Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
Orbini
Posts: 1100
Joined: 26/07/2003 00:00

#1 Ispade Hare opet u pravu.

Post by Orbini »

Ne vidim neke fajde od heretove retorike o moralu, pravdi, zavjerama, zrtvi,.. ali ni niceg loseg.
Prije nekog vremena se desio blagi incident povodom susreta Silajdjic-Rasmusen(NATO sekretar).
Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen (Fogh Rasmussen) prekjučer, prilikom prve zvanične posjete BiH, bio je, najblaže rečeno, iznenađen izjavama člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

Umjesto da na konstruktivan način pokuša ubijediti prvog čovjeka NATO-a u reforme i progres koji je BiH postigla na putu ka Sjevernoatlantskom vojnom savezu, kako bi nam ministri vanjskih poslova u četvrtak otvorili vrata ka Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP), Silajdžić je uvjeravao Rasmusena u teoriju zavjere evropskih zemalja protiv BiH.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... -incidenta


Jucerasnja vijest je:
Ministri vanjskih poslova zemalja NATO-a danas su odbili prihvatiti aplikaciju Bosne i Hercegovine za prijem u Akcioni plan za članstvo u Sjevernoatlantskom savjetu, rekao je generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmussen, prenijele su agencije.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=4141


Haretova retorika je cesto na tapetu kao nepotrebna, neucinkovita,... ali je nazalost istinita. Ovo nije nikakvo navijanje za njega, nego otvoreno pitanje imamo li sta izgubiti retorikom o pravdi i moralu. Mislim da ne,.. posto svakako ne mozemo sami promijeniti i posto je sudbina BiH i Bosnjaka svakako u rukama mocnika i navodjena interesom,.. - retorika niti pomaza a niti odmaze. Rekao sta mislis i pricao o tome, ili sutio - isto ce ti biti.
User avatar
senjor
Posts: 370
Joined: 08/06/2009 21:21
Location: samo zovi

#2 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by senjor »

Trebalo bi biti vise Harisa... :thumbup:

Nama trebaju ljudi koji ce jarkim bojama slati poruke svima,ponajvise neprijateljima.
User avatar
al_akhisari
Posts: 1887
Joined: 25/07/2008 10:28

#3 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by al_akhisari »

Njemu se zaista moze zamjeriti mnogo toga, pocevsi od velikog broja idiota kojima se okruzio, tersluka, ceste pasivnosti,...ali covjek ima stav i drzi se toga...iako ga cesto porede i izjednacavaju s miletom iz sumske, on je ( pored jos mnogo razlika), barem covjek sa stilom...Licno, cijenim ljude sa stavom ( bez obzira da li se sa istim slazem ili ne ), danas ih je jako tesko tesko naci...
felichi
Posts: 884
Joined: 15/01/2005 17:48

#4 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by felichi »

hare je kralj ali pogledajte samo kadar stranke za BiH... kako ko uzme svojih
par miliona u vrecu ispaljuje se i drugi dolaze na njihovo mjesto.
etovidis
Posts: 433
Joined: 08/09/2007 16:52

#5 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by etovidis »

Silajdzic je budala. Kome koristi svadjanje s prvim covjekom NATO-a? BiH sigurno ne.
User avatar
1gorstak
Posts: 4549
Joined: 27/01/2008 22:00

#6 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

Nama odgovara uslovljavanje ulaska u NATO reformom procesa odlucivanja.

- Чињеница да су три војске, које су се донедавно међусобно бориле, постале једна, под ингеренцијом једног министарства одбране, истинско је достигнуће. Aли је истина и да БиХ није постигла напредак у политичким реформама какав бисмо жељели, а то је стварање једне и јединствене владе која може доносити озбиљне одлуке и спровести неопходне реформе - рекао је Расмусен.izvor

NATO stratezi nisu trazili reformu procesa odlucivanja kako bi BiH usla u clanstvo sve do Dodikove egzibicije sa Gruzijom, stavise, tada se otvoreno govorilo da ustavna reforma nije uslov. Tako da je promjena stava o neophodnosti ustavne reforme odlicna stvar, zlatna sansa.
Nezbilj
Posts: 706
Joined: 16/08/2009 00:23

