podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

lepsid
Posts: 87
Joined: 10/05/2007 13:22

podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by lepsid » 04/10/2013 21:15

Pozdrav svima.
Dolazili su mi iz Bhtelecoma da poprave adsl, pa su ustanovili da mi je crko router. Dali su mi novi i to ZTE ZXHN H108L. Međutim, ne mogu ući u njega da podesim wireless. Korisničko ime i password "admin" i "admin" ne prolaze, kao ni serijski broj routera a ni model. Da li iko zna koja je šifra za ulazak u ovaj model routera.

Thnx


User avatar
Qurajber
Posts: 667
Joined: 06/05/2012 10:05

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by Qurajber » 05/10/2013 09:20

lepsid wrote:Pozdrav svima.
Dolazili su mi iz Bhtelecoma da poprave adsl, pa su ustanovili da mi je crko router. Dali su mi novi i to ZTE ZXHN H108L. Međutim, ne mogu ući u njega da podesim wireless. Korisničko ime i password "admin" i "admin" ne prolaze, kao ni serijski broj routera a ni model. Da li iko zna koja je šifra za ulazak u ovaj model routera.

Thnx


http://wwwen.zte.com.cn/en/products/acc ... 86353.html
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... 7100,d.bGE

lelooo
Posts: 179
Joined: 11/05/2010 17:56

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by lelooo » 05/10/2013 10:45

Ima vec 4 teme na forumu... Ne pomaze google jer je modem sa custom firmware, i automatika ga konfugurise..
A i što bi ulazio ako sve radi?

Sent from my ST18i using Tapatalk 2

User avatar
Del_Boy1
Posts: 1412
Joined: 19/01/2013 14:37
Location: TK

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by Del_Boy1 » 05/10/2013 15:57

Kod mene je taj ruter. Kad su ga postavili prolazila je ova kombinacija,
user admin, password vr10vr10tajn1pa55.

User avatar
Qurajber
Posts: 667
Joined: 06/05/2012 10:05

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by Qurajber » 05/10/2013 16:50

Del_Boy1 wrote:Kod mene je taj ruter. Kad su ga postavili prolazila je ova kombinacija,
user admin, password vr10vr10tajn1pa55.


Prije će biti da je kod tebe ZTE ZX V10 W300 :D :D

User avatar
Del_Boy1
Posts: 1412
Joined: 19/01/2013 14:37
Location: TK

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by Del_Boy1 » 05/10/2013 17:02

Qurajber wrote:
Del_Boy1 wrote:Kod mene je taj ruter. Kad su ga postavili prolazila je ova kombinacija,
user admin, password vr10vr10tajn1pa55.


Prije će biti da je kod tebe ZTE ZX V10 W300 :D :D

E jbg :D http://wwwen.zte.com.cn/en/products/access/cpe/201302/t20130204_386353.html
ovakav isti kod mene.
Image
A prije njega sam imao TP LINK TD-8840T i njemu je ista kombinacija radila.

User avatar
muminovic
Posts: 3272
Joined: 17/08/2013 15:10

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by muminovic » 05/10/2013 17:13

NAZOVI 1444 - besplatan poziv, sve ce ti napraviti on-line.

lepsid
Posts: 87
Joined: 10/05/2007 13:22

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by lepsid » 08/10/2013 10:37

Nakon reseta, ovo je prolazilo: user admin, password vr10vr10tajn1pa55

Hvala svima!

User avatar
muminovic
Posts: 3272
Joined: 17/08/2013 15:10

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by muminovic » 08/10/2013 10:40

nema na cemu

p.s. sifra koju si napisao se pise VELIKIM slovima, a ne malim.

Dakle:

login: admin
password: VR10VR10TAJN1PA55

User avatar
Del_Boy1
Posts: 1412
Joined: 19/01/2013 14:37
Location: TK

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by Del_Boy1 » 08/10/2013 19:30

muminovic wrote:nema na cemu

p.s. sifra koju si napisao se pise VELIKIM slovima, a ne malim.

Dakle:

login: admin
password: VR10VR10TAJN1PA55


NIje tačno, ovo je ispravno vr10vr10tajn1pa55 a možda može i velikim slovima nisam pokušavao :D

User avatar
ksks
Posts: 6
Joined: 17/06/2008 02:21

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by ksks » 18/05/2014 02:56

Ako vam trebaju neke basic stvari, mozete se logovati sa kredencijalima:

User name: user
Password: user

LARVA
Posts: 366
Joined: 05/03/2014 02:35

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by LARVA » 19/05/2014 00:38

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:11, edited 1 time in total.

User avatar
Del_Boy1
Posts: 1412
Joined: 19/01/2013 14:37
Location: TK

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by Del_Boy1 » 20/05/2014 18:35

LARVA wrote:Username i Password koji si naveo daju pristup SVIM postavkama na ovome ruteru, a ne nekim basic stvarima.


Nema svih opcija ako pristupas sa user user kombinacijom

Image

Dok sa onom admin vr10vr10tajn1pa55 imas pristup svim opcijama

Image

Edit:

Zaboravih jos da napomenem, moze se i taj password promijenit isto kao i onaj vr10vr10...

Image

User avatar
ovajonaj
Posts: 310
Joined: 01/02/2008 11:44
Location: Bihac

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by ovajonaj » 30/07/2014 10:36

zar se ne moze flashovati stock firmware bez ovih bhtelecom blokada?

