#JeSuisAylan
-
upsy_daisy
#1 #JeSuisAylan
Hoćemo li biti dovoljno humani da sad ovo stavimo na svoje profile, majice, itd?
Ili ćemo biti blago rečeno-drski kao Charlie pa se nećemo ni osvrnuti na ovo?!
-
upsy_daisy
- KB9
#3 Re: #JeSuisAylan
eh ovo je ipak bezobrazno i prelazenje svih granica morala i onog sto nas u sustini cini ljudima, kome je ovo normalno i na mjestu zelim mu sve najgore, toliko od mene
- zeina
#4 Re: #JeSuisAylan
Ovo je cisto testiranje do koje granice bezobrazluk i neljudsko ponasanje moze ici, a moze i proci ce kao i sav bezobrazluk koji je do sada prosao, pod krinkom demokratije i slobode govora vrijedja se na najgori moguci nacin, testira se takodje do koje granice moze ici ljudsko licemjerje, a ide do tih granica da se ovakve stvari odobravaju, Francuska to odobrava..a onda kad ih zadesi neka tragedija onda licemjerno traze suosjecanje i prave zrtve od sebe...i na zalost u dobroj mjeri uspjevaju u tome, vide oni da mogu pa svako malo pomjeraju granice svoga bezobrazluka
- kritichar
#5 Re: #JeSuisAylan
ko je ono bio Čarli?
jeste li i dalje Čarli?
#JeSuisCharlie
jeste li i dalje Čarli?
#JeSuisCharlie
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6 Re: #JeSuisAylan
Ne zadesi ih 'neka tragedija', nego teroristicki napadi. Razlika je OGROMNA.
Prva stvar. Ovo ne odobravam. Pretjetivanje je, bar za moj ukus.
Ali postoje zakoni, postoji sud, postoje zakonsko/pravni postupci...i treba se ici tom procedurom, ako je neko uvrjedjen po bilo kojem pitanju. To tako funkcionise.
A ne na verbalnu, novinarsku i sl. uvredu, ili neadekvatnu intetpretaciju, odreagovati uletanjem sa kalasima i masakriranjem redakcije. Ili, 'barem', izjednadacavanjem napisanog, ili neke karikature, sa teroristickim aktom.
Pa i ja se, ko i vecina vas, ne slazemo sa mnogo mnooooogoooo toga. Svasta me nesto i vrijedja, nanosi duhovnu i psihicku bol
...pa mi, kao ni vama, ne pada na pamet da uzmem automatsko oruzije, ili se opasam eksplozivom, i na taj nacin rjesavam situaciju. Niti mogu izjednaciti ta dva cina, koliko god se sa karikaturom neslagao.
Ali postoje zakoni, postoji sud, postoje zakonsko/pravni postupci...i treba se ici tom procedurom, ako je neko uvrjedjen po bilo kojem pitanju. To tako funkcionise.
A ne na verbalnu, novinarsku i sl. uvredu, ili neadekvatnu intetpretaciju, odreagovati uletanjem sa kalasima i masakriranjem redakcije. Ili, 'barem', izjednadacavanjem napisanog, ili neke karikature, sa teroristickim aktom.
Pa i ja se, ko i vecina vas, ne slazemo sa mnogo mnooooogoooo toga. Svasta me nesto i vrijedja, nanosi duhovnu i psihicku bol
- dust in the wind
#7 Re: #JeSuisAylan
bravo...-LIBERO- wrote:Ne zadesi ih 'neka tragedija', nego teroristicki napadi. Razlika je OGROMNA.
Pa i ja se, ko i vecina vas, ne slazemo sa mnogo mnooooogoooo toga. Svasta me nesto i vrijedja, nanosi duhovnu i psihicku bol...pa mi, kao ni vama, ne pada na pamet da uzmem automatsko oruzije, ili se opasam eksplozivom, i na taj nacin rjesavam situaciju. Niti mogu izjednaciti ta dva cina, koliko god se sa karikaturom neslagao.