#7 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Nezbilj »

Moram priznati da sam u vrijeme rasprave o aprilskom paketu i sam bio na strani politike maksimalističkih zahtjeva koji odražavaju Harisovu politiku. Međutim posmatrajući danas sve što se u međuvremenu desilo mislim da bi bilo pametnije da je tadašnji paket usvojen iz niza razloga. Aprilski paket je srušen zbog entitetskog glasanja ali je sadržao sve ostale ustavne promjene oko kojih se i dalje natežemo danas. Dakle sada bi rješeno sve ostalo i ostalo bi da se i dalje natežemo oko entitetskog glasanja i sav pritisak bi i dalje bio na tome. Dodik bi bio jedini galamdžija a ne bi imao uporište za svoje ponašanje u priči o ukidaju PC-a. Sam izborni slogan 100% BiH u PC-u je doživljen kao otvoreno zalaganje za njegovo ukidanje što je politički autogo jer su se time samo ojačane snage za odbranu ovog entiteta. Dakle isto kao što Dodikova priča o ukidanju OHR-a samo doprinosi njegovom ostanku tako i Harisova o ukidanju PC-a samo ga jača i učvršćava. PC se sigurno neće oslabiti a pogotovo ne ukinuti Harisovom pričom i sloganima SBiH isto kao što se ni BiH neće podjeliti Dodikovom retorikom i kolumnama Rajka Vasića.

Drugo što se tiče priče o moralu i pravdi mislim da je zaista smiješno takve izraze uopšte koristiti u kako međnarodnoj tako i u politici uopšte. Izlivi bijesa kakve je Haris imao u više navrata sa Renom, Solanom i sada sa Rasmusenom, samo ga distanciraju iz visokih međunarodnih diplomatskih krugova kao nerealnog i netaktičnog političara. BiH nije spremna za NATO i mi smo svi svjesni toga kao i svi političari. Nije spremna prvenstveno zbog Dodika i njegove politike i on je katalizator krize ali sa druge strane saučesnici u kreiranju krize su i bošnjački političari a naročiti Haris koji jednostavno nisu u stanju da amortizuju krizu i smire situaciju. EU i NATO u BiH traže partnera sa kojim će ući u savez a ne hroničnog bolesnika kojeg treba spašavati. Uzrok naših problema i nesuglasica nije njihov problem i sve što ih zanima je da vide stabilizaciju odnosa i izgradnju političke stabilnosti. Zauzvrat BiH će dobiti članstvo u NATO-u kao najjačem vojnom savezu na svijetu i time garanciju mira i prosperiteta. Mislim da Haris jednostavno nije dorastao takvom političkom zadatku.
Last edited by Nezbilj on 05/12/2009 10:54, edited 1 time in total.
User avatar
Lawrence
Posts: 202
Joined: 16/04/2008 15:46
Location: Arabia

#8 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Lawrence »

Haris jeste mozda u pravu, i u vecini slucajeva je i bio u zadnjih 15 godina, ali nikad se nista u politici nije postizalo vrjedjajuci i deruci se okolo "Nepravda, nepravda pa to ti je". Nije on Kalimero, on je clan prijedsjednistva, trebalo bi da se tako i ponasha. A da ne govorimo, naravno, o bandi lopova koja ga okruzuje i diskvalifikuje u ocima normalnog naroda.
User avatar
1gorstak
Posts: 4549
Joined: 27/01/2008 22:00

#9 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

Nezbilj wrote:BiH nije spremna za NATO i mi smo svi svjesni toga kao i svi političari. Nije spremna prvenstveno zbog Dodika i njegove politike i on je katalizator krize ali sa druge strane saučesnici u kreiranju krize su i bošnjački političari a naročiti Haris koji jednostavno nisu u stanju da smortizuju krizu i smire situaciju.
Hudini ne moze smiriti situaciju ako se osporava legalitet i legitimitet SIPA-e, ako se iz Beograda narucuje analize kojim se pravda pokusaj gasenja Elektroprenosa, ako se Sarajevo proglasi inostranstvom ....

