možeš šurikenom rezati hljeb na spiralne krišked2 wrote:a ne ne, kod mene je volja kao u lesli elridza
pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Moderator: anex
- otherside
- Posts: 4917
- Joined: 30/10/2004 00:32
- Location: sarajevo
#76 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
-
- Posts: 6237
- Joined: 15/03/2007 04:52
- Location: Grbavica
#77 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
katanom gulim krompir
-
- Posts: 400
- Joined: 22/01/2006 21:44
#78 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
par mjeseci kasnije: koliko imas kilograma?
- Sheikha
- Posts: 521
- Joined: 16/10/2007 20:50
- Location: Middle East
- Contact:
#79 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
ovo je super stvar... ja sve pravim u njemu: i hljeb (slatki, slani), tijesto za pitu, za picu, za kiflice... 3. kucna pomocnica, nema sta
nego d2 koje si recepte dobio uz pekac? naravno ne onaj za standardi hljeb, taj vec imam
imas li ti sta drugo? da vrsimo razmjenu
jesi pravio dzem? ja pravila od jagoda ... mmmmm extra ukusno
nego d2 koje si recepte dobio uz pekac? naravno ne onaj za standardi hljeb, taj vec imam
imas li ti sta drugo? da vrsimo razmjenu
jesi pravio dzem? ja pravila od jagoda ... mmmmm extra ukusno
- Op3r4t0r
- Posts: 1795
- Joined: 11/06/2004 16:25
#80 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Slatki hljeb? Ima li kakav recept za to?
- Sheikha
- Posts: 521
- Joined: 16/10/2007 20:50
- Location: Middle East
- Contact:
#81 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
evo ga
500......750......1000 g hljeb
130......220......260 ml mlijeka
1..........2..........2 kom jaja
80.......140.......180 g putera
350......500.......600 g brasna
1..........1..........1,5 cajna kasika soli
30........60........80 g secera
1,5.......2..........2,5 cajna kasika germe
nadam se da je jasno napisano
500......750......1000 g hljeb
130......220......260 ml mlijeka
1..........2..........2 kom jaja
80.......140.......180 g putera
350......500.......600 g brasna
1..........1..........1,5 cajna kasika soli
30........60........80 g secera
1,5.......2..........2,5 cajna kasika germe
nadam se da je jasno napisano
-
- Posts: 1309
- Joined: 22/12/2006 15:42
#82 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
ne mogu da vjerujem da neko u bosni hoce kupiti ovu spravu . zivim u japanu i dobro pecivo je ovdje pravo tesko naci. i kad ga nadjes, recimo da moj mjesecni budzet za hranu ne bi pokrio mjesecne potrebe za hljebom.
u bosni je nikad ne bih kupila.
u bosni je nikad ne bih kupila.
-
- Posts: 400
- Joined: 22/01/2006 21:44
#83 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
a zasto ga u Bosni ne bi kupila? ne kontam...
greska je sto zelimo jesti kvalitetniji hljeb bez raznih aditiva i ko zna cega jos zbog cega nam hljeb "smrdi" vec durgi dan... (s par izuzetaka)...
nije uopste vazna cjena... nego kvalitet...
I da dodam nisam ja uopste toliko ni bitna , pojedem krisku dvije dnevno... ali za par mjeseci ce moja beba da jede hljeb... zelim joj najbolje naravno...
greska je sto zelimo jesti kvalitetniji hljeb bez raznih aditiva i ko zna cega jos zbog cega nam hljeb "smrdi" vec durgi dan... (s par izuzetaka)...
nije uopste vazna cjena... nego kvalitet...
I da dodam nisam ja uopste toliko ni bitna , pojedem krisku dvije dnevno... ali za par mjeseci ce moja beba da jede hljeb... zelim joj najbolje naravno...
- dr.gog
- Posts: 4945
- Joined: 09/09/2007 12:52
- Location: S@nitet-X
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#84 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Pekač je odlična sprava , ja još natrunim malo sjemenki susama, malo suncokreta il koju samljevenu pistaciju.
Džem je isto lako napraviti, ja sam kupio nekog ananasa jeftino na pijaci, i napravio 3 tegle za jedno popodne, sad kontam da probam napraviti od krušaka itd...
