Nisam mogao biti jasniji u odgovoru, bukvalno nisam. Neko prihvata da ga jebu woke, zelene agende i digitalizacije, neko prihvata da ga jebu fasisti, a neko nece da ucestvuje u igri i da zbog vlastitog glasa bude jeban, a glasa odnosno glasao je od 1998. Imas historiju postova, bujrum, isto sam pisao sto ti poses sada prije desetak godina.pemanapemani wrote: ↑29/04/2024 20:40Znaci, rjesenje je ne glasati u Bosni i Hercegovini, jer je citav svijet nasadjen na neku stvar zadnjih 3 hiljade godina?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑29/04/2024 19:08Glasao do zadnjih izbora, od tada bez mene, jer nemam nikoga kome bih mogao dati glas. Zamisli glasas za Trojku protiv zelenih stakora zvanih sdO, dodje korona i onda ljudi kojima si dao glas pocnu pricati o mogucim restrikcijama za nepelcovane i zagovarati represiju, mogu slobodno reci i tiraniju. To mami kuci nek' provode, meni nece.pemanapemani wrote: ↑29/04/2024 18:09
Realno, za koga onda glasati kad niko nije ni priblizno dobar?
Globalno i uprosteno do balcaka, imas jebenu zelenu agendu, prava homoseksualaca vs. desnicari i neofasisti, pa biraj.
Ili je ona prica - ne glasam, ali sebi dajem pravo da serem na sve i svakog.
Mislim, super, i ja sam blagi anarhist, ali hajde neka neko da "sistem" djelovanja, a ne ovo pljuvanje, a istodobno uzivanje u blagodetima kapitalizma.
Ma hajte molim vas.
Zelena agenda, woke, digitalizacija su jednako stetne kao ovo drugo sto navodis. To su razliciti spektri sa istom dozom netolerancije spram "opozicije". Pisao sam o tome, ljudi promovisu da je CO2 stetan i opasan, bukvalno je tako. Isti onaj CO2 bez kojeg nema fotosinteze, isti onaj CO2 koji izdisemo. Inace, znas li koliko tog strasnog CO2 ima u atmosferi ? 0.04%, da dobro si procitao 0.04% nije mi neka nula pobjegla. Strasni staklenicki plin. A dje je vodena para koja je takodjer sklenicki plin i koje u prosjeku ima od 0.4% do 4% zavisi od okruzenja. Ima je mnogo vise, isto staklenicki plin, al to kao ne utice na klimu ? Neko bas lud ovdje. Odnosno nije, malo je teze oporezovati i iskontrolisati narativ o vodenoj pari u odnosu na C02.
Koliko je woke dugorocno stetan za drustvo i porodicu, a tek netolerantan, ne treba ni pricati. Digitalizacija takodjer.
Ne prihvatam opcije gdje biram dal' da me jebu fasisti ili woke/zelena agenda/digitalizacija bolesnici jer cu biti jeban svakako, a to mi se ne svidja nit' imam takve preferencije. Ne zelim da ucestvujem u takvoj prevari. Ko hoce, bujrum. Nije rjesenje otrcati u "lijevi" totalitarizam bjezeci od desnog fasizma. A vidjeli smo navodne ljevicare i liberale sirom svijeta tokom korone. Neka hvala.
A svaku vlast treba kritikovati, jer vlast kvari apsolutno, to je barem poznato.
Zivio
Trenutno ja ne vidim proBiH stranku koja ce uraditi nesto konkretno i podici standard zivota, zaista ne vidim. Vidim mmf, kredite, ogromnu administraciju, dijeljenje resursa za kikiriki, glabanje stranim interesima i guranje sopstvenih.
Jbg
Al da treba kritikovati, treba.