Pita/burek
Moderator: anex
- neprilagodjena
- Posts: 2379
- Joined: 02/04/2008 21:59
#201 Re: Pita/burek
To ko pita od rize u ratu hahahahahahahahahahaahahaha
-
- Posts: 1366
- Joined: 05/06/2008 08:13
- Toto
- Posts: 8118
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#204 Re: Pita/burek
neprilagodjena wrote:Evo moje sirnice
- ladyada
- Posts: 1460
- Joined: 05/04/2008 13:38
- Location: Germany
#206 Re: Pita/burek
nacudnija pita sto sam ja jela je je mladi kupus sa makom i orasima ..........mogu reci nije bilo lose , ako se ne razmislja puno o sastojcima unutra .......
- neprilagodjena
- Posts: 2379
- Joined: 02/04/2008 21:59
#207 Re: Pita/burek
Jela sam i ja pitu od kupusa ali bila je slana pita,nije bilo oraha ili maka u njoj.
- ladyada
- Posts: 1460
- Joined: 05/04/2008 13:38
- Location: Germany
#208 Re: Pita/burek
ovo je slatka pita ........ nije ko nasa kupusna pita ........
- neprilagodjena
- Posts: 2379
- Joined: 02/04/2008 21:59
#209 Re: Pita/burek
Samo ne mislis na kupus,zamislis da je jabukovaca
- ladyblue18
- Posts: 22380
- Joined: 24/12/2006 22:57
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#210 Re: Pita/burek
Pita sa kupusom je boli glava.
- wewa
- Posts: 14767
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#211 Re: Pita/burek
zecevi jedni, hulite
jedino travnato a da valja su zeljanica i tikvenica, ostalo su pokusaji. uh sto bi mogla po' kile vrele zeljanice
jedino travnato a da valja su zeljanica i tikvenica, ostalo su pokusaji. uh sto bi mogla po' kile vrele zeljanice
- Cholina_Lokica
- Posts: 11119
- Joined: 20/10/2008 23:16
- Location: ...
#212 Re: Pita/burek
Ja jednom probala tu pitu sa kupusom, kad dusu svoju nisam ispovracala kako mi je ruzno to bilo bljak
-
- Posts: 1351
- Joined: 01/06/2010 14:08
#213 Re: Pita/burek
A da probas tek pitu od REPE E to je tek iskustvoCholina_Lokica wrote:Ja jednom probala tu pitu sa kupusom, kad dusu svoju nisam ispovracala kako mi je ruzno to bilo bljak
- Cholina_Lokica
- Posts: 11119
- Joined: 20/10/2008 23:16
- Location: ...
#214 Re: Pita/burek
Necu, FalaGOLFER wrote:A da probas tek pitu od REPE E to je tek iskustvoCholina_Lokica wrote:Ja jednom probala tu pitu sa kupusom, kad dusu svoju nisam ispovracala kako mi je ruzno to bilo bljak
- wewa
- Posts: 14767
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#215 Re: Pita/burek
de jos nanizite i crijevaru pa da se kupim odavdje trajno
- Toto
- Posts: 8118
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#216 Re: Pita/burek
A zeciji burek je maksuzija. Njime su se cascavali prestolonasljednici. Brezbeli od divljeg zeca i kad se meso isjecka po lovacki a ne isprepada kroz masinu.
Buredzici od srnetine su prvorazredna delikartesa. Meso divljaci se mora kvalitetno pripremiti sa odgovarajucim marinadama. . Marinada od jogurta je izvanredna. Mlijecne kiseline iz jogurta jako dobro omeksaju meso i umanje jacinu mesa divljaci.
Sareni burek (meso + krompir) je jako dobra kombinacija ako se koristi meso divljaci...
Prijedosrka kvrgusa se moze napraviti i sa mesom fazana ili prepelice..
Nutricionisti su "izvagali" prehrambene vrijednsoti mesa divljaci i ocjenjenili ga kao najkvalitetnije meso, jer nejma masnoca, antibiotika, galofaka i ostalih alkemija..
