Page 2041 of 2046

#51001 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 12:31
by Chloe
immuno wrote: 30/01/2024 18:07


Kajmacnica u Tuzli mislim da du kajmak pituljice u Sarajevu jer sastojci su isti... Kako god vrlo ukusno I socno 👌

banjaluka078 wrote: 30/01/2024 20:59 Image

U BanjaluKi, unutra je griz s jajetom. :)

Primamljivo djeluje, gdje prvo odem, potražit ću da probam. :thumbup:

#51002 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 14:41
by sumirprimus
BarbaDue wrote: 31/01/2024 10:42
Eto vidiš, ja kao tuzlanski zet moram da te edukujem :mrgreen: :wink:
Covjek se uci dok je ziv :D a ovo stvarno nisam znao.

#51003 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 19:08
by Sanabija
@immuno
:kiss:
@banjaluka078
:thumbup:

#51004 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 19:10
by Sanabija
ImageImageImage

Nije neko kuhanje, al s obzirom na uslove moze proci

Klincorba😁

#51005 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 19:18
by hamos
Ova kajmacnica izgleda kao nesto primamljivo, pa na neki nacin lici na krempitu

https://www.coolinarika.com/recept/kajm ... 42ac12003b

#51006 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 20:12
by immuno
banjaluka078 wrote: 30/01/2024 20:59 Image

U BanjaluKi, unutra je griz s jajetom. :)
Jeste, prelijepo izgledaju, mozel tvoj recept....
Ja stavim griz, zumance i mascarpone...

#51007 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 20:23
by banjaluka078
immuno wrote: 31/01/2024 20:12
Jeste, prelijepo izgledaju, mozel tvoj recept....
Ja stavim griz, zumance i mascarpone...
Hvala. :) Izvoli:

U pola litre mlijeka staviti kašiku šećera i zagrijavati, pa u jako toplo mlijeko (ali ne da proključa) staviti 100 grama griza i kuhati uz stalno miješanje dok se ne dobije žitka masa (ne dobro ukuhana!). Kada se malo ohladi, u skuhani griz dodati dva jajeta.

Jufku za baklavu rezati na trake širine oko 10 cm, spajati po dvije, pomastiti svaku. U vrh staviti čajnu kašiku skuhanog griza i onda savijati u trokutiće i stavljati u podmazanu tepsiju.

Za zaljev skuhati kilogram šećera sa 6 dcl vode i jednim narezanim limunom. Samo malo ohladiti i zaliti vruće pituljice.

#51008 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 20:24
by banjaluka078
Sanabija wrote: 31/01/2024 19:10
Nije neko kuhanje, al s obzirom na uslove moze proci

Klincorba😁
Uvijek mi bude toplo kad gledam tvoje kuhanje. :)

#51009 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 20:28
by Sanabija
banjaluka078 wrote: 31/01/2024 20:24
Sanabija wrote: 31/01/2024 19:10
Nije neko kuhanje, al s obzirom na uslove moze proci

Klincorba😁
Uvijek mi bude toplo kad gledam tvoje kuhanje. :)
Hvala najljepsa

#51010 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 20:31
by vazi
:thumbup:
GandalfSivi wrote: 27/01/2024 03:06 Drama danas, umorih se…

Image

Image

Image

Image

Image
Nevjerovatno, bravo bravo
Jel ovo losos ? Ja bih to :)

#51011 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 20:33
by vazi
banjaluka078 wrote: 31/01/2024 20:23
immuno wrote: 31/01/2024 20:12
Jeste, prelijepo izgledaju, mozel tvoj recept....
Ja stavim griz, zumance i mascarpone...
Hvala. :) Izvoli:

U pola litre mlijeka staviti kašiku šećera i zagrijavati, pa u jako toplo mlijeko (ali ne da proključa) staviti 100 grama griza i kuhati uz stalno miješanje dok se ne dobije žitka masa (ne dobro ukuhana!). Kada se malo ohladi, u skuhani griz dodati dva jajeta.

Jufku za baklavu rezati na trake širine oko 10 cm, spajati po dvije, pomastiti svaku. U vrh staviti čajnu kašiku skuhanog griza i onda savijati u trokutiće i stavljati u podmazanu tepsiju.

Za zaljev skuhati kilogram šećera sa 6 dcl vode i jednim narezanim limunom. Samo malo ohladiti i zaliti vruće pituljice.
Jednom pravila kad su djeca bila mala, bas me podsjeti banjalûka, hvala za recept 👍

#51012 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 31/01/2024 20:35
by vazi
moimoi wrote: 28/01/2024 17:10 Pasticada i njoki

Image
Image

Domace njokice ?

