Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#1 Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post by SaraFina »

Odavno je već poznato da Milorad Dodik i njegova stranka SNSD-A, svim silama žele ostati apsolutni vladari manjeg BH entiteta tkz; RS.
Da ne nabrajam sve njihove mizerne afere, ovih dana ta bolesna ambicija dotakla je dno i okoristila se ljudskom tragedijom.

Smrt mladića Davida Dragičevića pod nejasnim okolnostima, koristi se u predizborne svrhe, te SNSD i njihovi režimski poltroni ozbiljno tvrde da iza protesta u Banja Luci "Pravda za Davida" stoji rušenje politike, instutucija RS i režima Milorada Dodika.

Koliko je taj truli režim i njegova politika dotakao dno, najbolje govori podatak da su upravo oni svojom nesposobnošću ili prikrivanjem istine prisilili oca mrtvog mladića i gradjane da pravdu potraže na ulicama B.L.

Mrtvi mladić nije prvi slučaj nerazriješenog i zaboravljenog zločina.

Osobito su opasne špekulacije, da je na jučerašnji najmnogobrojniji/najmasovniji skup od početka protesta, došlo masovno i organizovano gradjanstvo FBIH i to iz većinom bošnjačkih većinskih gradova.

Milorada Dodika ovim špekulacijama nastoji zbiti srpske redove i zataškati možda i ubistvo mladića????Razlozi za takvo što mogu biti prikrivanje počinilaca kao bliskih vladajućem režimu????- ili stvaranje opće pomutnje te prijetnji opstojnosti RS. Opće je poznato da RS = Milorad Dodik. Urušiti njegovu vladavinu značilo bi po njegovom mišljenju ugroziti opstanak Srba i RS. Zato sve i političke i kriminalne afere vješto se prikrivaju. Pa i zločini nad djecom srpske nacionalnosti???? Kakav je tretman za ovakav slučaj povratnicima Bošnjacima i Hrvatima?
Davidov otac već je proglašen izdajnikom i osporava mu se pravo na istinu u vezi smrti njegovog djeteta. Jer očigledno istina može biti ekser i u "mrtvački sanduk" politike SNSD-a.

U pro­te­klih pet go­di­na u Republici Srpskoj su se do­go­di­la 102 ubis­tva, uklju­ču­ju­ći 29 te­ških, a od to­ga se­dam zlo­či­na još ni­je ra­svi­je­tlje­no, pot­vrđe­no je "Ne­za­vi­snim" u MUP-u RS.

Vijesti Republika Srpska


Ka­da je ri­ječ o pro­šloj go­di­ni, is­tra­ga ni­je da­la ko­na­čne re­zul­ta­te u je­dnom slu­ča­ju, i to onom za­bi­lje­že­nom 1. av­gus­ta u Zvor­ni­ku, gdje je li­kvi­di­ran Če­do Đo­kić. 

Ne­za­vršen po­sao MUP RS ima i ka­da je ri­ječ o 2015. go­di­ni, i to u dva pre­dme­ta, od če­ga je je­dan za­bi­lje­žen 10. okto­bra u Gra­di­šci, gdje je ubi­jen Mi­lan Vu­ji­čić, a dru­gi u Ba­nja­lu­ci, gdje je sve­ga de­vet da­na ra­ni­je iz pi­što­lja upu­can Ne­boj­ša Ču­bri­lo­vić. 

Još če­ti­ri zlo­či­na, po dva iz 2013. i 2014. go­di­ne, mis­te­ri­ja su za po­li­ci­ju, a ko­ja je sav po­sao iz 2012. go­di­ne us­pje­šno okon­ča­la i na is­tra­ge sta­vi­la ta­čku. 

NE­RAS­VIJE­TLJE­NO 

Žrtva: Sta­ka Smi­lja­nić 

Vri­je­me: 15. mart 2013. 

Mjes­to: Pa­le 

Zlo­čin se do­go­dio u sta­ri­či­nom sta­nu u Uli­ci ser­da­ra Jan­ka Vu­ko­ti­ća. Ne­sre­ćnu že­nu, ko­ja je pre­tu­če­na, u Hi­tnu po­moć su pre­ve­zle ko­mši­je i ro­dbi­na, ali su lje­ka­ri mo­gli sa­mo da kon­sta­tu­ju smrt. Ob­du­kci­jom je ut­vrđe­no da je sta­ri­ca pre­tu­če­na na s­mrt. 

Žrtva: Ja­smin Imši­ro­vić 

Vri­je­me: 21. april 2013. 

Mjes­to: Ba­nja­lu­ka 

Ja­smin Imši­ro­vić zva­ni Ža­bin iz Ba­nja­lu­ke ubi­jen je u sa­če­ku­ši is­pred zgra­de gdje je ži­vio u na­se­lju Ko­či­ćev vi­je­nac. Ko­mši­je su za­ču­le po­vi­ke: "Po­li­ci­ja, po­li­ci­ja!", na­kon če­ga su ispa­lje­na dva hi­ca, ko­jima je Imši­ro­vić pogođen iz pi­što­lja - u srce i u gru­di. 

Žrtva: Ra­do­van Grbić

Vri­je­me: 23. april 2014. 

Mjes­to: Pri­je­dor 

Ra­do­van Grbić zva­ni Cu­le (50) ubi­jen je iz auto­mat­ske pu­ške na ku­ćnom pra­gu u se­lu Ra­sav­ci, na­do­mak Pri­je­do­ra, dok su nje­go­va su­pru­ga Ma­ri­na i dvi­je ma­lo­lje­tne kćer­ke bi­le u ku­ći. U nje­ga su ispa­lje­na dva ra­fa­la, na­kon če­ga je pao na pod, a po­tom je po­ko­šen s još je­dnim.

Žrtva: Ne­de­ljko Ba­balj 

Vri­je­me: 2. sep­tem­bar 2014. 

Mjes­to: Ka­li­no­vik 

Ba­balj je na s­mrt pre­tu­čen u ku­ći u se­lu Ras­to­vac, kod Ka­li­no­vi­ka, gdje je ži­vio sam. Na gla­vi, ti­je­lu i ru­ka­ma ubi­je­nog na­đe­no je mno­go krvnih po­dli­va, što zna­či da su ga ubi­ce mu­či­le. Ob­du­kci­jom je ut­vrđen lom dva re­bra, te lom prvog i dru­gog vra­tnog pršlje­na, što je prou­zro­ko­va­lo smrt.