Buredzici od srnetine su prvorazredna delikartesa. Meso divljaci se mora kvalitetno pripremiti sa odgovarajucim marinadama. . Marinada od jogurta je izvanredna. Mlijecne kiseline iz jogurta jako dobro omeksaju meso i umanje jacinu mesa divljaci.
Sareni burek (meso + krompir) je jako dobra kombinacija ako se koristi meso divljaci...
Prijedosrka kvrgusa se moze napraviti i sa mesom fazana ili prepelice..
Nutricionisti su "izvagali" prehrambene vrijednsoti mesa divljaci i ocjenjenili ga kao najkvalitetnije meso, jer nejma masnoca, antibiotika, galofaka i ostalih alkemija..
- Toto
- Posts: 8118
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#217 Re: Pita/burek
TBJ! Turci prave burek od ribe.
-
- Posts: 4910
- Joined: 01/07/2006 12:59
- Toto
- Posts: 8118
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#220 Re: Pita/burek
Srdele sa gradela u somunu sa lukom sam ja pravio. Mogu ti rec a su odicna fuzija. Mogu srele i u peksimet.
- Toto
- Posts: 8118
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#221 Re: Pita/burek
a turci dolme ribu, linje, lignjune, skoljke, janje, bibca, drob itd. zaista imaju carsku kuhinju
Last edited by Toto on 27/07/2023 00:46, edited 1 time in total.
-
- Posts: 4910
- Joined: 01/07/2006 12:59
#222 Re: Pita/burek
ti si kralj i gori od mene
Ja se jos nisam usudila fuzije praviti ali ne da mi nisu padale na pamet
Inace, i bez zajebancije, pita sa hobom bi maybe gla biti dobra posto ima hoba u kruhu i odlicna je
- Toto
- Posts: 8118
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#223 Re: Pita/burek
Brezbeli da bi mogla. Jesi li ikad jela pitu skembaru? Kad hobotnicu, lignje i lignjune bacis pod mikroskop vidis da sastav mesa k'o skembe.
A i braca po kuhinji potvrduju da moze.
Burek od plodova mora:
nuto i recept sam ti preselebetio na naski:
Burek od morskih plodova, koja spadaj među gastronomsku ponudu grada Çanakkale prilično je ukusan.
Sastojci za burk od morskih plodova
tjest za dvije jufke
150 grama kuvane hobotnice
150 grama kuvanih škampa
150 grama kuvanih lignji
Kašičica crnog bibera
Kašičica paprike
Pravljenje bureka od morskih plodova
Kuvane lignje, hobotnica i škampi se isjeckaju i poprže u tavi sa dvadeset grama putera. Dodajte sol, paprika i crni biber. Po želji dodati rendani čedar. Tijesto se podjeli na dva djela i u njega se stave sastojci, umotaju u obliku pačanga bureka (cigar burek) ili u obliku hamajlija, ispeku na vrelom ulju i serviraju.
Hamalija stil formoranja:
A burek koji se przi u ulju se kod nes zovu burekcici.
A i braca po kuhinji potvrduju da moze.
Burek od plodova mora:
nuto i recept sam ti preselebetio na naski:
Burek od morskih plodova, koja spadaj među gastronomsku ponudu grada Çanakkale prilično je ukusan.
Sastojci za burk od morskih plodova
tjest za dvije jufke
150 grama kuvane hobotnice
150 grama kuvanih škampa
150 grama kuvanih lignji
Kašičica crnog bibera
Kašičica paprike
Pravljenje bureka od morskih plodova
Kuvane lignje, hobotnica i škampi se isjeckaju i poprže u tavi sa dvadeset grama putera. Dodajte sol, paprika i crni biber. Po želji dodati rendani čedar. Tijesto se podjeli na dva djela i u njega se stave sastojci, umotaju u obliku pačanga bureka (cigar burek) ili u obliku hamajlija, ispeku na vrelom ulju i serviraju.
Hamalija stil formoranja:
A burek koji se przi u ulju se kod nes zovu burekcici.
- Toto
- Posts: 8118
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