#51001 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Posted: 31/01/2024 12:31
Primamljivo djeluje, gdje prvo odem, potražit ću da probam.
Jeste, prelijepo izgledaju, mozel tvoj recept....
Hvala. Izvoli:
Hvala najljepsa
Nevjerovatno, bravo bravo
Jednom pravila kad su djeca bila mala, bas me podsjeti banjalûka, hvala za receptbanjaluka078 wrote: ↑31/01/2024 20:23Hvala. Izvoli:
U pola litre mlijeka staviti kašiku šećera i zagrijavati, pa u jako toplo mlijeko (ali ne da proključa) staviti 100 grama griza i kuhati uz stalno miješanje dok se ne dobije žitka masa (ne dobro ukuhana!). Kada se malo ohladi, u skuhani griz dodati dva jajeta.
Jufku za baklavu rezati na trake širine oko 10 cm, spajati po dvije, pomastiti svaku. U vrh staviti čajnu kašiku skuhanog griza i onda savijati u trokutiće i stavljati u podmazanu tepsiju.
Za zaljev skuhati kilogram šećera sa 6 dcl vode i jednim narezanim limunom. Samo malo ohladiti i zaliti vruće pituljice.
jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao
Napatila me je cijena istogtramvajtrojka wrote: ↑01/02/2024 00:42jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao
Koliko dugo i na kojoj temp ?GandalfSivi wrote: ↑01/02/2024 01:12Napatila me je cijena istog
Mimo toga ista stvar kao i svaka druga, korak po korak. Nerviraju me dvije stvari. Prvo, odvojilo se tijesto (moguce jer sam slusao Gordon Ramsay-a, koji kaze da treba obloziti palacinkama prije tijestom), a druga stvar je da je biftek jebiga socan, i ja ga jesam “zapecatio” sa tim sto sam ga przio sa svih strana prije nego sto sam ga umotao i u rernu ubacio. Izasao odlican, suh (tijesto), ali jebiga, cim ga presjeces, sokovi izadju i tijesto mokro…
Mali edit, al’sam ga zato umotao u suho meso (tanko, tanko sjeceno), mjesto prsute. ‘ta ce prsuta
170 stepeni, recept trazi 30-40 min ali s obzirom na komadinu mesa (skoro 2.5 kile) trebalo mi je i sat vremena da postignem unutrasnju temperaturu od 60 stepeni…
I mene nervira to sa tijestom sto bude vlazno cim malo stane, nije bitno meso, riba ista stvar. Probala sam i sa bockanjem tijesta odozgo, razlicitih filovima oko mesa... To je jednostavno tako....GandalfSivi wrote: ↑01/02/2024 14:55170 stepeni, recept trazi 30-40 min ali s obzirom na komadinu mesa (skoro 2.5 kile) trebalo mi je i sat vremena da postignem unutrasnju temperaturu od 60 stepeni…
Hvala za recept, probat cu