"Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris033

#1 "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by Haris033 »

Wtf?!? :-) :? :sad: :roll:

Zna li iko u ovom gradu odakle dolaze svi nabrojani u naslovu, gdje stanuju, od čega žive, te kako su uopšte došli do BiH i ko im je to obezbjedio???? :-) :-) :-)

Kada šetam Ilidžom, Vrelom Bosne, Bijambarama, imam osjećaj kao da živim na drugom kontinentu...

Osim toga, isti su se odlično prilagodili životu u gradu, te su u mnogome opušteniji nego starosjedioci. Postoji niz primjera u kojima novodoseljenici pokazuju svoju bahatost, nekulturu i navalentnost... Jedan od primjera je dok sam sa djevojkom čekao hamburger u bašti ispred iChicken-a. Prilazi lik (turčin, arap ili kurd), i od moje djevojke (a na moje oči) traži upaljač (bez obzira što je stariji čovjek pored njega imao već upaljenu cigaru), te bez ikakvog srama, ustručavanja, počne da koketira.... Pa, halo, ba.... :evil:

Čuo sam da takvih slučajeva ima mnogo... Posebno po tramvajima, kafićima (Sloga im je glavna)...
Last edited by Haris033 on 09/06/2015 11:02, edited 2 times in total.
kritichar

#2 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by kritichar »

arapi su teroristi, turci mafijaši, a kurdi prose

kud nas zapadnu uvijek ovi orijentalci, što nisu šveđani navalili
Dino777

#3 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by Dino777 »

Hvala ti Bakire jos jednom... :run:
sheilak

#4 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by sheilak »

da, preuzeli su oni to vec, skoro ruzno i vidjeti. a dopustaju im oni koji imaju neke koristi od njihovog dolaska/boravka/preuzimanja ovog dijela Balkana. :D
sheilak

#5 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by sheilak »

kritichar wrote:arapi su teroristi, turci mafijaši, a kurdi prose

kud nas zapadnu uvijek ovi orijentalci, što nisu šveđani navalili
pa bilo bi svakako ljepse gledat ih. :D a ovi gore navedeni ne pasu u ovaj dio svijeta, barem ne u tolikom broju koliko ih je sad. turci iskreno nikad ni nisu, ako ce neko sad potegnut dugu zajednicku (nesretnu) proslost.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by Truba »

ok ali kako kurde skontate :D
:skoljka:
sheilak

#7 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by sheilak »

turci upozoravaju na njih. :D

kao sto su u njemackoj to radili, recimo. bez zeze sad...ono, nemojte ici u taj restoran, to su kurdi, etc.
JThomas

#8 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by JThomas »

e našao ko će upozoravati...
Naslovnica

#9 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by Naslovnica »

A da đe će Sandžaklije od ovolike "invazije arapa, turaka, kurda"...!?
Postadoše Sandže manjina na Ilidži, eto dokle je došlo moj brale...
8-)
supercali

#10 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by supercali »

Sulejman yildiraj napao sulejmana erdogana
Od ranije poznati policiji :)
SmokingMan

#11 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by SmokingMan »

Mi trebamo novac u fizičkom obliku da pokrenemo privredu,zaposlimo kadar,a ne arapski novac koji se u vidu "investicija" troši na gradnju privatnih vikendica,hotela,koje istima uglavnom služe za ljetni odmor,te za najam ovoj bosanskoj fukaraštini,koja jedva kraj sa krajem spaja.Nemam ja ništa protiv njih,ali ako smo "braća" džepovi nam nisu isti.Džamija ima i previše,ipak od Dina se ne živi,već od rada.
kritichar

#12 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by kritichar »

sve što je karamelaste boje to treba protjerati, ipak mi smo arijevska bijela rasa, ne smije se dozvoliti kontaminacija
holowey

#13 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by holowey »

