Sumnjivo je sve sto leti, Petar Lukovic, Feral, 20.listopada

Post Reply
vinska musica
Posts: 8
Joined: 03/09/2005 04:01

#1 Sumnjivo je sve sto leti, Petar Lukovic, Feral, 20.listopada

Post by vinska musica »

Feral

Piše:Petar Luković

Alarmantna svetska histerija glede ptičjeg gripa nadvila se nad Srbijom u, za nju, najnezgodnijem trenutku: baš u času kad valja razgovarati s mrskim Albancima o totalnoj nezavisnosti Kosova, baš sad kad Crnogorci ne odustaju o referenduma o samostalnoj državi, baš u okolnostima kad nam uhićenje Mladića i Karadžića opet podmeću kao uslov za eventualne pregovore o još eventualnijem priključenju Evropskoj Uniji, baš nekoliko dana pre mučnih razgovora s lihvarima iz MMF – imali smo tu nesreću da nas sjebu ptice selice, večiti srpski neprijatelji!

Veličanstveno hrabri srpski narod nepobediv u svim ratovima u kojima oficijalno nije ni učestvovao – već odavno navikao na prednosti sankcija, lepotu šverca i uzbuđenje golog preživljavanja, lakše bi danas podneo totalnu nezavisnost Kosova nego što je spreman da se suoči sa zlokobnom najavom buduće Pandemije; ovaj primalni strah od svega nepoznatog gde sad ništa ne zavisi od Srba već od Ptica, iskazao se avgusta 2000. godine kad je pomračenje sunca, širom sveta proslavljeno kao vašarište zajebancije, Srbiju pretvorilo u zemlju-pustinju jer su se njeni građani, primalno uznemireni činjenicom da im netko zaklanja izvor života, duboko povukli u svoje domove, spustili zavese, šalone, daskama zakivali prozore i u tišini se molili da Zlo što pre prođe. O avetinjski pustim ulicama da i ne govorimo!

Taj prefinjeni feeling užasa od nepredvidivih ćudi prirode nastavio se u Srbiji samim pomenom ptičijeg gripa – sve uz mogućnost da smrtonosni virus krene na Srbina koji je genetski, nežan kao pahuljica, vrlo osetljiv na nepoznatu vrstu bolesti; medijski efektne priče – da sa Dalekog istoka put naše Pravoslavne Džamahirije stižu milioni neodgovornih ptica koje će prvo zaraziti kokoške, petlove, piliće, ćurane, a potom krenuti na ljude, simbolički se završio umirujućim naslovom u «Večernjem novostima»: «Sumnjivo sve što leti!».

Dežurni telefoni nadležnih inspekcija usijali su se od ljubopitljivih građana koji su, recimo, kupili zaklanu kokošku i onda, u ptičjem transu, poželeli da im se objasni zašto kokoška više ne mrda i otkud na njoj tragovi krvi, da je neko možda nehotice nije ubio? Sve je veći broj politički korektnih pojedinaca koji Službama dojavljuju tko od komšija u stanu drži papagaja ili kanarinca – živa legla zaraze, pitajući šta Država namerava da preduzme glede neodgovornih vlasnika ovih Sumnjivih Ptica? Mnogi penzioneri koji nikako da nađu smisao života još od onih dana kad su u redu za jestivo ulje stajali od četiri ujutro do osam uveče – danas su živnuli: obilaze šume, parkove, veru se po drveću i zavlače po žbunju, tragajući za mrtvim pticama ili, ako imaju sreće, za labudovima koji su suicidalno nastrojeni.
Strah od piletine (hrvatski: čiketine) koja se ovde – izgleda – smatra pticom bez obzira što sa letenjem nije u ljubavi, sveden je na trenutke nepojamnog straha od pileće paštete ili, daleko bilo, od pilećeg parizera! Oprezan je Srbin u ovim vanrednim situacijama, naročito kad u ovdašnjim paranormalnim magazinima za primenjeno ludilo pročita da je ptičji grip «osveta piramida» ili da je opasan virus «izašao iz CIA laboratorija», što je u političkom okruženju ovdašnje akutne paranoje pravi melem za ranu.