#51013 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 00:29
by GandalfSivi
vazi wrote: 31/01/2024 20:31 Jel ovo losos ? Ja bih to :)
Losos, 24 sata mariniran, dva sata dimljen…

#51014 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 00:42
by tramvajtrojka
GandalfSivi wrote: 01/02/2024 00:29
vazi wrote: 31/01/2024 20:31 Jel ovo losos ? Ja bih to :)
Losos, 24 sata mariniran, dva sata dimljen…
jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao :thumbup:

#51015 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 01:12
by GandalfSivi
tramvajtrojka wrote: 01/02/2024 00:42
GandalfSivi wrote: 01/02/2024 00:29
vazi wrote: 31/01/2024 20:31 Jel ovo losos ? Ja bih to :)
Losos, 24 sata mariniran, dva sata dimljen…
jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao :thumbup:
Napatila me je cijena istog :)

Mimo toga ista stvar kao i svaka druga, korak po korak. Nerviraju me dvije stvari. Prvo, odvojilo se tijesto (moguce jer sam slusao Gordon Ramsay-a, koji kaze da treba obloziti palacinkama prije tijestom), a druga stvar je da je biftek jebiga socan, i ja ga jesam “zapecatio” sa tim sto sam ga przio sa svih strana prije nego sto sam ga umotao i u rernu ubacio. Izasao odlican, suh (tijesto), ali jebiga, cim ga presjeces, sokovi izadju i tijesto mokro…

Mali edit, al’sam ga zato umotao u suho meso (tanko, tanko sjeceno), mjesto prsute. ‘ta ce prsuta :)

#51016 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 11:06
by moimoi
@vazi yes :)

#51017 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 14:51
by sumirprimus
GandalfSivi wrote: 01/02/2024 01:12
tramvajtrojka wrote: 01/02/2024 00:42
GandalfSivi wrote: 01/02/2024 00:29

Losos, 24 sata mariniran, dva sata dimljen…
jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao :thumbup:
Napatila me je cijena istog :)

Mimo toga ista stvar kao i svaka druga, korak po korak. Nerviraju me dvije stvari. Prvo, odvojilo se tijesto (moguce jer sam slusao Gordon Ramsay-a, koji kaze da treba obloziti palacinkama prije tijestom), a druga stvar je da je biftek jebiga socan, i ja ga jesam “zapecatio” sa tim sto sam ga przio sa svih strana prije nego sto sam ga umotao i u rernu ubacio. Izasao odlican, suh (tijesto), ali jebiga, cim ga presjeces, sokovi izadju i tijesto mokro…

Mali edit, al’sam ga zato umotao u suho meso (tanko, tanko sjeceno), mjesto prsute. ‘ta ce prsuta :)
Koliko dugo i na kojoj temp ?

#51018 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 14:55
by GandalfSivi
sumirprimus wrote: 01/02/2024 14:51
Koliko dugo i na kojoj temp ?
170 stepeni, recept trazi 30-40 min ali s obzirom na komadinu mesa (skoro 2.5 kile) trebalo mi je i sat vremena da postignem unutrasnju temperaturu od 60 stepeni…

#51019 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 15:01
by immuno
GandalfSivi wrote: 01/02/2024 14:55
sumirprimus wrote: 01/02/2024 14:51
Koliko dugo i na kojoj temp ?
170 stepeni, recept trazi 30-40 min ali s obzirom na komadinu mesa (skoro 2.5 kile) trebalo mi je i sat vremena da postignem unutrasnju temperaturu od 60 stepeni…
I mene nervira to sa tijestom sto bude vlazno cim malo stane, nije bitno meso, riba ista stvar. Probala sam i sa bockanjem tijesta odozgo, razlicitih filovima oko mesa... To je jednostavno tako....

#51020 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 15:02
by immuno
banjaluka078 wrote: 31/01/2024 20:24
Sanabija wrote: 31/01/2024 19:10
Nije neko kuhanje, al s obzirom na uslove moze proci

Klincorba😁
Uvijek mi bude toplo kad gledam tvoje kuhanje. :)
Hvala za recept, probat cu👍

Cim vidim njegove slike znam on je pocinioc ❤️

#51021 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 19:06
by Sanabija
Image
Image
Image

Srnece snicle u bijelom vinu

#51022 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 19:32
by Digla_da_kreci
Pretrgla se. :D
Image

#51023 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 19:40
by medvjed23
Uh... Sočan paradajz i koje zrno soli - šta još tražiti od života? :D

#51024 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 19:49
by moon_walker_90
medvjed23 wrote: 01/02/2024 19:40 Uh... Sočan paradajz i koje zrno soli - šta još tražiti od života? :D
Onu slanu tecnost sto ostane poslije paradajza da posrcem

#51025 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Posted: 01/02/2024 19:57
by Digla_da_kreci
moon_walker_90 wrote: 01/02/2024 19:49
medvjed23 wrote: 01/02/2024 19:40 Uh... Sočan paradajz i koje zrno soli - šta još tražiti od života? :D
Onu slanu tecnost sto ostane poslije paradajza da posrcem
:lol:
Jedino ovaj veliki paradajz volim, one rajcice npr. nisam ljubitelj.