kako do CG?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: anex, _BataZiv_0809

ajdin_nine
Posts: 57
Joined: 16/08/2008 20:17

#1 kako do CG?

Post by ajdin_nine »

planiram prvi put automobilom krenuti do crnogorskog mora, pa sam ukucao na nekoj stranici i izbaci mi najblizi put preko Šćepan Polja. Sad mi jaran kaze da je bolje ici preko ljubinja jer je na šćepan polju slab put. navodno on kaze isplatnije je ici 100 kilometara vise preko ljubinja, nego ovamo.
moze li me neko ko je isao uputiti kuda da idem?
User avatar
klaki
Posts: 2303
Joined: 15/02/2013 17:49
Location: 榛名山峠

#2 Re: kako do CG?

Post by klaki »

Sve zavisi kakav si vozac. Ako si truba onda nemoj ici preko scepan polja.
User avatar
respo
Posts: 12675
Joined: 15/08/2009 05:26
Location: ->oʞɐdoɐu ǝʌs ǝuǝɯ poʞ<-

#3 Re: kako do CG?

Post by respo »

idi preko metkovica pa jadrasnkom magistralom najsigurnije je
User avatar
relax11
Posts: 1754
Joined: 08/01/2013 12:35
Location: RAJVOSA <3

#4 Re: kako do CG?

Post by relax11 »

Otpala Hrvatska aa?

Ja sam kontao ici u CG, ali prijatelji mi pricaju da je uzas tamo more, poznanik mi prica da je tamo dosao bio 2h i vratio se, i na ta 2h sto je bio u sobi uzeli mu 80eura :$

Oni mu kontali dati 50eura eto sto su ga malo uzremetili, kaze ne ne 80eura..

Oni dali 80eura, i pravac Hrvatska isti dan :)

Kaze ma ljepota :zzzz:
User avatar
daxon
Posts: 1590
Joined: 13/12/2010 12:10

#5 Re: kako do CG?

Post by daxon »

http://www.klix.ba/biznis/privreda/nako ... /130805111
Ukoliko je ova informacija tačna, onda ti je ovo najbliža relacija. Sarajevo - Foča (preciznije brod na Drini) - Gacko (via čemerno) - Bileća - i na Trebinje ulaziš u CG.
goran16v
Posts: 10140
Joined: 20/09/2011 09:02

#6 Re: kako do CG?

Post by goran16v »

Sarajevo-Mostar-Buna-Stolac-Trebinje-H. Novi novim putem. Nisam isao ali kazu da se tim novim putem do H. Novog iz TB stigne za 40 min sto znaci da bi se sve zajedno moglo zaklopiti za nekih 4 - 4,5h voznje (2h do Mostara, 1,5h od Mostara do Trebinja i 1h do NH).
Mlad i Nevin
Posts: 2365
Joined: 07/11/2010 16:05

#7 Re: kako do CG?

Post by Mlad i Nevin »

Preko Mostara i Trebinja je definitivno najljepše voziti. Prošao sam i preko Šćepan Polja autobusom, i lako je posmatrati kad ga iskusni majstori voze, ali nije jednostavno kada se mimoilaziš i sa autom, a kad ide drugi autobus u susret, to je posebna igranka.
citroen xm
Posts: 18141
Joined: 17/04/2012 22:57

#8 Re: kako do CG?

Post by citroen xm »

Prođoh juče novom dionicom preko Čemerna. Ako nisu nešto zajebali u proračunima, pa preko zime opet bude odron, ovo će biti super. Dionica je odlična. Definitivno te dvije trase su najbolje.

Sarajevo-Mostar-Trebinje-CG
Sarajevo-Foča-Gacko-Trebinje-CG
IcedFlame
Posts: 1238
Joined: 06/11/2003 00:00
Location: Sarajevo

#9 Re: kako do CG?