SmokingMan wrote:Mi trebamo novac u fizičkom obliku da pokrenemo privredu,zaposlimo kadar,a ne arapski novac koji se u vidu "investicija" troši na gradnju privatnih vikendica,hotela,koje istima uglavnom služe za ljetni odmor,te za najam ovoj bosanskoj fukaraštini,koja jedva kraj sa krajem spaja.Nemam ja ništa protiv njih,ali ako smo "braća" džepovi nam nisu isti.Džamija ima i previše,ipak od Dina se ne živi,već od rada.
sta ti svasta ovdje udrobi :lol:

hoces da kazes da treba da nam poklone pare? pa i za tu vikendicu ne donose pijesak niti uposljavaju irgate iz saudije, pare ulaze u nasu ekonomiju, ovdje kupuju materijal i uposljavaju radnu snagu... pa i ono opreme sto kupe vani, plate dazbine na to...

vikendice i hotele daju u najam bosanskoj fukari koja jedva spaja kraj sa krajem? :lol:

pa bas bi nam trebalo biti u interesu da prave samo za ljetni odmor a ne da dodju i zive ovdje...para je para od koga god dolazila
SmokingMan

#14 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by SmokingMan »

holowey wrote:
SmokingMan wrote:Mi trebamo novac u fizičkom obliku da pokrenemo privredu,zaposlimo kadar,a ne arapski novac koji se u vidu "investicija" troši na gradnju privatnih vikendica,hotela,koje istima uglavnom služe za ljetni odmor,te za najam ovoj bosanskoj fukaraštini,koja jedva kraj sa krajem spaja.Nemam ja ništa protiv njih,ali ako smo "braća" džepovi nam nisu isti.Džamija ima i previše,ipak od Dina se ne živi,već od rada.

hoces da kazes da treba da nam poklone pare? pa i za tu vikendicu ne donose pijesak niti uposljavaju irgate iz saudije, pare ulaze u nasu ekonomiju, ovdje kupuju materijal i uposljavaju radnu snagu... pa i ono opreme sto kupe vani, plate dazbine na to...

vikendice i hotele daju u najam bosanskoj fukari koja jedva spaja kraj sa krajem? :lol:

pa bas bi nam trebalo biti u interesu da prave samo za ljetni odmor a ne da dodju i zive ovdje...para je para od koga god dolazila
Niko ovde ne spominje sadaku,već investicije,i ja baš ne vidim šta je tu toliko tragikomično.Arapi daju zajmove susjednim zemljama,a od onoga što oni nama sa halalom ostavljaju je njihov "pustinjski mezheb",na koji se sve više omladine kači.Pa ti saberi i oduzmi,i vidjet ćeš da ćemo mi od svih zemalja regiona u dogledno vrijeme proći najgore.
emmir1

#15 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by emmir1 »

Arapi su tu turistički, prijatelj mi radi u jednoj od arapskih ambasada i kako mi reče potpuna je ludost pomisliti da bi oni živjeli ovdje.

BiH ih zanima turistički, posebno kako je Sirija u ratu a u koju su kao prije išli dosta u posjetu.

Turaka ima puno dole na onim univerzitetima, oni se tu školuju.

Takođe u termama ima ranjenika iz Libije, to se vraća Libiji jer su u ratu primali naše ranjenike
BIONA

#16 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by BIONA »

I ja se to odavno vec pitam, i muka mi je bilo kada sam na Ilidzi vidjela neki poslovni prostor, na kojem sve zivo pise na arapskom jeziku, tako da ne mozes uopste ni skontati o cemu se radi. E sada da li bih ja mogla otici bilo gdje tamo kod njihA i otvoriti poslovni prostor na kojoj sve pise na nasem jeziku? Da, ali malo morgen :roll: Kad ih vidim kako gadno i prljavo izgledaju, kako su bahati, muka mi bude od ovog grada... :roll:
O'zone
Globalni moderator

#17 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by O'zone »

Arapi su tu turistički, organizovano čarter letovima najviše dolaze iz Kuvajta. Ovdje im paše klima i ima dosta vode za kojom su btw ludi (a gdje i ne bi bili) a na svakom koraku imaju džamije s jedne a i finih plavuša sa druge strane (nisu imuni na to nikako :mrgreen: ).