Žrtva: Ne­boj­ša Ču­bri­lo­vić 

Vri­je­me: 1. okto­bar 2015. 

Mjes­to: Ba­nja­lu­ka 

Ču­bri­lo­vić, ko­ji je, ka­ko je ra­ni­je objav­lje­no, po­znat po­li­ci­ji u Slo­ve­ni­ji po trgo­vi­ni dro­gom, zbog če­ga je i osu­đi­van, ubi­jen je u kla­si­čnoj sa­če­ku­ši. Ubi­ca je do­slo­vno sa­če­kao žrtvu da do­đe pred ku­ću, a on­da mu je pri­šao i u nje­ga ispa­lio vi­še me­ta­ka iz pi­što­lja. 

Žrtva: Mi­lan Vu­ji­čić 

Vri­je­me: 10. okto­bar 2015. 

Mjes­to: Gra­di­ška 

Mi­lan Vu­ji­čić Vuj­ke ubi­jen je hi­ci­ma iz oru­žja is­pred gra­di­škog ka­fi­ća "Ka­sper". Po­go­đen je je­dnim met­kom u gru­dni koš, a ispa­lje­na su če­ti­ri met­ka. Ut­vrđe­no je da se ra­di o kla­si­čnoj sa­če­ku­ši. 

Ta­da je objav­lje­no da u po­li­ci­ji vje­ru­ju da se ubis­tvo mo­že pri­pi­sa­ti pro­fe­si­onal­cu. 

Žrtva: Če­do Đo­kić 

Vri­je­me: 1. av­gust 2016. 

Mjes­to: Zvor­nik 

Hi­ci­ma iz snaj­pe­ra li­kvi­di­ran je na tre­ćem spra­tu zgra­de u cen­tru Zvor­ni­ka, gdje je sje­dio sa su­pru­gom na te­ra­si. Po ri­je­či­ma mje­šta­na, prvo su ču­li pu­cnje, a za­tim i ugle­da­li ti­je­lo mu­škar­ca na te­re­si, na­kon če­ga je pris­ti­gla i po­li­ci­ja.

Izvor: Nezavisne novine
Last edited by SaraFina on 22/04/2018 11:45, edited 4 times in total.
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#3 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:Kakva gomila gluposti. Ako je i od tebe previse je

Preskoči jednorečenični. Ionako tvoj pretjeran doprinos na forumu se isuviše cijeni :D

Tako da teška srca, molim te da ovdje umanjiš svoje jednorečenične upade. Jeste da će to biti manjkavost temi, ali preživjeću :D

Komentari SNSD poltrona i uhljeba po virtualnim bespućima i komentari u tekstovima:
Pevaju "sistem te laze" i pesnice u vis-simbol otpora i 5.oktobra 2000.god.u Beogradu.Klasican pokusaj obojene revolucije sorosevskog tipa.To samo majmun ne konta.Prljavo,podmuklo, smrt Dragicevica se zloupotrebljava na najprljaviji nacin.
Autobusi iz Sarajeva,Tuzle,Zenice ,Maglaja, Bihaća... napuštaju Banjaluku
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#4 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Gospodo, Filipe Ćulume, Đorđe Rađenu i ukućani iz ulice Velibora Janjetovića, Željko Karanu, Dragane Lukaču, Darko Ćulume, Dalibore Vrećo, Danko Iliću... Vi ste saučesnici ubice u predmetu brutalnog ubistva Davida Dragičevića. Jednom ste ga ubili, 26. marta, na konferenciji za novinare, s montiranim zločinom i sad to sigurno znam. Samo pokušajte još jednom", rekao je Davor Dragičević u obraćanju brojnim okupljenim građanima na glavnom banjalučkom trgu.

S podignutim rukama i stisnutom pesnicijom uzvikivali su “Pravda za Davida”, a pušten je i snimak pjesme "Klinac iz geta", koju je taj mladić snimio s 16 godina.


http://ba.n1info.com/a256060/Vijesti/Vi ... stale.html


http://m.dw.com/bs/protesti-pravda-za-d ... e.com%252F
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#5 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Previše blaga i očigledno nedovoljno drastična opservacija nije ostavila jačeg traga na javno mnenje koje je već naviklo na ove i slične poruke. Poruka se ponavlja a obrazac je isti – izbori dođu, revolucije nigdje. Tenzija koju bi ova izjava trebalo da podigne je izostala, te su „stručnjaci“ za revolucionarne monsune zasukali rukave, i smislili novu, jaču, razorniju, majku svih revolucija.

Ovaj put je povod krajnje bizaran i nehuman – ako je i jedan uopšte bio. Koristeći talas nezadovoljstva i sentiment javnosti prema porodici tragične smrti Davida Dragičevića, javni servis RTRS, zajedno sa Srpskom novinskom agencijom prenosi tekst beogradskog portala ALO, u kom Dževad Galijašević izjavljuje da “u saradnji sa stranim službama, Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH upravo gradi koncept destabilizacije Republike Srpske na smrti Davida Dragičevića"


Strana obavještajna služba, uz angažman dijela Obavještajno bezbjednosne agencije BiH i pojedinaca iz opozicije u RS sprovodi žestok udar na Republiku Srpsku, s ciljem totalne destabilizacije aktuelne vlasti i predsednika Milorada Dodika pred predstojeće oktobarske opšte izbore u BiH!“
Neimenovani sagovornik portala ALO, 20.04.2018.



POČELA SEZONA REVOLUCIJA U RS-u: Vlast je ovog puta prevršila svaku mjeru

2018. godina je, kako je poznato, izborna godina, a to u Republici Srpskoj znači samo jedno: uskoro počinje sezona revolucija. Kako se izborne kampanje zahuktavaju, tako se polako iz slamarica izvlači municija sve većeg kalibra kako bi se u lov krenulo sa što većom sigurnošću.

Mini market

Prije 1h  

0

Revolucije u Republici Srpskoj su veoma česta pojava. Uglavnom se dešavaju oko i neposredno pred izbore, nerijetko su mnogo nasilne i haotiče, za cilj imaju da ruše vlast i dovedu opoziciju na čelne funkcije (jer ona to zbog svoje „bezidejnosti“ ne bi bila u stanju), one imaju različite kolorite, nalogodavce i metode ali sve imaju jednu zajedničku stvar – nikad se ni jedna zapravo nije desila!

