Dodela nagrada ŠESTOG međ.festivala poezije i kratk

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
sarajevski.pisac
Posts: 16
Joined: 22/04/2011 18:09

#1 Dodela nagrada ŠESTOG međ.festivala poezije i kratk

Post by sarajevski.pisac »

Dodela nagrada ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke pričemladih "JANOŠ SIVERI"
3. април 2014. у 17:50
Dodela nagrada ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke pričemladih "JANOŠ SIVERI"



Svi ste pozvani da dođete, ako možete, i učestvujete, ako želite, kao gosti! Onima koji dolaze izvan Novog Sada ne možemo platiti ni putne troskoveni nastup, jer ne dobijamo ni od koga nikoja sredstva.



Dodela nagrada ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke pričemladih ""JANOŠ SIVERI" će biti održana u petak 04.04.2014. u biblioteci "Stevan Sremac", Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu u 18 časova uz odgovarajući umetnički program.





Dodela nagrada ŠESTOG međunarodnogfestivala poezije i kratke pričemladih "JANOŠ SIVERI"





Da bi se negovalo i stimulisalo književno stvaralaštvo dece iomladine, i da bi sesačuvala uspomena na nagrada, jednog od najvećih madjarskih pesnika JANOŠA SIVERIJA (rođen u Mužnji, 1954. godine), u organizaciji SCENE SVIH KREATIVNIH, održava se ŠESTI međunarodni festival za decu osnovnih i srednjih škola, studentsku i omladinu do 30 godina "JANOŠ SIVERI", prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac kao žirija, i Zvezdane Simić, kao tehničke pomoći, koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od politike, moći, novca, seksa i nasilja, u vremenu kada je kultura,umetnost, književnost potpuno marginalizovana i obezvređena, gde se forsira potrošački mentalitet, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva AP Vojvodine, ni ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogli dobiti, ne trošeći ničija finansijska sredstva. Ministarstva kulture oslobodili smo obaveze da nam traže finansijske izveštaje. Kojima kao takvi smetamo, kažemo da ne uzvraćamo udarce na napade ni u ličnom kontaktu, ni preko interneta, pod pravim imenom, ne anonimno, ni pod nikovima. Ne želimo širiti nasilje. NAGRADE MEĐUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su. Zahvaljujemo se pesnikinjama i pesnicima, piscima i književnicima što nam daruju knjige koje dajemo kao nagrade uz diplomu.



U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se SESTII međunarodni festivalza decu osnovnih i srednjih škola, studentsku i omladinu do 30 godina"JANOS SIVERI".



Žiri festivala radio je u sastavu mr Jovan Mihajilo (predsednik), mr NeraLegac (član) i Stojan Simic Krpica (član). Na konkurs je stiglo nekolikohiljada radova od više stotina autora iz zemlje i inostranstva (mahom iz zemalja bivše Jugoslavije), iz današnjeg regiona.





POEZIJA - KATEGORIJA DO 30 GODINA



Prvu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za poeziju u kategoriji do trideset godina dobili su ravnopravno:

Nemanja Dragaš, Beograd, Srbija,

Nada Jovanov, Novi Sad,Srbija.



Drugu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za poeziju u kategoriji do trideset godina dobili su ravnopravno:

Nevena Ristić, Aleksinac, Srbija,

Valentina Flipović, Zagreb, Hrvatska,

Aleksandar Solomun, Novi Sad, Srbija,

Jasmina Jajčević, Bačka Palanka, Srbija.



Treću nagradu SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za poeziju u kategoriji do trideset godina dobili su ravnopravno:

Goran Milošević, Niš, Srbija,

Cvija Janjić, Lopare, RS, BiH,

Zlatica Jankovic, Požarevac, Srbija,

Deniz Rovčanin ,Sarajevo, BIH,

Marko Mirkovic, Ćuprija, Srbija.





KRATKE PRIČE - KATEGORIJA DO 30 GODINA





Prvu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za kratke priče u kategoriji do trideset godina dobili su ravnopravno:

Milena Stojanović, Paraćin, Srbija,

Aleksandar Obradović, Bijelo Polje, Crna Gora,

Helena Himmel, Ečka, Srbija.



Drugu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOS SIVERI" za kratke priče u kategoriji do trideset godina dobili su ravnopravno:

Jelena Kočović, Kragujevac, Srbija,

Boris Petrovic, Banjaluka, RS, Bih,

Jana Nikoletić, Novi Sad, Srbija.



Treću nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za kratke priče u kategoriji do trideset godina dobili su ravnopravno:

Hristina Petrović, Vrnjačka Banja, Srbija,

Andrija Jocić, Niš, Srbija,

Milica Lazarević, Jarak (Sremska Mitrovica), Srbija.





