Carnegie International 04-5

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Garamond
Posts: 48
Joined: 30/10/2002 00:00

#1 Carnegie International 04-5

Post by Garamond »

Pošto mi se čini da na forumu postoji nekolicina forumaša nastanjenih na sjeveroistoku Sjedinjenih Država, i pošto sam uvjeren ima forumaša koje aktivno interesuju all-things-umjetnost, pade mi na pamet da vas pitam je li neko slučajno bio na Carnegie International izložbi u Pittsburgh-u? (Ok, Shoba, spusti ruku, znam da ti jesi :P)

Laura Hoptman, kustos izložbe je inače (bar iz intervjua se tako čini) jako intersantna osoba. Ono što bosebno može biti interesantno nama je da je jedno od imena na izložbi hrvatski Mangelos (Dimitrije Bašičević, 1921-1987). Uporedo International-u, u muzeju je također na postavci izložba eksperimentalne arhitekture Lebbeus Woods-a, koji je za vrijeme rata fotografisao Sarajevo te napravio seriju arhitektonskih ekspoloracija. (drugi projekti u nizu su NYC nakon 11 sept. te par sličnih..) Iz seije o Sarajevu, izložen je prijedlog(!?) ili tačnije ekperimentalna eksploracija rekonstrukcije zgrade Elektroprivrede te priedlog (!?) rekonstrukcije stambenog kompleksa u Novom Gradu.
User avatar
pitt
Posts: 27093
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#2

Post by pitt »

Zivim u Pittsburghu i bas sam neki dan cuo za ovu egzibiciju. Vjerovatno cu je posjetiti uskoro i mislim da je otvorena do Marta 2005. CMOA, Carnegie Science Center (http://www.carnegiesciencecenter.org/), i Andy Warhol (jos jedan od Carnegie Museums) http://www.warhol.org/ uvijek imaju pravo dobre egzibicije.
Post Reply