Nikako, razume se, nije slučajno da su tragovi ptičjeg gripa pronađeni u bliskom okruženju Srbije: Turska nam je, tako reći, na dohvatu turističke ruke; pravoslavna Grčka logičan je cilj neprijatelja koji pokušavaju da se preko ptičje religije dokopaju Srbije; Makedonija je dokaz da više ništa nije slučajno, a tek Rumunija – s kojom se graničimo – šta zna ptica gde je granica? U kolopletu evidentne Svetske Zavere Protiv Srba, ptičji grip je samo jedan od načina da nam se doskoči, da nas zaustave baš kad smo krenuli u Evropu, da pomognu Albance, Bosance, Hrvate – kad već ne mogu oružjem, jer smo tu najjači, da nas sjebu ptičurinama koje su ovdašnjem nacionalnom biću uvek išle na onu stvar, jer, kakav je to ptičiji život bez ognjišta, seliš se na jug a potom na sever, provedeš život u putovanju, a nemaš svoju Ptičju SAO u kojoj bi se skrasio pod političkim stegom dr Koštunice, čoveka koji je sovu prihvatio kao svog najboljeg prijatelja!

U međuvremenu, što je sigurno – sigurno je, iz apoteka je nestao lek «tamiflu» koji, navodno, leči ptičji grip ili već nešto vezano za seksualni odnos s letećom životinjom; oglasili su se i ovdašnji lekari koji apeluju na kupce da ne piju «tamiflu» dok se ne pojave simptomi, jer nije reč o vakcini, već o leku koji deluje tek kad se bolest uspostavi! Ne vredi ništa, naravno: Srbin koji se nagutao «tamiflu» pilula, sad sedi na vrhu neke zgrade i, već ga vidim, vabi ptice da ga ujedaju, dobacujući im «Možete za kurac da me uhvatite!».
S takvim narodom koji ne zna šta je strašnija pošast: da li pomračenje sunca ili ptičji grip – Srbija ovih dana, bez velikog uspeha, pokušava da stane na noge; naslov iz usplahirenih «Večernjih novosti» («Svi motre») vratio nas je u 1948. kad su Staljinove pristalice bile politički popularne kao današnje čavke, gavranovi, vrapci, golubovi, sokolovi, orlovi, galebovi, laste ili rode – sve neprijatelj do neprijatelja, belosvetsko pernato zlo koje se sručilo na našu nedužnu domovinu!
U zemlji u kojoj – zahvaljujući ptičjem gripu - svaki golub izgleda kao slon, imaćemo čast da otkrijemo da je sva ova gužva smišljena kako bi se The Serbs mentalno destabilizovali i digli ruke pred zahtevima Međunarodne Ptičje Zajednice! Kletva piramida – nego šta! CIA virus – naravno! Sve je nama Srbima odavno jasno: samo nikako da otkrijemo zašto ptice ne napadaju Hrvate? Ili je, naravno, opet u pitanju interesni dosluh, nedokučiv narodu koji se s razlogom plaši pomračenja pravoslavnog sunca?
User avatar
pitt
Posts: 27093
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#2

Post by pitt »

nebeski narod........i oni su mi sumnjivi :D
Kezman
Posts: 1
Joined: 19/10/2005 19:18

#3

Post by Kezman »

...
User avatar
Edin H.
Posts: 47246
Joined: 08/10/2004 22:36
Location: Tirana

#4

Post by Edin H. »

Kako bi bilo Kezman da se malo vratis u skolu pa da naucis srpski prije nego odlucis da dajes komentare na forumu osobito o Petru Lukovicu jednom od najbritkijih novinarskih pera kojeg posjedujete.

Lekcija broj 1:

hrvatski se pise malim slovom. Rijeci koje se zavrsavaju na ski/cki. Jesi li mozda propustio taj cas.

Lekcija broj 2:

rece dolazi od glagola reci, ali se ne koristi u obliku kako si ga ti postavio :lol: :lol: :lol:

itd.

