MILOVANE, POMAGAJ!

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
User avatar
OneWhoKnows
Posts: 73
Joined: 26/03/2004 11:46

#1 MILOVANE, POMAGAJ!

Post by OneWhoKnows »

Nije da sam se navuk’o...
... da primoraju me, onu pravu, opasnu ovisnost priznao bih samo kad' cigarete su u pitanju, al' nešto me, fakat, tjera da jedem čokoladu.


Bit će da to nešto zove se Bihaćki festival, a preziva Amel Čurić od kojeg mi se fenil-etil-amin, supstanca normalno prisutna u mozgu, zadužena za dobro raspoloženje, trenutno rastače u Amelovim dubokoumnim, Subjekat-Subjekat-Ja-Chita-Ti-Jane! rečenicama, pa očajan, umjesto u alkoholu - ne pijem ga, šta ću? -utapam se u čokoladi.

Kljukam se po potrebi, od prilike do prilike, ovisno kakva i kolika muka sjela mi je zavrat, al' za pojedine slučajeve koje na TV ekranu ugledam, uz gore, već spomenuti, a kud' ćete gore od spomenutog? – imam do u gram utvrdjenu dozu što Diže Me Iz Kome:

Edwin Teletabis Po – 3 gorke čokolade, od po 300 gr, minimuuum! sa bar 34% kakao mase, jer on (Edwin, a ne kakao), redovno, upropasti mi dan, šta - dan? mjesec cijeli!, koji, crni mjesec? godine dvije, najmanje!
Još, priznajem, oporavio se nisam od njegove glazbe i spota za skladbu čiji naziv i tekst, naravno, ne pamtim, al' čija me mokra, uz nabildano tijelo pripijena T-shi(r)t, svako malo proganja u – k'o Edwin – mokrim snovima.

Deen Backović Matović – 8 čokolada za kuhanje i preljevanje, ni štanga manje, sa barem 87% kakao putera, što je, zna to moja Mirci koja voli putere, masnoća koja se sporo vari i stvara osjećaj sitosti, sit sam ga, vala, za vjeki vjekova.
Pa, molim vas, pa s onim Mrdnem Usnom Lijevo Desno - Od Mladića Sve Je Tijesno Kolagen Vibratorom u ustima zajeb'o je i Veru Matović u antologijskoj pjesmi 'Hajde, hajde, milovan(j)e moj(e), da se, jutrom, budimo u dvojeee-eee-eee!

Čaluk (Faruk Čaluk) 007 – 2 bijele čokolade – koje, u onoj stvari i nisu čokolade, baš kao što Faruk nije Bond (James Bond!) kojega glumi u najavi promidžbenog bloka na NTV Bayat. U pitanju je, zna Onaj Koji Zna, a zna i raskošna Ursula Anderson Čeremida, kakao puter (taj sam!), kojeg bi da (od moje Mirci) mazne svaka ocvala ljepotica, i kojemu je dodan šećer, umjetna aroma i mlijeko.

Muke moje ovim ne svršavaju...

Kad' ugledam i čujem, Acu Lukasa (Vidi Sliku, Da Jednom, Kad' Umre, Po Njoj Ga Poznate!) - posegnem za energetskom injekcijom u obliku saharoze sadržane u gianduji - fino usitnjenim lješnjacima i šećeru pomiješanim sa običnom ili mliječnom čokoladom;

Da jednom prekinut transport kisika, uzrokovan čuvenim b(r)itans(h)kim humorom u Pink emisiji Pica&Maca Show, ponovo krene mi u mozak pomažu mi praline - slicne gianduji, ali ne tako fine, grublje strukture i prekrivene, čime do čokoladom.
A, čokolada moja, nasušna sadrži i kalcij, koji pomaže mišićne kontrakcije (uključujući i srčani mišic) kad' od Jerryja Springera, jebala ga TV OBN i on nju, dobijem aritmiju pa, jadan, potražim marzipan sa usitnjenim bademom, prekriven običnom čokoladom, daj šta daš, samo da muke svoje skratim.

I na kraju, jer čokolade, ponestaje mi evo, da bubrezi mi ne otkažu spašava me teobromin u čokoladi punjenoj nougat-om – za neupućene - mješavinom ulupanog bjelanceta, kuhanog šećera, lješnika i/ili kandiranog voća koji stimulira bubrege, pa se, da izvinete, popišam u bazen hotela AQUA i na nove albume Amira Lazića Kea, Viki No-Nack Miljković, Siki PKB Jeftić, Ćane, Jane, Jelene, Crnog, Bijelog, Žutog, Sisatog... i inog što hara

Bosnom mojom poharanom...
User avatar
OneWhoKnows
Posts: 73
Joined: 26/03/2004 11:46

#2

Post by OneWhoKnows »

User avatar
CiCiban
Posts: 2075
Joined: 17/02/2002 00:00

#3

Post by CiCiban »

pritisnes dugme :skoljka: i pogasis ih sve :-)
Post Reply