Hoteli Bristol i Hollywood su ima dvije smijem reći glavne baze a dok se završi i ovaj hotel u SCC-u bit će ih još puno, puno više.

Oni dolaze ovdje kao što su Jugosloveni nekad išli u Trst mada što se tiče šopinga ludi su za điđama i šarenim stvarima kao svrake :mrgreen: Discount im je prva i glavna riječ poslije toga ide Selam alejkum :lol:

I jedan od stvari koju sam primjetio je da su ludi za obućom. Kupuju je nemilice posebno za sportskim patikama :lol:

Ponašanje im je sa druge strane veoma loše za moj ukus. Ponašaju se superiorno gdje god dođu žele da se titira oko njih, ne jebu red ni pet posto. Mene se par puta vukli za ruku u radnji jer hoće da im pokazujem nešto bez obzira što sam ja usluživao drugu mušteriju čak se znaju i derat a ja uživam da ih iskuliram jednostavno ih uopće ne bendam pa onda ljuti odu iz radnje :lol: Ima red majku mu, pričekaj.

Turci barem ovi koji hodaju po TC-ima su ili sa internacionalnog univerziteta ili oni iz Čengiza Nedjeljom ih ima najviše. Glavna riječ "ČOK" (puno jal ti ga skupo) i interesantno da (ovo nije uvreda nego istina) većina muških ima jako izražen miris znoja koji baš i nije prijatan (ko u tramvaju ljeti).

Jbga upumpavaju novac kako god okreneš pa 10 KM 10 KM a svaka marka je za uhar. Ovi arapi što su smješteni u privatnim smještajima plaćaju pravo dobro po više stotina Eura dan za čitavu kuću što nije zanemarivo.
insomnia78

#18 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by insomnia78 »

Sve je to super dok ne pocne ovako
Paris
Image
Image
holowey

#19 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by holowey »

SmokingMan wrote:
holowey wrote:

Niko ovde ne spominje sadaku,već investicije,i ja baš ne vidim šta je tu toliko tragikomično.Arapi daju zajmove susjednim zemljama,a od onoga što oni nama sa halalom ostavljaju je njihov "pustinjski mezheb",na koji se sve više omladine kači.Pa ti saberi i oduzmi,i vidjet ćeš da ćemo mi od svih zemalja regiona u dogledno vrijeme proći najgore.
izjednacavas zajam i investiciju? :-) pa i izgradnja hotela je investicija, 100 miliona sprcanih u hotel je 100 miliona vise u nasoj ekonomiji

proci cemo mislis gore od beograda na vodi? hocemo, jer kod nas nesto tog tipa nikad nece napraviti niti ce ikad tolike pare ovdje potrositi jer mi im ne pristupamo sistemski nego adhoc... gdje to ima da nacelnik opstine pregovara o milijardama? samo kod nas... i od tih milijardi nece biti nista... a da premijer pregovara o takvoj investiciji, vec bi se mogli nesto nadati...
Thorgerson

#20 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by Thorgerson »

Jel ti fakat mislis da bilo gdje na svijetu, neko donese kofer para i kaze eto vam, radite sta hocete. :-)

Jesi li razmislio zasto se prave naselja, vikendice, zgrade, hoteli? Zato sto je to 'najlaksi' nacin da se obrne love investitora. Dakle, bosnjo ostvari kontakt, ima opciju da otvori fabriku necega gdje opet moras imati strucnjake iz raznih oblasti. Ili da napravis zgradurinu gdje budimo realni i ne moras biti neki genije. Kupis plac, izganjas dozvole, platis arhitektu, gradjevinsku firmu i zavrse ti ljudi. Gotov prozivod imas vec za 1-2 godine i mozes ga prodati i prst u uho.