Sto se tice Svjetskog prvenstva iskreno se nadam da ce te i tamo pokazati svu raskos "folklora" koji posjedujete, pa da vas dozivorno izbace sa svih takmicenja kao sto i zasluzujete :D :D :D
User avatar
Edin H.
Posts: 47246
Joined: 08/10/2004 22:36
Location: Tirana

#5

Post by Edin H. »

Kezman wrote:...
Samo su ti prepravljene pravopisne greske :D :D :D
Mr_M
Posts: 383
Joined: 16/07/2005 17:36

#6

Post by Mr_M »

Petar Lukovic je idiot.
User avatar
danas
Posts: 18796
Joined: 11/03/2005 19:40
Location: 10th circle...

#7

Post by danas »

Kezman wrote:...
to se ake registrovao i kao MrM pa sam sebi salje pisma podrske... :D
ko mr. bean... :D

a ko ono rece -- radje cu sa svojim narodom biti u krivu nego sa drugima u pravu... ili tako nekako... :roll: :roll: :roll: nije ni cudo... 'bem ti taki narod... :roll: :-?
Mr_M
Posts: 383
Joined: 16/07/2005 17:36

#8

Post by Mr_M »

danas wrote:
Kezman wrote:...
to se ake registrovao i kao MrM pa sam sebi salje pisma podrske... :D
ko mr. bean... :D

a ko ono rece -- radje cu sa svojim narodom biti u krivu nego sa drugima u pravu... ili tako nekako... :roll: :roll: :roll: nije ni cudo... 'bem ti taki narod... :roll: :-?
Ake, ko je to?
Nemoj da me dovodis u vezu sa nekim osobama, evo mozes pitati moderatore da li sam ta osoba ili ne.
Neka kazu.
User avatar
Edin H.
Posts: 47246
Joined: 08/10/2004 22:36
Location: Tirana

#9

Post by Edin H. »

moderator wrote::D
Ode Kezman iz Premiership-a :D
sudnjidan
Posts: 525
Joined: 16/04/2005 10:34

#10

Post by sudnjidan »

Pera je legenda. Prije sedam dana je napisao jednu od svojih najjačih kolumni. Legenda je napisao tekst prije utakmice SCG-BiH i tačno pogodio šta će se desiti.
Feral, 13. 10. 2005.
SCG, majko naša
Piše: Petar Luković

Sasvim iracionalno pitanje: zašto “Feral Tribune” izlazi četvrtkom a ne petkom – maltretira me već od saznanja da se u fucking sredu (hrvatski: večeras) usred Beograda održava turnir u obliku jedne nogometne utakmice na kojoj učestvuju Srbija, Crna Gora, Bosna, Hercegovina i Republika Srpska! Koliko se god ovog časa (negde oko tri popodne) svi pravili blesavi da je u pitanju samo tek jedna fudbalska tekma između dve, na žalost, susedne države – koje pokušavaju da se dokopaju Svetskog prvenstva na kojem, užasavajuće po obe strane, učestvuje svima neprijateljska Hrvatska! – prizori sa bgd. ulica od pre 120 minuta obećavaju povratak đenerala Ratka Mladića i legendarnog psihijatra Radovana Karadžića na stadion: stotine navijača iz tzv. Republike Srpske, već odavno urađeni kombinacijom alkohola & patriotizma, ovaj su tobože sportski meč ispravno shvatili kao nastavak rata u kojem The Serbs, zbog svetske zavere, nisu dobili ono što su zaslužili, te će se na nogometnom zelenom pravouganiku a posebice na tribinama nastaviti ono što se dešavalo oko Sarajeva četiri godine – kad je poklič “Ubij Turčina!” zapravo značio “Ubij komšiju!” naročito kad je ovaj u kopačkama.

Naivna ideja Evropske kuće fudbala da uoči utakmice pusti 60 bijelih golubova u vazduh – tobož u znak mira na balkanskim prostorima – ima značaja samo ako golubove ne upucaju navijači iz Republike Srpske, naloženi da je ovo Ključni Historijski Obračun između dve religije, što sam video dok su nosili transparent “Nož, žica, Srebrenica” koji će se, ne sumnjam, pojaviti pri prvom nedosuđenom ofsajdu. U iščekivanju ovog dvoboja koji je proglašen “susretom visokog rizika” i gde više nije reč o sportu već o političkoj pobedi – Srbi su, kao obično, sve ostalo potisnuli u drugi plan; verovatno, Vlada danas ima slobodan dan kako bi premijer Koštunica mogao da navija protiv Bosne koja mu odavno ide na qurac, još od onog dana kad je protiv sasvim snežno nevine Jugoslavije podignuta optužba za genocid; uopšte, sama ideja da se B&H usuđuje da igra protiv SCG i da pritom gaji neke secesionističke nade glede baraža – nervoznim čini mnoge Srbe koji ne vole da pominju Bosnu u obliku države, svekoliko verujući da je B&H privremeno rešenje i da će oni inteligentni navijači iz RS, lako prepoznatljivi po niskom čelu, verbalnom mumljanju i psihijatrijskom pogledu po uzoru na dr Radovana, konačno moći da navijaju za Srbiju kao svoju, a ne susednu državu, kao što je danas slučaj.