Velikosrpstvu se ne moze podilaziti, treba ga dalje gusiti i suzavati mu manevarski prostor, velikorpstvo nije partner s kojim mozes doci do konstruktivnih rjesenja, nego je bijesna zvijer koja te ne kolje samo zato sto je u karantinu i ne moze.
Nezbilj
Posts: 706
Joined: 16/08/2009 00:23

#10 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Nezbilj »

1gorstak wrote:
Nezbilj wrote:BiH nije spremna za NATO i mi smo svi svjesni toga kao i svi političari. Nije spremna prvenstveno zbog Dodika i njegove politike i on je katalizator krize ali sa druge strane saučesnici u kreiranju krize su i bošnjački političari a naročiti Haris koji jednostavno nisu u stanju da smortizuju krizu i smire situaciju.
Hudini ne moze smiriti situaciju ako se osporava legalitet i legitimitet SIPA-e, ako se iz Beograda narucuje analize kojim se pravda pokusaj gasenja Elektroprenosa, ako se Sarajevo proglasi inostranstvom ....

Velikosrpstvu se ne moze podilaziti, treba ga dalje gusiti i suzavati mu manevarski prostor, velikorpstvo nije partner s kojim mozes doci do konstruktivnih rjesenja, nego je bijesna zvijer koja te ne kolje samo zato sto je u karantinu i ne moze.
Sve je to dnevnopolitička priča kojojm se kupuje popularnost i naklonost prosječnog birača kojem godi nacionalistička retorika i na prvi pogled mangupska politika. Međutim Dodik je puno toga srao, a skoro ništa od toga nije realizovao uključujući i Elektroprenos, vraćanje državnih nadležnosti na entitete, ekonomski procvat PCa i referendum. Jedino što mu ide od ruke je generisanje stalne dvevnopolitičke krize i tenzija sa drugim političkim partijama koje po istom principu koriste Dodikovu politiku za dodvoravanje svojim glasačima glumeći nekakvu politiku čvrste ruke i principijelnih stavova na čelu sa Harisom. Međutim velikosrpska politika se neće pobjediti svađanjem sa Rasmusenom već pristupom NATO-u i za to je potrebno malo više političke mudrosti od mahalskog kurčenja za raju. Pristup NATO-u je od istorijskog značaja za BiH i sve ovo što se dešava u zadnjih 15 godina je beznačajno u odnosu na to a da ne govorimo o bilo kakvim dnevno političkim šupljim ili predizbornim politikama. Butmirska inicijativa bila je priprema za odobravanje pristupa MAP-u i ono što su Amerikanci tražili bio je minimum političkog progresa i kompromisa potreban da se da pozitivan izvještaj i zeleno svijetlo za MAP. Haris ni u jednom trenutku nije podržao bilo kakvo rješenje koje ne sadrži ukidanje entitetskog glasanja jer bi onda kao odstupio od svojih principa a njegovi potencijalni glasači na idućim izborima pitali zašto je onda uopšte oborio aprilski paket. Dodik također nikada neće frontalno pristati na ukidanje entitetskog glasanje jer bi nakon toga bio politički mrtav (uviđaš sličnost u pristupu). Po mom mišljenju politika SDA je prilično dalekovida i puno principjenija od Harisove. Tihić je po meni izuzetno politički hrabar sa svojom politikom jer gubi puno na popularnosti kod kurčevitog izbornog tijela koje bi htijelo da vidi malo više mišića, ali ta politika je dugoročno puno bolja za ovu zemlju. Realno posmatrajući bilo kakav kratkoročni kompomis koji je na stolu u ovom trenutku je bolji od postojećeg stanja ali ono što je važnije donosi nam pristup NATO-u.
zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#11 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

