"Selektivno hapšenje" Srba.

almir90

#1 "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by almir90 »

https://www.youtube.com/watch?v=N9EMXsZWS4s

Evo Srbi se pobunili, kao i do sada, vrši se "selektivno hapšenje", svi se urotili protiv Srba, uhapse po jednog džihatliju i ustašu, da bi uhapsili 200 Srba. I sve je to propaganda, da se okalja ratna čast srpskog naroda, koji nisu mačke u ratu ubili, ubili su samo one koje su bili naoružani do zuba. Da bude sve još gore, ova hapšenja su okarakterisana kao rušenje Republike Srpske, i da na koncu može dovesti do ukidanja RS-a, što je masovan zločin protiv čovječnosti, i ponovnog genocida nad Srbima. :lol:

Pošto se tamo bune na temama o vehbijama, rekoše mi da otvorim novu, i ja to uradi.

Molit ću lijepo bez trolanja, i fašističkih ispada. :lol:
Last edited by almir90 on 16/12/2014 23:05, edited 1 time in total.
cyprus

#2 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by cyprus »

Standardna spika...
almir90

#3 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by almir90 »

cyprus wrote:Standardna spika...
Još će se džihadisti usuditi da proglase PC tamo nekakvom genocidnom tvorevinom. SIPA je očigledno bošnjačka, jer neće da hapse 3 000 000 terorista iz troukistana koji su na ratištu u Siriji i Iraku. :lol:
cyprus

#4 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by cyprus »

Hm, vidjećemo dokle će se moći odgađat ovo suočenje sa prošlošću...
Danguba

#5 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by Danguba »

Nikada se oni kao kolektiv nece suociti sa prosloscu. Pojedinci ce sagledati stvari i dati svoj sud a kolektiv, nikada. Taman kada je Cavic pokusao da baci istinu pred njih, oni su ga smijenili i Dodo je nastavio po starome a i dan danas Cavica tuce time.

Dakle, odgovor je nikada.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by JoseMujica »

almir90 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=N9EMXsZWS4s

Evo Srbi se pobunili, kao i do sada, vrši se "selektivno hapšenje", svi se urotili protiv Srba, uhapse po jednog džihatliju i ustašu, da bi uhapsili 200 Srba. I sve je to propaganda, da se okalja ratna čast srpskog naroda, koji nisu mačke u ratu ubili, ubili su samo one koje su bili naoružani do zuba. Da bude sve još gore, ova hapšenja su okarakterisana kao rušenje Republike Srpske, i da na koncu može dovesti do ukidanja RS-a, što je masovan zločin protiv čovječnosti, i ponovnog genocida nad Srbima. :lol:

Pošto se tamo bune na temama o vehbijama, rekoše mi da otvorim novu, i ja to uradi.

ma lako ćemo to rješit.....smo ih počet neselektivno hapsit :evil:
TheMule

#7 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by TheMule »

Jos samo da se uhapsi 200 - 300 hiljada, i bicemo kvit
Bosanski_kralj

#8 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by Bosanski_kralj »

Da Srbe, pripadnike VRS-a, hapse zbog onog zbog čega hapse recimo pripadnike 5. Korpusa mi bi danas imali 90% pripadnika navedene vojske u zatvoru.
broj dva

#9 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by broj dva »

cyprus wrote:Hm, vidjećemo dokle će se moći odgađat ovo suočenje sa prošlošću...
----
U ovom slucaju strah me da ce se odgadjati zauvjek. Jer nije lako suociti se sa vlastitim zlocinima, nije lako prihvatiti da su ti ruke krvave a obraz crn.
Inace slatka reportaza:
Mjestani Lokanja ogorceni i uplaseni: Kontam da su uplaseni, ima jos zlocinaca medju njima i sada ih je strah. A ogorceni jer je policija hapsila rano u jutro, i to je simpaticno. I Mile Buljevic, uhapseni otac desetero maloljetne djece ?? Pa Mile izvuci ga jednom pred klimaks ili navuci kondom, je'l ti mislis vrtic pravit ??
Supruga zabrinuta i ne zna kako djeci da objasni da je otac mozda klao zene i djecu koji su poput njih samo sto se ne krste i bozic ne slave. Jeste to tesko za objasnit, neka upita srebrenicke majke kako su one djeci objasnile gdje su im ocevi, neka upita silovane zene kako su one objasnile djeci ko su im ocevi.