Mnogi „stručnjaci“ i „analitičari“ od Banjaluke do Beograda su se ispraksali u tome da na najmanji zvuk i prizvuk nekog problema, kako u Republici Srpskoj tako i BiH pa i regionu ko u glas počnu da upozoravaju javnost kako je to zapravo zlokobna i prikrivena namjera nekih centara moći da, koristeći obojenu revoluciju bilo koje boje, ruše Srpsku i njene institucije.

Sve je počelo 2014. godine kad su počeli protesti i bunt nezadovoljnih građana u Federaciji Bosne i Hercegovine. “Bosansko proljeće” počelo je u Tuzli kao bunt radnika i siromašnih građana ali su mnogi mediji trkom počeli da spekulišu kako „određene činjenice i postupci ukazuju na to da je sve to smišljeno i urađeno da bi u BiH došlo do ukidanja entiteta i kantonalne vlasti.„

"Znamo da bošnjačka udruženja organizuju proteste u RS i dok su mirni nemamo ništa protiv, bez osporavanja mogu da održavaju proteste bilo gdje, pa i u Bijeljini", 
Milorad Dodik



U odbranu od „obojenih revolucija“ kao instrumenta rušenja vlasti u Republici Srpskoj se nisu upuštali samo akademici. Čak su i „Zavjetnici“ (ko god oni bili) izašli u susret pa su otvorenim pismom iz Beograda upozorili narod u Republici Srpskoj da ne poklekne i hrabro izdrži sve napade koje na njih šalje armija nevladinih agresora i djelatnika civilnog sektora.

„Srpska je premrežena brojnim lažnim nevladinim organizacijama koje se sa istih ideoloških pozicija bave različitim društvenim pitanjima, nastojeći da ih uz pomoć medija pretvore u tačke okupljanja nezadovoljnih građana, koji treba da posluže kao ‘pešadija’ u ‘obojenoj revoluciji“,
Zavetnici, 21.09.2014.

Kada se nakon izbora zaključilo da do revolucije nije došlo, stručnjaci i analitičari su počeli novi ciklus apologetike, objašnjavajući da je to što su vlasti u Republici Srpskoj izvele čudo koje će se tek istraživati.

Tako je Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci organizovala naučni skup na temu „Obojene revolucije kao instrument geopolitičke transformacije“ zaključuju da rukovodstvo Republike Srpske treba da usvoji i preduzme „osnovne mjere s ciljem učvršćivanja države i sprečavanja mogućnosti spolja dirigovanih smjena ili nametanja vlasti“.

Na tom naučnom skupu je zaključeno da „Tehnologija za svrgavanje nekooperativnih političkih rukovodstava, da bi na njihovo mjesto bile postavljene poslušničke vlasti, poznatija pod sintagmom „obojena revolucija“, već nekoliko mjeseci primjetno se provodi u Republici Srpskoj.“

"Od sada, ugrožene države će pažljivo analizirati brodolom „obojene revolucije“ u Republici Srpskoj, kao što su branioci Republike pomno proučili uzroke njenih ranijih uspjeha, da bi zaveru na vreme razotkrili i potopili",
Stefan Karganović, NSPM, 11. oktobar 2014.

Nakon što su se strasti smirile, valjalo je objasniti čemu se dizala tolika prašina. Nakon izbora, u 2015. godini pažnju javnosti je privukla situacija u Makedoniji koja je takođe, u očima „analitičara“ bliskih vlastima bila na udaru kao poslednji bastion slobode i gordosti koja se suprotstavlja zapadnim nevladinim (ali zapravo itekako vladinim) organizacijama i bezbjedonosnim službama.



Tim povodom je Dragomir Anđelković, pola call-centar, pola politički analitičar iz Beograda, rekao da je „Balkan uglavnom pokoren i da ga čine, u većini slučajeva, zemlje koje su pristale da budu “banana-države” kojima neko sa strane upravlja.“

“Izuzeci su u ovom trenutku Republika Srpska i Makedonija, koja je sad pod udarom”,
Dragomir Anđelković, 30.05.2015.

U horu su se javljali i ostali članovi „ekspertske grupe“ vizionara, poput Dževada Galijaševića, Emila Vlajkija, Miroslava Lazanskog, gospodina Anđelkovića i mnogih drugih, svaki sa svojom tezom koje su se redom uklapale u okvirnu matricu. Obojene revolucije su nastale kao odgovor na nezadovoljstvo stanovništva, koje je legitimno, ali je zloupotrebljeno u svrhe političkih interesa SAD, a na štetu rukovodstva u Republici Srpskoj.

Nakon hvalospjeva o uspješnoj odbrani od raznoraznih revolucija, ničim izazvana je došla izborna 2016. godina i sezona revolucija je opet počela. Svoj red ovog puta je dobio novi dežurni „meteorolog“ koji je oglašavao narandžasti meteoalarm – Predrag Ćeranić.

Za potrebe domaće javnosti – čitaj RTRS – gospodin Ćeranić je „objasnio“ da se protesti opozicije u parku Mladen Stojanović na proljeće te godine, kojim su željeli da iskažu svoje nezadovoljstvo radom RTRS-a i cjelokupne Vlade Republike Srpske zapravo koriste kao inicijator većih, pogubnijih, razornijih nemira koji za cilj imaju ništa drugo do haos i anarhiju.

„Sa ulice, nakon varnice kojom bi počela tuča sa snagama reda, učesnici protesta bi napali zgradu skupštine. U Kijevu su je zaposjeli, u Skoplju to nisu uspjeli. Zgrada Narodne skupštine bila je meta 5. oktobra u Beogradu i tom prilikom je demolirana i zapaljena",
Predrag Čeranić, 13.05.2016.



Nakon neuspješne revolucije, a to znači izborne pobjede i ostanka graniture na vlasti, imamo novi sloj anti-revolucionarne oblande. U sistemu „red upozorenja – red objašnjenja“ vrijeme je došlo da se objasni zašto do revolucije nije došlo te da se, ako je moguće malo pohvali vlast koja se eto, uspjela oduprijeti toj najezdi.

U te svrhe je najbolje pozvati apologetu propasti, Stefana Karganovića, koji u svom opsežnom analitičkom djelu pisanom za beogradsku blogosferu objašnjava da su revolucije ovaj put evoluirale i da se one sad imaju zvati „hibridni rat“.