Post by IcedFlame »

Da se i ja upisem sa utiscima SA-CG-SA. Isao sam rutom Sa - Trnovo - Brod na Drini - Cemerno - Gacko - Trebinje - Meljine :)
Sta da kazem, meni je ova ruta prema Trebinju uvijek bila super. Jeste da je malo uska cesta na potezu Brod na Drini pa do obilaznog puta Cemerno, ali nista strasno i nista zbog cega bih isao prema Mostaru pa hercegovackom magistralom (vinskom cestom, ili kako se vec zove) do Trebinja.
Ova nova dionica nije bila otvorena kada sam isao, ali u povratku me docekao ovaj tunel, prilicno neravan asfalt (za jednu novu, tek otvorenu dionicu), srklet zbog toga sto nisam znao sta da ocekujem i kada, a i razocarenje sto se nisam vracao jednom od najboljih rally ruta na obilaznom putu :D. Tunel je lud, nigdje mu kraja. Dobro osvijetljen, svako malo dio za zaustavljanje, motori od aviJona za ventlaciju :D :lol:

Uglavnom, do CG primorja i prvih plaza istocno od Herceg Novog (Meljine, Kumbor, Djenovici, Baosici), navigacija je pokazivala nesto oko 260 km. Rijetko gdje sam prelazio 90 km/h, uglavnom je bila lagana voznja, pa mi je u povratku trebalo malo vise od 4,5 sata, sa nekih pola sata pauza za kafu i odmor. Izbjegao sam vikende i u dolasku i odlasku, pa na granici nije bilo guzve. Zadrzao se svega 2-3 minute. Za komplet put, sa posjetom Herceg Novom, potrosio 35 KM goriva i 6 Eura putarine. :lol: :skoljka:
Gdje je sad onaj Mirzet da ga pitam nesto u vezi plina? :P
sencci
Posts: 113
Joined: 27/10/2006 15:05
Location: Sarajevo

#10 Re: kako do CG?

Post by sencci »

ajdin_nine wrote:planiram prvi put automobilom krenuti do crnogorskog mora, pa sam ukucao na nekoj stranici i izbaci mi najblizi put preko Šćepan Polja. Sad mi jaran kaze da je bolje ici preko ljubinja jer je na šćepan polju slab put. navodno on kaze isplatnije je ici 100 kilometara vise preko ljubinja, nego ovamo.
moze li me neko ko je isao uputiti kuda da idem?
Bas i mene ovo isto interesuje, a aBd za CG krecem rano u subotu. Ja konkretno idem u Petrovac na moru. Koliko znam do mjesta u bokokotorskom zaljevu (HN, Kotor,Tivat itd..) najkraci put iz Sarajeva je preko Trebinja. Ja sam prije 3 god isao za HN, standardno putem SA-Konjic-Jablanica, i u Stocu skrenuo i vozio Popovim poljem ravno sve do Trebinja, pa odatle na granicu sa CG i novom cestom u HN. Ta dionica Stolac-Trebinje-HN je odlicna, uglavnom ravnica i hercegovacki krs, malo je pusto (posebno kroz i oko Popovog polja) ali bez guzve kamiona, autobusa i sl.. Trebinje-granica-HN put je novi, malo vijugav jeste jer se spusta sa planine, ali sirok i odlican put. Preko Cemernog nisam htio ici jer je tada put bio los i neobnovljen, a sada prema ovim komentarima ljudi koji su isli izgleda da je dobra opcija.

To je sto se tice tog dijela crnogorskog primorja.

Ja sam u dilemi jer ovaj put idem malo dalje u CG primorje.. tj. u Petrovac na moru koji dodje iza Budve i SV.Stefana (negdje u sredini CG primorja). Do tamo je najkraci (po kilometrazi) put preko Scepan Polja, Niksica, Podgorice i spustanje direktno u Petrovac ili tunelom do Sutomora. Ali, posto cujem da je Scepan Polje, kriza, uzak, los itd, a ovo Cemerno sada obnovljeno, razmisljam da mozda bolje da idem duzim putem preko Cemernog, mada me mrzi kruziti po cijeloj Boki Kotorskoj, pa sve magistralom do Petrovca.

Na koncu, ima li neko preporuku kuda je najbolje da idem do tih mjesta kao sto su Petrovac, Budva, Sutomore?
User avatar
hakazvaka
Posts: 6315
Joined: 11/02/2008 09:27
Location: $_SESSION[]
Contact:

#11 Re: kako do CG?

Post by hakazvaka »

Ja sam isao u CG preko Scepan polja prije 15 dana... nisam imao nikakvih problema, ali kako cuh od iskusnijih vozaca, imao sam pravu srecu da nije bilo nikakvih odrona/sudara na putu, pa mi je zato valjda bilo sve po mjeri :)

Cesta jeste uska na toj jednoj dionici, ali to je 10-ak kilometara samo...
Mene su vise isprepadale krave :D

Image

p.s. imam vozacku 5 mjeseci tek :D
sencci
Posts: 113
Joined: 27/10/2006 15:05
Location: Sarajevo

#12 Re: kako do CG?

