Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako će Venera imati dobre ćevape kad ih peče (PRŽI) na plinskoj ploči, tj. na ulju ili masnoći. Ne može nikad Šiptar imati dobre ćevape kao što može neko iz Sarajeva, i tu nema polemike. Može se Željo na glavu okrenuti, nikad mu ćevapi neće biti kao kod Hodžića, u Ferhatovića, kod Kurte ranije, i td. Ni Zmaj. Kad se na Sandžaku pravio ćevap ?
nemoj zezat...kod likova je zadnjih 5-6 godina vazda isti cevap....uzmi dzigericu ,nema je u gradu
svi nesto standardno sarajevski,kad navuku raju ,zajebu stvar i to ni na sta ne lici...samo da uzmu lovu.
u zmaju moras 2 litra vode popit do spavanja poslije cevapa..
haj ti malo u veneru odi...pa probaj....a ja cu gdje ti kazes pa se cujemo za par dana...jel moze?
Kako će Venera imati dobre ćevape kad ih peče (PRŽI) na plinskoj ploči, tj. na ulju ili masnoći. Ne može nikad Šiptar imati dobre ćevape kao što može neko iz Sarajeva, i tu nema polemike. Može se Željo na glavu okrenuti, nikad mu ćevapi neće biti kao kod Hodžića, u Ferhatovića, kod Kurte ranije, i td. Ni Zmaj. Kad se na Sandžaku pravio ćevap ?
nemoj zezat...kod likova je zadnjih 5-6 godina vazda isti cevap....uzmi dzigericu ,nema je u gradu
svi nesto standardno sarajevski,kad navuku raju ,zajebu stvar i to ni na sta ne lici...samo da uzmu lovu.
u zmaju moras 2 litra vode popit do spavanja poslije cevapa.. haj ti malo u veneru odi...pa probaj....a ja cu gdje ti kazes pa se cujemo za par dana...jel moze?
Ne može. Ja preko M.Dvora dalje ne idem nigdje Šala naravno, ali svakako ne mijenjam svoj stav o sarajevskim ćevabdžijama. Provjerio davno
Kako će Venera imati dobre ćevape kad ih peče (PRŽI) na plinskoj ploči, tj. na ulju ili masnoći. Ne može nikad Šiptar imati dobre ćevape kao što može neko iz Sarajeva, i tu nema polemike. Može se Željo na glavu okrenuti, nikad mu ćevapi neće biti kao kod Hodžića, u Ferhatovića, kod Kurte ranije, i td. Ni Zmaj. Kad se na Sandžaku pravio ćevap ?
Probao i nisu losi cevapi kod Venere. Da li je neko probao cevape na autobuskoj stanici, pored taksista ona cevabdzinica?
Ma meni su cevapi zadnje jelo na meniju.Nema mi nista gore,kada pojedem cevape a dva sata poslije borim se da sve to prevarim.Jos popijem jedno dva litra vode.Raja velicina cevapa ne govori o njegovom kvalitetu.Svi oni u cevape stavljaju sodubikarbonu i to cevap samo napuse i zbog toga pijemo toliku vodu.NE znam,ja jedem cevape samo kada moram.Sloziti cemo se da su cevapi ukusni,ali jesu li zdravi?NISU!Dobro,to ce bez obzira na moju kritiku ostati nacionalno jelo broj jedan u Bosni.Sada da se vratim na temu.Pa ne znam,raja kaze da nisu losi u URBAN GRILLU!Meni je u Zelji kao na traci.SAmo sto se priblizim,odmah te oni konobari tjeraju da sjednes a ukusni mi nisu.Cuo sam da su u specijalu solidni i da su jeftiniji od ostalih.Opet na vama ostaje da prepoznate kvalitetu,ali ja znam da cu izmedju cevapa i kuhanog(japrak,buranija,leso meso,neka fina ribica,pileca prsa na rostilju....)uvijek odluciti protiv cevapa!
Najbolji ćevapi su kod "Ferhatovića", zatim "Mrkva", "Kurto", "Hodžić" i "Special".
Onima koji najviše gotive da jedu u "Zmaju" i kod "Želje" vjerovatno ćevapi najviše odgovaraju zbog veličine... (by the way, kod njih je sve gigantsko, pljeska, pil. fileti, džigerica....)
Ne znam kako do sada nisu provalili da je i u"Zmaju" i "Želji" glavni sastojak ćevapa, soda bikarbona!??? Dokazano 100%, jer sam jeo više puta i kada vam se desi da vam se skupljaju usta poslije jela, znajte da ste pojeli više sode nego mesa...
...osim toga, poslije pojedenih ćevapa u "Zmaju", podriguješ baš ko "Zmaj" i "bljuješ vatru"od siline sode koja napravi revoluciju u vašem želudcu!!!
Ovo nije nikakva zeza već je fakat, jer mi se x likova žalilo na iste probleme...