"Da počnemo sa osnovnim definicijama. „Obojena revolucija“ je mimikrija narodnog bunta sa nizom spoljašnjih karakteristika autentičnog događaja, ali sadržajem koji se od privida suštinski razlikuje. Metodologija ove vrste prevrata svodi se na relativno prost šablon. Rukovodstvo uvek deluje iz pozadine, a javni učesnici mobilisani su u službi konačnih ciljeva koji su većini nejasni ili potpuno nepoznati",
Stefan Karganović, 06.05.2016

Sad kad je javnost najzad shvatila o čemu je riječ, mogla je mirno da spava do sledeće sezone revolucija. Ali avaj, neprijatelj nikad ne spava! Ubrzo se javila opasnost za novu revoluciju a samim tim i djelovanje ekspertskog anti-revolucionarnog tima.

Povod je ovaj put bio kupovina automobila za potrebe Ministarstva prosvjete i obrazovanja, što je od strane dvije stotine nezadovoljnih, koji su se tim povodom okupili u Parku Mladen Stojanović, ocijenjeno kao bespotrebno trošenje novca u vrijeme kada je u Srpskoj zatvoreno 15 područnih škola.

Osokoljen ranijim uspjesima, na scenu ponovo izlazi meteorolog da najavi potencijalnu oluju. On je, u maniru vrsnog eksperta, objasnio nezadovoljstvo građana trošenjem velike sume novca za kupovinu službenih automobila nevjerovatnom tezom – po srijedi je nova, još jedna, OBOJENA REVOLUCIJA!

"Bez namjere da se prema odluci Vlade Srpske o kupovini automobila vrijednosno određujemo, ne možemo da ne uvidimo da se povod samo čekao kako bi se zamajac nove 'obojene revolucije' pokrenuo. Gradovi koje je ta 'revolucija' obojila ne pamte je po dobru, jer naručiocima 'obojene revolucije' nije cilj smjena vlasti, već rušenje države",
Predrag Ćeranić, 14.08.2017.

Revolucija, kao što je poznato, nije došla, auta su kupljena, i Ćeranić se vratio u svoju rutinu sanjajući nove revolucije i vremenske nepogode. Samo što su ovaj put nepogode došle nešto ranije. Inače bezidejna opozicija se latila posla i 12.09.2017. prekinula sjednicu NSRS zbog odbijanja da se na dnevni red uvrsti izvještaj revizora te, po njihovom mišljenju, nezakonja u radu NSRS.

„Mi smo morali da donesemo odluku da blokiramo rad Narodne skupštine. Fizički ćemo spriječiti dalje održavanje sjednica Narodne skupštine, sve dok na dnevni red ne bude stavljen izvještaj revizora. Zakonska obaveza je da se taj izvještaj nađe na sjednici Narodne skupštine. Nećemo dozvoliti rad Narodne skupštine, jer više nemamo ni jednog demokratskog parlamentarnog instrumenta da zaustavimo bezakonje.“
Dragan Čavić, poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini RS.



Takva situacija se nije svidjela vlastima, te su, uz standardni arsenal koji im je na raspolaganju, posegnuli za svojim najomiljenijim oružjem – ukazivanjem na revoluciju koja se orkestrira iz vana, a čiji izvršioci su unutrašnji neprijatelji. Ponovo se iz kreveta izvlači meteoropata Ćeranić koji očigledno još nenaspavan i bunovan, u svoje objašnjenje i najave ovog puta ubacuje i SDA, i Evropsku Uniju, i Makedoniju, i Soroša, Miloševića, Tiranu i Edija Ramu, Rusiju, Zvizdića.

Vezivno tkivo ovih ideja je, svakako, kreiranje konflikta da bi se zbacila vlast u Republici Srpskoj i instalirali ljudi koje žele njeni protivnici. Opozicija, tvrdi Ćeranić, u Srpskoj cilja na novu „oktobarsku revoluciju“.

"Strategija je odavno poznata, a planirana još u maju ove godine: incidenti, konflikt, haos tokom skupštinskog zasjedanja. Zatim bi slijedilo 'uvođenje demokratije', odnosno, uz posredstvo stranaca i stranaka iz Federacije predvođenih sa SDA, dovođenje opozicije na vlast. Ako 'nenarodni režim' ne pristane na zahtjeve opozicije (a oni su nesprovodivi), sjednica skupštine će biti blokirana",
Predrag Ćeranić, 09.10.2017.

Milorad Dodik je djelovanje u NSRS „neozbiljnom revolucijom“, i time samo potvrdio ono što je već sad bilo poznato: sezona revolucija je u Republiku Srpsku počela malo ranije.

"Zahtjevi opozicije za njegovom smjenom su neozbiljni, baš kakva im je juče bila i revolucija. Osobina propalih revolucionarnih poduhvata i jesu stalni zahtjevi za nečijom smjenom",
Milorad Dodik, 14.09.2017.

Vlast i razni analitičari koji rade u call centrima se nisu pošteno ni naspavali, a izborna 2018. godina je došla i najavila revoluiconarni monsun koji čekamo sa svakim izborima. Očekivajući oktobar, vladajući spin majstori pokušavaju da sve oblike nezadovoljstva koje ispoljavaju građani u Republici Srpskoj odrede kao formalni i neformalni nivo aktivnosti međunarodne zajednice, čije djelovanje je vidljivo u medijima i javnim istupima pojedinaca.

Ne treba isključiti mogućnost da predstavnici međunarodne zajednice aktivno razrađuju još mogućih akcija i intervencija koje bi primijenili u narednom periodu ako se „karte ne bi posložile“ po njihovoj volji. Kako nije dovoljno osmisliti neku intervenciju, nego je neophodno obezbijediti i podršku, svjedoči nam medijska priprema međunarodne javnosti u prethodna tri mjeseca.
Aleksandar Vranješ, 06.04.2018.



Previše blaga i očigledno nedovoljno drastična opservacija nije ostavila jačeg traga na javno mnenje koje je već naviklo na ove i slične poruke. Poruka se ponavlja a obrazac je isti – izbori dođu, revolucije nigdje. Tenzija koju bi ova izjava trebalo da podigne je izostala, te su „stručnjaci“ za revolucionarne monsune zasukali rukave, i smislili novu, jaču, razorniju, majku svih revolucija.

Ovaj put je povod krajnje bizaran i nehuman – ako je i jedan uopšte bio. Koristeći talas nezadovoljstva i sentiment javnosti prema porodici tragične smrti Davida Dragičevića, javni servis RTRS, zajedno sa Srpskom novinskom agencijom prenosi tekst beogradskog portala ALO, u kom Dževad Galijašević izjavljuje da “u saradnji sa stranim službama, Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH upravo gradi koncept destabilizacije Republike Srpske u Banjaluci na smrti Davida Dragičevića”.