Valja pokrenuti postrojenje, pa pronaci dobavljace, pa kupce, pa radnike, pa odrzavati to sve na zivotu i boriti se sa konkurencijom. Bosnjo to nece ili ne zna. Mislim, valjda je to ocito.

Evo budi ti taj koji ce otvorit fabriku, predstavi biznis plan i dobit ces pare.

Mislim, volio bih i ja fabrike. Ali ne ide to tako. Mi ocito nemamo puno sposobnih ljudi za to. Ako vi ocekujete od arapa ili turaka da oni ovdje otvaraju fabrike, to necete docekati. Jer otvarali bi ih kod sebe da znaju. Ne bi im dolazili stranci.

Imas po citavoj drzavi pozitivnih primjera, gdje su ljudi pokrenuli male fabrike. Rade, bore se. Ali o tim ljudima niko ne prica, zasto, ne znam. Medijima je naravno interesantnije predstaviti 3d nacrt nekakvih zgradurina, nego otici posjetiti neku tvornicu.

Opet kazem, puno je kesa u opticaju. Mi ocito nemamo dovoljno sposobnih - pametnih ljudi da nesto naprave. Furamo se na to da smo kao sposobni, kreativni :-)

Ali eto...samo treba cekat...past ce sve sa neba.

:-)
vješalica

#21 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by vješalica »

Naslovnica wrote:A da đe će Sandžaklije od ovolike "invazije arapa, turaka, kurda"...!?
Postadoše Sandže manjina na Ilidži, eto dokle je došlo moj brale...
8-)
majorizirane sanđaklije
vješalica

#22 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by vješalica »

insomnia78 wrote:Sve je to super dok ne pocne ovako
Paris
Image
Image
kad je sarkozi tjerao rome,ispo je fašista,a oni od pariza čergu napravili :lol:
Thorgerson

#23 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by Thorgerson »

BIONA wrote:I ja se to odavno vec pitam, i muka mi je bilo kada sam na Ilidzi vidjela neki poslovni prostor, na kojem sve zivo pise na arapskom jeziku, tako da ne mozes uopste ni skontati o cemu se radi. E sada da li bih ja mogla otici bilo gdje tamo kod njihA i otvoriti poslovni prostor na kojoj sve pise na nasem jeziku? Da, ali malo morgen :roll: Kad ih vidim kako gadno i prljavo izgledaju, kako su bahati, muka mi bude od ovog grada... :roll:
:-)

Hitler bi ti pozavidio.

Inace bosnje su ciste ko suza. Sa ti je ba 4 puta na dan se tusiraju...
dječak sa šibicama

#24 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Mozda su izbjeglice, mada rece mi prijatelj taksista, cesto ih kaze vozi uglavnom idu prema dole Sokolovic kolonija, Ilidza, veli da nisu bas bez para... pokupi ih iz kazina, ili tako nekog objekta, natucaju nas jezik pa onako pripiti kazu kako im je super ovdje jer se moze piti alkohol gdje pozelis. Jednom je imao i sukob sa jednim od njih, nije htio platiti voznju, ovaj izasao da ga bije.
samki12

#25 Re: "Invazija" arapa, turaka, kurda na Ilidžu i rest of Sarajevo

Post by samki12 »

BIONA wrote:I ja se to odavno vec pitam, i muka mi je bilo kada sam na Ilidzi vidjela neki poslovni prostor, na kojem sve zivo pise na arapskom jeziku, tako da ne mozes uopste ni skontati o cemu se radi. E sada da li bih ja mogla otici bilo gdje tamo kod njihA i otvoriti poslovni prostor na kojoj sve pise na nasem jeziku? Da, ali malo morgen :roll: Kad ih vidim kako gadno i prljavo izgledaju, kako su bahati, muka mi bude od ovog grada... :roll:

HEIL BIONA
Post Reply