Da li je arapizacija i sve veći broj Turaka problem za BiH!?

Locked
invincible1921
Posts: 3685
Joined: 09/04/2013 02:46

#1 Da li je arapizacija i sve veći broj Turaka problem za BiH!?

Post by invincible1921 »

U posljednjih nekoliko godina sve smo više svjesni ogromnog broja arapa koji dolaze u BiH. Da me neko pogrešno ne shvati nemam ništa protiv nikoga ko je dobar kao čovjek, ali mislim da bi sve to moglo postati problem prije svega radi svijesti našeg društva.

Htjeli mi to priznati ili ne naša država se itekako arapizira i još malo neki dijelovi će postati prave arapske kolonije. Raja to podržava iz prostog i glupo razloga ....zato što su "braća muslimani". Identična stvar je i sa turcima. Poistovjećujemo se sa narodima koji čak nisu ni naša rasa, a kamol šta drugo. Umjesto da gledamo prema progresu i zapadu mi dr.kamo na diktatora Erdoana koji se navodono žali na fašizam Evrope, a njemu pola države u zatvorima jer nisu istomišljenici.

Dakle moj stav: Suživot svakako sa svima, ali nametanje tuđinskih kultura i obreda ovdje APSOLUTNO NE! Mi smo evropljani i treba tako da se i ponašamo, a gospoda arapi nek idu negdje u aziju i prosipaju to. Samo mi treba da me za nekoliko godina kad idem u EU geldaju ko talibana jer dolazim z BiH.

:bih: :bih: :bih:
User avatar
ELECTRIC CLOUDS
Posts: 314
Joined: 06/12/2016 19:56

#2 Re: Da li je arapizacija i sve veći broj Turaka problem za BiH!?

Post by ELECTRIC CLOUDS »

Bolje je zivjeti sa balijama tipa ,zigica,galijasecica,emira uz odzvanjanje grande zvezda ulicama nasih herojski gradova u iscekivanju vjesti o pronalsku kostiju naseg ubijenog brata, negdje u brdima i sumama ili u zelenim vodama ove preljepe zemlje
User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16757
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

#3 Re: Da li je arapizacija i sve veći broj Turaka problem za BiH!?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ovo jedno 857463 tema o Arapima i prosipanje otvorene netrpeljivosti prema pripadnicima tog naroda a iza toga se krije de fakto mržnja prema muslimanima generalno bez obzira na njihovu nacionalnost.
User avatar
Dope_Man
Posts: 7780
Joined: 03/06/2016 16:31

#4 Re: Da li je arapizacija i sve veći broj Turaka problem za BiH!?

Post by Dope_Man »

Realno gledano, odgovor je DA. Problem nije u tome sto neko dolazi ovdje, vec u tome kako se ponasa. Kinezi su se ponasali kao obicni ljudi ovdje dok je bila ona najezda Kineza. Arapi i Turci se ponasaju kao da su gospodari svemira. Nemaju namjeru ni milimetar se pomaci prema evropskoj kulturi kojoj mi, iako prilicno nekulturni kao narod, pripadamo. Ukratko, gost se treba ponasati kao gost, ali oni se ponasaju kao da su domacini u ovoj kuci.
User avatar
JedanOdBraceMorica
Posts: 469
Joined: 31/10/2016 19:31

#5 Re: Da li je arapizacija i sve veći broj Turaka problem za BiH!?

Post by JedanOdBraceMorica »

Malo je i ta cifra i sam problem napuhan vise nego sto bi trebalo... Otici ce oni sami kad shvate koliko smo cudni j negostoljubivi, i koliko je ovde zapravo malo muslimana po njihovim standardima muslimanstva. Vrijeme cini svoje, BiH je kroz historiju dolazilo sve i svasta a niko se nije zadrzao, nikome nismo odgovarali kao domacini :lol:
I ova poredjenja tipa ne valjaju vam Arapi a valjaju vam cetnici i Zvezde Granda su retardirana do bola, prvo ne mozemo povrsno svrstati sve ljude u istu kategoriju a drugo logicni da mi je po svim parametrima blizi neko iz Srbije nego neko iz Saudijske Arabije bas kao sto je i Arapima svaki Zidov blizi nego sto cu ja ikada biti (to je prakticno isti narod)
User avatar
japin_mutapi
Posts: 11529
Joined: 11/06/2011 19:00
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: Da li je arapizacija i sve veći broj Turaka problem za BiH!?

Post by japin_mutapi »

bio bi problem kada bi postojala „arabizacija„
Locked