„Strana obavještajna služba, uz angažman dijela Obavještajno bezbjednosne agencije BiH i pojedinaca iz opozicije u RS sprovodi žestok udar na Republiku Srpsku, s ciljem totalne destabilizacije aktuelne vlasti i predsednika Milorada Dodika pred predstojeće oktobarske opšte izbore u BiH!“
Neimenovani sagovornik portala ALO, 20.04.2018.
User avatar
Sanjarko
Posts: 22924
Joined: 17/02/2015 19:32
Location: U snu

#6 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Sanjarko »

Bake podmece. Vise od Sorosa. :evil:

A za ovo sta da kazem. Nisam upucen toliko.
Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#7 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Haman2 »

Nemamo policiju, nemamo pravosudje. Mozda je sve pod kontrolom vlasti. Tako je u FBiH, tako je i u Rep. Srpskoj. U takvim okolnostima tesko je doci do istine, zbog cega se svaki gradjanin BiH ne osjeca sigirno. Puno je ubostava koja nisu razrijesana. Postavlja se pitanje ZASTO?
User avatar
arzuhal
Posts: 20826
Joined: 03/06/2008 11:26
Location: u čajdžinici "Kod nefsu-l-levvame"

#8 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by arzuhal »

I ovo vodi ukidanju policije tzv "RS", odnosno privatnog Miletovog ministarstva... :mrgreen:
User avatar
It_is_a_Leclerc
Posts: 19223
Joined: 23/05/2012 23:51
Location: Osmatračnica

#9 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by It_is_a_Leclerc »

Oba nalaza sudskih vještaka se u toj mjeri fundamentalno razlikuju (spomenimo samo da banjalučki specijalist tvrdi da je Dragičević bio mrtav šest do osam dana prije pronalaska, dok beogradski tvrdi da je mladić bio mrtav dva, najviše četiri dana) da treba biti koeficijentno glup i neinteligentan, pa "kupiti" službenu verziju.

Ali, kretena uvijek i svugdje ima, pa tako i ljudi koji vjeruju da su oni Romi zgazili Dženana Memića.

U svakom slučaju, i mimo teorija zavjera, ne bih rekao da je u pitanju neki veliki slučaj prikrivanja. Jednostavno, Dodikov režim se u toj mjeri uspaničio da je nešto što je objektivno bila iskra revolta, raspuhao i rasplamsao u vatru koja bi mogla ozbiljno naštetiti samom režimu.

Nadam se da će Davidovi roditelji i prijatelji ustrajati u držanju ove priče u fokusu javnosti, kako slučaj ne bi postao dio statistike neriješenih.
User avatar
JThomas
Posts: 69048
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#10 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by JThomas »

ni david ni dženan nisu visokopolitičke priče. osim ako se u razmotavanju do kraja baš eksplicitno ne otkrije umiješanost nekoga visoko u vlasti, ali suštinski nisu. to su priče susreta običnog čovjeka sa korumpiranim sistemom. štiti se neki rođo ili jaran, ništa više, ništa manje. a mi da smo pretjerano empatični i zainteresovani za to - ne bi nam ovako ni bilo.
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#11 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

arzuhal wrote:I ovo vodi ukidanju policije tzv "RS", odnosno privatnog Miletovog ministarstva... :mrgreen:
Ako treba Mile ce predloziti izmjene i dopune zakona da se ukinu sudski vjestaci, tuzilastvo i sud u B.Luci pa nek se zale Nailovoj materi.
Vec prijeti ukidanjem Osnovnog suda u Zvorniku ako se budu prdrzavali prava i zakona.
User avatar
Bloo
Globalna šefica
Posts: 50321
Joined: 16/01/2008 23:03
Location: Korriban

#12 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Bloo »

JThomas wrote:ni david ni dženan nisu visokopolitičke priče. osim ako se u razmotavanju do kraja baš eksplicitno ne otkrije umiješanost nekoga visoko u vlasti, ali suštinski nisu. to su priče susreta običnog čovjeka sa korumpiranim sistemom. štiti se neki rođo ili jaran, ništa više, ništa manje. a mi da smo pretjerano empatični i zainteresovani za to - ne bi nam ovako ni bilo.
Na ovo dodati i slučaj dvije djevojke, poginule kraj Filozofskog...i njihove roditelje koji bore (uzaludnu?) bitku sa administrativnom aždahom i očitom političkom spregom pravosuđa i politike.
User avatar
arzuhal
Posts: 20826
Joined: 03/06/2008 11:26
Location: u čajdžinici "Kod nefsu-l-levvame"

#14 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by arzuhal »

Maraschino wrote:
arzuhal wrote:I ovo vodi ukidanju policije tzv "RS", odnosno privatnog Miletovog ministarstva... :mrgreen:
Ako treba Mile ce predloziti izmjene i dopune zakona da se ukinu sudski vjestaci, tuzilastvo i sud u B.Luci pa nek se zale Nailovoj materi.
Vec prijeti ukidanjem Osnovnog suda u Zvorniku ako se budu prdrzavali prava i zakona.
Ja ga podržavam :thumbup:
User avatar
512MB
Posts: 10506
Joined: 03/01/2014 22:39
Location: ¯\_(ツ)_/

#15 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by 512MB »

I zasto bi rezim ovog malca mucio i ubio? Kakav je on bio faktor?
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#16 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

512MB wrote:I zasto bi rezim ovog malca mucio i ubio? Kakav je on bio faktor?
Neko iz rezima ga pretukao malo vise(moje misljenje) a zele prikazati da se okliznuo u potok i umro.
LakePlacid
Posts: 141
Joined: 09/03/2018 13:03

#17 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by LakePlacid »

Ovaj slučaj koristi opozicija za svoje potrebe sve u cilju ataka na sadsnju vlast, tako perfidno i pokvareno da se covjeku naprosto okrene zeludac, dolazak ministra Mektica na skup, trazenje ostavki u MUP-u i svakodnevni pokusaj hajki koristeci ovaj slucaj je ispod svakog razumnog nivoa ko god sta mislio i tvrdio, to je naprosto tako

Sa druge strane ovaj decko je bio narkoman, tu noc je opljackao kucu i zakacio se sa nekim mladicima, a razmak izmedju tog zadnjeg dogadjaja kada ga je snimila kamera i konstatirane je smrti je vise od sedam sati, nema razloga da se ne vjeruje organima MUP-a jer ljudi sve rade i svi su usrodeceni na to, jer veliki je pritisak javnosti, kako onaj opravdani gradjanski tako i onaj podli politicki opozicije
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#18 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

