Više se ne znamo radovati, makar sudeći po medijima?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
emric
Posts: 1211
Joined: 21/03/2018 18:03

#1 Više se ne znamo radovati, makar sudeći po medijima?

Post by emric »

Pogledah malo na preskok dnevnike večeras, očekujući da će u prvih desetak minuta naše televizije progovoriti o otvaranju EYOF-a, jer to je lijep i važan događaj, može se pokazati kako je izgledalo, dati izjave i neka anketa i tako to... ali kurac sine. EYOF svi odreda bacili na kraj, kao kad kulturne emisije puste pred ponoć nagovještavajući da je lakša pornografija u pitanju, ili klasičnu muziku samo kad je kakva žalost. Betoven, Šubert i Verdi se okreću u grobu. A izgleda i izumitelji televizije.

Kontam, ovo je ovdje sve bolesno i fakat više ne znamo ni da se radujemo. Makar tako predstavljaju ti fukljavi urednici po medijima. Daj samo mraka, svjetlo nam šteti?
normala brate
Posts: 1322
Joined: 13/11/2018 15:25

#2 Re: Više se ne znamo radovati, makar sudeći po medijima?

Post by normala brate »

Naravno s ovim se slažem, al' je poprilicno jasno zašto je tako klikovi rejting i tako to ništa novo.

Npr da ja imam neku vlast sve to treba pod mač :D
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 20066
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3 Re: Više se ne znamo radovati, makar sudeći po medijima?

Post by KatarinaKosaca »

Mediji su depresivni. Sivo zacrne. Sve je tamno. Mracno. Koliko su odgovorni politicari, bar 30% odgovornosti nose mediji za ubijanje u pojam. Mlade zele potpuno obeshrabriti. Nijedan od tih (ne)priucenih novinarcica ne kaze "Moze se. Evo, ja sam novinar, a ne znam dvije smislene recenice sastaviti", nego smrknutih lica i mracnih pogleda samo ponavljaju "Ne moze". Ne daju pozitivne primjere. Privatne inicijative, individualizma. Sta mediji rade? Dovedu nekoliko dezurnih palamuda koji poslije 3 vinjaka u lokalnoj birtiji dodju da objasne kako nije lose kao sto mislimo, nego puno gore. Jer to "gore" koje pomno objasnjavaju njima stvara prihod za 3 hebena konjaka i to mracno egzistenciju i smracilo bi im se da bude ista bolje. Onda se netko cudi sto se gleda "Farma'. Bolje i Farma, nego Duskini ili Emelini gosti ili Emelini zakljucci. Emela je sinonim sadasnjeg ocajnog zurnalizma. Nije jedina.
emric
Posts: 1211
Joined: 21/03/2018 18:03

#4 Re: Više se ne znamo radovati, makar sudeći po medijima?

Post by emric »

Odgovorne države i odgovorni mediji, kad su u pitanju velike nesreće, gledaju da paze na zdravlje građana i atmosferu u društvu, njeguju narod kao što se njeguje pojedinac čovjek u momentu neke traume. A kod nas, gdje je stanje nesreće godinama, apsolutno niko ne vodi računa o mentalnom stanju i zdravlju građana. Mediji su tu potpuno zakazali, njihovi regulatori takođe, kao i politički establišment. Zapravo mislim da uspješno realizuju naređenje fuklje Mladića "da im razvučemo pamet njihovu". Mediji u BiH to danas uspješno rade i meni je veliko iznenađenje da nismo u puno gorem stanju.
User avatar
cyprus
Posts: 39275
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

#5 Re: Više se ne znamo radovati, makar sudeći po medijima?

Post by cyprus »

Naravno da ne znamo... Ja sam to konstatovao prateći našu fudbalsku reprezentaciju... Ona nam služi prvenstveno da zadovoljimo našu potrebu za frustracijama, a sa uspjesima se ne znamo nositi, i jedva čekamo novi kiks...

A onda sam vidio da se to odnosi i na sve ostale segmente društva... Psihički smo bolesno društvo... Patnja i crnilo su nam duševna hrana...

Ima li nekog lijeka - ne znam... Ja kontam da bi moglo bit malo bolje, ako nas nekad popuste ove kandže nacionalizma... Nekako mi je tu previše koincidencije da su se nacionalizam i ova psihička bolest kolektiva zajedno pojavili...
User avatar
Sanjarko
Posts: 23296
Joined: 17/02/2015 19:32
Location: U snu

#6 Re: Više se ne znamo radovati, makar sudeći po medijima?

Post by Sanjarko »

Ne znam bas je li ovo istina. Ja kad dobi laptop obradovao se pravo, danima se zabavio oko njega. Kad dobi internet isto tako. Pa dobi mobitel isto. Gdje je jos sto sam se obradovao kada sam uspio se duduk ovdje kao korisnik registrirati da komuniciram sa vama koliko toliko jer u RL slabo imam komunikacije sa ljudima radi svega. Teskih zivotnih uslova i bolesti.

Ali me i rastuze i zabrinu ponekad neke druge stvari, primjerice nemogu sebi da priustim male stvari vecinom. Evo laptop me sikira ponekad jer je na izidsaju a nemam para da novi kupim niti nekoga vise da mi pokloni kao ovaj sto su mi poklonili.
Post Reply