-
upsy_daisy
#8 Re: #JeSuisAylan
Pa zar je neko rekao da treba otići sa oružjem u Charlie????
Jednostavno, otkrili su kakvi su ljudi tj.neljudi i to je užasno, sad ako ništa trebamo staviti #JeNoCharlie sad ako nismo prije zbog vjerskog izražaja i sl., sad je u pitanju ljudski izražaj.
Jednostavno, otkrili su kakvi su ljudi tj.neljudi i to je užasno, sad ako ništa trebamo staviti #JeNoCharlie sad ako nismo prije zbog vjerskog izražaja i sl., sad je u pitanju ljudski izražaj.
- nosara
#9 Re: #JeSuisAylan
Kurac bravo... Ja pomislim da je to moje dijete... Kurac bravo... DEGENERICI...! I neciji placenici, ocigledno...dust in the wind wrote:bravo...-LIBERO- wrote:Ne zadesi ih 'neka tragedija', nego teroristicki napadi. Razlika je OGROMNA.
Pa i ja se, ko i vecina vas, ne slazemo sa mnogo mnooooogoooo toga. Svasta me nesto i vrijedja, nanosi duhovnu i psihicku bol...pa mi, kao ni vama, ne pada na pamet da uzmem automatsko oruzije, ili se opasam eksplozivom, i na taj nacin rjesavam situaciju. Niti mogu izjednaciti ta dva cina, koliko god se sa karikaturom neslagao.
-
upsy_daisy
#10 Re: #JeSuisAylan
I živo me interesuje koji će sud procesuirati ovo?
Nemojte se zavaravati, najmanje što možemo uraditi je osuditi ovo bez obzira na sudove i te trice.
Nemojte se zavaravati, najmanje što možemo uraditi je osuditi ovo bez obzira na sudove i te trice.
-
Himera
#11 Re: #JeSuisAylan
upsy_daisy wrote:Hoćemo li biti dovoljno humani da sad ovo stavimo na svoje profile, majice, itd?
Mralo bi se i to na fin i kulturan način šuknuti žabarskoj govnarskoj đubradiji koji sebe nazivaju novinari lista chebdo
- kritichar
#13 Re: #JeSuisAylan
demokratija i sloboda govora modernih društava
možda vi to danas ne vidite tako, ali sutra će vas već ubjediti u to
možda vi to danas ne vidite tako, ali sutra će vas već ubjediti u to
-
Tipicoti
#14 Re: #JeSuisAylan

Pa vi farbajte Fejsbuk profile u francusku zastavu ......
- dust in the wind
#15 Re: #JeSuisAylan
sta ti je bolan. nisam rekla bravo na tu naslovnicu... nego na post. smiri malo živce. tipično za ovo podneblje napad odmah... a drugo ako se ne slažem sa nečin, ne moraš odmah u vrisku...nosara wrote:Kurac bravo... Ja pomislim da je to moje dijete... Kurac bravo... DEGENERICI...! I neciji placenici, ocigledno...dust in the wind wrote:bravo...-LIBERO- wrote:Ne zadesi ih 'neka tragedija', nego teroristicki napadi. Razlika je OGROMNA.
-
asdf1
#16 Re: #JeSuisAylan
Ja sam ovu karikaturu shvatio u smislu da nije izbjeglica=silovatelj. Cisto da podsjete francusku javnost na to da medju njima ima ljudi kojima moraju pomoci. Stvarno ne vidim sta je problem sa karikaturom.
- zeina
#17 Re: #JeSuisAylan
Naravno niti ikome pada na pamet niti bilo ko odobrava rjesavanje stvari na takav nacin, ali ne mogu ni da ih zalim, onako iskreno koliko god pokusavam da nadjem susosjecanje u dubini duse i srca ne mogu...upravo zbog ovakvih stvari o kojima se danas pise, ako oni nemaju susojecanja za to neduzno dijete i njegovu porodicu kako da dobiju suosjecanje za sebe, ne ide nikako-LIBERO- wrote: ...pa mi, kao ni vama, ne pada na pamet da uzmem automatsko oruzije, ili se opasam eksplozivom, i na taj nacin rjesavam situaciju. Niti mogu izjednaciti ta dva cina, koliko god se sa karikaturom neslagao.