LakePlacid wrote:Ovaj slučaj koristi opozicija za svoje potrebe sve u cilju ataka na sadsnju vlast, tako perfidno i pokvareno da se covjeku naprosto okrene zeludac, dolazak ministra Mektica na skup, trazenje ostavki u MUP-u i svakodnevni pokusaj hajki koristeci ovaj slucaj je ispod svakog razumnog nivoa ko god sta mislio i tvrdio, to je naprosto tako

Sa druge strane ovaj decko je bio narkoman, tu noc je opljackao kucu i zakacio se sa nekim mladicima, a razmak izmedju tog zadnjeg dogadjaja kada ga je snimila kamera i konstatirane je smrti je vise od sedam sati, nema razloga da se ne vjeruje organima MUP-a jer ljudi sve rade i svi su usrodeceni na to, jer veliki je pritisak javnosti, kako onaj opravdani gradjanski tako i onaj podli politicki opozicije
Ti ko da si rezimski pa fino slozio kockice a rupa na sve strane.
Koliko te placaju?
LakePlacid
Posts: 141
Joined: 09/03/2018 13:03

#19 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by LakePlacid »

Maraschino wrote:
LakePlacid wrote:Ovaj slučaj koristi opozicija za svoje potrebe sve u cilju ataka na sadsnju vlast, tako perfidno i pokvareno da se covjeku naprosto okrene zeludac, dolazak ministra Mektica na skup, trazenje ostavki u MUP-u i svakodnevni pokusaj hajki koristeci ovaj slucaj je ispod svakog razumnog nivoa ko god sta mislio i tvrdio, to je naprosto tako

Sa druge strane ovaj decko je bio narkoman, tu noc je opljackao kucu i zakacio se sa nekim mladicima, a razmak izmedju tog zadnjeg dogadjaja kada ga je snimila kamera i konstatirane je smrti je vise od sedam sati, nema razloga da se ne vjeruje organima MUP-a jer ljudi sve rade i svi su usrodeceni na to, jer veliki je pritisak javnosti, kako onaj opravdani gradjanski tako i onaj podli politicki opozicije
Ti ko da si rezimski pa fino slozio kockice a rupa na sve strane.
Koliko te placaju?
cuj rezimski :lol:

legalno izabrana vlast Republike Srpske, sta bi rekli za teheran i dzamahiriju tek sta je tamo, nego hajde ne pjeni, zakacio se sa njima iza ponoci kada ga je snimila kamera, mrtvozornik ustanovio vrijeme smrti, razmak sedam sati, kolektivno pjenite po forumima i medijima sve sa jednim ciljem, svaki dan vam je Republika Srpska i Dodik aktuelan, ludilo vlada, povampirili se svi redom, komedija, mogu misliti cijenu haparata u oktobru kada bude sjedio u predsjednistvu BIH :lol:
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#20 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

LakePlacid wrote:Ovaj slučaj koristi opozicija za svoje potrebe sve u cilju ataka na sadsnju vlast, tako perfidno i pokvareno da se covjeku naprosto okrene zeludac, dolazak ministra Mektica na skup, trazenje ostavki u MUP-u i svakodnevni pokusaj hajki koristeci ovaj slucaj je ispod svakog razumnog nivoa ko god sta mislio i tvrdio, to je naprosto tako

Sa druge strane ovaj decko je bio narkoman, tu noc je opljackao kucu i zakacio se sa nekim mladicima, a razmak izmedju tog zadnjeg dogadjaja kada ga je snimila kamera i konstatirane je smrti je vise od sedam sati, nema razloga da se ne vjeruje organima MUP-a jer ljudi sve rade i svi su usrodeceni na to, jer veliki je pritisak javnosti, kako onaj opravdani gradjanski tako i onaj podli politicki opozicije

Trebaš biti ozbiljno bolestan pa da smrt vlastitog djeteta koristiš u jeftine politikanske svrhe. Otac Davida Dragičevića ne djeluje ni bolesno ni maloumno da bi dozvolio da se smrt njegovog sina eksponira na takve načine.

Što se tiče teze o pljački novac pronadjen nakon smrti kod mladića ni u vrijednosti ni po apoenima ne odgovara novcu koji je u izjavi policiji pomenuo " opljačkani" a kojega otac pokojnog Dragičevića javno imenom i prezimenom proziva već danima. Zašto se ne oglašava, ako ne krije ništa i ako mladić zaista jeste pljaćkaš? Istupi u javnost.

Nadalje, nadzorna kamera prikazala je pokojnog Dragičevića kako ulazi u sporni objekat, ali osoba koja je izašla iz objekta nakon izvjesnog vremena po konstituciji tijela nije bio on.

I utapanje pa i pod dejstvom narkotika i droge bez fizičkih ozljeda je lako dokazati. Medjutim, patolog iz BG tvrdi da je Dragičević bio mrtav prije nego je dospio u vodu. Plus vrijeme smrti se ne podudara i različito je kod patološkog nalaza iz B.L i BG.

Opravdano očigledno pokojnikov otac sumnja da mu je dijete ubijeno.

Predpostavljam da će Dodik možda Lukača žrtvovati ili nekog nižerangiranog zvaničnika MUP-A po današnjoj izjavi njegovoj.

"JA STOJIM IZA MUP-A RS, ali ne IZA neodgovornih pojedinaca"

Lik očigledno sprema "sječu" Srba da umiri javnost. Sad da li će se glupo držati teorije da se mladić utopio vidjećemo.
Predpostavljam da će uhapsiti nekog jadnika u najboljem scenariju i umiriti ljude na ulici.
Last edited by SaraFina on 22/04/2018 21:11, edited 1 time in total.
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#21 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Stvarno trebaš biti genije da ne skužiš šta slijedi iza ovoga???
TESLIĆ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da opozicija politički pokušava da iskoristi određene tužne i emotivne događaje kako bi dovela u pitanje rad policije Srpske.

"Ja stojim iza policije Republike Srpske. Ne stojim iza eventualno neodgovornih pojedinaca kojih može biti u policiji, ali to nije razlog da se udari na instituciju - policiju Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Predsjednik Srpske ističe da su napadi članica Saveza za promjene na pet najvažnijih institucija u Srpskoj - predsjednika, Vladu, parlament, MUP i Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/ - očekivani i ranije predviđeni.