al_akhisari wrote:Njemu se zaista moze zamjeriti mnogo toga, pocevsi od velikog broja idiota kojima se okruzio, tersluka, ceste pasivnosti,...ali covjek ima stav i drzi se toga...iako ga cesto porede i izjednacavaju s miletom iz sumske, on je ( pored jos mnogo razlika), barem covjek sa stilom...Licno, cijenim ljude sa stavom ( bez obzira da li se sa istim slazem ili ne ), danas ih je jako tesko tesko naci...
------------------------------------
i Monika Lewinsky je imala stav.Valjaš gluposti ponašanje Haretovo je neproduktivno,suludo i za zemlju štetno.Politika i diplomacija je mnogo više od pravde i pravičnosti i prikupljanja jeftinih poena na press konferenciji.Mnogi sa njim na čelu da vole Bosnu trebali bi da odu,to je najviše što bi učinili.Sadašnje stanje je produkt njihove nekompetentne drčne politike i neuvažavanje osnovnih potreba drugih,sem ličnih sujeta,novca i nepotizma.Možemo mi priččati šta hočemo,ali nas život demantuje-zadnji u svemu u Evropi,i šta sad ,pričati o Harebegu i com.
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 20066
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

zonbirile wrote:------------------------------------
i Monika Lewinsky je imala stav.Valjaš gluposti ponašanje Haretovo je neproduktivno,suludo i za zemlju štetno.Politika i diplomacija je mnogo više od pravde i pravičnosti i prikupljanja jeftinih poena na press konferenciji.Mnogi sa njim na čelu da vole Bosnu trebali bi da odu,to je najviše što bi učinili.Sadašnje stanje je produkt njihove nekompetentne drčne politike i neuvažavanje osnovnih potreba drugih,sem ličnih sujeta,novca i nepotizma.Možemo mi priččati šta hočemo,ali nas život demantuje-zadnji u svemu u Evropi,i šta sad ,pričati o Harebegu i com.

Meni tvoji postovi nisu validni iz dva razloga

1. Napišu ti u centrali, pa ti samo copi pastaš

2. Da je ovdje samo drugo ime umjesto HS da piše na primjer ŽK, sad bi ti (ups, pardon, centrala) pisali hvalospjeve o stvu, odlučnosti, dostojanstvu i uzornom primjeru kako ne trebaju od nas praviti budale
bogumil-8
Posts: 937
Joined: 04/02/2009 07:40

#13 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by bogumil-8 »

1gorstak wrote:Velikosrpstvu se ne moze podilaziti, treba ga dalje gusiti i suzavati mu manevarski prostor, velikorpstvo nije partner s kojim mozes doci do konstruktivnih rjesenja,
I tu dogovor nije moguć.
Ovaj "generator zla" mora se savladati! Kako?!
Moramo pozvati upomoć "mrave" i "amebe" ( svakodnevno uništavati ćelije "oboljelog tkiva"), sitnim i nevidljivim postupcima ("običnih i normalnih" ljudi) vraćati povjerenje i razumijevanje, brisati granice i podjele. Svako od nas, već danas, može učiniti nešto korisno i konkretno!
Strancima ne treba vjerovati! Mnogo ih i dalje radi posao za (mrtvog) Miloševića!
zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#14 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

@katarina kosača
u pravu si volim i poštujem Zlatnog ljiljana bez backgrounda,a vrlo sam sumnjičav za prevodioca i uposlenika Ministarstva odbrane i ličnog prevodioca generala Nikole Ljubičića.Skeptičan sam i na Cara i Ščepu i ostale sa takvim referencama.
Ali tema je da je Hari u pravu,niko još ne obrazloži tu pravicu,čak ni on.Cikotič tvrdi da je glavni faktor neodlazak vojnika u Afganistan-što li nisu otišli?
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 20066
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

