Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Draga Bumbar,ja sam ti u Becu.
A znam na kojeg tipa mislis,znam ga dobro.Nego nick mi se onako svidja-ziggy stardust,david bowie,i tako to.
Valjda ce se ukinuti vize
Pravo je za mene suhoparno,a medicina preteska
Tako da sam se oducila za ovu varijantu-malo strebanja,malo prakse.Nije lose.
Mozes misliti,tema je kvrgusa a mi pricamo o faxu.Ts,ts,sto ti je jezik
ziggy wrote:Pravo je za mene suhoparno,a medicina preteska
Tako da sam se oducila za ovu varijantu-malo strebanja,malo prakse.Nije lose.
Mozes misliti,tema je kvrgusa a mi pricamo o faxu.Ts,ts,sto ti je jezik
sta ti je opterecenost nekim stvarima...
ih...ja se fakat kljukuse u globali pozelila...
ziggy wrote:Pravo je za mene suhoparno,a medicina preteska
Tako da sam se oducila za ovu varijantu-malo strebanja,malo prakse.Nije lose.
Mozes misliti,tema je kvrgusa a mi pricamo o faxu.Ts,ts,sto ti je jezik
sta ti je opterecenost nekim stvarima...
ih...ja se fakat kljukuse u globali pozelila...
Fakat, u globali...jos samo pocni mojne i ba...pa te se Krajisnici odricu! Postajes Sarajka!
ziggy wrote:Pravo je za mene suhoparno,a medicina preteska
Tako da sam se oducila za ovu varijantu-malo strebanja,malo prakse.Nije lose.
Mozes misliti,tema je kvrgusa a mi pricamo o faxu.Ts,ts,sto ti je jezik
sta ti je opterecenost nekim stvarima...
ih...ja se fakat kljukuse u globali pozelila...
Fakat, u globali...jos samo pocni mojne i ba...pa te se Krajisnici odricu! Postajes Sarajka!
ahahahaha...eh k vragu...kazem i ba, bona, bolan, ters, suhva...ali sa ponosom mogu reci da ne kazem politicki kako sarajlije kazu . ili pooooooorrrrrrrrooodicccno...
ziggy wrote:Znam na sta mislis.To je sigurno ona metoda kad se pita"meca" iz usta,uzas zivi,srecom nikad to nisam dozivjela.
A moj dido rahmetli mi pricao da je jednom radio kod nekih ljudi i kad je doslo vrijeme za rucak domacica je u ustima isjeckala bijeli luk i onda ga prakticno ispljunula na kljukusu
Mozes misliti te gadosti!
ziggy wrote:Znam na sta mislis.To je sigurno ona metoda kad se pita"meca" iz usta,uzas zivi,srecom nikad to nisam dozivjela.
A moj dido rahmetli mi pricao da je jednom radio kod nekih ljudi i kad je doslo vrijeme za rucak domacica je u ustima isjeckala bijeli luk i onda ga prakticno ispljunula na kljukusu
Mozes misliti te gadosti!
Pa kazu da bijeli luk ima antibiotsko djelovanje
Nego, hoce li neko puni recept za tu kvrgusu dati - meni nista ne bi jasno tamo: zamijesi, ali tvrdo.....
A bila bih zahvalna i za recept za kljukusu, nekad davno je pravila i zaboravila....
U posudu staviti brasna, 2 jaja, soli, mlijeko, a moze i malo vode te izmjesati sve to zajedno.
Ukljuciti rernu da se ugrije na 250 stepeni.
Pile oprati, isjeckati na komadice, kao na ovoj gore slici, posoliti a po zelji moze i vegeta.
Tepsiju u koju stavite kasiku ulja, praznu staviti u ugrijanu rernu. Kad se ulje ugrije, naspite tijesto u tepsiju, a po tijestu stavite komade piletine. Neko stavlja jos i crveni luk, ja ne. Tepsiju sa tijestom i piletinom vratiti u rernu da se pece.
Kad se ispece (ne znam koliko vremenski, uglavnom kad je sve fino rumeno) izvadi se iz rerne i pospe vrhnjem. I onda se, ko prije stigne, ukradu oni komadi tijesta koji su bili direktno ispod piletine mmm
neupucena wrote:Sta da ti kazem, i sebi sam isto, ide mi voda na usta
kao sto delight rece...hahaha...
a fakat sam gladna...nemam banke u dzepu...bankomat 15 minuta od kancelarije...a meni se neda...
Brzo posudjuj! Ja sam vec isplanirala najkracu rutu do sporeta Ali mislim da ce kljukusa biti, nemam vremena ovo pile komadat'
Da ste mi blize, ucinila bih veliko djelo odricanja od vecernjeg izlezavanja i napravila bih jednu za nas tri, sa jutros zaklanim domacim piletom iz jedne krajiske avlije ali...ovako smrc smrc suha hrana na 101 nacin
U posudu staviti brasna, 2 jaja, soli, mlijeko, a moze i malo vode te izmjesati sve to zajedno.
Ukljuciti rernu da se ugrije na 250 stepeni.
Pile oprati, isjeckati na komadice, kao na ovoj gore slici, posoliti a po zelji moze i vegeta.
Tepsiju u koju stavite kasiku ulja, praznu staviti u ugrijanu rernu. Kad se ulje ugrije, naspite tijesto u tepsiju, a po tijestu stavite komade piletine. Neko stavlja jos i crveni luk, ja ne. Tepsiju sa tijestom i piletinom vratiti u rernu da se pece.
Kad se ispece (ne znam koliko vremenski, uglavnom kad je sve fino rumeno) izvadi se iz rerne i pospe vrhnjem. I onda se, ko prije stigne, ukradu oni komadi tijesta koji su bili direktno ispod piletine mmm
neupucena wrote:
Brzo posudjuj! Ja sam vec isplanirala najkracu rutu do sporeta Ali mislim da ce kljukusa biti, nemam vremena ovo pile komadat'
Da ste mi blize, ucinila bih veliko djelo odricanja od vecernjeg izlezavanja i napravila bih jednu za nas tri, sa jutros zaklanim domacim piletom iz jedne krajiske avlije ali...ovako smrc smrc suha hrana na 101 nacin[/quote]
Uhhh ja vec mljackam...ma nema veze vazna je pomisao ... zamuticu ja jednu kljukusu kuci kad dodjem