PREMIJERA FILMA “ČUVARI NOĆI“ U BIHAĆU

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
Tisina
Posts: 1603
Joined: 21/03/2004 14:24
Contact:

#1 PREMIJERA FILMA “ČUVARI NOĆI“ U BIHAĆU

Post by Tisina »

Bihaćka premijera filma ČUVARI NOĆI, reditelja i scenariste Namika Kabila biće održana u četvrtak, 5. februara u kinu Una sa početkom u 20 sati. Nakon projekcije publika će imati priliku razgovarati sa protagonistima filma, a moderator ovih razgovora biće novinar Zoran Ćatić.
Premijeru filma ČUVARI NOĆI u Bihaću pomogla je Općina Bihać.
Podsjećamo, film ČUVARI NOĆI premijerno je prikazan na 65. Venecija Film Festivalu u okviru programa 23. Međunarodne sedmice kritike (Settimana Internazionale della Critica).
Uloge u filmu ostvarili su: Vahid Piralić, Milan Pavlović, Namik Kabil, Alban Ukaj, Belma Lizde-Kurt, Haris Alić, Mediha Musliović.
Film ČUVARI NOĆI nastao je u produkciji SCCA/pro.ba, a podržan je od Federalnog ministarstva kulture i sporta, Kantonalnog ministarstva kulture i sporta, Grada Sarajeva, Fondacije za kinematografiju, te Fonda Goteborg Film Festivala. Film je produkcijski realizovan u saradnji sa domaćim kompanijama Malagić d.o.o., Živinice i Unipromet d.d., Sarajevo.
Post Reply