Slatki kruh je super , umjetnost od tijesta za doručak, dodajte slobodno malo đumbira miriše nevjerovatno, a nije uopšte "silan".
Džem je isto lako napraviti, ja sam kupio nekog ananasa jeftino na pijaci, i napravio 3 tegle za jedno popodne, sad kontam da probam napraviti od krušaka itd...
Slatki kruh je super , umjetnost od tijesta za doručak, dodajte slobodno malo đumbira miriše nevjerovatno, a nije uopšte "silan".
-
- Posts: 17
- Joined: 02/12/2008 17:26
#85 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
I ja sam se opasno nalozila da kupim taj pekac pa me zanima sta treba da gledam, osim cijene naravno
Jacinu, gramazu, programe ili sta vec ?
Jacinu, gramazu, programe ili sta vec ?
- beautyfool
- Posts: 2104
- Joined: 04/09/2006 16:45
- Location: Dunjaluk
#86 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Meni licno je bila bitna gramaza i da je neki bolji proizvodjac jer ga jako cesto koristimamla wrote:I ja sam se opasno nalozila da kupim taj pekac pa me zanima sta treba da gledam, osim cijene naravno
Jacinu, gramazu, programe ili sta vec ?
- Mahalac
- Posts: 2748
- Joined: 19/11/2002 00:00
- Location: Anarhija all over...
#87 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Imal ko "polovan" malo koristen da proda
-
- Posts: 587
- Joined: 28/02/2008 12:50
#88 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Ma ja kazem cesto, treba mu dati nobelovu nagradu ko je napravio ovaj pekac, ma hljeb je tako fin kao da si kupio u onoj pekari ispod Kovaca.
Zna li neko ima li u Sarajevu kupiti kucni mlin za mljevenje psenice????
Zna li neko ima li u Sarajevu kupiti kucni mlin za mljevenje psenice????
-
- Posts: 84
- Joined: 06/02/2008 19:53
- Location: sarajevo
#89 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
kupila sam pekač, i prvi utisci su zadovoljavajući.Jedina stvar na koju imam zamjerku je to što se hljeb mrvi. Ne znam da li je to do brašna ili...? Ima li neko savjet kako da to riješim?
Još jedno pitanje: mješalica redovno ostaje u hljebu. Treba li to tako?
Još jedno pitanje: mješalica redovno ostaje u hljebu. Treba li to tako?
- Op3r4t0r
- Posts: 1795
- Joined: 11/06/2004 16:25
#90 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Ne treba, izvadi je iz hljebapets wrote:Još jedno pitanje: mješalica redovno ostaje u hljebu. Treba li to tako?
-
- Posts: 84
- Joined: 06/02/2008 19:53
- Location: sarajevo
#91 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
hvala na mudrom savjetuOp3r4t0r wrote:Ne treba, izvadi je iz hljebapets wrote:Još jedno pitanje: mješalica redovno ostaje u hljebu. Treba li to tako?
- tamara*
- Posts: 421
- Joined: 28/01/2009 15:51
#92 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Imala sam i ja pekarčića prije nekoliko godina, pa se nešto pokvario
Super stvarčica, nekih stotinjak dolara bio...Najljepše je kada te u zimsko jutro probudi miris toplog hljeba
Programiraš ga da ti ujutro bude gotov...
Sada, čitajući vas, hoću i ja da kupim opet...
Super stvarčica, nekih stotinjak dolara bio...Najljepše je kada te u zimsko jutro probudi miris toplog hljeba
Programiraš ga da ti ujutro bude gotov...
Sada, čitajući vas, hoću i ja da kupim opet...
- Op3r4t0r
- Posts: 1795
- Joined: 11/06/2004 16:25
#93 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Ja evo pristavio hljeb, ubrzo ce biti gotov a cesto pravim i tijesto za pizzu u njemu, samo se jos nisam nakanio praviti marmeladu a i to moze.