Nisu otišli jer , mislim da nema razloga ići na tuđu teritoriju. Zašto su se Španci povukli iz Iraka?
Dalje, određene investicije dolaze iz muslimnaskih zemalja (kad dođu pare drage su i Srbima i Hrvatima), i zaista ne vidim razloga da budemo na mjestu ubijanja jednih muslimana a od drugih tražimo pare. I ne vidim razloga da ubijamo nekakve talibane koji se nalaze u svojoj zemlji.
Znam da ti je drag zlatni ljiljan, a još ti je draži upadica u tuđi stan, šef mu, a meni su jako drage pare, pa je upravo ovih dana Energoinvest dobio veliki posao vani preko Zlatko Lagumdžije :D koristim prigodu da mu čestitam na menadžerskim sposobnostima. Čudi me da ti @zonbrile se nisi oglasio? :roll: . Sellam ćeš im u centrali, slabo ovo rade.

btw.... Smiješno mi ovo za prevodioca,glupo do boli.
Last edited by KatarinaKosaca on 05/12/2009 12:41, edited 1 time in total.
User avatar
1gorstak
Posts: 4549
Joined: 27/01/2008 22:00

#16 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

Nezbilj wrote:Sve je to dnevnopolitička priča kojojm se kupuje popularnost i naklonost prosječnog birača kojem godi nacionalistička retorika i na prvi pogled mangupska politika. Međutim Dodik je puno toga srao, a skoro ništa od toga nije realizovao uključujući i Elektroprenos, vraćanje državnih nadležnosti na entitete, ekonomski procvat PCa i referendum.
Zato sto ne moze. Za Elektroprenos su ga je zeznuli Gregorian i Inzko donosenjem odluke o Elektroprenosu, za samovoljno vracanja nadleznosti na nivo entiteta bi krivicno odgovarao (i mozda bi zaratili) a zbog referenduma o otcjepljenju bi sigurno zaratili.

Ja uopste ne branim Silajdzica. Da ponovim, nama odgovara uslovljavanje ulaska u NATO reformom procesa odlucivanja.

- Чињеница да су три војске, које су се донедавно међусобно бориле, постале једна, под ингеренцијом једног министарства одбране, истинско је достигнуће. Aли је истина и да БиХ није постигла напредак у политичким реформама какав бисмо жељели, а то је стварање једне и јединствене владе која може доносити озбиљне одлуке и спровести неопходне реформе - рекао је Расмусен.

NATO stratezi nisu trazili reformu procesa odlucivanja kako bi BiH usla u clanstvo sve do Dodikove egzibicije sa Gruzijom, stavise, tada se otvoreno govorilo da ustavna reforma nije uslov. Tako da je promjena stava o neophodnosti ustavne reforme odlicna stvar, zlatna sansa.

Znaci, ja uopste ne branim Silajdzicev stav po ovom pitanju. Silajdzic treba da zahvali Rasmusenu sto se trazi slabljenje entiteta kao uslov za ulazak u NATO, umjesto da ga napada. Reagovao sam na tvoj pokusaj relativiziranja maligne prirode velikosrpstva tezom da bi bez Silajdzica na sceni dogovor s velikosrbima bio moguc. Sto je laz.
User avatar
ultima_palabra
Posts: 55408
Joined: 15/12/2008 16:53

#17 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
zonbirile wrote:------------------------------------
i Monika Lewinsky je imala stav.Valjaš gluposti ponašanje Haretovo je neproduktivno,suludo i za zemlju štetno.Politika i diplomacija je mnogo više od pravde i pravičnosti i prikupljanja jeftinih poena na press konferenciji.Mnogi sa njim na čelu da vole Bosnu trebali bi da odu,to je najviše što bi učinili.Sadašnje stanje je produkt njihove nekompetentne drčne politike i neuvažavanje osnovnih potreba drugih,sem ličnih sujeta,novca i nepotizma.Možemo mi priččati šta hočemo,ali nas život demantuje-zadnji u svemu u Evropi,i šta sad ,pričati o Harebegu i com.