Pet i po sati uoči fudbalskog rata pred 55.000 izabranih patriota – Republika Srpska je već zabeležila jednu od svojih najvećih pobeda u Beogradu; nacionalni dnevnik “Politika” u četvrtak 13/10/05 prelazi u ruke glavne urednice Ljiljane Smajlović (dosadašnja urednica “Nina”) kojoj će pomoćnici biti Srbi from Bosnia – Željko Cvijanović (glavni urednik desničarskog tjednika “Evropa”) i Željko Vuković (urednik srbnutih “Večernjih novosti”). Ovaj triling dokazanih fašista koji su svoj hard-core nacizam gradili na obožavanju Karadžićevih rasističkih teorija i Mladićevih genocidnih poteza, erotski se oslanjajući na proverenu mentalnu slabost dr Koštunice koji nikako ne priznaje geografsko postojanje Srebrenice, što znači da se zločin nije mogao dogoditi u mestu koje ne postoji – definitivni su znak da The Serbia nikako ne osustaje od svojih primalnih ideja.

Kad u budućoj “Politici” budemo čitali hvalospeve Slobodanu Miloševiću i njegovoj časnoj odbrani pred Tribunalom; kad budemo svedoci simpatija za Šešeljev rečnik spram pušenja kurca; kad nam se desi da vidimo da su Radovan & Ratko najveći srpski heroji, a Zoran Đinđić najveći izdajnik – znaćemo da je to “Politika” čiji je novi predsednik Upravnog odbora pravoslavni vernik Emir Kusturica a njegov zamenik još jedan znameniti poet-nacionalista Matija Bećković. Preuzimanje “Politike” od strane “srpsko-sarajevske grupe” ne samo da oblikuje današnju ideologiju Vlasti – već je to najnoviji dokaz da je Srbija, ma šta se govorilo, tvrdilo, reklamiralo ili saopštavalo, ostala u onoj bradatoj četničkoj rupi koju prezentuju maljava Smajlovićka, Vuković i Cvijanović, sve domoljubi, odavno alergični na kolumnistu “Ferala” izvesnog Petra Lukovića.

Sa Ljiljanom Smajlović – novinarskom kurvom koja je u toku rata imala želju da predvodi “Srpsko Oslobođenje”, svojevremeno sam radio u nedeljniku “Vreme” i tokom nekoliko godina, sem sopstvene rečenice “M’rš u pizdu materinu”, s dotičnim skotom nisam ni reč progovorio; psihopata Cvijanović – koji je tokom rata u B&H radio u Vojnom kabinetu Biljane Plavšić – svoje je srboidne frustracije iskoristio kad je stigao u Beograd kao kadar Državne bezbednosti, za koju još uvek časno radi; sukob s njim traje godinama, jer je u pitanju The Idiot, nezapamćenih razmera; Željko Vuković, na početku rata u Sarajevu, novinar “Borbe” (oko čije su se sudbine angažovale i Kurta i Murta) pretvorio se u salonskog fašistu koji Bosnu vidi kao srpski protektorat, naročito osetljiv na NGO-formacije i zapadne zavere, gde je i mene u nekoliko navrata ubacio, nervozan što mi je Sarajevo draže od Beograda.