Post by sencci »

Eh sad isplati li se radi tih 10km ici daljim putem preko Cemernog? A viamichelin do Petrovca isto preporucuje Cemerno-Trebinje, pa onda ne na Herceg Novi, vec neki drugi put na Risan, i dalje ka Petrovcu.. Jeli kome poznat taj put Trebinje-Risan bez da se prolazi kroz HN? Kao da je neki novi kojeg nema na starijim mapama??
ado-šampion
Posts: 6025
Joined: 13/07/2004 20:02
Location: Sarajevo

#13 Re: kako do CG?

Post by ado-šampion »

Ako idete u Budvu (i dalje), najblizi put je ubjedljivo preko Scepan Polja i nije uopste toliko zeznut kao sto se prica. Preko Scepan polja do Budve treba 5 sati normalne voznje, manje-vise postujuci ogranicenja, i to onome ko pri spustanju s Podgorice, na raskrsnici Cetinje - Budva fuli tunel i ode kruziti preko brda "prema Budvi". Ja mislim da se kroz tunel moze ustediti dodatih pola sata.

Putem Stolac - Trebinje - HN - Budva tesko da moze ispod 6 sati. Metkovic - Dubrovnik - HN - Budva i preko 7, zavisi kakve ste srece s guzvom.
Oba ova pravca imaju slicne probleme: Od Metkovica do Dubrovnika svako malo je naseljeno mjesto, ogranicenje 40-60, a isto tako je kad se predje crnogorska granica pred HN. Svako malo 40 ogranicenje.

Ovo sve nisu pretpostavke, isao sam svim ovim putevima prema Budvi/od Budve i znam o cemu pricam.

Na toj nazovi zajebanoj dionici puta ako se ide prema Scepan polju rano ujutro velike su sanse da iz suprotnog pravca nece naici ni jedno auto. Ja sam prosle godine u koloni tri auta tom dionicom isao uglavnom 40-50 na sat. Toliko se vozi kroz sva naseljena mjesta u Hrvatskoj/Crnoj Gori na koja se moze naici na putu prema Budvi a ima ih poprilicno puno.
sencci
Posts: 113
Joined: 27/10/2006 15:05
Location: Sarajevo

#14 Re: kako do CG?

Post by sencci »

Posto ja idem dalje od Budve (Petrovac), svakako ja nebih duzim putem preko Stoca. Preostaje opcija preko Scepan polja, kuda kazes ima oko 5h. Ali, kopka me sada i ova opcija preko Cemernog (nova dionica nedavno otvorena), koliko je ok ta opcija da se spustim na Trebinje i onda u CG do Budve-Petrovca?
530i
Posts: 9169
Joined: 08/12/2009 17:31

#15 Re: kako do CG?

Post by 530i »

ado-šampion wrote: Oba ova pravca imaju slicne probleme: Od Metkovica do Dubrovnika svako malo je naseljeno mjesto, ogranicenje 40-60, a isto tako je kad se predje crnogorska granica pred HN. Svako malo 40 ogranicenje.

Ovo sve nisu pretpostavke, isao sam svim ovim putevima prema Budvi/od Budve i znam o cemu pricam.
Brate, jadranska magistrala nije najbrža cesta koja postoji, ali komotno možeš i turistički sa nekim slabijim autom voziti u rasponu od 60 do stotinjak na sat, bez ikakvih problema. Par mjesta je prošireno pa uzbrdo imaju po dvije trake što je pogodno za preticanje. 40 se vozi samo u slučajevima nekih gužvi ili ako se neko uključuje/isključuje sa ceste...tvrditi da se ne prelazi i ne može preći 60 na sat na toj dionici naprosto nije tačno, brže idu i kamperi.
citroen xm
Posts: 18141
Joined: 17/04/2012 22:57

#16 Re: kako do CG?

Post by citroen xm »

Taj put od Trebinja prema Risnu ima takođe novu dionicu kojom nisam išao, ali kažu da je super. Starom sam išao, takozvane risanske strane i taj put je bio baš zajeban. Uzak put, krivine, provalije.... za zaobići. Tamo se ide tako što se od Tb-a uključiš na put prema Nikšiću i negdje iza lastve ima odvajanje, granica... ona ide Grahovo koliko me sjećanje služi. Uglavnom i tu je nava dionica kojom nisam prošao pa ne bi da pričam, ali kažu da je dobra.
User avatar
hakazvaka
Posts: 6315
Joined: 11/02/2008 09:27
Location: $_SESSION[]
Contact:

#17 Re: kako do CG?

