pukepuke wrote:Ja imam malo drugačiji recept za tufahije, vrlo jednostavan...
Sve su mjere odokativne.
Jabuke zlatni delišes (to su one žute s pjegicama) oguliti i izdubiti. Napuniti mljevenim orasima. Staviti ih u tepsiju na otprilike 180 stupnjeva da se peku dok orasi na vrhu ne potamne. Kad se stave jabuke u pećnicu, pripremi se agda, koja je opet odokativna, ovisi od tome koliko jabuka ima ali otprilike pola kg šećera i vode da pokrije šećer i neka kuha dok jabuke ne budu gotove. Kad su jabuke pečene, izliti agdu u tepsiju. Kad se ohlade, ukrasiti tufahije šlagom.
Moja mama je kuhala jabuke, ja ovaj recept naučila na satu domaćinstva i uvijek ih ovako pravim.
hm, iskreno nisam za ovo prije cula. Zvuci puno jednostavnije.
mada ja ne volim zlatni delises jer su preslatke, pa jos s agdom... bude mi tufahija preslatka
ja volim kad ono malo kisne jabuka pa mi to da savrsen spoj s oporim okusom oraha i slatkocom agde....
al' napisah gore, svak' po ukusu, meni je trebalo nekoliko tura da utrefim onako kako ja volim (a peka sam sto se okusa tice, mora mi bit' bas po mom do u nijansu inace mi nije to to... izgled ne mora bas, ali okus....)
bamiju sam godinama tabirila dok je nisam utrefila onako kako ja volim. pa koliko sirceta, pa omjer teletine i junetine, pa jel' meso malo masnije, pa koliko masnije, pa koliko se kuha meso, pa koliko bamija... eh... everything matters.
ali to sam opet, samo ja... vjerujem da i ove iz tepsije budu mljac, tufahija je tufahija!