#JeNEsuisPasCHARLIE
#JeSuisAylan
Last edited by zeina on 14/01/2016 11:46, edited 1 time in total.
-
statixx
#18 Re: #JeSuisAylan
Banaliziranje prosjecnog psiholoskog profila ultradesnicara. Mene ne brine karikatura, nego cinjenica da ovakvih razmisljanja ima po svijetu.
Hebo vas Charlie, imate americkog kandidata za predsjednika koji se rasipa fasistickim izjavama, bez imalo satire, a vi se uhvatili Hebdoa.
Hebo vas Charlie, imate americkog kandidata za predsjednika koji se rasipa fasistickim izjavama, bez imalo satire, a vi se uhvatili Hebdoa.
- kritichar
#19 Re: #JeSuisAylan
Prije tri dana se desio teroristički napad u Bagdadu, u tržnom centru, poginulo je 18 ljudi, a niko okom nije trepnuo, a većina ni ne zna za to
a da je neko iz Bagdada u francuskom tržnom centru ošamario jednog Francuza, čitav svijet bi plakao
a da je neko iz Bagdada u francuskom tržnom centru ošamario jednog Francuza, čitav svijet bi plakao
- nosara
#20 Re: #JeSuisAylan
Naravno da moram i naravno da hocu... Cuj, ne slaze se s karikaturom ,ali se slaze s postom koji brani pravo idiota da provocira...dust in the wind wrote:sta ti je bolan. nisam rekla bravo na tu naslovnicu... nego na post. smiri malo živce. tipično za ovo podneblje napad odmah... a drugo ako se ne slažem sa nečin, ne moraš odmah u vrisku...nosara wrote:Kurac bravo... Ja pomislim da je to moje dijete... Kurac bravo... DEGENERICI...! I neciji placenici, ocigledno...dust in the wind wrote: bravo...
Da je tvoje dijete u pitanju, ti bi iskulirala...? Ne bi ti palo na pamet da reagujes drasticno prema idiotu koji koristi tvoje mrtvo dijete na ovakav nacin...? Eto, ne slazem se, ali demokratija, jebes ljudskost...?
- ¤ jelena ¤
#21 Re: #JeSuisAylan
Surovo istinito i ništa manje ogavno od postavljanja slike mrtvog djeteta kao banalne profilne slike na fejzbuku ili pozivanje na postavljanje te slike u periodu kad su ljudi masovno postavljali francuske zastave kao nekakav vid saosjećanja sa žrtvama terorističkog napada.
I, da...za one koji u sirijskim izbjeglicama vide isključivo prljave divljake, za koje je samo pitanje vremena kad će nekog napasti ili se dić u vazduh, jer im njihova vjera tako nalaže, i od kojih se treba ograditi bodljikavom žicom da svojim masovnim prisustvom ne bi ukaljali civilizovanu Evropu - to dijete bi, da je preživjelo i ostalo da živi negdje u Evropi, jednog dana u njihovim glavama bilo isti takav prljavi, bahati, divljak, pa kako smo imali prilike da vidimo i silovatelj i naravno budući terorista.
Mislite o tome....
I, da...za one koji u sirijskim izbjeglicama vide isključivo prljave divljake, za koje je samo pitanje vremena kad će nekog napasti ili se dić u vazduh, jer im njihova vjera tako nalaže, i od kojih se treba ograditi bodljikavom žicom da svojim masovnim prisustvom ne bi ukaljali civilizovanu Evropu - to dijete bi, da je preživjelo i ostalo da živi negdje u Evropi, jednog dana u njihovim glavama bilo isti takav prljavi, bahati, divljak, pa kako smo imali prilike da vidimo i silovatelj i naravno budući terorista.
