Bata je haman malo popio.
"Grofica i Grof"
-
#77 Re: "Grofica i Grof"
Šta onda koji kurac ostaje sa njom? Jebe se s drugima, rasturaj brak, a ne da joj prijeti uzimanjem života.
- Snake Eyes
#78 Re: "Grofica i Grof"
Pametna žena otpuši toalet i kaže čuvaru da joj zovne ljubavnika da joj ga zapuši.
-
#79 Re: "Grofica i Grof"
pa to je samo pretpostavka da se ona jebe po selu i prije ovoga,a očito da se jebe bar sa ovim ljubavnikom,ako ona zna da joj može nešto se ozbiljno desiti koji klinac ide se jebavati po selu,što ne ode zaposve
-
- Location: "People who brag about their IQ are idiots" - Stephen Hawking
#80 Re: "Grofica i Grof"
Sama je kriva.Chloe wrote: ↑04/09/2023 17:31 Uz odobrenje pokretačice teme, kopiram uvodni post sa drugog foruma.
Bujrum!Skoro smo na poslu imali diskusiju, pa da je podjelim i sa Vama....Da vidimo razlike u razmisljanju Sveda i Bosanaca .
(izvinjavam se na brzom preovodu- ako ima nekih gresaka)
Priča "Grof i grofica" koristi se na mnogo različitih načina. Svrha može biti da razgovaramo o tome koliko smo različiti kada je u pitanju moral, da istaknemo moć ili da pokažemo koliko sami na koje nacine razmisljamo i samim tim priču učinimo zanimljivom. Priča se može koristiti i za diskusiju o ljudskim pravima (imajte i to na umu prije nego sto donesete "presudu").
"Ljubomorni grof se jednog dana spremao da krene na daleki put i upozorio je svoju mladu zenu: „Ne smiješ napustati zamak dok sam ja odsutan. Ako to učiniš, kazniću te kad se vratim kuci!”
Kako su dani prolazili, grofica se počela osjećati sve više usamljenom i napuštenom, te je uprkos prijetnjama muža odlučila posjetiti svog ljubavnika, koji je živio u maloj kolibi malo dalje od zamka. Veliki dvorac bio je na ostrvu u velikoj širokoj i brzoj rijeci. Pokretni most je povezivao ostrvo s kopnom na najužem dijelu rijeke.
"Mislim da se moj muž neće vratiti prije sumraka", pomislila je i spustila pokretni most. Nakon što je nekoliko sati provela sa svojim ljubavnikom, grofica se vratila u dvorac. Pronašla je pokretni most prepriječen stražarom s isukanim mačem. Povikao je iz sveg glasa:
-Ne pokušavajte da pređete preko pokretnog mosta Vaše Visočanstvo. Ako to uradite, moraću da Vas ubijem. Tako je Grof je to naredio!
Grofica je drhtala od užasa. Šta sad da radi?
Shvatila je da ako samo pređet preko vode, možete se popeti kroz prozor u stražnjem dijelu zamka. Otišla je do skelara na rijeci, objasnila mu je situaciju i zamolila ga da je prevede preko rijeke u svom čamcu.
- Voljan sam da vam pomognem, ali košta pet srebrnjaka, rekao je skelar.
- Ali sada nemam novca sa sobom. Pusti me da ti platim kasnije, molila je grofica.
- Takva su pravila, odgovorio je skelar. Ne prevozim ljude iz zabave. Imam ženu i djecu koje izdržavam od ovog posla.... Bez novca ne mogu vas voziti.
Grofica se vratila svom ljubavniku i zamolila ga za novac.
- Ne mogu ti pomoći. Naravno da imamo neku romansu, ali neću se upropastiti zbog tebe, odgovorio je.
Groficin strah je sve više rastao. Otrčala je svojoj prijateljici i očajnički molila da pozajmi novac kako bi mogla platiti skelaru.
- Da nisi bila neverna svom mužu, ovo se nikada ne bi dogodilo, rekla je prijateljica. Ne mogu da ti pozajmim novac. Dovela si se sama u ovu situaciju i sama moras izaći iz nje.
Pao je sumrak i grofica je shvatila da je iscrpila sve svoje mogućnosti. Odlučila je da se vrati u zamak i učini poslednji očajnički pokušaj da uđe. Napravila je nekoliko brzih koraka da prođe pored čuvara, ali on je bio spreman. Njegov mač je probio groficu i ona je pala mrtva na pokretni most."
Ko je najviše kriv za groficinu smrt i kojim redom? Grof, Grofica, Ljubavnik, Čuvar, Skelar ili Prijateljica? Od 1 do 6
-
#81 Re: "Grofica i Grof"
Pa ona možda ima druge interese, pa zato ostaje u braku. Ili ženama nećemo dopustiti da imaju druge interese, koji su, valjda, opravdani samo za muškarce?
U svakom slučaju, ako se desi prevara, i obje strane odluče ostati u braku, ako nisu napravili dogovor "ako se još jednom desi, noga", onda je prešutni dogovor da je prevara u braku prihvatljiva.
A i ako nisu napravili dogovor o nogiranju, šta spriječava bilo koga da nogira osobu koja je (opet) prevarila?
U svakom slučaju, ako se desi prevara, i obje strane odluče ostati u braku, ako nisu napravili dogovor "ako se još jednom desi, noga", onda je prešutni dogovor da je prevara u braku prihvatljiva.
A i ako nisu napravili dogovor o nogiranju, šta spriječava bilo koga da nogira osobu koja je (opet) prevarila?
- teskeredzic_22
- Location: Nije patriotizam kada zakačiš zastavu na profil već kad baciš smeće u kontejner !
