Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Post Reply
User avatar
fitis
Posts: 5
Joined: 22/02/2009 23:19

#1 Mirza Teletovic all about

Post by fitis »

Mislim da je Mirza Teletovic zasluzio epitet da je trenutno najbolji kosarkas Bosne i Hercegovine u Evropi a i spada u ovom momentu medju najboljim sportistima ove nase drzave a nigdje ga nema u bilo kakvim kategorijama za nagrade najbolji sportista. Vec dugo vrijeme vlada pod kosevima a i van linije 6.25, igra u klubu koji je u top 5 najboljih klubova Evrope a to je Tau Ceramica. Prosle je sezone vec bio medju glavnim igracima svog kluba a ove godine je jos bolji i njegova kruna u dosadasnjoj karijeri jeste osvajanje MVP finala kupa kralja odigranog veceras u Madridu gdje je njegov Tau salvio sa 100 - 98 protiv Unikahe iz Malage. Ovo priznanje da dobije jedan BiH kosarkas u najjacoj ligi svjeta poslije NBA jeste uspjeh i za cjelu nasu drzavu, a idalje pruza sjane partije u Euroligi. Ja nepamtim trenutno da i jedan igrac od samostalne drzave BiH igrao tako dobro u jednoj tako jakoj ligi kao sto je ACB liga. Bilo je dobrih igri Kenana Bajramovica u Ukraniji, u Lietuvus Rytas iz Lituanije, Damira Mrsica u svojoj dugogodisnoj karijeri po Turskim klubovima, posebno u Fenerbahce i dosta ostali igraca da sada ne nabrajam ali vakav nivo igre u svim natjecajima kojima igra Tau je fantasticno da imamo veliku ulogu igraca iz nase drzave. Ovo moze biti mali znak da ipak uprkos svim problemima sto se desava u bilo kojem sportu u ovoj drzavi ipak ima uvijek nade da makar sa mladim igracima se moze raditi i nadati za neki uspjeh.
User avatar
Neelix
Posts: 11864
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

#2 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Neelix »

neki dan sam citao jedan clanak o nba ligi, u kojem se Teletovic spominje kao najbolji suter Evrope :? sad koliko Ameri znaju o evropskoj kosarci... :-)
vjecnobordo
Posts: 880
Joined: 07/07/2007 20:00
Location: Sarajevo

#3 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by vjecnobordo »

Svaka čast Mirzi. Milina ga je gledati dok igra i ponosan sam dok ga gledam sto sam Bosanac. Uklapaju se sad i nai fudbaleri po Evropi, pa i drugi košarkaši, ali MIrza je definitivno najbolji i SVAKA ČAST za otvorenu temu ;-) Čovjek ima nevjerovatno pravilan šut, a ubada kad je najvažnije. Također, jedan od najboljih skakača španske lige :thumbup: A Boga mi i zakucavanjima zna dići publiku na noge. Mislim da je i na ALL STAR tekmi španske lige bio učesnik takmičenja u zakucavanju. Ima najveću minutažu u TAU-u i mislim da odbranu igra perfektno. Koliki treba biti kloc od selektora, kao što je Menso, pa da mu ovaj čovjek ima minutažu po 10 i malo više minuta.
Inače mislim da imamo nikad bolje košarkaše po Evropi. Teletović, Mršić, Bajramović, Domercant (MVP finala talijanskog kupa večeras :bih: ) i ostali, da ne izostavim nekoga. U svakom slučaju, samo na mjesto selektora postaviti dobrog čovjeka.
Mirzu za par godina sigurno vidim u NBA ligi jer konstitucijom se vidi da može.

http://www.youtube.com/watch?v=pWe4dCdO ... re=related

Svako zakucavanje priča za sebe :-D Uživam dok ga gledam. Igračina.
radeljas
Posts: 791
Joined: 07/03/2005 11:24

#4 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by radeljas »