User avatar
nKrkan
Posts: 4679
Joined: 28/06/2013 23:11
Location: Tuzinje

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by nKrkan » 30/07/2014 10:44

Čekaj ako sam dobro uhvatio neke postove ja bi sa ovim modemom (ZTE) mogao imati besplatan BHTelecom ADSL. :?

Kratko pitanje ako ja odjavim internet a zadržim modem a imam username i šifru od nekog drugog korisnika da li bi mogao koristit njegov interent

User avatar
ing-ecc
Posts: 16065
Joined: 31/03/2013 09:58

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by ing-ecc » 30/07/2014 12:15

nKrkan wrote:Čekaj ako sam dobro uhvatio neke postove ja bi sa ovim modemom (ZTE) mogao imati besplatan BHTelecom ADSL. :?

Kratko pitanje ako ja odjavim internet a zadržim modem a imam username i šifru od nekog drugog korisnika da li bi mogao koristit njegov interent

Kako misliš obezbjediti signal ADSL-a na tom tvom modemu (koji planiraš zadržati) i na kojem bi eventualno koristio podatke nekog drugog korisnika??
(nick ti je strašan, odgovara pitanju :-D )

User avatar
ovajonaj
Posts: 310
Joined: 01/02/2008 11:44
Location: Bihac

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by ovajonaj » 30/07/2014 12:24

ja koliko sam vidio oni na svojoj strani na (ACS-u) pod tvojim username-om gdje je definisano i koji paket imas unesu mac adresu modema.
Tako da ti vise nikad ne moras dirati router niti mijenjati password na routeru,samo promijenis na bhtelecom stranici, ugasis pa upalis modem i on povuce nove postavke i spoji se na internet...
ALi problem bi mogao nastati ako bi ti taj svoj modem dao nekome, posudio ili prodao ili sta vec. I pretpostavljam da bi taj modem pri ukljucivanju na adsl signal na nekoj drugoj lokaciji pokupio postavke prethodnog vlasnika i ukoliko bi on imao aktivan racun, spojio bi se njegovim podacima na internet..

User avatar
ing-ecc
Posts: 16065
Joined: 31/03/2013 09:58

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by ing-ecc » 30/07/2014 12:38

nKrkan wrote:Čekaj ako sam dobro uhvatio neke postove ja bi sa ovim modemom (ZTE) mogao imati besplatan BHTelecom ADSL. :?

Kratko pitanje ako ja odjavim internet a zadržim modem a imam username i šifru od nekog drugog korisnika da li bi mogao koristit njegov interent

ovajonaj wrote:ja koliko sam vidio oni na svojoj strani na (ACS-u) pod tvojim username-om gdje je definisano i koji paket imas unesu mac adresu modema.
Tako da ti vise nikad ne moras dirati router niti mijenjati password na routeru,samo promijenis na bhtelecom stranici, ugasis pa upalis modem i on povuce nove postavke i spoji se na internet...
ALi problem bi mogao nastati ako bi ti taj svoj modem dao nekome, posudio ili prodao ili sta vec. I pretpostavljam da bi taj modem pri ukljucivanju na adsl signal na nekoj drugoj lokaciji pokupio postavke prethodnog vlasnika i ukoliko bi on imao aktivan racun, spojio bi se njegovim podacima na internet..

A razmišljate li o tome da bi ' ADSL na ovaj način' mogao koristiti sve i jedan korisnik, ili bar pola njih (nas) ako bi po dva koristila isti user??

User avatar
ovajonaj
Posts: 310
Joined: 01/02/2008 11:44
Location: Bihac

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by ovajonaj » 30/07/2014 12:49

to se nekad moglo kad su bile dozvoljene visestruke konekcije..pa su onda defaultno stavili samo jednu konekciju i mogucnost ukljucivanja visestrukih preko web panela na bhtelecom stranici , ali sad ne dozvoljavaju uopste visestruke konekcije.
mislim to je nekad imalo smisla dok nije bio flat pa su ljudi svasta radili.
sad je to bespotrebno..

error codes
Posts: 82
Joined: 20/10/2014 11:37

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by error codes » 30/10/2014 16:32

kakva su vam iskustva sa ovim modemom htio sam da ga nabavim :?:

User avatar
ing-ecc
Posts: 16065
Joined: 31/03/2013 09:58

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by ing-ecc » 30/10/2014 16:43

A kako ces ga nabaviti? U BH T imaju usporene nabavke opreme pa da te preporucim. :lol:

error codes
Posts: 82
Joined: 20/10/2014 11:37

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by error codes » 30/10/2014 16:49

ing-ecc wrote:A kako ces ga nabaviti? U BH T imaju usporene nabavke opreme pa da te preporucim. :lol:


nije to problem moze sutra da ga imam :D zanima me iskustvo ljudi koji ga vec koriste i dali su nasli kako uci u postavke :roll:

User avatar
ing-ecc
Posts: 16065
Joined: 31/03/2013 09:58

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by ing-ecc » 30/10/2014 16:59

Ihhhhhh daleko si ti buraz. 80% foruma vec nakucava modem sa raznoraznim postavkama.

error codes
Posts: 82
Joined: 20/10/2014 11:37

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by error codes » 30/10/2014 17:02

ee pa to me i zanima :lol: username i pass :oops:

cyberSECURITY
Posts: 5
Joined: 19/03/2015 18:47

Re: podešavanje ZTE ZXHN H108L routera bhtelecom adsl

Post by cyberSECURITY » 17/08/2015 15:13

Imam ja sve pristupne sifre za bh telecom rutere javi se u inbox

Post Reply