POEZIJA - KATEGORIJA SREDNJOŠKOLACA





Prvu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke pričemladih "JANOŠ SIVERI" za poeziju u kategoriji srednjoškolaca dobili su ravnopravno:

Tanja Slaveva, gimnazija "Kočo Racin", Veles, Makedonija,

Irena Hristova, Veles, Makedonija,

Nevena Antic,Knjazevac,Srbija.



Drugu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke pričemladih "JANOŠ SIVERI" za poeziju u kategoriji srednjoškolaca dobili su ravnopravno:

Melisa Kadrić, gimnazija Lukavac, BiH,

Marko Stefanović, prva niška gimnazija "Stevan Sremac'', Niš, Srbija,

Daniela Krivošija, srednja građevinska i drvoprerađivačka srednja škola u Apatinu, Prigrevica,

Anita Mirčeva, Veles, Makedonija.



Treću nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI"za poeziju u kategoriji srednjoškolaca dobili su ravnopravno:

Uroš Mikić, Novi Beograd, Srbija,

Milica Rakićević, Lazarevac, Srbija,

Jovan Tošić, Priština, Srbija,

Jana Radojcic, Beograd, Srbija.





KRATKE PRIČE - KATEGORIJA SREDNJOŠKOLACA





Prvu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za kratke priče u kategoriji srednjoškolaca dobila je:

Velma Suljendic, Tuzla, BiH.



Drugu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za kratke priče u kategoriji srednjoškolaca dobila je:

Tamara Vukosavljević, gimnazija "Vuk Karadžić", Trstenik, Srbija.



Treću nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za kratke priče u kategoriji srednjoškolaca dobio je:

Miloš Lazarević, Beograd, Srbija.





POEZIJA - KATEGORIJA OSNOVACA





Prvu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za poeziju u kategoriji osnovaca dobili su ravnopravno:

Valentina Imrek, OŠ "15.oktobar", mentorica Zuska Valenčik, Pivnice, Srbija,

Nikolija Petrović,OŠ "15.oktobar", mentor, Aleksandar Pavić, Pivnice, Srbija,

Dragana Nikolić, istureno odeljenje u Rečici, mentorica Zdenka Ristić, centralna škola "Božidar Dimitrijević-Kozica", u Bradarcu(Požarevac), Srbija.



Drugu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za poeziju u kategoriji osnovaca dobili su ravnopravno:

Mihajilo Anđelić, OŠ "Stanislav Srermčević", mentor Predrag Nikolić, Kragujevac, Srbija,

Dunja Gajić, OŠ ''Filip Višnjić'', mentorica Milanka Juzbašić, Beograd, Srbija,

Milica Kuručev, OŠ "Dr Aleksandar Sabovljev", "Kreativni kutak", mentorica Ljiljana Himmel, Ečka, Srbija,

Ordanče Ribarski, mentorica Menka Andreeva, OOU "Sv.Kiril i Metodij", Veles, Makedonija.



Treću nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za poeziju u kategoriji osnovaca dobili su ravnopravno:

Sofija Vesić, OŠ "Karađorđe-Rača", Kragujevac, Srbija,

Aleksandar Milićević, literarna sekcija "Jutra plavog sljeza", mentorica Mirjana Lazarevic, Tuzla, BIH.





KRATKE PRIČE - KATEGORIJA OSNOVACA





Prvu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za kratke priče u kategoriji osnovaca dobila je:

Irena Stančeva, OOU "Petar Musev", mentorica Katerina Crčeva, Bogdanci, Makedonija.



Drugu nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za kratke priče u kategoriji osnovaca dobili su ravnopravno:

Dimitar Kuculov, OŠ "Blaže Koneski", mentorica Slavjanka Kuculova, Veles, Makedonija,

Sara Ačevska, OU "Sv. Kliment Ohridski", mentorica mr Valentina Trajkovska, Dračevo (Skoplje), Makedonija.

Nikolovska Stojan Martina,OOU „Metodi Mitevski – Brico“, mentor Lenče Kitanova, Lozovo, Makedonija.



Treću nagradu ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih "JANOŠ SIVERI" za kratke priče u kategoriji osnovaca dobili su ravnopravno:

Natasa Krivokapić, OŠ "Dr Aleksandar Sabovljev", "Kreativni kutak", mentorica Ljiljana Himmel, Ečka,Srbija,

Mihaela Jankoska, OU "Vlado Tasevski", Skopje, Makedonija.



Dodela nagrada ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke pričemladih "JANOŠ SIVERI" će biti održana u petak 04.04.2014.u biblioteci "Stevan Sremac", Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu u 18 časova uz odgovarajući umetnički program.



Svim dobitnicima nagrada čestitamo!

I svima koji su učestvovali na Konkursu Festivala se zahvaljujemo!

Zahvaljujemo se svim autoricama i autorima koji su nam poklonili knjige koje delimo kao nagrade dobitnicama i dobitnicima!
Post Reply