Činjenica da sam sa sve tri nove “Politikine” zvezde u ideološkoj svađi na granici linča – da im malo ja jebem mater u pičku zbog njihovih prozivki!!! – oslobođa me svake odgovornosti kad su ovakvi idioti u pitanju; psovke su malo dete u poređenju sa onim šta su ovi nacisti učinili da Srbija bude danas ono što jeste: leglo radikala, nacionalsocijalista i fašističkih poruka, kao što je Smajlovićka (da podsetim) napisala povodom video snimka ubijanja Bošnjaka u Trnovu: “ZLOČINCI ILI ŽRTVE: Pripadnici Škorpiona”.
Kad takvo đubre postane glavni urednik “Politike”… onda je sve moguće: da Vojislava Koštunicu vidimo svakog dana na naslovnoj strani, da čujemo kako će Kosovo ostati u okviru Srbije (kad bismo se zajebavali), da pročitamo kako je ovo zemlja kojoj fali samo Republika Srpska pa da postane kompletno retardirana – rečju, ovo je Najveći Srpski Poraz od ubistva Zorana Đinđića, definitivno-ultimativni dokaz da se ništa nije promenilo i da je, u stvari, gore nego što smo mislili.

Jebeš tonight-fudbal; činjenica da je Ljiljana Smajlović – pripadnik Karadžićevih specijalnih jedinica – na čelu “Politike”, uz ljubavnu podršku Vojislava Koštunice, zaljubljenog u ovo koščato, nepojamno ružno stvorenje sa “Princ Valijant” frizurom i mentalnim sklopom kojem je dr Kalašnjikov uzor erotske fantazije, govori gde je The Serbia danas.

Da su Josip Jović ili Ante Baković na čelu “Vjesnika”, manje bi štete bilo; ovako, sa Smajlovićkom na čelu karavana u kojem su Koštunica & Bećković, a tu negde i Amfilohije, jer Crkva voli iz pozadine, zguza, čekamo pregovore s Evropom, da im se najebemo majke; sad kad je sasvim svejedno hoćemo li u Evropu 2027. ili 2078., možemo ih zajebavati! Nismo mi Hrvati da se radujemo pregovorima sa EU!
Tko vas jebe: samo da pobedimo B&H i da potom pročitamo šta kaže “Politika”! A šta Srbinu više treba! Vaistinu!
User avatar
Edin H.
Posts: 47246
Joined: 08/10/2004 22:36
Location: Tirana

#11

Post by Edin H. »

Zaista sjajan clanak.
pyrocool
Posts: 72
Joined: 26/12/2004 14:24

#12

Post by pyrocool »

Lukovic....hmmmm
Jah...moralna gromada koja uporno pljucka (da ne upotrebim nesto teze) po Srbima. Da se razumijemo, ima povremeno i nekih istina u onome sto pise no njegovo pisanje je postalo usiljeno ponavljanje uz redovno upotrebu terminologije iz kakvog porno-romana. Ebote, pa njegova opsjednutost Srbima je malo je reci vise dodijala i bogu i narodu. Ali izgleda da je to neki trend....moda, sta li!?
Brate...postalo dosadno slusati (iliti citati) gornavedenu osobu....udobno zavaljenu i dobro placenu od strano Z.M., tvorca jedne od najvecih posasti zadnjih 15-tak godina zvane pink co.
Mozda je to nekad bilo britko, satiricno pisanje a sad su to dnevnici covjeka ciji je mozak vec ozbiljno nagrizen ( i polako se pretvar(io)a u goreg od onih koje proziva u svojim textovima).
da pamtis
Posts: 1514
Joined: 16/07/2005 14:10

#13

Post by da pamtis »

Mr_M wrote:Petar Lukovic je idiot.
gledajuci iz haskog suda..........opet zavjera
Mr_M
Posts: 383
Joined: 16/07/2005 17:36

#14 Re: Sumnjivo je sve sto leti, Petar Lukovic, Feral, 20.listo

Post by Mr_M »

vinska musica wrote: U zemlji u kojoj – zahvaljujući ptičjem gripu - svaki golub izgleda kao slon, imaćemo čast da otkrijemo da je sva ova gužva smišljena kako bi se The Serbs mentalno destabilizovali i digli ruke pred zahtevima Međunarodne Ptičje Zajednice! Kletva piramida – nego šta! CIA virus – naravno! Sve je nama Srbima odavno jasno: samo nikako da otkrijemo zašto ptice ne napadaju Hrvate? Ili je, naravno, opet u pitanju interesni dosluh, nedokučiv narodu koji se s razlogom plaši pomračenja pravoslavnog sunca?
Medjutim kada se pogleda ovaj clanak
User avatar
Saian
Posts: 15383
Joined: 08/04/2004 21:50