No, ko ima odličan želudac i kome je do toga da pojede "veliki" ćevap neka i dalje posjećuje ove dvije najgore ćevabdžinice u gradu...
Iako sam Pitar, cevapi kod Zelje mi najbolji kad se sve sabere i oduzme. Sto se Mrkve tice, ja ih izbjegavam duze vrijeme jer narudzba (za dostavu) njihove "legendarne" pljeske se uvijek zavrsi onako kako normalan covjek ne zeli - nedovoljno pecenom pljeskom. Po krajevima, tamo gdje je tanja hajd i nekako, ali kad dodjem do drugog zagriza, i (opet) ugledam crveno meso, fakat mi zlo bude (a kasno je za reklamaciju). Bukvalno im moras naglasiti da hoces resh pecenu pljesku, i tek onda dobijes normalno pecenu. Ovo mi se desilo (brat bratu) 10 puta, i vidim ja oni ludi da ne mogu ludji biti, pa ih prekrizim totalno. Mrkva ZDRAAAAVO za mene!
Najbolji ćevapi su kad ja kupim sirove ćevape pa ih ponesem na vikendicu i tamo ispržim na kamenom roštilju.
Volim da budu well done, bien cuit, durch (terminologija kada je steak u pitanju), odnosno ne volim da me
gledaju krvavi kad ih zagrizem
Oni banjalučki u Kastelu što su kao 4 komada domina povezani nikako ne mogu biti dobro pečeni,
u Zmaju su opet preveliki i premasni, u Želji naguraju svašta u njih ... najbolje sam svoj majstor, bar
kad je prženje u pitanju
vjesticanametli wrote:joj porcija u Kastelu moras bitku vodit i tuci se
kad god se vratim sa Banjaluckih, mami uvijek usmrdim kucu bijelim lukom...... i mama me odma skonta "jes to bio na banjaluckim" hahahahahha ali su dobri uvijek zamolim da su res i budu. sad sam pravo gladan..........
vjesticanametli wrote:joj porcija u Kastelu moras bitku vodit i tuci se
kad god se vratim sa Banjaluckih, mami uvijek usmrdim kucu bijelim lukom...... i mama me odma skonta "jes to bio na banjaluckim" hahahahahha ali su dobri uvijek zamolim da su res i budu. sad sam pravo gladan..........
Ja sam odavno prestao ici po cevapima, preorijentisao sam se na pite i na banjalucki (u Kastelu)...veliku porciju, daj mi 3-4 feferona, ma mljac-mljac, sve ono curi niz bradu...
sta je sa Taletom na Marin Dvoru kod tramvajske cuo sam da je i kod njega dobro kazu uvijek svjeze jel je veliki promet nisam probao pa reko da priupitam.
Definitivno ZMAJ u Hrasnom, iza Robota.
Nemojte se za@jebati pa otici u ZMAJ na Z> Stanici - to nije isti gazda. Samo su braca, ali se cevapi ne mogu porediti.
ZELJO je definitvno postao komercijala - kvantitet, a ne kvalitet. Cevapi su mu postali pravo mali, a uz to i prilicno suhi. Zadnja dva puta sam se razocarao i vise tamo ne idem.
po meni najbolji cevapi su kod Hodzica, Hodzic2 su skroz drugaciji cevapi i ne svidjaju mi se mozda je samo do onog sto ih pece al nije isto ... Petica isto moze proci, Kurto prije jedno 2 god sad je smece , kod Zelje sam jednom davno jeo cevape i kad su mi donijeli ja kontam sudjukice to je ogromno, a nikakvog ukusa nema isto BigMac Kod Zmaja kad pojedem cevape moram kanister vode popiti ... Tale je posebna prica i meni je bolji Otrov iako izbjegavam i jedno i drugo u sirokom luku, ali u 3-4 ujutro nemas veliki izbor gdje ces jesti pa od dva zla biras manje sto je Otrov u ovom slucaju
Cevapi po meni nigdje ne valjaju, mesara majka pa rostilj po svom ceifu raspaliti. Inace, od ostale grilovane hrane ok su mi piletina iz zmaja i mrkvina pljeska.
baby_freak wrote:Definitivno Hodzic!!!I to onaj kod Vijecnice!!
A sudzukice kod Zelje!!! Da se razumijemo-samo suzdukice!!!
nema šanse, najbolje kod ferhatovića u petici, željo nekad bio sada bljak, nekad bio prvi u ćevapima sada ga i mrkva šije , otkako je udario mramor i izravnao pod, kvalitet pao na nulu
čovječe, otiđi samo dvadeset metara dalje pa probaj pljesku u petici kod ferhatovića, pa se javi na forumu. prije '92 najbolja pljeska kod ferhatovića (prekoputa sebilja), najbolje sudžukice (svi nabrojani nisu ni znali što je to a kamoli pravili) u devetci, kod ferhatovića u onoj maloj uličici, ćevapi kod želje ili kod mrkve ako se naljutiš, dajte ljudi pa tradicija je tradicija, ugledajte se na engleze