Securitas, zaštitari, plata i opšti uslovi

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
asim2673
Posts: 33
Joined: 07/12/2016 19:49

#1 Securitas, zaštitari, plata i opšti uslovi

Post by asim2673 »

Pozdrav,

Zanimaju me osnovne informacije u ovoj firmi na poziciji zaštitara. Ne zanimaju me negativni komentari već informacije o visini plate, broju slobodnih dana u mjesecu, načinu dobijanja objekta na kojem se radi i da li se može tražiti sigurniji objekat za npr mene kao novog radnika?

Da li mogu da naknadno platim ceritifikat, da mi odbijaju od plate? Imam informaciju da je prije moglo na taj način dogovoriti...


hvala nna pomoći i l.p.
User avatar
vjeshalica
Posts: 17329
Joined: 31/03/2019 14:56

#2 Re: Securitas, zaštitari, plata i opšti uslovi

Post by vjeshalica »

Certifikat ne placas njima nego MUPu i moras sve zavrsiti da bi trazio posao zastutara
User avatar
alibaba_i_30_godina
Posts: 16995
Joined: 16/01/2010 19:15

#3 Re: Securitas, zaštitari, plata i opšti uslovi

Post by alibaba_i_30_godina »

Valjda su ti svi komentari bitni ukoliko želiš da se baviš ovim poslom, ne samo pozitivni?

Ja sam više čuo negativnog nego pozitivnog, tačnije niko mi ništa nije pozitivno prenio od ovih ljudi koje poznajem da rade u toj firmi i na zaštiti objekata u kojima sam radio.

Svi se generalno žale na platu, jako mala su primanja a radi se dosta dugo.
User avatar
Dope_Man
Posts: 7784
Joined: 03/06/2016 16:31

#4 Re: Securitas, zaštitari, plata i opšti uslovi

Post by Dope_Man »

Jaran mi je prije par godina radio u 2-3 agencije, u svakoj po oko godinu dana. Ne mogu se sad sjetiti koje je prosao, znam da je zadnja bila Gama. Ali uglavnom u sve tri ista stvar. Niske plate, cesto kasnile, imas obicno 12satne smjene + ponekad ides na neke posebne dogadjaje ako im treba ljudstvo (utakmice, koncerti). Oni koji imaju malo vise plate su intervencija i oni sto nosaju pare iz banaka, bankomata itd., ostalo su obicni prasinari, a malo je potesko doci na ove vise pozicije.

On nije imao nikakvog izbora gdje ce biti, a bacali su ga svako malo na naredni objekat. Kao preventiva da ne bi sta planirali sami zastitari, mada sam opet vidjao i banke gdje dugo isti rade pa sad ko ce ti ga znati. Pozitiva je sto realno rade daleko manje od konobara ili fizikanera na bausteli. Negativno je sto svako moze to raditi, pa se i mijenjaju svako malo. Jedan nezadovoljni ode, gazda lako bira od narednih 10 na cekanju koga ce ubaciti. A certifikat, kako je vec receno, trebas dobiti ranije da bi mogao dobiti posao.
Post Reply