Mi ga imamo oko pola godine i jedna je od drazih nam stvari sto se tice kuhinjskih aparata i ako se i kad pokvari sigurno nece proci 3 dana a da ne odemo kupiti novi
A mogli bi ovdje postavljati neke recepte koji nam se svidjaju
Ja sam npr probao nekoliko razlicitih recepata za bijeli hljeb i najvise mi se svidja jedan u koji ide i gris, recept jako jednostavan a super hljeb:
Za 1 kg hljeba:
350 ml vode
1 cajna kasika soli
1 cajna kasika secera
150 grama grisa
350 grama bijelog brasna (ja uvijek koristim ostro brasno)
3/4 pakovanja germe (moze i cijelo pakovanje)
Mi ga imamo oko pola godine i jedna je od drazih nam stvari sto se tice kuhinjskih aparata i ako se i kad pokvari sigurno nece proci 3 dana a da ne odemo kupiti novi
A mogli bi ovdje postavljati neke recepte koji nam se svidjaju
Ja sam npr probao nekoliko razlicitih recepata za bijeli hljeb i najvise mi se svidja jedan u koji ide i gris, recept jako jednostavan a super hljeb:
Za 1 kg hljeba:
350 ml vode
1 cajna kasika soli
1 cajna kasika secera
150 grama grisa
350 grama bijelog brasna (ja uvijek koristim ostro brasno)
3/4 pakovanja germe (moze i cijelo pakovanje)
- Tikvica
- Posts: 147
- Joined: 18/02/2009 15:43
#94 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Ja imam isti pekac kao d2, ali mi smeta sto nema grijac na vrhu, pa moram svaki put okrenuti hljeb i jos malo staviti da se pece. Nazalost, boja gornje korice ne bude zlatno zuta kao ostatak hljeba. Kada bih uzimala novi, obavezno bi uzela bez prozora (ionako ne virim unutra) nego onaj koji ima i grijac na poklopcu.
Marmelada iz njega je super, ali je mala kolicina.
Tijesto za pizzu ne pravim, jer je kolicina dovoljna za jednu pizzu, a kod mene nista bez 2 pizze, inace ce neko ostati gladan.
Uglavnom, pravim hljebove iz njihove kuharice i pridrzavam se recepata. Probala sam eksperimentisati sa kukuruznim brasnom, ali eksperiment nije uspjeo.
Marmelada iz njega je super, ali je mala kolicina.
Tijesto za pizzu ne pravim, jer je kolicina dovoljna za jednu pizzu, a kod mene nista bez 2 pizze, inace ce neko ostati gladan.
Uglavnom, pravim hljebove iz njihove kuharice i pridrzavam se recepata. Probala sam eksperimentisati sa kukuruznim brasnom, ali eksperiment nije uspjeo.
- Op3r4t0r
- Posts: 1795
- Joined: 11/06/2004 16:25
#95 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Jos jedan odlican recept koji sam licno pravio:
Pizza-hljeb za 1kg hljeba:
voda - 375 ml
maslinovo ulje - 1 velika kasika
so - 1 mala kasika
secer - 1 mala kasika
oregano (zacin) - 2 male kasike
parmesan (sitno ribani ili u prahu) - 2 i po velike kasike
gris - 100 grama
bijelo brasno - 475 grama
germa - 3/4 pakovanja
Pizza-hljeb za 1kg hljeba:
voda - 375 ml
maslinovo ulje - 1 velika kasika
so - 1 mala kasika
secer - 1 mala kasika
oregano (zacin) - 2 male kasike
parmesan (sitno ribani ili u prahu) - 2 i po velike kasike
gris - 100 grama
bijelo brasno - 475 grama
germa - 3/4 pakovanja
-
- Posts: 314
- Joined: 11/06/2007 15:31
- Location: capajebo
#96 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
apsolutno netačno. prema mojim izračunima, uz stalnu upotrebu, nema čišćenja osim sapiranja posude u kojoj se pravi (u nju se nista ne lijepi jer je teflonska)karanana wrote:ma nije to lose, jos sad kako ga cesto reklamiraju, vidio sam i na hrt reklame za taj pekac, pa ti udje u glavu onaj hljeb sa reklame. nemam iskustva sa pekacem ali imam sa slicnim spravama kafe aparatima, blenderima, mixerima, kuhalima itd, itd, i vecinom mi je 2-3 koristenja i onda kupljenje prasine.
ušteda na hljebu je između 25 i 35 KM mjesečno (pod ovim podrazumjevam 4 do 5-članu porodicu koja troši 1-1,5 kg hljeba dnevno.
