JEL POCELO?

Post Reply
kamen spoticanja

#1 JEL POCELO?

Post by kamen spoticanja »

Vlada i sve institucije Republike Srpske zbog današnjeg, kako tvrdi Vlada RS-a, protivustavnog postupanja Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH.

Osim toga Vlada RS naredila je MUP-u RS da spriječi svaki ulazak i pretres republičkih i lokalnih institucija RS. 

Na današnjoj sjednici Vlada RS se upoznala sa postupanjem pripadnika SIPA-e u opštini Novi Grad, pretresu zgrade policije, zgrade opštinske uprave i komunalnog preduzeća u Novom Gradu. 
emmir1

#2 Re: JEL POCELO?

Post by emmir1 »

Sipu drže Srbi, minstarstvo sigurnosti drže Srbi.

Ovo je između njih, mi sa ovim nemamo ništa.
FAP mashina

#3 Re: JEL POCELO?

Post by FAP mashina »

pocelo je, pocelo
Naslovnica

#4 Re: JEL POCELO?

Post by Naslovnica »

Nije se nikada ni završilo...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: JEL POCELO?

Post by Truba »

počelo je do 17.00
onda pauza do 9.00 ujutro kad opet počinje
General War

#6 Re: JEL POCELO?

Post by General War »

emmir1 wrote:Sipu drže Srbi, minstarstvo sigurnosti drže Srbi.

Mozda pokusavaju "Slovenacki fazon" sa saveznom policijom...Dok ti skontas da MI itekako imamo nesto...moze biti zeznuto utvrditi ko je skim i zasto.
sjedi 1

#7 Re: JEL POCELO?

Post by sjedi 1 »

Black swan wrote:počelo je do 17.00
onda pauza do 9.00 ujutro kad opet počinje
:lol:
kamen spoticanja

#8 Re: JEL POCELO?

Post by kamen spoticanja »

emmir1 wrote:Sipu drže Srbi, minstarstvo sigurnosti drže Srbi.

Snsd nedozvoljava rad drzavnim organima u jednom dijelu drzave i uz to jos trazi da naoruzani organ nedozvoli aktivnosti drugom naoruzanom organu
vjeruj ovo se najvise tice "nas"
hizo ramidovic

#9 Re: JEL POCELO?

Post by hizo ramidovic »

zvezde granda mijesto usubotu preturili unedijelju udevet navece koce izdurat dotad koseto zajebaje
Last edited by hizo ramidovic on 10/12/2015 14:53, edited 1 time in total.
Mlohavi

#10 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

Sprem'te se sprem'te!!! 8-)
hAZNADAR

#11 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

Nikada nije ni bila pauza, niti je zavrsilo. Samo nastavak na ovaj ili onaj nacin.

Vlada RS je uvijek znala granicu do koje moze ici, ne zbog pameti Dodika i prethodnika - vec zbog savjetnika i kontakta sa strancima.

U ovom slucaju ce se samo cijela agonija zamrznuti na odredjeno vrijeme. Prije ili poslije ce vlada RS zapoceti ponovo saradnju, dati zeleno svjetlu(moguce da iskamce koji ustupak za to),.. i samo imas nastavak iste agonije kao do jucer.

A naivne Bosnje ce naravno ponovo ocekivati da zapad kazni brezobrazne Srbe, da konacno vidi ko ne saradjuje,... jasta - ko i do sada. Vec vidim naslove kako gdje pise o zabrinutosti i osudi stranih institucija. :roll:

Nema druge dok Bosnjo sam ne uradi po pitanju svoje drzavnosti i svojih prava u drzavi. ne mislim na rat vec na konacno definisanje zajednickih ciljeva i da li je Bosnjacima uopce i stalo do prostora zvanog RS. Pa tek onda kako protiv RS.

Ovo je negativna vijest. Moze biti samo pozitivna ako ce trgnuti bosnjacku politiku iz ucmalosti a bosnjacki korpus konacno uvjeriti da od stranaca nece nikada pomoc nikakvu dobiti.

Nije tako davno bilo kada je policija RS upala u prostorije klix-a. Znaju oni tacno do koje granice mogu ici.
Opetja033

#12 Re: JEL POCELO?

Post by Opetja033 »

Naslovnica wrote:Nije se nikada ni završilo...
:thumbup:
Mlohavi

#13 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

ISILu se digO ku**c, eto prilike za sirenjim hilafeta. :lol: Emirat u srcu Evrope. 8-)
Last edited by Mlohavi on 10/12/2015 15:09, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#14 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

"Nadam se da će visoki predstavnik konačno otvoriti stranu Dejtonskog mirovnog ugovora na kojoj piše da on ima obavezu da zaštiti institucije BiH i nadam se da će ovo zaustaviti", rekao je Ahmetović.

Jah, cekanje da stranci reaguju nije bas neka ucinkovita strategija i politika. :roll:

Nece biti nikakvog sranja. Nikakve krize,... a i ako bude - koja hebena razlika izmedju toga i stanja do jucer.
nemampojma0

#15 Re: JEL POCELO?

Post by nemampojma0 »

Zateze DoDick, hoce u vlast na nivou BiH. Vidio kako Bakir popusta Draganu, pa k'o veli i meni ce.
Daju mu se generali ARRBIH, pa skonto da bi mogao jos sta dobiti. Makar zastitu od tuzilacko-sudskog aparata, uostalom kao i Fahro sto je dobio. A Bakir darezljiv...
Samo nemoj SIPE u institucije RS, jer kako upade u opstinu, upasce i u Palatu :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#16 Re: JEL POCELO?

