plain vanilla wrote:Jesam, to mi je prst u oko.Hajvan wrote:eto… zadovoljna?
Inace, ja jesam stara, ali se kralja ne sjecam. Bregovica pamtim.
Ako kazem da ne treba zaboraviti Karadzica, Mladica i ostalih koje pamtim, hocete li opet nekog kralja izvuci?
Goran Bregović prodao "Durdevdan"
- Hajvan
#1176 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
- Ommadawn
#1177 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Nisam.¤ jelena ¤ wrote:
Šta znaš?
Jel i s njim na nišanu od 92.?
A to što znam sam rekao i na ovoj i na drugim temama vezano za Bregovića. Sad što se ti ne slažeš s mojim mišljenjem je druga stvar i poštujem to.
- ¤ jelena ¤
#1178 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ommadawn wrote:Nisam.¤ jelena ¤ wrote:
Šta znaš?
A to što znam sam rekao i na ovoj i na drugim temama vezano za Bregovića. Sad što se ti ne slažeš s mojim mišljenjem je druga stvar i poštujem to.
OK, nisam registrovala, nebitno skroz.
Samo mi je muka od ponavljanja jednog te istog pa sam se ponadala da će neko otići korak dalje i reći nešto novo.
- Ommadawn
#1179 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Bolje za tebe¤ jelena ¤ wrote:Ommadawn wrote:Nisam.¤ jelena ¤ wrote:
Šta znaš?
OK, nisam registrovala, nebitno skroz.
Samo mi je muka od ponavljanja jednog te istog pa sam se ponadala da će neko otići korak dalje i reći nešto novo.
- SmokingMan
#1180 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Jelena je defo zalutala sa svojom pričom...
- ¤ jelena ¤
#1181 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Jelena nije tema ove emisije.SmokingMan wrote:Jelena je defo zalutala sa svojom pričom...
-
#1182 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
salik79 wrote:To je bila Alijina Vijecnica.kakavdanakneiskustvu wrote:hizo ramidovic wrote:al mora se priznati da je maestralno izbjegao 25.8., dan spaljivanja sarajevske vijecnice...
ma ne zna on ni ko je spalio vijećnicu
misliš da bi on da ga neko pita,odgovorio karadžićeva vojska,jna i slično,dajem ruku da ne bi,bilo bi izbjegavanja direktnog odgovora
e da,dobro si,ja zaboravih
-
#1183 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
tema je covjek koji kaze da ne zna u koga bi uperio pusku da je bio u sarajevu 92. godine,a naknadno,petnaestak godina kasnije,sebe naziva sarajlijom,pa da nastavimo dalje o takvoj osobi
- Ommadawn
#1184 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Tema je čovjek koji je mogao da utiče na svijest ljudi koje je zabavljao od 1974 pa bi možda time i mogao spriječiti rat. Možda!
Tema je čovjek koji je javno mogao osuditi bombardovanje Vukovara, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, baš onako kao i Rambo Amadeus.
A nije.
I sad mi se javlja tu sa tri pisma.
Neka se goni u tri lijepe pičke materine.
Tema je čovjek koji je javno mogao osuditi bombardovanje Vukovara, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, baš onako kao i Rambo Amadeus.
A nije.
-
#1185 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
U pravu si. Mjesto rodjenja se promijeni kad ne pricas pricu koja se svidja vecini. Cuj njega, on bi da ne sarajlijakakavdanakneiskustvu wrote:tema je covjek koji kaze da ne zna u koga bi uperio pusku da je bio u sarajevu 92. godine,a naknadno,petnaestak godina kasnije,sebe naziva sarajlijom,pa da nastavimo dalje o takvoj osobi
-
#1186 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ommadawn wrote:Tema je čovjek koji je mogao da utiče na svijest ljudi koje je zabavljao od 1974 pa bi možda time i mogao spriječiti rat. Možda!
A nije.
eto,objašnjeno
-
#1187 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Bodkin wrote:U pravu si. Mjesto rodjenja se promijeni kad ne pricas pricu koja se svidja vecini. Cuj njega, on bi da ne sarajlijakakavdanakneiskustvu wrote:tema je covjek koji kaze da ne zna u koga bi uperio pusku da je bio u sarajevu 92. godine,a naknadno,petnaestak godina kasnije,sebe naziva sarajlijom,pa da nastavimo dalje o takvoj osobi
nije se hvalio time da je sarajlija 92-95.,ono naglas,kao zadnjih desetak,petnaest godina,što li?