A za selektivno hapsenje - to je rezultat selektivni zlocina. Jeste 200 srba na jednog bosnjaka ali to je radi 200 zlocina na jedan.
Helena2014

#10 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by Helena2014 »

Previše komplikovano da bi radili na tome, pa vraćaju Tužilaštvu da još malo to ISTRAŽI, eto tako :(

Saopćenje Suda Bosne i Herecegovine

Optužnica za ratni zločin u Prijedoru vraćena Tužilaštvu, jer Sud BiH insistira na profesionalnom odnosu prema svim, a naročito kompleksnim predmetima
Povodom optužnice Tužilastva BiH, koju je Sud BiH primio dana 12. decembra 2014. godine, protiv 15 osoba optuženih za zločine protiv čovječnosti na području opštine Prijedor, Sud Bosne i Hercegovine izdao je saopštenje za javnost.

- Tužilaštvo BiH dostavilo je Sudu BiH, u petak 12. decembra u 13:35 sati, na potvrđivanje optužnicu protiv 15 osoba optuženih za zločine protiv čovječnosti počinjene na području opštine Prijedor. Riječ je o vrlo kompleksnoj optužnici koja se odnosi na 15 optuženih, 10 tačaka inkriminacija, 17 podtačaka, 93 svjedoka, od kojih su 24 zaštićena, te 438 materijalna dokaza - navedeno je.

Uz optužnicu Tužilaštvo je, kako ističu iz Suda BiH dostavilo i prijedlog za produženje pritvora protiv ovih osoba, koji je isticao 17. decembra.

- To je značilo da su Sudu ostavljena dva dana da zakaže i održi ročište za produženje pritvora, donese odluku i izradi rješenje za svih 15 osoba, prouči optužnicu, pregleda sve materijalne dokaze, te donese odluku o eventualnom potvrđivanju.

To praktično znači, a imajući u vidu zakonske odredbe koje predviđaju 8 dana za potvrđivanje optužnice, odnosno 15 dana ukoliko je riječ o kompleksnim predmetima, da je sudiji na ovaj način skraćen zakonski rok za kvalitetno proučavanje i donošenje odluke o eventualnom potvrđivanju optužnice.

Zbog toga je ova optužnica vraćena Tužilaštvu u istražnu fazu, jer Sud BiH insistira na profesionalnom odnosu prema svim, a naročito kompleksnim i osjetljivim predmetima, i neće donositi odluke zbog kasnog dostavljanja optužnica u kojima optuženim licima ističe pritvor, nego insistira na zakonom predviđenim rokovima koji ostavljaju dovoljno vremena za kvalitetan rad - saopćeno je iz Suda BiH.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/153162/optuzn ... 59mM5.dpuf
Danguba

#11 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by Danguba »

Zločin nad Bošnjacima Teočaka: ‘Mom sinu su odsjekli glavu, a drugarski su odsjedali kod nas’

| Datum objave: 17. Decembar 2014.
Vrijeme: 15:30

TeocakNakon više od 22 godine iščekivanja da se pred lice pravde privedu počinioci zločina u Lokanju nad 67 Teočana bošnjačke nacionalnosti, u ovom dijelu BiH su vijest o hapšenju osumnjičenih za ovaj zločin primili sa ohrabrenjem i djelimičnim zadovoljstvom, posebno među porodicama nastradalih.

Zločin se desio 14. jula 1992. godine kada se grupa od 120 nenaoružanih građana pokušala probiti iz opkoljenog Teočaka ka slobodnoj zvorničkoj teritoriji.