Post by Slo Burner »

Freamon Lester

#17 Re: JEL POCELO?

Post by Freamon Lester »

Spletkarenje, spletkarenje.

Prvo treba sagledati realno drustveno-politicku situaciju.

1. Ministar sigurnosti je Srbin iz opozicione stranke u RS-u, direktor SIPE - Srbin uz podrsku opozicionih stranaka RS-a.
2. Afere od Bobar banke do Rudnika se nizaju iz dana u dan i dolaze na naplatu. Zbog toga je najjaca politicka figura iz RS-a mrdnuta sa najjace politicke pozicije na poziciju Predsjednika RS-a.

Ovakvu informaciju sam ocekivao iz usta Milorada, a ne Zuje kojoj je ocigledno kucnuo sat zbog raznih afera i ocekuje hapsenje svaki momenat. Na ovaj nacin provocira Incka da je smjeni i da onda svaka sljedeca optuzba protiv nje bude okarakterisana kao montirana. Informacija da je direktor SIPE srbin je jako bitna jer ocigledno dobro poznaje situaciju na terenu i nije zelio prepustiti istragu MUP-u RS-a znajuci da ce doci do ranih upozorenja i prikrivanja. Zbog toga je i galama.

A sad rijec koja o kratkovidnim idiotima iz SDA. Sad bi SDA jelte trebala pruziti podrsku radu Tuzilastvu BiH? Istu onu koju su ispljuvali prije 48 sati i okarakterisali kao politicku-instruisanu organizaciju jer eto neku tu montira optuznice protiv politicara. A onda i protiv generala. I tako Sakib Mahmuljin fino se objasni na sudu i na slobodu. A sve one teske rijeci ostadose kao mrlja na rad tuzilaca, institucije itd. Politicki naivci godine. :izet:

Dakle na kraju. Situacija je vrlo jasna. Sljedeca akcija SIPE ili Tuzilastva BiH u RS-u je formalni pocetak otvorenog vojnog-policijskog sukoba. Ako ovo nije razlog za djelovanje Valentina Incka i MZ onda neka vec u ponedjeljak se tornjaju u tri picke materne iz ove drzave.
General War

#18 Re: JEL POCELO?

Post by General War »

nemampojma0 wrote:Zateze DoDick, hoce u vlast na nivou BiH. Vidio kako Bakir popusta Draganu, pa k'o veli i meni ce.
Daju mu se generali ARRBIH, pa skonto da bi mogao jos sta dobiti. Makar zastitu od tuzilacko-sudskog aparata, uostalom kao i Fahro sto je dobio. A Bakir darezljiv...
Samo nemoj SIPE u institucije RS, jer kako upade u opstinu, upasce i u Palatu :D
...Eh da je Zeljko na vlasti, pa sad po prstima ... :lol:
titinpionir

#19 Re: JEL POCELO?

Post by titinpionir »

kamen spoticanja wrote:Vlada i sve institucije Republike Srpske zbog današnjeg, kako tvrdi Vlada RS-a, protivustavnog postupanja Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH.

Osim toga Vlada RS naredila je MUP-u RS da spriječi svaki ulazak i pretres republičkih i lokalnih institucija RS. 

Na današnjoj sjednici Vlada RS se upoznala sa postupanjem pripadnika SIPA-e u opštini Novi Grad, pretresu zgrade policije, zgrade opštinske uprave i komunalnog preduzeća u Novom Gradu. 
Da te Bog do ceri beg uzme ali se cigani oko kuce motaju ....

Kako se stvari odvijaju Bosnjaci imaju tri izbora, ili da se odsele, prekrste ili da nabave dobre panjeve za drzanje glave. Ustvari ovo za odseliti je postalo kasno, svako ko vidi kakav vjetar sada puse iz Amerike i Zapadne Evrope zna da tamo nema mjesta a u muslimanskim zemljama pogotovo.
Znaci ili krst ili panj jer ni kao drustvo ili kao pojedinici Bosnjaci nisu dovoljno jaki, sposobni, organizovani da bi zaustavili ono sto dolazi.
travnik

#20 Re: JEL POCELO?

Post by travnik »

Eto zašto je uhapšen general Sakib M. Čisto, kao jeftini pokušaj da se kao balansira. Ja, naivno, pomislio da će se konačno prestati sa selektivnim pristupom u sankcioniranju zločina, ali ništa od toga.
junior3

#21 Re: JEL POCELO?

Post by junior3 »

Je l' počelo šta? :?
sinuhe

#22 Re: JEL POCELO?

Post by sinuhe »

Unutarsrpska previranja. Moguce da je i prekrsen neki protokol.
Last edited by sinuhe on 10/12/2015 15:15, edited 1 time in total.
General War

#23 Re: JEL POCELO?

Post by General War »

Brko45 wrote:
General War wrote: ...Eh da je Zeljko na vlasti, pa sad po prstima ... :lol:
A Sabinu Kapo Komsic po picki

Image
:? :-)

Image
Drinski

#24 Re: JEL POCELO?

Post by Drinski »

Meni je bilo sve sumnjivo odmah čim su na KLix-u izmijenili onako portal, da se ništa ne vidi. :D
sjedi 1

#25 Re: JEL POCELO?

Post by sjedi 1 »

"Zapade" majku ti jebm sjaši više sa "Balkana" :run:
Post Reply