Obećanje ludom radovanje-BUNA

Zanimljivosti i zbivanja u Mostaru, Čapljini, Ljubuškom, Stocu, Trebinju, Bileći, Gacku i drugim mjestima u regionu.
Post Reply
mIRCerka
Posts: 28084
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Obećanje ludom radovanje-BUNA

Post by mIRCerka »

Buna i dalje zona sumraka: Od predizbornih obećanja nema ništa

Već mnogo puta smo pisali o katastrofalnom stanju Rekreacijskog centra "Buna", a u nekoliko navrata bilo je govora i o tome da će se tom prirodnom biseru uskoro vratiti nekadašnji sjaj. Gradonačelnik. Mostara Ljubo Bešlić u rujnu prije izbora je obećao da će se taj sada razrušeni centar pretvoriti u moderni zabavno- rekreacijski centar. Tada je Bešlić obećao do će se do kraja godine raspisati natječaj preko kojega bi se riješilo pitanje upravljanja i saniranja Rekreacijskog centra "Buna".

Poslije natpisa da će se slučaj "Buna" riješiti do kraja godine, Oliver Soldo, vijećnik u Gradskom vijeću i začetnik tog projekta, tada nam je rekao da postoji inicijativa, ali da je taj projekt tek u povoju. Soldo se nije htio miješati u izjave gradonačelnika, ali nam je objasnio da nije lak put do obnove rekreacijskog centra.

Međutim, svi su povjerovali da će poslije obećanja gradonačelnik Bešlić uraditi sve i da će se obnova RC-a “Buna” na njegovu inicijativu ubrzati.

Jučer su novinari Dnevnog lista kontaktirali Damira Brljevića, predsjednika Udruge EKO Buna, koji se zalaže za uređenje i obnovu tog centra.

Brljević je za ovaj list rekao kako nemaju nikakve informacije o tome da će se nešto raditi na obnavljanju Rekreacijskog centra “Buna” ili, pak, mosta na Bunici koji je prije dvije godine uništen.

"Mi kao ekološko udruženje nemamo nikakvih informacija. Za sada nam nitko nije spominjao da će se nešto konkretno raditi na obnavljanju”, istaknuo je Brljević.

Da bi se za RC “Buna” raspisao natječaj i da bi se dao na korištenje, najprije treba usvojiti urbanistički i provedbeni plan za rekreacijski centar, a nakon toga se taj plan mora usvojiti na Gradskom vijeću.

Tek onda postoji mogućnost da se raspiše natječaj za koncesiju i upravljanje tim područjem. Kako neslužbeno saznajemo, na Gradskom vijeću bilo je govora da se treba raditi na tom pitanju, ali nije usvojen nijedan konkretan plan.

Međutim, za nadati je se da će netko riješiti to pitanje, a još ljetos nam je Soldo potvrdio da ni on niti itko tko radi na tom planu neće dopustiti da se taj rekreacijski centar dadne u ruke nekome tko neće biti spreman dugotrajno riješiti to pitanje.

Ljubitelji Bune i njezinih ljepota se nadaju da će uskoro ponovno imati priliku uživati u jednom od nekada najomiljenijih mostarskih izletišta.

(Bljesak.info)
User avatar
repeater
Posts: 1635
Joined: 04/07/2005 04:59
Location: Yoknapatawpha County
Contact:

#2

Post by repeater »

off topic .. ko je ljubi beslicu dao ime? ohr ??
User avatar
kekec
Posts: 4854
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

#3

Post by kekec »

Dok se "gospoda poslanici" dogovore,
Buna ce presusiti. :x
Post Reply