Te noći, njih 67, a u nekim izvorima se spominje 69 ljudi, su pripadnici Vojske RS presreli i zarobili. Prema izjavama očevidaca iste noći su svi i ubijeni na najbrutalniji način, dok se ostatak kolone razbježao po šumama.

Alija Salkanović, kojem su ubili sina Asima (22), kaže da je on otišao kako bi dobavio lijekove za bolesnu majku. Ona ga je nakon 11 mjeseci prepoznala prilikom razmjene u crnoj vreći. Glava mu je bila razbijena tupim predmetom. Alija kaže da se nada da će počinioci biti adekvatno kažnjeni i da će to na neki način dati smiraj njihovim porodicama.

Husejin Hasanović je toga kobnog dana ostao bez sina Nedžada (22). Kada je pronašeno, pored Nedžadovog tijela je bila njegova odsječena glava.

-Danas sam ovom informacijom isto poresen kao i onog dana kad su mi javili da je moj sin zarobljen. Drago mi je što je to napokon odrađeno da se zna ko je žrtva a ko zločinac. Razočaralo me to kada sam čuo imena osumnjičenih, jer su to mahom ljudi koji su radili u našoj obližnjoj Policijskoj stanici u Ugljeviku i koji su često, drugarski odsijedali kod nas – kaže Hasanović.

Podsjećamo, zbog sumnje da su počinili zločin u Lokanju SIPA je uhapsila deset osoba. Uhapšeni su: Goran Maksimović, Ljiljan Mitrović, Radivoj Đorđić, Slavko Perić, Mileta Vujević, Vukašin Drašković, Gojko Stevanović, Cvjetko Popadić, Rajo Lazarević i Mićo Manojlović.

Radio Glas Drine
:(
gnjev

#12 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by gnjev »

almir90 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=N9EMXsZWS4s

Sta kaze nemojte nas tjerati da poduzimamo neke korake koji nisu bas popularni . Vi znate koji su to koraci ..... Hahaha ''hrabri'' srpski borci
SkyLimit

#13 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by SkyLimit »

Zamišljam lica pripadnika VRS 1992. godina da im je neko rekao da će dođi dan kad će ih zbog ratnih zločina hapsiti nešto što se zove "Policija Republike Srpske" i SIPA, agencija koja ima sjedište u Istočnom(Srpskom) Sarajevu.
smijesni_ste

#14 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by smijesni_ste »

Ma ebo to ako ih ne osude kako treba ili nikako(najgora opcija)...ko da je njih potresao nešto sam čin hapšenja i šta će drugi reći, samo im je važno da se što prije i bezbolnije izvuku :(
almir90

#15 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by almir90 »

smijesni_ste wrote:Ma ebo to ako ih ne osude kako treba ili nikako(najgora opcija)...ko da je njih potresao nešto sam čin hapšenja i šta će drugi reći, samo im je važno da se što prije i bezbolnije izvuku :(
Ovo im je očigledno veliko moralno poniženje, pa se moramo makar sa time zadovoljiti. :lol:
almir90

#16 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by almir90 »

gnjev wrote:
Sta kaze nemojte nas tjerati da poduzimamo neke korake koji nisu bas popularni . Vi znate koji su to koraci ..... Hahaha ''hrabri'' srpski borci
Ne znam kakve one korake planiraju počiniti, pa njih se i 'tice na grani više ne boje. :lol:

Ovo je veliki pritisak, i vjerovatno je slijedeći potez REFERENDUM, i otcjepljenje, 'ta će džihadisti, ne smiju ni primirisat' slavnoj srpskoj vojsci. :izet:
Last edited by almir90 on 18/12/2014 17:45, edited 1 time in total.
amortizer

#17 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by amortizer »

Pa zar ih jos ima?
2 miliona pobijeno, od toga pola u Sarajevu.
Lav pojeo jos toliko, 100.000 uhapsenih na pravdi Boga....
Pa dokle vise?
:run:
almir90

