.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.
Locked
Kal El

#1 .

Post by Kal El »

Last edited by Kal El on 23/01/2014 17:06, edited 1 time in total.
Hercegoviina

#2 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Hercegoviina »

sad ocekujes da ti neko cita ovoliki tekst?
Zokipfc

#3 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Zokipfc »

Fin ti taj rodjak :mrgreen:
travar

#4 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by travar »

-za brisanje-
Omerta13

#5 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Omerta13 »

ja nista ne kontam :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#6 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by I am Happy »

Ja sam probao citati na preskakanje, ali sam slabo pohvatao :D
Ko je koga opuhao i sta je nestalo :D :D
Ras Al Ghul

#7 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Ras Al Ghul »

Sine Kriptonov, ko te pokrao :?:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#8 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Matijevic_Vlado »

opuho ga rodjak koji se lijecio od droge i koji je prodavao stvari iz kuce. te stvari je isao negov tetak da trazi od covjeka kojem ih je tetkov sin prodao. opuho mu je tri soka od grozdja i pohvalio mu se da mu je on sredio mjesto u autobusu preko covjeka koji poznaje njihovog dedu. Kal ne zna makedonski vec samo malo albanski, dok bosanski govori za 5. to je to
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#9 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

jos sam zaboravio dodati da rodjak vise ne moze da vozi bez tablica i ako je to prije mogao pa se tu pojavljuje i taksista koji je rekao, citiram "Ooo ti iz Bosne"
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#10 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Zviz »

"Uciteljice moguli ja!" Negdje u Makedoniji blizu Kiceva :D Neko nekoga zajebo za nesto. Spominju se skokovi, makedonski denari, fin taxi vozac, autobus i stanica i oceva rodbina. :D
mali_balon

#11 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by mali_balon »

Pa sto na rastanku nisi rodbini jedno 100 ojra ostavio, ili sto nisi dosao s obrazom ono rahat lokum, 1kg kocke i 200dg zlatne dzezve. Ili da si makar po 5 ojra toj djeci dao
Doso krko i zdero spavao sve djaba i sad jos da te voze ....
nemezis

#12 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by nemezis »

Kal El wrote:Prelijepo je bilo,mogao si se najesti i napiti u jednoj "kafani" (tako oni zovu,ali nema alkohola) za sitne pare :)
A kako bi trebali da zovu, ako nema alkohola? :)
Matijevic_Vlado

#13 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

mali_balon wrote:Pa sto na rastanku nisi rodbini jedno 100 ojra ostavio, ili sto nisi dosao s obrazom ono rahat lokum, 1kg kocke i 200dg zlatne dzezve. Ili da si makar po 5 ojra toj djeci dao
pa vidis da nije ni taxi platio :mrgreen: :mrgreen:
mali_balon

#14 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by mali_balon »

Matijevic_Vlado wrote:
mali_balon wrote:Pa sto na rastanku nisi rodbini jedno 100 ojra ostavio, ili sto nisi dosao s obrazom ono rahat lokum, 1kg kocke i 200dg zlatne dzezve. Ili da si makar po 5 ojra toj djeci dao
pa vidis da nije ni taxi platio :mrgreen: :mrgreen:
Fakat, da je taksi makar tog himbera od grodza dao, jok neda ni to .... i onda se pita sto i kako a imao je para jer se negdje opet napucao i nije jeo do Sarajeva
Bodkin

#15 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Bodkin »

ja nista skontao nisam. mislim od cijelog posta, ovo peljusenje je mozda u jednoj recenici :D
Big Ang

#16 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Big Ang »

:zoka:
Matijevic_Vlado

#17 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

uskrsno_respo wrote:Otisao ja u obilazak lijepe nase juge
I igrom slucaja odem u makedoniju zalutam u neko selo
Kad imam sta vidjeti jedna ogromna familija i samo jedan prica nas
Valjda dosao u goste
Nego bile dvije dobre makedonke tu su negdje bile od 15 do 25
tacnije 22 i 17 :mrgreen: , al nisi bio dobar gonič :mrgreen: pa i kafa propade
Sabirni centar

#18 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Sabirni centar »

Kal El wrote:Ispričati ću šta se meni desilo, pa bujrum i vi pišite vaše događaje ;)
Ne mora baš biti je li vas neko ojadio ili nije..pričaj te gdje vam je najljepše bilo :)

Ljeto 2011 ,Kicevo, Makedonija..

Bio sam u posjeti kod rodbine u MKD

Bio sam kod njih dvije sedmice, selo gdje je moj stari rođen,u tom selu bio sam kod tetke i njenom mužu u posjeti,u toj kući ima 12 ljudi :mrgreen: Ima kuća gdje su spavaće,kuhinja,kupatila i odmah pored te kuće ima prostorija gdje je dnevna, duga prostorija sa krovom i nekoliko kauča, baš ono starinski nekako :)
Prelijepo je bilo,mogao si se najesti i napiti u jednoj "kafani" (tako oni zovu,ali nema alkohola) za sitne pare :)

Kod tetke i tetka živi njihov sin sa ženom i djecom,njihov sin tj.moj rođak ima šestoro djece,22,19,17 i 6,3,1 godine
Stalno sam bio sa rođakovim sinom (19) ,lutali po gradu,u 21h na skuter i fino niz brdo u grad :) prelijepo je, pa svaki dan sa ovom 22 i 17 (ja njih zovem rodicama) u 19h po krave kod dedine njive :mrgreen:

Nikad bolju hranu nisam jeo nego kod njij,gravce na tavce,domaći burek koji je golem,ali fkt..njihov običaj kada jedu,ljepota!