"Još prije dvije godine sam govorio o konceptu napada na pet najvažnijih institucija u Republici Srpskoj -  a to su predsjednik, Vlada, parlament, MUP i RTRS i sve smo to vidjeli", rekao je Dodik.

On je ukazao na permanentne napade opozicije na funkciju predsjednika, na incidente zviždanjem i bacanjem stolica u Narodnoj skupštini Republike Srpske i na javne napade na rad RTRS, ističući da je "sada došao red da se napadne policija".

"To je ona policija koju smo sačuvali da nam ne uzmu i odnesu gore u Sarajevo", rekao je Dodik.

On kaže da su određeni predstavnici Saveza za promjene uspjeli da promijene svoj odnos prema Republici Srpskoj, što je, kako je naveo, obilježje njihovih promjena.

"Oni su trebali da idu u Sarajevo da predstavljaju Republiku Srpsku, a oni se vraćaju iz Sarajeva i disciplinuju i nanose štetu Srpskoj", rekao je Dodik.
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#22 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

LakePlacid wrote:
Maraschino wrote:
Ti ko da si rezimski pa fino slozio kockice a rupa na sve strane.
Koliko te placaju?
cuj rezimski :lol:

legalno izabrana vlast Republike Srpske, sta bi rekli za teheran i dzamahiriju tek sta je tamo, nego hajde ne pjeni, zakacio se sa njima iza ponoci kada ga je snimila kamera, mrtvozornik ustanovio vrijeme smrti, razmak sedam sati, kolektivno pjenite po forumima i medijima sve sa jednim ciljem, svaki dan vam je Republika Srpska i Dodik aktuelan, ludilo vlada, povampirili se svi redom, komedija, mogu misliti cijenu haparata u oktobru kada bude sjedio u predsjednistvu BIH :lol:
Pricamo o pokojnom mladicu a krkani imaju svoju temu.

Oba obdukciona nalaza dokazala da je momak bio ziv dok su ga trazili...velis, malo se zakacio.
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#23 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

https://m.facebook.com/groups/156284631 ... view=group


60 000 ljudi. Nakon jučerašnjeg najbrojnijeg skupa, danas se ponovno održao mirni protest. Otac pokojnog mladića dao je vlastima rok od sedam dana za rasvjetljavanje slučaja.

Čovjeku očigledno treba "odgovor" i ovo što radi nema nikakvu pozadinu niti podršku opozicije.

Ima mrtvo dijete, koje su nakon smrti proglasili sitnim kriminalcem i ovisnikom, da bi MUP zataškao sopstvenu nesposobnost ili krivca. Vjerovatno krivca.

Vasković
1.

Već sam objavio ovaj tekst, 14.04.; Sedam dana nakon što je sahranjen dvadesetjednogodišnji David Dragičević, Surovo Ubijen. Prije toga Pretučen, Otet, Mučen.

Objavljujem ga ponovo, sa kratkim uvodom, mjesec dana nakon što su Podlaci, Neljudi, Ubili Davida; Objavljujem ga ponovo Na Dan kada se na Trg Davida slilo hiljade i hiljade Ljudi iz svih krajeva naše zemlje da bi pokazali/rekli/vrisnuli Neljudima - Djecu Nam Nećete Više Ubijati. Djecu vam Nećemo Oprostiti!!!

Davide, Dijete Naše, Dijete Svih Nas, Ujedinio si Ljude protiv Neljudi; Vječan si.


2. 

Parafraziraću: Čovjek konačno umre onog trenutka kada ga Zadnji put pomene Zadnji prijatelj.


3.

Sudeći po broju ljudi na, sada već, Trgu Davida, broju ljudi u Grupi “Pravda za Davida”, bezbrojnim koji pomno prate proteste i podržavaju otkrivanje Ubica, David Dragičević neće još dugo dugo umrijeti. Živjeće, jer je uspio okupiti desetine hiljada ljudi, koji su postali prijatelji, imaju zajednički cilj, bore se za njega, a da se međusobno i ne poznaju. Bore se za Istinu, potom i Pravdu.


4.

I ne prestaju, što je i Najvažnije. 


5.

David je već pobijedio Golijata; Prava pobjeda tek slijedi, jer Protest pod imenom “Pravda za Davida” prerasta u Pokret. 


Pokret Ljudi protiv Neljudi.


6.

Pokret Ljudi protiv Ubica, njihovih Saučesnika, koji su, Javno, htjeli prikriti Surovo Umorstvo Djeteta od samo 21. godinu. 


7.

Neko bi rekao - Gdje će im duša?! Pogrešno, jer su to Bezdušnici.


8.

Ubiti dijete, pokušati prikriti to Umorstvo, pokušati sakriti tragove, zloupotrijebiti institucije u te svrhe… jeste Kraj tog Izopačenog Društva.


9.

To je i Kraj Institucija.


David nije umro, ali Institucije jesu. 


10.

Prethodnih dana često slušam kako se “Ubice ne boje”, kako “Čekaju da prođe”, kako je sve uzalud… Greška.


Ubice se boje, jer znaju da ovaj put neće Da Prođe. Ne može. Jer je Umorstvo Davida toliko Monstruozno da je Nepodnošljivo za svakog ko ima zeru Ljudskosti u sebi.


11. 

Nepodnošljivo je znati da je David ubijen Nekoliko Puta, proračunato i hladnokrvno, prije nego što je njegovo tijelo nađeno i još Nekoliko Puta nakon što je njegovo tijelo nađeno.


12. 

Dok je mučen, pripremana je Lažna Scena Nestanka i Lažne zadesne smrti. U režiji dijela Policije.


To je prvo Ubijanje Davida.


13.

Drugo Ubijanje Davida je onaj trenutak kada je Udavljen.


14.

Treće Ubijanje Davida desilo se onog dana kada je njegovo tijelo bačeno u vodu. Mrtvo tijelo Davida Dragičevića. 


Surovost, sada već, Trostrukih Ubica je neopisiva. Užasavajuća do vriska.


15. 

Četvrti put Davida su Likvidirali Darko Ilić i Željko Karan 26.03.2018. godine, na pres konferenciji, iznoseći neistine i pripremajući javnost za Konačni Udarac Zataškavanja. Javno, pred TV Kamerama. 


16.

Davida su, potom, Ubijali i Dragan Lukač, Darko Ćulum i Dalibor Vrećo.


17.

Davida su Ubijale i Institucije.


18.