Koliki treba biti kloc od selektora, kao što je Menso, pa da mu ovaj čovjek ima minutažu po 10 i malo više minuta.
[/quote]

sinoc na finalu kupa kralja u spaniji, tamo gdje je bilo barem 20 vrhunskih svjetskih kosarkasa, mirza je proglasen za igraca utakmice. spasio je tau poraza svojim tricama i uhvacenom loptom na kraju regularnog dijela utakmice. izuzetan igrac, za sve, osim strucnjaka memse, kod koga igra na kasikicu. zbog memsinog odnosa prema teletovicu o kome su mnogi na sax pisali jos u kvalifikacijama, ja mislim da memso zasluzuje smjenu. ali, sta covjek da kaze. mirza ce igrati u vrhunskim ekipama i osvajati titule, a memso ce dogurati do sirije i event. do trenera u libiji. ali ksbih drzi takve ljude na poziciji. koliko je trebalo kk bosni godina da shvate da im treba dobar trener, pa su doveli vukoicica. i sad je to sasvim druga prica. a igracki kadar nije bolji nego ranijih godina ...
paja_patak
Posts: 520
Joined: 19/02/2009 19:16
Location: pajboca

#5 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by paja_patak »

gledao sam ga sinoc u finalu kupa kralja bio je uz Michaela najbolji igrac Tau zasluzio je nagradu MVP
User avatar
rado_vidjen
Posts: 1387
Joined: 26/10/2008 22:27

#7 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by rado_vidjen »

sinoc je fantasticno odigrao. trice ko ray allen :D ...mi nemamo ni blizu pandan njemu u fudbalu...

o mensi je sve davno receno. unistio nas je! sirija je njegov nivo. ja ne znam zasto bi bio presedan sad ga skinut i imenovat vukoicica??? :x ovaj nihad imamovic vodi neku merhametli-jaransku politiku koje mi je vec pun k. ( 2-3 puta vracanje kloca tomovica, uhljbeljenje parezanina, imenovanje markovica i td.) ...i zato rezultat ispasta...

mirza bi mogo biti draftovan, i to u prvoj rundi
User avatar
Epitop
Posts: 1308
Joined: 12/02/2008 20:19
Location: Zenica

#8 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Epitop »

Sve bolji i bolji iako mislim da ovo nije ni blizu što bi mogao samo da je malo bezobrazniji kao igrač. Polako se oslobađa one navike da samo šuta sa 3-ce, valjda je shvatio da može više i u drugim segmentima igre. Sječam se iz teretane u Mejdanu kada je benchu dizao 40 kg bilo nam malo smiješno iako to za košarkaše nije ni bitno, ali opet nisam nikada pomislio da će izrasti u ovakvog igrača. :thumbup:
User avatar
Distortion
Posts: 2816
Joined: 08/09/2007 19:56

#9 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Distortion »

Sve je to uredu, Mirza je dobar, igrao sam nekad davno protiv njega jos u juniorima dok sam trenirao kosarku i tad se vidjelo da ce bit dobar igrac i drago mi je da se momak snasao a Tau je ipak veliki tim i konstantno dobro igraju i u vrhu su Eurolige. Mislim da mu nedostaje ta igra pod kosem, igranje ledjima 1x1. Kad bi napredovao u tom segmentu igre bio bi strasan igrac. Nadam se da ce momak napredovat i da ce pruzat jos bolje partije kako u klubu tako i u dresu sa drzavnim grbom!
User avatar
LSD
Posts: 27171
Joined: 24/07/2007 08:26

#10 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by LSD »

radeljas wrote:Koliki treba biti kloc od selektora, kao što je Menso, pa da mu ovaj čovjek ima minutažu po 10 i malo više minuta.
sinoc na finalu kupa kralja u spaniji, tamo gdje je bilo barem 20 vrhunskih svjetskih kosarkasa, mirza je proglasen za igraca utakmice. spasio je tau poraza svojim tricama i uhvacenom loptom na kraju regularnog dijela utakmice. izuzetan igrac, za sve, osim strucnjaka memse, kod koga igra na kasikicu. zbog memsinog odnosa prema teletovicu o kome su mnogi na sax pisali jos u kvalifikacijama, ja mislim da memso zasluzuje smjenu. ali, sta covjek da kaze. mirza ce igrati u vrhunskim ekipama i osvajati titule, a memso ce dogurati do sirije i event. do trenera u libiji. ali ksbih drzi takve ljude na poziciji. koliko je trebalo kk bosni godina da shvate da im treba dobar trener, pa su doveli vukoicica. i sad je to sasvim druga prica. a igracki kadar nije bolji nego ranijih godina ...[/quote]
Slažem se u potpunosti :thumbup:
Samo,koliko ce trebati KS BiH da shvate da nam je potreban dobar selektor...na celu KK Bosne je isti covjek koji je i na celu KS...razlika je u tome što mu je KK Bosna biznis i donosi neku lovu,pa se zato i brine ko ce voditi tim sa klupe...dok ga za repku boli neka stvar...Mensu je otjerao iz Bosne,ali ga nije otjerao iz repezentacije...nidje veze logika.
Ustvari,sve je to logicno pošto živimo u zemlji karijesa.
memeje
Posts: 7
Joined: 24/02/2009 13:25