Meni tvoji postovi nisu validni iz dva razloga

1. Napišu ti u centrali, pa ti samo copi pastaš

2. Da je ovdje samo drugo ime umjesto HS da piše na primjer ŽK, sad bi ti (ups, pardon, centrala) pisali hvalospjeve o stvu, odlučnosti, dostojanstvu i uzornom primjeru kako ne trebaju od nas praviti budale
fulaš, kao i obično :oops:
da čovjek piše iz centrale, onda bi hvalio haretovu "hrabrost", kao što je to učinio bakir u 60 minuta. haris je u zadnje vrijeme postao prihvatljiv sdp-u, pa eto ti prilike da edituješ svojih 5000+ postova o zlatku, sdp-u itd :-D
Lawrence wrote:Haris jeste mozda u pravu, i u vecini slucajeva je i bio u zadnjih 15 godina, ali nikad se nista u politici nije postizalo vrjedjajuci i deruci se okolo "Nepravda, nepravda pa to ti je". Nije on Kalimero, on je clan prijedsjednistva, trebalo bi da se tako i ponasha. A da ne govorimo, naravno, o bandi lopova koja ga okruzuje i diskvalifikuje u ocima normalnog naroda.
kratko i jasno :thumbup:
zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#18 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

KatarinaKosaca wrote:Nisu otišli jer , mislim da nema razloga ići na tuđu teritoriju. Zašto su se Španci povukli iz Iraka?
Dalje, određene investicije dolaze iz muslimnaskih zemalja (kad dođu pare drage su i Srbima i Hrvatima), i zaista ne vidim razloga da budemo na mjestu ubijanja jednih muslimana a od drugih tražimo pare. I ne vidim razloga da ubijamo nekakve talibane koji se nalaze u svojoj zemlji.
Znam da ti je drag zlatni ljiljan, a još ti je draži upadica u tuđi stan, šef mu, a meni su jako drage pare, pa je upravo ovih dana Energoinvest dobio veliki posao vani preko Zlatko Lagumdžije :D koristim prigodu da mu čestitam na menadžerskim sposobnostima. Čudi me da ti @zonbrile se nisi oglasio? :roll: . Sellam ćeš im u centrali, slabo ovo rade.

btw.... Smiješno mi ovo za prevodioca,glupo do boli.
------------------------------------------------------------------
nekorektno s tvoje strane,pričati o parama i krađi u kontekstu lepog Hareta Prdibega je stvarno smiješno,pa ću preskočiti.Idiotluk stvarno ne mogu,vezan za NATO.Pa ima li neki muslimanski NATO,koji qurac ćemo mi u ovom,to je siže tvog posta.Nema takvog NATO-a.A vojska nije više JNA,da zadrigli do penzije čopaju i perušaju robove za svoje potrebe.Svi su oni profesionalci,potpisali ugovore,primaju plače ,beneficije,ali ne bi u misije.Gdje bi,pod mindere i šepurili se po Pazariću i kasarnama.Možda nisam duboko ponirao u idiotizam,išli bi oni,ako treba i klali ,ali u J.Ameriku,tamo su katolici.Daj nam malo obrazloži,znam tvoju raspolučenost između mediokriteta Osnivača i idiotizma istog.
User avatar
al_akhisari
Posts: 1887
Joined: 25/07/2008 10:28

#19 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by al_akhisari »

zonbirile wrote:
al_akhisari wrote:Njemu se zaista moze zamjeriti mnogo toga, pocevsi od velikog broja idiota kojima se okruzio, tersluka, ceste pasivnosti,...ali covjek ima stav i drzi se toga...iako ga cesto porede i izjednacavaju s miletom iz sumske, on je ( pored jos mnogo razlika), barem covjek sa stilom...Licno, cijenim ljude sa stavom ( bez obzira da li se sa istim slazem ili ne ), danas ih je jako tesko tesko naci...
------------------------------------
i Monika Lewinsky je imala stav.Valjaš gluposti ponašanje Haretovo je neproduktivno,suludo i za zemlju štetno.Politika i diplomacija je mnogo više od pravde i pravičnosti i prikupljanja jeftinih poena na press konferenciji.Mnogi sa njim na čelu da vole Bosnu trebali bi da odu,to je najviše što bi učinili.Sadašnje stanje je produkt njihove nekompetentne drčne politike i neuvažavanje osnovnih potreba drugih,sem ličnih sujeta,novca i nepotizma.Možemo mi priččati šta hočemo,ali nas život demantuje-zadnji u svemu u Evropi,i šta sad ,pričati o Harebegu i com.
Prvo da pohvalim tvoj nacin komuniciranja...nadam se da se sad osjecas puno pametnijim, kad ti je nivo komunikacije i argumenata VALJAS GLUPOSTI... :mrgreen:

