To su litovi stabla pistacia. koji se mogu koristi samo na proljece, aromatichno je...kako ga opisuju..
.. bijelo mljeveno je vjerujem, loj govedji kao i meso govedina..
Recepti
Moderator: anex
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1852 Re: Recepti
poznato mi je da japrak umotavaju u listove ljesnaka ...
buni me gugletov prevod teksta sa etikete na tegli
dobijam da je fistiq = bukva na azerbedanskom a da je Püstə =pistacija
buni me gugletov prevod teksta sa etikete na tegli
dobijam da je fistiq = bukva na azerbedanskom a da je Püstə =pistacija
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#1853 Re: Recepti
list ljesnjaka.............
list pistacija.................
list pistacija.................
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1854 Re: Recepti
Bas ti hvala na slikama. Na 1:54 iz prethodnog klipa vidimo listove u koje motaju japrak. Kad ih uporedimo vidimo da bas ne lice na listove pistacije i ljesnjake. Postoje vise vrsta pistacija i bukvi pa je moguce vise razlika i slicnosti.
Da li je moguce da je ovo japrak od bukovog lisca?
Da li je moguce da je ovo japrak od bukovog lisca?
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#1855 Re: Recepti
moguche..
There are currently more than 25 varieties of dolma. The name ‘dolma’ originates from the Azerbaijani verb doldurmag (to stuff) and means various leaves, vegetables and fruits stuffed with minced meat. Depending on the time of year and the region, dolma is made from different ingredients – with vine leaves in spring; aubergines, tomatoes, peppers and cucumbers in summer; cabbage leaves, apple and quince in autumn; and with preserved vine leaves in winter. The filling is a mixture of minced meat, rice and aromatic herbs for dolma made with vine and cabbage leaves. Fried minced meat is used for other kinds of dolma. In some regions of the country dolma is also made with the leaves of lime, quince and beech trees, sorrel and bean leaves, from pennycress and other plants.
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1856 Re: Recepti
Sve su nam opoganili sa ovim GMO, antibioticima, hormonima i ostalom hemijom. Treba traziti alternative. Alternative mozemo nalaziti u ostatcima prastarih civilizacija kojih najvise ima u tradicionalnim gastronomijama. Mexosi dolme kaktus, azeri bukvu i ko zna sta jos.
-
- Posts: 2028
- Joined: 07/04/2010 11:05
#1857 Re: Recepti
Jesil vidio na County live blog sljive punjene bijeli lukom I nanom se ukisele... Nikad to cula ni vidjela nisam
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1858 Re: Recepti
dunja japrak
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1859 Re: Recepti
salamurenje listova dunje i ljesnjaka za japraka
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1861 Re: Recepti
bolani
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1862 Re: Recepti
Đulbastije
-
- Posts: 6773
- Joined: 08/12/2019 21:35
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1865 Re: Recepti
sis cevap
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Vam
- Posts: 4023
- Joined: 26/08/2022 22:59
#1873 Re: Recepti
Jel bas mora da se koristi ova serpa da bi se dobio ovakav hljeb, hrskave kore ovako?
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#1874 Re: Recepti
. hrskav je dok se ne ohladi.... inache mi je hljeb iz sherpe. najednostavnije napraviti, ali nije najukusniji.
.. kao i svaki drugi nachin. ako ga jedemo drugi dan . 'tostanog' . svi su hrskavi..
.. kao i svaki drugi nachin. ako ga jedemo drugi dan . 'tostanog' . svi su hrskavi..
- Toto
- Posts: 8117
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1875 Re: Recepti
treba bit gusana
a ne mora bit ova marka
a ne mora bit ova marka