#11 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by memeje »

Svaka čast. Mirza, hvala ti!!!
ePegasus
Posts: 113
Joined: 14/01/2009 20:26

#12 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by ePegasus »

fitis wrote:Mislim da je Mirza Teletovic zasluzio epitet da je trenutno najbolji kosarkas Bosne i Hercegovine u Evropi a i spada u ovom momentu medju najboljim sportistima ove nase drzave a nigdje ga nema u bilo kakvim kategorijama za nagrade najbolji sportista. Vec dugo vrijeme vlada pod kosevima a i van linije 6.25, igra u klubu koji je u top 5 najboljih klubova Evrope a to je Tau Ceramica. Prosle je sezone vec bio medju glavnim igracima svog kluba a ove godine je jos bolji i njegova kruna u dosadasnjoj karijeri jeste osvajanje MVP finala kupa kralja odigranog veceras u Madridu gdje je njegov Tau salvio sa 100 - 98 protiv Unikahe iz Malage. Ovo priznanje da dobije jedan BiH kosarkas u najjacoj ligi svjeta poslije NBA jeste uspjeh i za cjelu nasu drzavu, a idalje pruza sjane partije u Euroligi. Ja nepamtim trenutno da i jedan igrac od samostalne drzave BiH igrao tako dobro u jednoj tako jakoj ligi kao sto je ACB liga. Bilo je dobrih igri Kenana Bajramovica u Ukraniji, u Lietuvus Rytas iz Lituanije, Damira Mrsica u svojoj dugogodisnoj karijeri po Turskim klubovima, posebno u Fenerbahce i dosta ostali igraca da sada ne nabrajam ali vakav nivo igre u svim natjecajima kojima igra Tau je fantasticno da imamo veliku ulogu igraca iz nase drzave. Ovo moze biti mali znak da ipak uprkos svim problemima sto se desava u bilo kojem sportu u ovoj drzavi ipak ima uvijek nade da makar sa mladim igracima se moze raditi i nadati za neki uspjeh.
potpisujem :bih:

Hvala Mirzi što BiH promoviše na najbolji mogući način te "krči" put u Evropi za neke nove klince koji će tek doći..
udrch
Posts: 8472
Joined: 14/10/2008 10:08

#13 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by udrch »

Mirza je sinoć spasio Caja Laboral od poraza..njegovih 6 poena na kraju ih je dovelo u situaciju da u zadnjem napadu izjednače ili sa tri poena pobjede..ispade na kraju pobjeda, 2 koša plus slobodno bacanje..
Čestitke Mirzi na tituli protiv super jake Barselone..

A ono što me posebno dojmilo je zastava sa Ljiljanima :D :thumbup: :bih:
User avatar
motachjointa
Posts: 843
Joined: 27/06/2007 00:49

#14 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by motachjointa »

udrch wrote:Mirza je sinoć spasio Caja Laboral od poraza..njegovih 6 poena na kraju ih je dovelo u situaciju da u zadnjem napadu izjednače ili sa tri poena pobjede..ispade na kraju pobjeda, 2 koša plus slobodno bacanje..
Čestitke Mirzi na tituli protiv super jake Barselone..

A ono što me posebno dojmilo je zastava sa Ljiljanima :D :thumbup: :bih:
imas li sliku kad slavi sa ljiljanima :-D
User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 109749
Joined: 14/08/2009 14:51

#15 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Tomahawk11 »

Pjanic Reala, Teletovic Barcu 8-)
User avatar
ultima_palabra
Posts: 55408
Joined: 15/12/2008 16:53

#16 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by ultima_palabra »

Mirza imaš pivu od mene 8-)
User avatar
law2
Posts: 626
Joined: 30/09/2008 01:00

#17 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by law2 »

motachjointa wrote:
udrch wrote:Mirza je sinoć spasio Caja Laboral od poraza..njegovih 6 poena na kraju ih je dovelo u situaciju da u zadnjem napadu izjednače ili sa tri poena pobjede..ispade na kraju pobjeda, 2 koša plus slobodno bacanje..
Čestitke Mirzi na tituli protiv super jake Barselone..