Ali..nejse...ti ocigledno zaspljepljenjem mrznjom prema gore pomenutom, neces ili ne vidis, sta napisah...

Svi koji tvrde da je hs naj, da je neka vertikala morala, pravde, pameti,...blabla, bla,...su debelo u krivu...Ipak, cinjenica je da zivimo u drustvu u kome velika vecina ljudi samo potvrdno klima glavom, suti, trpi...

I, da ako smatras ispraznom pricu o haribegu :mrgreen: , pitam se cemu gubis dah i vrijeme tipkajuci na ovoj temi...
zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#20 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

ne uzimaj ništa za lično i loše,ali njegov stav je uvijek bio štetan po Bosnu,a dobar po njegov konto i familije mu-to znaš.
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 20066
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#21 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

zonbirile wrote: nekorektno s tvoje strane,pričati o parama i krađi u kontekstu lepog Hareta Prdibega je stvarno smiješno,pa ću preskočiti.Idiotluk stvarno ne mogu,vezan za NATO.Pa ima li neki muslimanski NATO,koji qurac ćemo mi u ovom,to je siže tvog posta.Nema takvog NATO-a.A vojska nije više JNA,da zadrigli do penzije čopaju i perušaju robove za svoje potrebe.Svi su oni profesionalci,potpisali ugovore,primaju plače ,beneficije,ali ne bi u misije.Gdje bi,pod mindere i šepurili se po Pazariću i kasarnama.Možda nisam duboko ponirao u idiotizam,išli bi oni,ako treba i klali ,ali u J.Ameriku,tamo su katolici.Daj nam malo obrazloži,znam tvoju raspolučenost između mediokriteta Osnivača i idiotizma istog.
Ne razumijem te. Pitam... Zašto je Zapatero povukao svoje vojnike iz Iraka čim je došao na vlast? Zato što nije htio da bude na tuđoj teritoriji. Ne vidim razloga da služimo Nato-u kao vojnici sreće tamo negdje u Avganistanu pa da tako sačuvaju američke vojnike koji u lijesevima dolaze kući. To je moj stav ko god bio vs predjsedavajućem Nato-a, jer su sa Trebevića u mene i moju kuću pucali ljudi koji su doš.i iz druge zemlje. Ne želij to nikad nikome zvao se 5 puta Nato ili kako drugo.
Da, i još nešto. Biti prevodilac je časan poziv. I ja sam u jednom periodu svog života bila prevodilac i nemam ništa sa političkim i inim stavovima ljudi kojima sam prevodila. Pokazuješ i dokazuješ totalnu ignorantiju.
zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#22 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