#15 Re: Sumnjivo je sve sto leti, Petar Lukovic, Feral, 20.listo

Post by Saian »

Mr_M wrote:
vinska musica wrote: U zemlji u kojoj – zahvaljujući ptičjem gripu - svaki golub izgleda kao slon, imaćemo čast da otkrijemo da je sva ova gužva smišljena kako bi se The Serbs mentalno destabilizovali i digli ruke pred zahtevima Međunarodne Ptičje Zajednice! Kletva piramida – nego šta! CIA virus – naravno! Sve je nama Srbima odavno jasno: samo nikako da otkrijemo zašto ptice ne napadaju Hrvate? Ili je, naravno, opet u pitanju interesni dosluh, nedokučiv narodu koji se s razlogom plaši pomračenja pravoslavnog sunca?
Medjutim kada se pogleda ovaj clanak
jaoooooooooo levatino jesi li ga to ti demantir'o, aj delegata :D :D :D , nashao si rupu u prichi :D :D :D, joj odrona ovdje Tito dragi :D :D
User avatar
manijak1
Posts: 47640
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#16

Post by manijak1 »

:oops: Korijeni :D :D su čudo jedno a ptičiji grip tek samo jedan za sada bezazleni povod :D da ih se pokuša iščupati :oops: :D
dzampin dzek fles
Posts: 83
Joined: 20/10/2005 14:13

#17

Post by dzampin dzek fles »

Perin tekst je besmislen, najblaze receno :oops:
User avatar
manijak1
Posts: 47640
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#18

Post by manijak1 »

Ali tebe jako handri :D :D ono što si pročitao ......
da pamtis
Posts: 1514
Joined: 16/07/2005 14:10

#19

Post by da pamtis »

dzampin dzek fles wrote:Perin tekst je besmislen, najblaze receno :oops:
:oops: smrt fasizmu sloboda tebi ???? :D :oops:
User avatar
manijak1
Posts: 47640
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#20

Post by manijak1 »

:oops: To je Hake .........romanijski četnik :oops:
gandhi
Posts: 201
Joined: 23/07/2005 23:11

#21

Post by gandhi »

pyrocool wrote:Lukovic....hmmmm
Jah...moralna gromada koja uporno pljucka (da ne upotrebim nesto teze) po Srbima. Da se razumijemo, ima povremeno i nekih istina u onome sto pise no njegovo pisanje je postalo usiljeno ponavljanje uz redovno upotrebu terminologije iz kakvog porno-romana. Ebote, pa njegova opsjednutost Srbima je malo je reci vise dodijala i bogu i narodu. Ali izgleda da je to neki trend....moda, sta li!?
Brate...postalo dosadno slusati (iliti citati) gornavedenu osobu....udobno zavaljenu i dobro placenu od strano Z.M., tvorca jedne od najvecih posasti zadnjih 15-tak godina zvane pink co.
Mozda je to nekad bilo britko, satiricno pisanje a sad su to dnevnici covjeka ciji je mozak vec ozbiljno nagrizen ( i polako se pretvar(io)a u goreg od onih koje proziva u svojim textovima).
E jadna majko. :( Ne može vama niko pomoći. Ma jašta Luković je već gori od 'gore navedenih' molim te lijepo, šta su to oni radili, vršili genoid po 'tamo nekim muslimanima'?! Idi ubij se! :oops:
dzampin dzek fles
Posts: 83
Joined: 20/10/2005 14:13

#22

Post by dzampin dzek fles »

manijak1 wrote:Ali tebe jako handri :D :D ono što si pročitao ......
Ja mislim da bi ti trebao biti vise zabrinut, ako si procitao tekst :D :D :D
da pamtis
Posts: 1514
Joined: 16/07/2005 14:10

#23

Post by da pamtis »

hake wrote:
Ali tebe jako handri :D :D ono što si pročitao ......
Ja mislim da bi ti trebao biti vise zabrinut, ako si procitao tekst :D :D :D
:D opa bato :oops: ko se zeni kada ce svatovi da lete:oops:
Post Reply