Koji gainer kupiti ?

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Tomahawk11, Charuga

Post Reply
Flaster996
Posts: 11
Joined: 01/02/2015 19:14

#1 Koji gainer kupiti ?

Post by Flaster996 »

Pozdrav svoj raji,pogotovo Sarajevskoj,sa Kovača :P
imam 19 godina,visok sam 182 cm a težak svega nekih 62 kg što je skroz malo za ovu visinu.Nije mi svejedno skinuti majicu u društvu,nisam kompleksaš al jako me to nervira jer hajmo reći da zaostajem za svojim vršnjacima.Blago rečeno mršav sam,i želim da nabijem kg,tj da dobijem na masi,nek je i salo,jer salo mi i treba za početak.Išao sam i u teretanu jedno vrijeme,nekoliko puta ali nema efekta kad nemaš šta da definišeš druže
Jedem 4x na dan,sve i svašta,nisam od onih što govore jedem ko konj a kile nigdje,ali ektomorf sam,takva mi je i genetika ali mislim da se protiv genetike može.E sad,da pređem na stvar,pošto sam malo guglao,informisao se,došao sam do informacije da gainer kao dodatak prehrani dosta pomaže da se dobije na masi jer ima šećera,ugljikohodirata, 50% proteina,nije kao whey koji mi je više za definiciju a o tome sad ne razmišljam,ŽELIM MASU,ŽELIM KILE,ŽELIM DA SE UDEBLJAM. Neki će reć' da sam u tom tinejdžerskom dobu,da rastem,gradim sebe,pa je i normalno što sam mršav ali ipak nije tako,kada se upredim sa ostalima.Želim da mi kažete koji gainer je najbolje da kupim za početak, i koliko u kg za početak,koliko je to para,i gdje se ima naručiti bilo u Sarajevu,bilo u Tuzli,Zenici jer sam često po seminarima u tim gradovima pa otprilike bih tako i uzimao suplemente ili da jednostavno naručim online.Dakle,koji gainer,koliko kg da kupim i kakve rezultate da očekujem uz naravno dosta truda i pojačane ishrane,jer iskreno ovako nemam ni motiva kad znam da se kroz ovu ishranu mogu teško udebljat bez dodatka.MOLIM ISKLJUČIVO ODGOVORE OD OSOBA KOJI SU IMALI SLIČNA 'NEUGODNA' ISKUSTVA SA TEŽINOM KAO JA.HVALA SVIMA
User avatar
Warashii
Posts: 4273
Joined: 13/09/2011 12:55

#2 Re: Koji gainer kupiti ?

Post by Warashii »

Ja sam nekad tamo prije 13 godina imao 63 na 180 cm. Gainer sam uzeo jednom i to malo pakovanje i mogu ti reci da je to poprilično sranje.
Sve što ti treba jesu dobri programi ishrane kao i treninga kao i jako mnogo upornosti. A ne mjesec dana probaš i haj cao.
Jedi i pet šest puta dnevno malo manje obroke. Dakle ustajanje ujutro ranije, najdalje osam sati, ako poželjno i ranije i odmah doručak, ništa kafa ili cigara, ako pušiš prestani.
Moraš urediti život. Moj je bio na sljedeći način.
Ustajanje u osam, doručak pa u teretnu oko deset trening, kući oko 12 sati pa obrok i nakon tog malo odspavam do posla, kada ustajem jedem pa na posao, na poslu jedem jos jednom i kad dodjem kući pred spavanje jos jednom jedem. Sutra dan malo drugačiji sistem jer sam radio u smjenama ali se svodi na jelo, trening i spavanje.
Kasnije sam ubacio amino prije treninga i whey poslije, ali tek nakon 4 ili 5 mjeseci u teretni.
Uglavnom gainer, probaj ako želiš ali bez programa, žrtve i volje nema ništa od toga.
Nije mnogo bitno koji je kad je svaki šećer šećer.
nellismo
Posts: 214
Joined: 08/10/2014 18:17

#3 Re: Koji gainer kupiti ?

Post by nellismo »

Doći će kile ka ostariš :)
Ja imao 66kg na 1,90m do 25e. Sad 86kg nekad ode i do 92kg :)
Zastavnik_dzemo
Posts: 349
Joined: 27/08/2014 12:29

#4 Re: Koji gainer kupiti ?

Post by Zastavnik_dzemo »

Znaci mleko .. litre i litre mleka ... znaci plazma
Post Reply