kako zakon vlada u hrvatskoj

Post Reply
User avatar
sule_krug
Posts: 141
Joined: 13/10/2004 04:41

#1 kako zakon vlada u hrvatskoj

Post by sule_krug »

Nakon što su dobili dvije prijave o krađi u centru grada, Zagrebačka se policija bacila na posao i pronašla skupinu sumnjive djece te ih pozvala na informativni razgovor u obližnji haustor. Djeca, u dobi od 12 do 16 godina, odvedena su u vežu, na Trgu bana Jelačića 2, i tamo su dva dežurna policajca (s brojem značaka 10678 i 22710) pokazivala policijskim pripravnicima, s kojim su bili u ophodnji, kako se ispituje malodobne sumnjivce. Troje je djece, pod prismotrom troje policajaca, gledalo kako najstarijeg među njima šamara četvrti policajac ne bi li iz njega izvukao informaciju gdje su sakrili "robu" (gdje je "roba" - ukradeni upaljači i sitnice).


Više >> POLICIJSKA BRUTALNOST USRED BIJELA DANA (IMC) | Zagrebački policajci tukli romsku djecu (Večernji list) | Napad na maloljetne Rome i u Varaždinu, policija ne reagira



[ Older Stories ]
IMC Croatia: (top)
Karavana za Palestinu koja je 5. srpnja iz Strasbourga krenula prema Jeruzalemu zaustavljena je na slovensko-hrvatskoj granici na Bregani. Jedan aktivist je uhapšen i deportiran u Sloveniju. Policija je upotrebila silu nad aktivistima koji su mirno prosvjedovali držeći ruke u zraku.
Mirovna karavana koju čini 150 ljudi i tridesetak vozila iskaz je solidarnosti sa palestinskim narodom protiv brutalne vojne okupacije od strane izraelske vojske i apel za poštivanje i primjenu međunarodnih zakona. Organizator projekta je Međunarodni projekt za solidarnost, a podržale su ga UN-ov ured za ljudska prava u Ženevi i Europski parlament. Prošavši Ženevu, Milano, Trst i Ljubljanu, karavana je u popodnevnim satima krenula prema graničnom prelazu na Bregani, s namjerom da prenoći u Zagrebu.

Vršeći pretres automobila u karavani, hrvatska policija pronašla je plastičnu (!) pušku, te odlučila da karavani onemogući prolaz. Jedan od sudionika karavane, palestinski državljanin sa prebivalištem u Španjolskoj, nije posjedovao vizu za ulazak u Republiku Hrvatsku. Policija poziva predstavnike tajnih službi, koji vrše detaljno ispitivanje. Nakon intervencija iz francuske i njemačke ambasade, na trenutak izgleda da će karavani biti dozvoljen prolaz. Policija ipak odbija izdati vizu, pa se ostali putnici u karavani odlučuju solidarizirati i do daljnjega ostati na graničnom prijelazu. U ovom trenutku na graničnom prelazu nalazi se tridesetak policijaca, od kojih neki iskazuju agresivnost te psujući prijete hrvatskoj novinarki upotrebom sile i hapšenjem.
Policija postavlja ultimatum naređujući da se sva vozila odmah vrate u Sloveniju, sudionici karavane okupljaju se oko autobusa, držeći u znak mirnog protesta ruke u zraku. Dolazi do naguravanja, policija šakama udara prosvjednike među kojima ima djece i starijih osoba. Nasilno privode palestinskog državljanina, ne dozvoljavajući pristup odvjetnici, što je protivno hrvatskim zakonima. Guraju ga u policijski automobil i deportiraju u Sloveniju. Nakon sedmosatnog zastoja karavana se pod policijskom pratnjom uputila prema motelu u Lučkom, odakle će se sutra zaputiti prema Beogradu.

Uz psovke i udarce, hrvatski policajci su iskazali netrpeljivost i neprofesionalnost. Tako je protekao ulazak karavane na Balkan, regiju koja još nije naučila zašto treba prigrliti svaku mirovnu


http://croatia.indymedia.org/
Mr_M
Posts: 383
Joined: 16/07/2005 17:36

#2

Post by Mr_M »

moze li pjesnik malo pjasniti sta je htio da kaze sa ovim uvodnim postom, da malo obrazlozi svoj stav
Zrinski
Posts: 131
Joined: 02/03/2005 02:55

#3

Post by Zrinski »

Uuuu opasno nema što. Policajac ošamario lopova. Stvarno nedopustivo. :roll: :roll:
Drug_Tito
Posts: 718
Joined: 09/03/2004 00:00

#4

Post by Drug_Tito »

Drot se sjetio sta je Slobo rekao "Samo policija sme da vas bije".
Post Reply