Post by hakazvaka »

530i wrote:
ado-šampion wrote: Oba ova pravca imaju slicne probleme: Od Metkovica do Dubrovnika svako malo je naseljeno mjesto, ogranicenje 40-60, a isto tako je kad se predje crnogorska granica pred HN. Svako malo 40 ogranicenje.

Ovo sve nisu pretpostavke, isao sam svim ovim putevima prema Budvi/od Budve i znam o cemu pricam.
Brate, jadranska magistrala nije najbrža cesta koja postoji, ali komotno možeš i turistički sa nekim slabijim autom voziti u rasponu od 60 do stotinjak na sat, bez ikakvih problema. Par mjesta je prošireno pa uzbrdo imaju po dvije trake što je pogodno za preticanje. 40 se vozi samo u slučajevima nekih gužvi ili ako se neko uključuje/isključuje sa ceste...tvrditi da se ne prelazi i ne može preći 60 na sat na toj dionici naprosto nije tačno, brže idu i kamperi.
:lol: pa ako mozes voziti 60-100 km/h, ne znaci i da smijes :D
sencci
Posts: 113
Joined: 27/10/2006 15:05
Location: Sarajevo

#18 Re: kako do CG?

Post by sencci »

Sa-Cemerno (nova dionica)-Trebinje-Lastva-CG granica-Risan (nova dionica)-Budva-Petrovac. Po viamichelinu = 315km.
Cini mi se ok, kada se uzmu u obzir dvije nove dionice, ako su proracuni tacni, onda nije puno blize preko Scepan polja, a bolji put. Kako krecem aBd veceras u noci sa petka na subotu i najavljena je kisa, mozda i nevrijeme, mogucnost je i odrona, pa je mozda sigurnije preko ovih novih dionica nego na Scepan polje. Jos nisam odlucio, samo razmisljam.
safke
Posts: 44
Joined: 07/04/2013 20:45
Location: SA

#19 Re: kako do CG?

Post by safke »

senci i ja krećem sutra, za herceg novi pa eto napiši ovdje šta si skontao pa ću i ja ići tom rutom. 8-)
User avatar
Saraba
Posts: 340
Joined: 06/08/2013 02:15
Location: Tamna strana mjeseca

#20 Re: kako do CG?

Post by Saraba »

relax11 wrote:Otpala Hrvatska aa?

Ja sam kontao ici u CG, ali prijatelji mi pricaju da je uzas tamo more, poznanik mi prica da je tamo dosao bio 2h i vratio se, i na ta 2h sto je bio u sobi uzeli mu 80eura :$

Oni mu kontali dati 50eura eto sto su ga malo uzremetili, kaze ne ne 80eura..

Oni dali 80eura, i pravac Hrvatska isti dan :)

Kaze ma ljepota :zzzz:
Nema sta gore od promotera hrvatske obale
sencci
Posts: 113
Joined: 27/10/2006 15:05
Location: Sarajevo

#21 Re: kako do CG?

Post by sencci »

safke wrote:senci i ja krećem sutra, za herceg novi pa eto napiši ovdje šta si skontao pa ću i ja ići tom rutom. 8-)
Bice prometno izgleda sutra :-D Sto se tice Herceg Novog, mislim da je tu iskljucena opcija Scepan Polja jer se za HN ide ili preko Stoca-Popovog polja-Trebinja ili preko Cemernog (mislim malo blize po kilometrazi).
Ja sam u HN isao preko Stoca jer tada (2009) jos Cemerno nije bilo obnovljeno, i za taj put ti mogu reci da je sesvim ok. Prema Stocu i kroz Popovo polje sve do Trebinja, dobra je cesta onako kroz hercegovacki krs prilicno ravno i siroko, pomalo pusto kada sam ja isao, poneki zavoj ili tek blaza uzbrdica, uglavnom ravno... Od Trebinja do HN je nova cesta, ima malo uspona i krivina dok se spusti u HN, ali siroka i lagana.. Preko Cemernog nisam isao, sada je kako kazu obnovljeno i nesto blize svakako tom dionicom do HN. Ako tuda odlucis, od Sarajeva prema Trnovu i Rogoju ako nisi isao, ima uspona i krivina, ali nista strasno, normalna i dobra cesta, samo malo opreznije u krivine, i laganini.

