Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tipicoti wrote: ↑09/12/2019 21:07
Steta, cevap je bosanski brend i mora se ta tradicija cuvati.
Njemci prave pivo i kobasice 500 god. sa istim receptom, Turci peciva kao u osmanskom carstvu, Kinezi svoju kuhinju prenose sa koljena na koljeno. Svugdje isti ukus kao prije par stoljeca, samo kod nas se sve pretvorilo u brzu zaradu i biznis ... nazalost.
Nisam cevabdzija i ne znam kakav je to tezak posao, ali nasi cevapi u Sarajevu i Bluci nisu vise ukusni kao prije .... a mozda je covjek ostario pa mu je sve ``prije bilo bolje``.
Tipicoti wrote: ↑04/12/2019 20:11
Da, to pokusavam da objasnim.
Leskovacki cevap ne mozes dobiti u (pravoj) cevabdzinici.
Leskovacki cevap mozes dobiti u rostiljnici.
Cevabdzinica i rostiljnica nisu isto. To mi je jednom objasnila ona teta kod Mahe sto radi u kuhinji.
A kod nas u cevaBdzinicima se sluze iskljucivo cevapi?
Ne.
Već i jela sa roštilja.
Tipicoti wrote: ↑04/12/2019 20:11
Da, to pokusavam da objasnim.
Leskovacki cevap ne mozes dobiti u (pravoj) cevabdzinici.
Leskovacki cevap mozes dobiti u rostiljnici.
Cevabdzinica i rostiljnica nisu isto. To mi je jednom objasnila ona teta kod Mahe sto radi u kuhinji.
A kod nas u cevaBdzinicima se sluze iskljucivo cevapi?
Ne.
Već i jela sa roštilja.