KatarinaKosaca wrote:
zonbirile wrote: nekorektno s tvoje strane,pričati o parama i krađi u kontekstu lepog Hareta Prdibega je stvarno smiješno,pa ću preskočiti.Idiotluk stvarno ne mogu,vezan za NATO.Pa ima li neki muslimanski NATO,koji qurac ćemo mi u ovom,to je siže tvog posta.Nema takvog NATO-a.A vojska nije više JNA,da zadrigli do penzije čopaju i perušaju robove za svoje potrebe.Svi su oni profesionalci,potpisali ugovore,primaju plače ,beneficije,ali ne bi u misije.Gdje bi,pod mindere i šepurili se po Pazariću i kasarnama.Možda nisam duboko ponirao u idiotizam,išli bi oni,ako treba i klali ,ali u J.Ameriku,tamo su katolici.Daj nam malo obrazloži,znam tvoju raspolučenost između mediokriteta Osnivača i idiotizma istog.
Ne razumijem te. Pitam... Zašto je Zapatero povukao svoje vojnike iz Iraka čim je došao na vlast? Zato što nije htio da bude na tuđoj teritoriji. Ne vidim razloga da služimo Nato-u kao vojnici sreće tamo negdje u Avganistanu pa da tako sačuvaju američke vojnike koji u lijesevima dolaze kući. To je moj stav ko god bio vs predjsedavajućem Nato-a, jer su sa Trebevića u mene i moju kuću pucali ljudi koji su doš.i iz druge zemlje. Ne želij to nikad nikome zvao se 5 puta Nato ili kako drugo.
Da, i još nešto. Biti prevodilac je časan poziv. I ja sam u jednom periodu svog života bila prevodilac i nemam ništa sa političkim i inim stavovima ljudi kojima sam prevodila. Pokazuješ i dokazuješ totalnu ignorantiju.
----------------------------------------------------
dobro je malo smo reterirali,može se normalnije,ali bih insistirao na konkretnosti.Prevodilac je časno zanimanje kao isvako,ali je nečasno u ovom kontekstu prečutati istinu-ne radi se o prevodiocima,nego o zaposlenju u Ministarstvu i prevođenje generalu JNA,gdje se moraš se složiti nije dolazilo,onako ofrlje i prevodili Šekspirovi ljubavni komadi.A naša je želja ,volja i potreba NATO,tu nema zbora i valjda je NATO taj koji određuje pravila.I tu nisi korektna,Španci su bili pa odlaze,nek naši odu pa neka se vrate.Uostalom Španci su član,mi ne a već se kurčimo,sem tog ako Hrvatska ima do 100 vojnika naših ne bi bilo 50-tak.Ružno je uplitati tu vjeru,naciju,ne shvataš NATO.
User avatar
viva_castro
Posts: 725
Joined: 19/02/2008 21:10
Location: sa

#23 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by viva_castro »

Haris radi posao predsjednika odlično, mislim može uvijek bolje al on i Komsho super rade.

Međutim Harisovu stranku treba ukinuti, treba mu onemogućiti da se bavi bilo čim osim svojim, predsjedničkim zanatom. Nije moja partija ali ja mu uvijek skidam kapu za poznanstva, lobiranja i kako to sve sređuje i uklapa, fakat je gigant po tom pitanju.
User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 20066
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#24 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by KatarinaKosaca »

Shvatam Nato bolje nego što misliš. I vrelo je jednostavno. Traba za iduće izbore i opći imidž Predsjednika što manje mrtvačkih kovčega da se vraća u SAD. Tačka. I treba da se nama vraćaju. A mi treba da molimo pare i investicije (i ovdje jeste vjera jako bitna), a da tamo ubijamo Avganistance. Ne znam uopće (ovdje ni vjera ni nacija nije bitna) šta su mi ljudi radili? Šta su nam radili afganistanci pa da idemo na njihovu zemlju da ih ubijamo?
zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#25 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

@katarina kosača
malo sam surfao,pa vidi se problem.Od januara zavlače ljude,ne kontam hočeš u NATO, a ne činiš ništa.U martu tek odluka,pa u maju otišla dva oficira,pa poslije 6=8 ukupno.Očekuje se do stotinjak vojnika,ali evo prošla godina i ništa .I šta sad,misliš da je Obami zgodno,Zapoteru,a ti navalio da se seksaš,ali bez da ti u..E tu to ne ide,najgore su seoske varalice,ono zavlačiti čemo još,možda levati popuste,ili rat stane.Neće stati,30000 novih marinaca ide,a i biće drugi rat-jesi,ili nisi za NATO,bez seljačkog nadmudrivanja.Prdibeg je tu prolazna rola,NATO je garancija stabilnosti i nenapadanja,bar članica i sad sudbina 100 vojnika prema sudbini zemlje sada i ubuduće samo smutljivcima nije jasna.Naoružavanje po standardiima ,obuka i sl. da ne spominjem.
Post Reply