Meni je jos uvijek dilema Cemerno ili Scepan Polje, jer cu malo dalje, u Petrovac (Budvanska rivijera) :-)
NediM17
Posts: 21693
Joined: 05/11/2009 11:49

#22 Re: kako do CG?

Post by NediM17 »

Prije mjesec dana isao sam u Dobre Vode izmedju Bara i Ulcinja i najkraci, najbrzi put do dole je Sarajevo-Trnovo-Brod na Drini-Scepan Polje-Pluzine-Niksic-Podgorica (pratiti putokaz za Petrovac na moru)-Tunel "Sozine" (placa se 2.5€, ali vrijedi svakog centa, a moze se i preko brda da se ne ide kroz tunel, ali je duze i losije), kada se spustis pred Petrovac raskrsinca lijevo (uzbrdo) ko ide prema Budvi, ko ce prema Baru i Ulcinju ide desno (nizbrdo) pa onda magistralom do odredista. Dionica od Broda na Drini do granicnog prijelaza (Hum- Scepan Polje) cca. 15km od ukupno 21km te dionice malo je pousko i fobicno, ali ja sam uvijek za tih 15km "straha" a onda poslije cesta odlicna i bez guzve. Tako da se od Sarajeva do Dobrih Voda moze stici za cca. 5h lagane voznje po ogranicenjima u Crnoj Gori. Policija je nagodna, moze se dogovarati, ali bolje je ne doci u takvu situaciju, nego se drzati znakova.

Za one koji ce u Herceg Novi, Tivat i okolinu najbolji je put Sarajevo-Trnovo-Tjentiste-Cemerno (neki dan otvorena nova dionica)-Gacko-Bileca-Trebinje-Herceg Novi (dionica od Trebinja do Herceg Novog se takodjer placa nesto sitno cini mi se 1.5 €).

Toliko iz prve ruke !

Sretan put svima koji putuju!
User avatar
DoradO
Posts: 4613
Joined: 27/04/2008 00:39
Location: facebook.com/dorado.images

#23 Re: kako do CG?

Post by DoradO »

sencci wrote:Sa-Cemerno (nova dionica)-Trebinje-Lastva-CG granica-Risan (nova dionica)-Budva-Petrovac. Po viamichelinu = 315km.
Cini mi se ok, kada se uzmu u obzir dvije nove dionice, ako su proracuni tacni, onda nije puno blize preko Scepan polja, a bolji put. Kako krecem aBd veceras u noci sa petka na subotu i najavljena je kisa, mozda i nevrijeme, mogucnost je i odrona, pa je mozda sigurnije preko ovih novih dionica nego na Scepan polje. Jos nisam odlucio, samo razmisljam.
i ja slicno razmisljam... a sta je sa ovom cestom i gr prijelazom Krstac pa pravo za Niksic... cini se dobra dijagonala :)

Image
sencci
Posts: 113
Joined: 27/10/2006 15:05
Location: Sarajevo

#24 Re: kako do CG?

Post by sencci »

Prema kilometrazi do Petrovca gdje ja idem je preko Cemernog oko 312 km, a preko Scepan Polja oko 280 km (od toga kriticnih tih 15-tak km). Kad se se sve sagleda,tu je to negdje. Odluka ce vjerovatno pasti sutra ujutru tokom voznje..
Hvala svima na pomoci, i sretno svima koji putuju, racunajuci i koliko vidim, brata pitara;-) koji uz ove dileme ima i svoju dijagonalnu rutu:-)
User avatar
agent_zero
Posts: 10478
Joined: 27/01/2010 23:58
Location: tamni vilajet SDA zlotvora!

#25 Re: kako do CG?

Post by agent_zero »

Saraba wrote:
relax11 wrote:Otpala Hrvatska aa?

Ja sam kontao ici u CG, ali prijatelji mi pricaju da je uzas tamo more, poznanik mi prica da je tamo dosao bio 2h i vratio se, i na ta 2h sto je bio u sobi uzeli mu 80eura :$

Oni mu kontali dati 50eura eto sto su ga malo uzremetili, kaze ne ne 80eura..

Oni dali 80eura, i pravac Hrvatska isti dan :)

Kaze ma ljepota :zzzz:
Nema sta gore od promotera hrvatske obale
Šta ti smeta što je čovjek napisao istinu?
Post Reply