#82 Re: "Grofica i Grof"
Ljudsko biće je ljudsko biće , bilo kurava ili ne ,ne zaslužuje smrt.-Chesterfield- wrote: ↑04/09/2023 19:48
Pravda za čuvara.
Bolje jedna kurava manje, nego i kurava i čuvar.
Čuvar nije ni Bog ni zakon , on je ubica.
- agnostic_front
#83 Re: "Grofica i Grof"
Meni je ona treca po krivnji zato sto je krenula na privatni posjed bez dozvole (pretpostavka je da je grof glavni u kraju, i da ne dijele vlasnistvo nad posjedom). A vec je znala sta je ceka ako krene.
No trespassing!
No trespassing!
-
#84 Re: "Grofica i Grof"
čega se boji ako svjesno ide jebavati se po selu,svjesna je valjda da nakon toga može doći bar do svadje,svjesno radi to ,do nje je
- -Chesterfield-
#85 Re: "Grofica i Grof"
Nisam ja nigdje napisao da zaslužuje smrt. Nego da je broj žrtava minimalan.teskeredzic_22 wrote: ↑04/09/2023 20:02Ljudsko biće je ljudsko biće , bilo kurava ili ne ,ne zaslužuje smrt.-Chesterfield- wrote: ↑04/09/2023 19:48
Pravda za čuvara.
Bolje jedna kurava manje, nego i kurava i čuvar.
Čuvar nije ni Bog ni zakon , on je ubica.
Po meni je ona najmanje kriva jer je glupa.
-
#86 Re: "Grofica i Grof"
Ona je jedino kriva sto se pokusala vratiti u dvorac iako joj je receno da ce biti ubijena.
-
-
#88 Re: "Grofica i Grof"
Broj žrtava bi bio minimalan i da je čuvar ubijen. I da je ubila prijateljicu i opljačkala je. Isto i sa ljubavnikom. Kontam da skelar ima specific skills, te da se ne može svako baviti prevozom ljudi. Njegova smrt bi bila beskorisna.
Da je ubila idiota muža, ove priče ne bi ni bilo.
Da je ubila idiota muža, ove priče ne bi ni bilo.
- Edin H.
#89 Re: "Grofica i Grof"
Stražar i Grof su krivično odgovorni
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#90 Re: "Grofica i Grof"
Zbunjen sam
- n+1
#91 Re: "Grofica i Grof"
Skelar trebao ponuditi plaćanje u naturi. Tu valutu grofica očito posjeduje.
-
#92 Re: "Grofica i Grof"
Kriv je čuvar za ubistvo, grof za narudžbu ubistva
Ostali su samo šupci
Dobro moglo bi biti da je grofica glupa što se vraćala
Ps
Ovo naravno iz današnje perspektive
Ostali su samo šupci
Dobro moglo bi biti da je grofica glupa što se vraćala
Ps
Ovo naravno iz današnje perspektive
- konoplja
#93 Re: "Grofica i Grof"
Ko je najviše kriv za groficinu smrt i kojim redom? Grof, Grofica, Ljubavnik, Čuvar, Skelar ili Prijateljica? Od 1 do 6
Evo moje objasnjenje.
1. Grofica
Sama je skrojila svoju sudbinu. Znala je da ce biti posljedica i svejedno se oglusila. Ne jednom, vec dva puta. Prvi put kad joj je receno da ne napusta dvorac, drugi put kad je pokusla preci most iako je znala da ce to platiti svojim zivotom.
2. Cuvar
Egzekutor. Osoba koja je ideju sprovela u djelo. Direktno odgovorna za smrt grofice.
3. Grof
Osoba po cijim se pravilima igra. Osmislio je kaznu i dao naredjenje, ali je takodjer ostavio prostor da se smrt izbjegne. Dva upozorenja bi trebla biti dovoljna.
4. Ljubavnik
Osoba zbog koje je grofica kaznjena. Otisla je da njega vidi.
5. Prijateljica
Mogla i trebala je vise da ucini da sprijeci groficinu smrt.
6. Skelar
Nema na veresiju. Samo radi svoj posao. Niti poznaje groficu, niti joj je duzan pomoci.
- Chloe
- Photo mod
#94 Re: "Grofica i Grof"
Ako uzmemo u obzir stanje u kojem je bila, odbijanje pomoći ljubavnika i prijateljice, jer ako oni nisu htjeli pozajmiti novac, nikakvu pomoć nije ni mogla očekivati.
Svjesno se odlučila za smrt.
- Chloe
- Photo mod
#95 Re: "Grofica i Grof"
-
#96 Re: "Grofica i Grof"
Samo sto se ona za smrt i prije odlucila. Ako je od pocetka znala da se ne smije vratiti u dvorac, zar ne? Mislim, ako je kralj znao da je napustila dvorac i naredio da je ubiju ukoliko pokusa uci u dvorac.
Sta bi se desilo da joj je skelar pomogao?
- auspuhc
#97 Re: "Grofica i Grof"
1. Grofica
2. Skelar, Prijateljica, Ljubavnik, Cuvar, Grof
2. Skelar, Prijateljica, Ljubavnik, Cuvar, Grof
- dale cooper
- auspuhc
#99 Re: "Grofica i Grof"
Ne mozete tako usko gledati na stvari.dale cooper wrote: ↑04/09/2023 21:51Da. Izvršitelj i nalogodavac. Oni su jedini direktno odgovorni.
- Edin H.
#100 Re: "Grofica i Grof"
Možemo I hoćemoauspuhc wrote: ↑04/09/2023 21:54Ne mozete tako usko gledati na stvari.dale cooper wrote: ↑04/09/2023 21:51
Da. Izvršitelj i nalogodavac. Oni su jedini direktno odgovorni.