natren sam koristio na pocetku i pokvari mi ukus kafe,radije bi bez secera pio nego sa natrenomcmf wrote:Halalia muštuluka
Što bi Del reko, This time next year, Rodney...
Ovako nam je sada ''lakse'', nema potrebe da se sikiramo vise oko pumpi. Tu smo brigu skinuli s vrata.
Ni ja bas nemam obicaj cesto mijenjati igle, jednostavno mi mrsko, po ulosku otprilike.
Koristite li natreen? Jeste li culi za steviu, jel uspio neko nabaviti kod nas? Da li smatrate da je hrana za dijabeticare skupa i zasto? (cokolade, keksovi . . . i dalje ostajem pri tome da nemaju nikakvog ukusa )
@dada 37
Super je sto si se javila, ali mislim da to oni koji su na ovoj temi vec sve znaju, da kazemo ''iskusni'' su dijabeticari (hahah, smijesno zvuci). Posto si rekla da radis ''vani'' sa dijabeticarima, mene konkretno zanima kako je to uredjeno. Koliko jedan doktor prati pacijenata? Da li su svi doktori jednaki po obuci, odnosu prema pacijentu, trudu za zdravlje pacijenta? U Sa je cuvena doktorica Azra sa Grbavice, i svi pokusavaju doci kod nje, pa tako ako se sada javis za termin, neces sigurno za 2-3 mjeseca doci na red. Dalje, onaj tromjesecni nalaz (H. . . .) se samo radi na Kosevu i tu cesto nemaju ''nekog djavola'' pa ne mozes uraditi. Da li se takve stvari desavaju u ''normalnom'' svijetu? Hvala u svakom slucaju, siguran sam da ce nam tvoje iskustvo pomoci.
a ove "slatkisi" za dijabetes su cista pljacka,cokolada 5 KM a ukus kao da zemlju jedes
ne kupujem te slatkise,pojedem normalne a onda poslije "porcije" dadnem sebi inzulina,da regulise te unesene secere
kod nas u gracanici se moze izvaditi HbA1c (hemoglobin) ali se placa ,25 KM,dok se besplatno moze izaviditi u tuzli,na gradini ali dok se dva puta dodje u tz,izadje duplo skuplje od ovih 25 KM