#18 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by almir90 »

amortizer wrote:Pa zar ih jos ima?
2 miliona pobijeno, od toga pola u Sarajevu.
Lav pojeo jos toliko, 100.000 uhapsenih na pravdi Boga....
Pa dokle vise?
:run:
Nisu još našli one masovne grobnice i koncentracione logore u Federaciji, u kojima su masovno zatočeni i mučeni Srbi, i na kraju pokopani po grobnicama. Jesu ovi džihadisti zajebani, sve glupi, 'vaki-'naki, a sakrili grobnice, ni dan danas ih ne mogu naći. Ni mi ne znamo haman više gdje smo ih pokopali. :lol:
Joe McCarthy

#19 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by Joe McCarthy »

Ovo je uvreda za 700 Serbilijona Srba ubijenih u Jasenovcu, poturčena gamadi jedna :twisted:
jao_situacije

#20 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by jao_situacije »

Evo vidite kakvi smo pa ni u dejtonskom miru ih ne možemo ostaviti kraju, stalno mi započinjemo ove sukobe. Tako smo isto počeli sukob kad su bile amebe i oni se moraju braniti. Još neka sipa to je garant nešto na turskom, a počinje sa riječi srbi 100%.
goodbar

#21 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by goodbar »

I ARBiH je pravila neke nepodobstine.Sjecam se jednog"Dnevnika sa Pala"(ko to nikad nije gledo,taj ne zna sta je paljanski humor).Usli "novinari"u jednu srpsku kucu na Romaniji,gdje li vec.Tu zive neki starac i starica.Pita "novinar"(cuj "novinar")kada su Turci dosli(bas ovako)u vasu kucu,sta su trazili.Trazili da jedu.Jesu li vas maltretirali?(navodi "novinar",zaboravio sam koji bi).Jesu.Sta su vam radili?Ja sad ocekujem svasta.Zapalili nam zavjesu.E,to su radili."Novinar"nije bio zadovoljan,pa je opet pitao i sta jos.Eto,zapalili nam zavjesu i otisli.
DeutscheAusweis

#22 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by DeutscheAusweis »

goodbar wrote:I ARBiH je pravila neke nepodobstine.Sjecam se jednog"Dnevnika sa Pala"(ko to nikad nije gledo,taj ne zna sta je paljanski humor).Usli "novinari"u jednu srpsku kucu na Romaniji,gdje li vec.Tu zive neki starac i starica.Pita "novinar"(cuj "novinar")kada su Turci dosli(bas ovako)u vasu kucu,sta su trazili.Trazili da jedu.Jesu li vas maltretirali?(navodi "novinar",zaboravio sam koji bi).Jesu.Sta su vam radili?Ja sad ocekujem svasta.Zapalili nam zavjesu.E,to su radili."Novinar"nije bio zadovoljan,pa je opet pitao i sta jos.Eto,zapalili nam zavjesu i otisli.
Danas kada im poručiš nešto u stilu: "Je8ali vam Turci kevu"...oni to odmah povežu sa Bošnjacima.. zašto? Pojma nemam.

Vjerovatno FAT32 u glavi..a update od sv. Save niko više nije ni radio.
broj dva

#23 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by broj dva »

Normalno da je selektivno hapsenje Srba, selektiraju se samo zlocinci...ako to nije u redu ne znam sta je ali mozda su oni vise navikli da se to hapsi i kolje onako masovno, bez obzira a krivicu, uzrast i slicne detalje...
dezurni_ucenik

#24 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by dezurni_ucenik »

Kad se sjetim one nji'ove "patriotske"

Pricali su druze,
kad smo bili mladi,
da su Srbe vjecno,
mucili i klali
.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Sezam

#25 Re: "Selektivno hapšenje" Srba.

Post by Sezam »

Srbi nek se kolektivno zahvaljuju tom njihovom bogu svaki dan, sto Bosnjaci nisu ko Albanci, jer bi ih nestalo sa Balkana za max. 50 godina.

To sto ce ih Albanci "karati u bulju" onako kolektivno narednih 100 godina nije nas problem.
Post Reply