- rimac
- Posts: 439
- Joined: 22/09/2004 11:09
#97 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Samo da se prijavim da već dvije godine imamo Panasonicov pekač. Nije prošao dan a da nismo pekli na njemu. Uzeli smo najskuplji pekač, zato što je Panasonic doista najbolji. Po onom što sam pročitao, ali i iskustvu prijatelja koji imaju neke druge proizvođače. Platili ga negdje izna 300 KM.
Recept uglavnom koji svaki dan pravim
30-40 gr. kukuruznog integralnog
30-40 gr. raž integralnog
30-40 gr. pšenica integralnog
Ostatak, do 500 gr ukupno, tip 500
mjerica i po šećera
malo veća mjerica soli
dvije kašike maslinovog ulja
320 ml vode
Uvijek ispadne dobar.
E, sad, pitanje za vas. Gdje nabavljate brašno?
Ja ovo integralno kupuje organsko, u Mercatoru, a bijelo mi je Klasovo. Čuo sam da u Kiseljaku Mlino-produkt dobio neke nagrade za kvalitetu brašna. Volio bih kad bi mogao zamijeniti i Klasovo i kupiti negdje na vodenici pravo organsko....
Recept uglavnom koji svaki dan pravim
30-40 gr. kukuruznog integralnog
30-40 gr. raž integralnog
30-40 gr. pšenica integralnog
Ostatak, do 500 gr ukupno, tip 500
mjerica i po šećera
malo veća mjerica soli
dvije kašike maslinovog ulja
320 ml vode
Uvijek ispadne dobar.
E, sad, pitanje za vas. Gdje nabavljate brašno?
Ja ovo integralno kupuje organsko, u Mercatoru, a bijelo mi je Klasovo. Čuo sam da u Kiseljaku Mlino-produkt dobio neke nagrade za kvalitetu brašna. Volio bih kad bi mogao zamijeniti i Klasovo i kupiti negdje na vodenici pravo organsko....
-
- Posts: 1207
- Joined: 19/09/2008 12:48
#98 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
imal kakvih ponuda gdje?? mi odlucili da kupimo taj jedan pekac...pa da mi je da plaho ne hodam mislim da je do 150 KM ok cijena...
kako vas sluze ti sto ste kupili?? jeste li i dalje odusevljeni?? mozete li oblaciti stvari koje ste nosili prije kupovine
organizuje li ko degustaciju??
shalu na stranu..moja stara pravi jako cesto domaci hljeb...jer ne moze uvijek da nadje onaj neki fin (pravi) crni hljeb..a i duze traje...helem,, olaksalo bi joj zivot bas
kako vas sluze ti sto ste kupili?? jeste li i dalje odusevljeni?? mozete li oblaciti stvari koje ste nosili prije kupovine
organizuje li ko degustaciju??
shalu na stranu..moja stara pravi jako cesto domaci hljeb...jer ne moze uvijek da nadje onaj neki fin (pravi) crni hljeb..a i duze traje...helem,, olaksalo bi joj zivot bas
-
- Posts: 1207
- Joined: 19/09/2008 12:48
- Alhemicarkaa
- Posts: 2522
- Joined: 11/02/2008 21:12
#100 Re: pekač hljeba/kruha/ljeba/kruva
Ja isto u Mercatoru, i to Mlin Ustukolina, bolje mi je od Klasovog. Raževo im je boli glava, kao i pšenično (integralno), ja bas osjetim razliku, dok je puder bolji klasov, ostala (T500 i T710) su tu negdje. Ja volim te integralne stvari, pa koristim ovo T710 i to sve u jednakim količinama i još dodam mekinja , jedino ne volim heljdurimac wrote: 30-40 gr. kukuruznog integralnog
E, sad, pitanje za vas. Gdje nabavljate brašno?
Ja ovo integralno kupuje organsko, u Mercatoru, a bijelo mi je Klasovo. Čuo sam da u Kiseljaku Mlino-produkt dobio neke nagrade za kvalitetu brašna. Volio bih kad bi mogao zamijeniti i Klasovo i kupiti negdje na vodenici pravo organsko....
Nego, kakvo je to kukurzno integralno brašno? Ja sam mislila da je kukuruzno brašno kukuruzno