A ono što me posebno dojmilo je zastava sa Ljiljanima :D :thumbup: :bih:
imas li sliku kad slavi sa ljiljanima :-D
Evo vidio proslave titule :

Code: Select all

http://acbtv.acb.com/video/3023

Na 1:21 se vidi zastava
vanjki
Posts: 1785
Joined: 26/10/2006 17:37

#19 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by vanjki »

KRALJ!!!!!!!
User avatar
motachjointa
Posts: 843
Joined: 27/06/2007 00:49

#20 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by motachjointa »

sa ovim me kupio za sva vremena :-D
udrch
Posts: 8472
Joined: 14/10/2008 10:08

#21 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by udrch »

motachjointa wrote:sa ovim me kupio za sva vremena :-D
Mene pogotovo..pratio sam čitav play off..iz utakmice u utakmicu je igrao sve manje i manje..u ovoj zadnjoj je ušao tek na kraju, i kad se već činilo da Barsa dobija jer niko iz Caje ne može da da koš već par minuta, Rubio gađa trojku i Barsa ide na plus pet..ulazi Mirza i prvi napad vraća tricu..Barsa daje koš i ide na plus 4, a on opet vraća na 2 poena..u sljedećem napadu se Caja odbrani 7 sekundi prije kraja, San Emeterio ulazi pod koš pogađa i dobija dodatno bacanje i pogađa za pobjedu..
Žao mi što ga ovi naši ublehaši prozivaju, vidi sa de nema više snage i da ga nešta sputava..u prvim utakmica doigravanja je skako ko lud, ali ga je povreda sustigla do kraja..
Teško je razumjeti da nam najbolji igrač ne igra u kvalifikacijama, ali mislim da momak ima debeli razlog..košarkaši su stvarno prebukirani, dvije lige istovremeno igraju, pa ako si u kakom jakom klubu kao Mirza kraj sezone dočekaš slomljen i fizički i psihički, a onda se od tebe očekuje da odradiš pripreme i igraš osam utakmica u kvalifikacijama, a odmah poslije toga prvestvo i evropska liga..
Jebajiga..
User avatar
USAblues
Posts: 1461
Joined: 15/06/2008 23:07

#22 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by USAblues »

Neelix wrote:neki dan sam citao jedan clanak o nba ligi, u kojem se Teletovic spominje kao najbolji suter Evrope :? sad koliko Ameri znaju o evropskoj kosarci... :-)
Cudi me to Nellix ti kao dobar poznavalac i ljubitelj NBA lige ne bi treabao da pitas za to!! Znaju Ameri vrlo dobro koje ko u evropskoj kosarci i ti znas da vecina NBA skauta u Evropi su bas Evropljani!
User avatar
Aphex_
Posts: 150
Joined: 08/04/2010 20:26
Location: Tuzla, BiH

#23 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Aphex_ »

udrch wrote:
motachjointa wrote:sa ovim me kupio za sva vremena :-D
Mene pogotovo..pratio sam čitav play off..iz utakmice u utakmicu je igrao sve manje i manje..u ovoj zadnjoj je ušao tek na kraju, i kad se već činilo da Barsa dobija jer niko iz Caje ne može da da koš već par minuta, Rubio gađa trojku i Barsa ide na plus pet..ulazi Mirza i prvi napad vraća tricu..Barsa daje koš i ide na plus 4, a on opet vraća na 2 poena..u sljedećem napadu se Caja odbrani 7 sekundi prije kraja, San Emeterio ulazi pod koš pogađa i dobija dodatno bacanje i pogađa za pobjedu..
Žao mi što ga ovi naši ublehaši prozivaju, vidi sa de nema više snage i da ga nešta sputava..u prvim utakmica doigravanja je skako ko lud, ali ga je povreda sustigla do kraja..
Teško je razumjeti da nam najbolji igrač ne igra u kvalifikacijama, ali mislim da momak ima debeli razlog..košarkaši su stvarno prebukirani, dvije lige istovremeno igraju, pa ako si u kakom jakom klubu kao Mirza kraj sezone dočekaš slomljen i fizički i psihički, a onda se od tebe očekuje da odradiš pripreme i igraš osam utakmica u kvalifikacijama, a odmah poslije toga prvestvo i evropska liga..
Jebajiga..
Je li moguce da je to Mirza na parketu sa bh. zastavom? :lol:
Rookie
Posts: 1924
Joined: 09/08/2006 13:38
Location: Država ŽELJO

#24 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi !!!!

Post by Rookie »



Post Reply