Mislite o tome....
Last edited by ¤ jelena ¤ on 14/01/2016 11:51, edited 1 time in total.
- dust in the wind
#22 Re: #JeSuisAylan
po stoti put treba pisati općepoznatu stvar. da je prirodno I ljudski da je prosječnom Balkancu bliže kada se nešto desi u Italiji, NJemačkoj, nego kada se desi u Novom Zelandu... to je tako. prvo zbog blizine tih država nama, drugo jer do tamo nekako I dobacimo, bar turistički... Novi Zeland može nestati ovdje bi to bila top tema 2 dana, a npr. da u Makarskoj se desi ubistvo dvoje ljudi ovdje bi bila top tema jer svi pomisle da su u tom trenutku mogli biti tamo... Pojedinci se prave budale, pa vazda to potenciraju.. Nije poenta da je prosječan čovjek mrzitelj nečega iz Bagdada, nego su Evropljanima bliži Evropljani., Sigurna sam da i ljudima iz Rijada npr. je važnije šta se desi u Abu Dabiju nego u Torinu npr.
- kritichar
#23 Re: #JeSuisAylan
NE SERIdust in the wind wrote:po stoti put treba pisati općepoznatu stvar. da je prirodno I ljudski da je prosječnom Balkancu bliže kada se nešto desi u Italiji, NJemačkoj, nego kada se desi u Novom Zelandu... to je tako. prvo zbog blizine tih država nama, drugo jer do tamo nekako I dobacimo, bar turistički... Novi Zeland može nestati ovdje bi to bila top tema 2 dana, a npr. da u Makarskoj se desi ubistvo dvoje ljudi ovdje bi bila top tema jer svi pomisle da su u tom trenutku mogli biti tamo... Pojedinci se prave budale, pa vazda to potenciraju.. Nije poenta da je prosječan čovjek mrzitelj nečega iz Bagdada, nego su Evropljanima bliži Evropljani., Sigurna sam da i ljudima iz Rijada npr. je važnije šta se desi u Abu Dabiju nego u Torinu npr.
da izvinu pristojni insani
-
dezurni_ucenik
#24 Re: #JeSuisAylan
kritichar wrote:Prije tri dana se desio teroristički napad u Bagdadu, u tržnom centru, poginulo je 18 ljudi, a niko okom nije trepnuo, a većina ni ne zna za to
Najglasniji su ovih dana turkofilske sluge, sa vjecnim pitanjima "gdje su vam turske zastave", a nijedan od njih nije spomenuo upravo te teroristicke napade u Bagdadu. Da ne spominjem bajramske napada na sitske dzamije u Jemenu, ali jebo njih oni su "sije", jelTe
- dust in the wind
#25 Re: #JeSuisAylan
ti si na ovom forumu sa svojim stavovima relevantan ko jučerašnje pražnjenje debelog crijeva... a sada nek me banuju. biti banovan zbog tebe je nagradakritichar wrote:NE SERIdust in the wind wrote:po stoti put treba pisati općepoznatu stvar. da je prirodno I ljudski da je prosječnom Balkancu bliže kada se nešto desi u Italiji, NJemačkoj, nego kada se desi u Novom Zelandu... to je tako. prvo zbog blizine tih država nama, drugo jer do tamo nekako I dobacimo, bar turistički... Novi Zeland može nestati ovdje bi to bila top tema 2 dana, a npr. da u Makarskoj se desi ubistvo dvoje ljudi ovdje bi bila top tema jer svi pomisle da su u tom trenutku mogli biti tamo... Pojedinci se prave budale, pa vazda to potenciraju.. Nije poenta da je prosječan čovjek mrzitelj nečega iz Bagdada, nego su Evropljanima bliži Evropljani., Sigurna sam da i ljudima iz Rijada npr. je važnije šta se desi u Abu Dabiju nego u Torinu npr.
da izvinu pristojni insani