Eh sada, događaj koji se meni desio:

Tog rođaka slabo sam viđao, iako je živio u istoj toj kući,stalno je bio negdje po gradu ili čak u drugom gradu(Gostivar,Tetovo..) liječio se od droge,živio u stranoj državi, loše društvo itd..
I prodao lik auto,za Bog zna šta...i tetak otišao i našao kome je prodao auto (i još neke velike stvari iz kuće u gradu) ali opet me "ne može" odvući, jer nema tablica, a dovukao me prije toga isto bez tablica...

Pozdravim se ja tamo sa porodicom,stavio stvari u kofer i pravac stanice, ja mu govorim neka stane kod mjenjačnice da zamjenim eure za denare da svojima ovdje kupim Strumke (sok od grožđa)i još neke stvari i dao sam 20€ da mi mjenja za Denare,oko 1.200 MKD sam imao, kaže mi evo ti 200 a ja ću ti ići kupiti kartu za Gostivar (samo sat vožnje jbt..) čekam ga da se vrati da kupim pakovanje onih sokova (6) vraća se on daje mi kartu piše 150.0 MKD, kaže "bilo je 1500MKD dodao sam još 500 denara,ali su zaboravili da napišu još jednu nulu" -.- još uz to me nisu htjeli primiti u bus jer je prepun bio ,dok taj rođak nije prepoznao nekog svog prijatelja koji zna mog dedu rahmetli..

Ali prije toga gledam kako da kupim za 200 MKD sokove i hranu sebi za put,i kupio sam samo tri soka i to je bilo to (nisam htio da mi tetka pravi, da je ne mučim) ,imao sam vode koju sam poneo odozgo..
Imao sam ja još 80€ , ali žao mi je bilo potrošiti, htio sam da sačuvam za nešto..
Najeo se tamo kod njih,stajao cijelim putem od Kiceva do Gostivara,duže nam je trebalo nego što sam mislio...

I ja sad u Gostivaru,ne znam gdje je stanica za bus koji ide za Sarajevo,pitam ovog momka i nanu dali mogu da mi pokažu, ne znaju bosanski,slabo makedonski a albanski tek sam neke stvari učio od svojih...i nekako se mi razumjeli,došli do taxija, priča momak nešto taksisti, kad on "Ooo ti iz Bosne" :mrgreen: ja mu objasnim da ne znam gdje je stanica, za pola sata moram biti na stanici,kaže uskoči, i ja fino sa njima u taxiju :lol: došli do odredišta nane i momka i mene fino sve do stanice odvukao,ja mu se zahvalim i vadim da platim, kaže mi "ništa, neću ništa" :)

I ja sav nekakav bezveze, sjedim otvaram torbu i gledam ona tri soka :lol: razmišljam da ipak načnem pare,i ja u prodavnicu, kad ne primaju €..a ne znam gdje je mjenjačnica.
Ništa,došao bus i krenuli ka Sarajevu,negdje oko 1 ujutru stali na benzinskoj u Srbiji i sjetim se da sam ostavio njihove dinare u novčaniku..i tu se fino najedem i napijem :mrgreen: i sve do SA prespavao, eto ^^

Sry, znam da je predugo :P

Sent from my LT26i using Tapatalk
Ja ovdje kontam da si se ti tamo provodio, krk'o i pio guzovače :oops: ..i još se žališ. :D
Hajzenberg

#19 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Hajzenberg »

Koliko sam shvatio, rođak mu je kupio kartu koja je koštala 150 den, ali ga je ubijedio da je 1500, a prije toga je od njega uzeo 1000, što znači da ga je opuhao za tačno 850 denara.

To je oko 14€.

Jebo 14€, to ti je tako kad imaš posla s narkomanima, ali bitno je da su ostali super i da ti je lijepo bilo. Nema nigdje ljudi kao u Makedoniji, i nigdje te neće ugostiti kao kod Albanaca. Zakon ljudi.
Zviz

#20 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Zviz »

Ja reko sad ce neko reci, pa ce nastat zesca debata ko je kome prvi prst uvalio u oko, kao ja kako je "nama" kad dodjem sa zapada pa dok svakome uvalimo po 200€ u dzep - propanemo kao Grcka :lol: A ono, tema postala suvise dosadna :D
ExNihilo

#21 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by ExNihilo »

Najbesmislenija tema u historiji foruma :lol:
dječak sa šibicama

#22 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by dječak sa šibicama »

Nije besmislena tema, naziv je besmislen, a tema bi bila supersmislena, kad bi se zvala "Kad vam dodje rodbina iz dijaspore... pa ih opeljesite"
sha_ba

#23 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by sha_ba »

:lol:
Zviz

#24 Re: Kad idete kod Rodbine..pa vas jedan opeljuši :)

Post by Zviz »

Prigovor: Ipak je tema na relaciji BiH, Makedonija :D
Locked