladici za dnevnopoliticke obracune.

U Bosni nicega novoga.

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by seln » 21/05/2015 15:56

useless wrote:
seln wrote:Ne vjerujem. Puno lazete.

Kao da je bitno šta ti vjeruješ, sve ima crno na bijelo. Uz to, ove stvari tvrde mali dioničari te firme, ljudi koji imaju tamo uloženu lovu. Oni sigurno nemaju razloga lagat.

Kao sto je i meni jaaako bitno sta herceg-ovce bleje. :-)
A ti mali dionicari su...odakle, btw. koju stranku podrzavaju?

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by seln » 21/05/2015 15:57

Thorgerson wrote:Joj al jest ovo glupo u pm.

Pa sta je radila finansijska policija do sad?

To isto da sad pustis da se ljudi ubijaju i kolju, kradu (mada, nije daleko od trenutnog stanja) i onda kazes, eh evo mi odlucili nek policija pocne hapsit i radit svoj posao...

:-)

Jednostavno, nije bilo politicke volje. No, neka ispitaju unazad do 1995... pa ko je kriv, prugastu pidzamu.

useless
Posts: 64
Joined: 15/04/2014 13:42

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by useless » 21/05/2015 15:59

seln wrote:A ti mali dionicari su...odakle, btw. koju stranku podrzavaju?

Znaš li ti uopće šta su dioničari?

User avatar
Thorgerson
Posts: 6631
Joined: 15/04/2015 11:26

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by Thorgerson » 21/05/2015 16:03

seln wrote:Jednostavno, nije bilo politicke volje. No, neka ispitaju unazad do 1995... pa ko je kriv, prugastu pidzamu.

A sad je kao ima. :skoljka: :run:

Jos jedna u nizu predstava za blesavi narod. :-)

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by seln » 21/05/2015 16:07

useless wrote:
seln wrote:A ti mali dionicari su...odakle, btw. koju stranku podrzavaju?

Znaš li ti uopće šta su dioničari?

Znas li ti uopce kako se zoves i gdje se nalazis?

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by seln » 21/05/2015 16:07

Thorgerson wrote:
seln wrote:Jednostavno, nije bilo politicke volje. No, neka ispitaju unazad do 1995... pa ko je kriv, prugastu pidzamu.

A sad je kao ima. :skoljka: :run:

Jos jedna u nizu predstava za blesavi narod. :-)

Ok, pa pustimo ih neka i dalje kradu. Eto, krala je lopovska platforma, sad dolazi posteni HDZ. :-)

useless
Posts: 64
Joined: 15/04/2014 13:42

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by useless » 21/05/2015 16:10

seln wrote:Znas li ti uopce kako se zoves i gdje se nalazis?

Znam, ne brini. Moje pitanje je sasvim na mjestu budući da insinuiraš da su to neki ljudi koji rado gube novce i lažu u nadi da će ih što više izgubit. Sad ili ti nešto gadno šteka sa logičkim centrom ili nemaš pojma šta su dioničari.

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by seln » 21/05/2015 16:12

useless wrote:
seln wrote:Znas li ti uopce kako se zoves i gdje se nalazis?

Znam, ne brini. Moje pitanje je sasvim na mjestu budući da izgleda misliš da su to neki ljudi koji rado gube novce i lažu u nadi da će ih što više izgubit.

Kao prvo, vjerovatno su samo nekolicina njih fizicke osobe, a ostali predstavnici pravnih lica. Dakle, ljudi kojima ne ide direktno u dzep ni iz dzepa, pa su podlozni iskusenjima novca i fotelja.
Drugo, svaka firma podnosi godisnji izvjestaj o poslovanju. Zasto mali dionicari nisu digli dreku sve do sada, kad je najavljen ulazak financijske policije?

hizo ramidovic
Posts: 4462
Joined: 26/03/2013 18:20
Location: imam, na ilidju, 1/1 na mene

Re: Enormni iznosi na računima bivših direktora Aluminija

Post by hizo ramidovic » 21/05/2015 16:18

neznam stase koga tice u sarajvu kolko imaju nasvoim racunima bivsi diretori alaminija jersu ti direktori legitimni hrvati i prestavnici svog naroda i ako su i uzeli koju marku tosu uradili za dobro bit naj malo brojnijeg naroda i da bise taj narod stim parama zastitijo od majorzacije koju provode bosnjaci u bih

Post Reply