...........
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- pesimist
#1 ...........
..........
.....
.....
Last edited by pesimist on 29/10/2016 20:53, edited 1 time in total.
- sorcerer
#2 Re: problem sa fordom-pomagaj
lezaj tocka? da nije homokineticki ostao bez masti?
-
jefferson
#4 Re: problem sa fordom-pomagaj
I ja mislim da je nesto oko poluosovine.sorcerer wrote:lezaj tocka? da nije homokineticki ostao bez masti?
-
ludiJA
#5 Re: problem sa fordom-pomagaj
Poluosovina kod Ford fokusa ima dva ležaja, moguće da ste zamijenili samo jedan, a ne i onaj što veže kompletnu poluosovinu na mjenjač jer je desna,ali samo desna poluosovina kod Fokusa iz dva dijela,i logično ima dva ležaja pa mislim da taj drugi prenosi još malo vibracije...Nadam se da ćete uskoro riješiti problem
- pirpa
#6 Re: problem sa fordom-pomagaj
moguce da je do fulclung gumice .
- pesimist
#7 Re: problem sa fordom-pomagaj
ma ne razumijem se ja bas dobro ali nikakve koristi ni od ovih sarajevskih majstora.Razocarao sam se u dosta njih jer pojma nemaju!
- plucna mahramica
#8 Re: problem sa fordom-pomagaj
Sredice se nesto, nemoj biti pesimist 
- sorcerer
#9 Re: problem sa fordom-pomagaj
ides kod pogresih majstora.....pesimist wrote:ma ne razumijem se ja bas dobro ali nikakve koristi ni od ovih sarajevskih majstora.Razocarao sam se u dosta njih jer pojma nemaju!
-
ado-šampion
#10 Re: problem sa fordom-pomagaj
Nazalost, mislim da nije stvar u tome da pojma nemaju, koliko je je u tome da nece da se peglaju. Skontaj samo, on se moze peglati dva sata s tvojim autom i da opet nista ne nadje i samim tim - ne moze nista naplatiti.pesimist wrote:ma ne razumijem se ja bas dobro ali nikakve koristi ni od ovih sarajevskih majstora.Razocarao sam se u dosta njih jer pojma nemaju!
To je vise do mentaliteta naseg covjeka, sto majstora, sto musterije.
Evo banalan primjer, ja imam majstora koji mi je hajmo reci rijesio par problemcica i ja vozim njemu kakav god da je servis, cak i da promijenim ulje iako je 10 km od mene, a imam najobicniji servis koji mi moze to odraditi tako reci pred nosom. Isto tako, gotovo uvijek ostavim vise nego sto mi trazi. Medjutim, nakav lola ce kontati "sto bih ja isao 10 km ako imam to isto pred nosom", bez obzira sto mu je taj "daleki" majstor mozda nekad 2 sata rjesavao problem s kojim se niko ne bi peglao i naplatio 15 KM.
Tako isto i majstori kontaju, samo obrni, sto bih se ja peglao dva sata da naplatim pola sata rada ili ne naplatim nista.
Tako da s ovim nasim majstorima, cast rijetkim izuzecima kojih sigurno ima, ali ja nisam naisao na njih, kad imas takav problem za koji treba vrijeme da se skonta, ili ce skontati sam ili nikako.