#51 Re: MESO-All About
Posted: 18/07/2017 06:38
Šta nam dijaspora javlja? Jel´ se sad dobro jede kó nekad?
Sve se slazem. Ramstek najvise volim grilan, onako srednje pecen, salata uz to kakva -zna biti bolji od biftekawewa wrote:kod nas se to zove i prodaje kao flamToto wrote:,,pauflek,, je trbusina(stomacni misic)Juni wrote:potrbusina-je li to flam?
odlicna tema, pratim
meni najbolji u varivima, gulasu, ali i fasiran za rostilja je odlican, samo treba dvaput premljeti.
inace, grehota brate ramstek staviti u varivo. mekan jest, ali je przen kao odrezak najbolji.
kod nas je problem sto je tesko doci do zrelog mesa. puno vise volim govedinu nego junetinu, ali ode to sve u suho meso i ostale (polu)trajne proizvode.
Toto wrote:Jel se klalo i sušilo pastrme?
Vakumiraš biftek-al odmah nakon klanja.U frižider 3-4 dana. Izvadit iz vak-paka i ostaviti na zraku 1-2 sata.U marinadu sa začinima i na grill.Soliti kad je pečeno.sabanss wrote:
Pitanje: kako ostaviti biftek ili ramstek da dozrije u kucnoj varijanti?
Nije ga vakumirao garant... Ukoliko po vakumiranje ne mislimo na zamotavanje u najlonsku foliju? Takodjer si napomenuo da to mora biti odmah nakon klanja, pretpostavljam da se sprijeci dodir mesa sa vazduhom. Ovdje nisam siguran da je proces ispostovan do kraja.Toto wrote:A šta je mesar radio s biftekom?
sabanss wrote:Nije ga vakumirao garant... Ukoliko po vakumiranje ne mislimo na zamotavanje u najlonsku foliju? Takodjer si napomenuo da to mora biti odmah nakon klanja, pretpostavljam da se sprijeci dodir mesa sa vazduhom. Ovdje nisam siguran da je proces ispostovan do kraja.Toto wrote:A šta je mesar radio s biftekom?
U Argenitni je meso zilavo- crknes dok ga sazvaces. Ali , je vrlo vjerovatno da nema dodatnih hormona kao u USA.Toto wrote:i u USA.Ci-Nick wrote: Da u Argentini to rade jednostavno, steak od 400 do 1000 gr. na roštilj, nož viljuška i ništa više ti ne treba.
Kao stari ascija da se tuspasim na ovu temu.Takodjer preporuke za dobru gril tavu su dobro dosle.
Pa da zamota biftek u foliju odmah nakon klanja kao sto si i spomenuo. Izgleda da se ne razumijemoToto wrote:
Koji proces?
ako ga je zamrzo i cuvao par mjeseci: to je meso zrelo ko starac Foco od stotinu ljetasabanss wrote:Nije ga vakumirao garant... Ukoliko po vakumiranje ne mislimo na zamotavanje u najlonsku foliju? Takodjer si napomenuo da to mora biti odmah nakon klanja, pretpostavljam da se sprijeci dodir mesa sa vazduhom. Ovdje nisam siguran da je proces ispostovan do kraja.Toto wrote:A šta je mesar radio s biftekom?