Osam puta su Ubijali Davida, ali nisu uspjeli da ga Ubiju. Nijednom.


19. 

Protest se nastavlja, Pokret raste…


Pravda za Davida je Bitka za Slobodu!!!  
Last edited by SaraFina on 22/04/2018 21:33, edited 1 time in total.
LakePlacid
Posts: 141
Joined: 09/03/2018 13:03

#24 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by LakePlacid »

SaraFina wrote:
LakePlacid wrote:Ovaj slučaj koristi opozicija za svoje potrebe sve u cilju ataka na sadsnju vlast, tako perfidno i pokvareno da se covjeku naprosto okrene zeludac, dolazak ministra Mektica na skup, trazenje ostavki u MUP-u i svakodnevni pokusaj hajki koristeci ovaj slucaj je ispod svakog razumnog nivoa ko god sta mislio i tvrdio, to je naprosto tako

Sa druge strane ovaj decko je bio narkoman, tu noc je opljackao kucu i zakacio se sa nekim mladicima, a razmak izmedju tog zadnjeg dogadjaja kada ga je snimila kamera i konstatirane je smrti je vise od sedam sati, nema razloga da se ne vjeruje organima MUP-a jer ljudi sve rade i svi su usrodeceni na to, jer veliki je pritisak javnosti, kako onaj opravdani gradjanski tako i onaj podli politicki opozicije

Trebaš biti ozbiljno bolestan pa da smrt vlastitog djeteta koristiš u jeftine politikanske svrhe. Otac Davida Dragičevića ne djeluje ni bolesno ni maloumno da bi dozvolio da se smrt njegovog sina eksponira na takve načine.

Što se tiče teze o pljački novac pronadjen nakon smrti kod mladića ni u vrijednosti ni po apoenima ne odgovara novcu koji je u izjavi policiji pomenuo " opljačkani" a kojega otac pokojnog Dragičevića javno imenom i prezimenom proziva već danima. Zašto se ne oglašava, ako ne krije ništa i ako mladić zaista jeste pljaćkaš? Istupi u javnost.

Nadalje, nadzorna kamera prikazala je pokojnog Dragičevića kako ulazi u sporni objekat, ali osoba koja je izašla iz objekta nakon izvjesnog vremena po konstutuciji tijela nije bio on.

I utapanje pa i pod dejstvom narkotika i droge bez fizičkih ozljeda je lako dokazati. Medjutim, patolog iz BG tvrdi da je Dragičević bio mrtav prije nego je dospio u vodu. Plus vrijeme smrti se ne podudara i različito je kod patološkog nalaza iz B.L i BG.

Opravdano očigledno pokojnikov otac sumnja da mu je dijete ubijeno.

Predpostavljam da će Dodik možda Lukača žrtvovati ili nekog nižerangiranog zvaničnika MUP-A po današnjoj izjavi njegovoj.

"JA STOJIM IZA MUP-A RS, ali ne IZA neodgovornih pojedinaca"

Lik očigledno sprema "sječu" Srba da umiri javnost. Sad da li će se glupo držati teorije da se mladić utopio vidjećemo.
Predpostavljam da će uhapsiti nekog jadnika u najboljem scenariju i umiriti ljude na ulici.
Netačno

Nisam spomenuo oca vec opoziciju koja na sve moguce nacine pokusava da udari na vlast, pa koristi i ovaj slucaj na tako perfidan i pokvaren nacin ne birajuci sredstva, fino sam napisao opravdani gradjanski protesti u sta spada porodica nastradalod momka koja trazi istinu, samo sto ti sav buckurisa ubacujes u jedan tanjir i to serviras, dali to radis namjerno ili ne, u to necu da ulazim, jer me iskreno ne interesuje

Mnogo je laznih informacija i dezinformacija koje se plasiraju u javnost, prije svega sa drustvenih mreza, gdje je i porodica sama trazila da se sa tim prestane, sve informacije koje si ti iznijela su pod velikim upitnikom, dva patologa dvije vrzije a hiljadu i jedna neprovjerena informacija, ja opet polazim od toga da decko nije bio cvjecka, da su mu u krvi pronadjeni narkotici i alkohol sto u pitanje dovodi njegovo ponasanje tu noc, njegovu percepciju i moc kontrole nad sobom

Ovdje je izgleda jedini cilj da se neko smijeni, bio to direktor policije ili ministar, sve kako bi opozicija imala razloga za malo slavlje i uspjeh pred izbore i kako bi rekli evo jesmo bili u pravu, ja iskreno nemam razloga da ne vjerujem policiji, i ne samo toj policiji vec svakoj drugoj u BIH, u podneblju kakva je BIH lako je preko odredjenih medija, NVO sektora i politickih celija napraviti dar mar, oni likuju i koriste ovaj slucaj, dok je porodici hiljadu i jedno pitanje u zraku

Ja ipak smatram da ovdje porodica kao i slucaju Dzenana Memica nece i ne zeli da se pomiri sa cinjenicima, sa tim da su izgubili clana porodice, i iz te psiholoske dubioze nastaju nepromisljeni potezi i to prije svega u očaju, u Holandiji je prije par godina za pola godine u predgradju Amsterdama nestalo 13 mladjih osoba koje su pronadjene u kanalu, u javnosti je vladao haos, pricalo se serijskom ubici koji hara gradom, porodice i javnost vrsile pritisak sve u cilju saznanja istine, da bi na kraju sve slucajeve preuzelo drzavno tuzilastvo gdje su iznijeli frapantan podatak da su sve osobe bili pod dejstvom alkohola i narkotika, a u kanal upali, tesko se ozlijedili i smrtno stradali, a u prilog tome je islo da je u blizini party majla a dio gdje su pronadjeni je fast food majla, i to su tamo svi prihvatili, samo ovdje se pravi dar mar konkretno oko slucaja ovog momka

I zadnje jeste da ne shvatam ovoliku pompu u javnosti, prije svega u federaciji, gdje su svi cak i glasniji nego u samoj Republici Srpskoj, drustvene mreze, forumi i portali sve isto : KRIVA VLAST, KRIV DODIK, KRIV MUP :-)
I iz toga se tacno vidi odakle vjetar pirka, zna se ko sjedi u Sarajevu i ko je miljenik svih struktura, toliko
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#25 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Već sam ti prijavila predhodni upis. Imaš pozzz

Kad mi se bude diskutiralo sa režimskim plaćenim trolovima, ima i zanimljivih ovdje na forumu.
Post Reply