-
#1188 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Valjda zato sto nije bio 92-95 ili neka slicna nebulozna teorijakakavdanakneiskustvu wrote:Bodkin wrote:U pravu si. Mjesto rodjenja se promijeni kad ne pricas pricu koja se svidja vecini. Cuj njega, on bi da ne sarajlijakakavdanakneiskustvu wrote:tema je covjek koji kaze da ne zna u koga bi uperio pusku da je bio u sarajevu 92. godine,a naknadno,petnaestak godina kasnije,sebe naziva sarajlijom,pa da nastavimo dalje o takvoj osobi
nije se hvalio time da je sarajlija 92-95.,ono naglas,kao zadnjih desetak,petnaest godina,što li?
- Ommadawn
#1189 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Nisu ni drugi bili pa su svejedno osuđivali napad i Sarajeva i Bosne.
Neki čak nisu bili niti Sarajlije niti Bosanci.
Rambo Amadeus primjerice.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1190 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Za početak, utuvi sebi u glavu da se tebi ne "javlja" ni pod razno i da Pisma nisu pisana za tebe i tebi slične.Ommadawn wrote:I sad mi se javlja tu sa tri pisma.
-
#1191 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Bodkin wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"U pravu si. Mjesto rodjenja se promijeni kad ne pricas pricu koja se svidja vecini. Cuj njega, on bi da ne sarajlijakakavdanakneiskustvu wrote:tema je covjek koji kaze da ne zna u koga bi uperio pusku da je bio u sarajevu 92. godine,a naknadno,petnaestak godina kasnije,sebe naziva sarajlijom,pa da nastavimo dalje o takvoj osobi
nije se hvalio time da je sarajlija 92-95.,ono naglas,kao zadnjih desetak,petnaest godina,što li?[/quote]
Valjda zato sto nije bio 92-95 ili neka slicna nebulozna teorija[/quote]
nije bio sarajlija 1993.??
-
#1192 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ommadawn wrote:Nisu ni drugi bili pa su svejedno osuđivali napad i Sarajeva i Bosne.
kako bi on bilo šta osudio kad ne bi znao u koga uperiti pusku da je bio 92. u sarajevu
- Ommadawn
#1193 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Stvarno?? A ja mislio...Challenger_ wrote:Za početak, utuvi sebi u glavu da se tebi ne "javlja" ni pod razno i da Pisma nisu pisana za tebe i tebi slične.Ommadawn wrote:I sad mi se javlja tu sa tri pisma.
Bogu hvala, popravio si mi dan. Zapravo večer.
Yey, odoh odvrnuti sad Blue Öyster Cult do daske!!
- LBVIEW
#1194 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Pazi, molim te, patetike i ljudske bijede - 2019 - te se kao setio "multikulture" i napisao "3 pisma", samo s 20 zakasnjenja . A kad je to trebao raditi smrad je propitivao Ludovana "kako ide nasa stvar", tj cerecenje te iste "multikulture".
- LBVIEW
#1195 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
A za koga su napisana, da nisu za drugove mu Radovana, Nogu i tako te?Challenger_ wrote:Za početak, utuvi sebi u glavu da se tebi ne "javlja" ni pod razno i da Pisma nisu pisana za tebe i tebi slične.Ommadawn wrote:I sad mi se javlja tu sa tri pisma.
- Challenger_
#1196 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Čuj za koga. Za francuskog naručioca (Saint-Denis festival), za američkog izdavača (Mercury Records) i njegovu publiku širom planete. Čuj za koga.
- Challenger_
#1197 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Drži se koride i rodnog sela, nije to za tebe.
_______
_______
- Better Man
#1198 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ne zaboravimo i Milana Mladenovića, koji je svojim ponašanjem stavom i mišljenjem pokazao da je prije svega bio jedan veliki čovjek, pa tek onda i veliki umjetnik.Ommadawn wrote:Nisu ni drugi bili pa su svejedno osuđivali napad i Sarajeva i Bosne.
- LBVIEW
#1199 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Mozda kad na koridu dodje ruski vol s krimskih plaza.
Nego, salu na stranu, sta ima novo na geostrateskom planu, imal' kakva nova nevjerovatna teorija iz zicegu?
Nego, salu na stranu, sta ima novo na geostrateskom planu, imal' kakva nova nevjerovatna teorija iz zicegu?
- LBVIEW
#1200 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
.
Last edited by LBVIEW on 25/08/2019 22:26, edited 1 time in total.