Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
-
Poduzetnik :)
#1 Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Incident u džamiji Hatundžik u Skoplju
SKOPLJE - Brojne policijske snage u petak poslije podne su intervenisale da bi spriječile veći incident u džamiji Hatundžik u skopskom naselju Čair. Situacija se usijala otkako je grupa vjernika Albanaca prekinula molitvu i na silu iz džamije otjerala imama, Bošnjaka po nacionalnosti, te na njegovo mjesto dovela drugog - Albanca.
Nakon incidenta, zajedno sa imamom, svi vjernici Bošnjaci napustili su džamiju, tvrdeći da ih je na silu otjerala Demokratska partija Albanaca (DPA). Molitva je kasnije nastavljena sa novim imamom i u prisustvu poglavara Islamske vjerske zajednice reisu-l-uleme hadži Arifa-efendi Eminija i čelnika DPA.
“Žao mi je što je jedna politička partija došla na molitvu i donijela nam stotine policajaca da nas istjeraju iz džamije. Pa, svi smo mi braća muslimani. Ne znam čemu ovo nasilje. Istjerali su hodžu i nas vjernike. Ovo je sramota za našu vjeru“, izjavio je jedan od vjernika Bošnjaka.
Kada su tenzije prestale, molitvu je nastavio novi imam - Albanac. Za to vrijeme, pripadnici specijalnih policijskih snaga Alfe ostali su ispred džamije. Unutra, u prvom redu pored poglavara IVZ sjedili su Ruždi Matoši i Refet Elmazi, visoki funkcioneri DPA. Slučajno ili ne, baš tada su izabrali tu džamiju iz koje je pola sata ranije otjeran imam Bošnjak, koji je nekoliko prethodnih mjeseci služio u džamiji Hatundžik.
Poglavar IVZ-a zna da su na njega ljuti vjernici Bošnjaci, ali je on, ipak, iskoristio svoje pravo da naznači novog imama.
“Ja sam protiv incidenata, međutim ovo je džamija Islamske zajednice i ona je mjesto za sve vjernike. Ja ima legitimno pravo da odlučim koji imam u kojoj džamiji će služiti. To sam i učinio. Ova džamija će ostati otvorena za sve muslimane“, izjavio je hadži Arif-efendi Emini.
Sastav poglavara IVZ-a podržavaju vjernici Albanci. Oni su se molili zajedno sa čelnicima Demokratske partije Albanaca, koji vele da su sasvim slučajno odabrali baš tu džamiju.
Iz rivalske Demokratske unije za integraciju (DUI) optužuju DPA da su njihovi čelnici namjerno izabrali džamiju u naselju Čair gdje DUI ima najviše pristalica.[/img]
Moje jedino pitanje je i volio bih ako ima Albanaca na ovom forumu da mi odgovore : Zašto mrzite Bošnjake ? niđe veze,
SKOPLJE - Brojne policijske snage u petak poslije podne su intervenisale da bi spriječile veći incident u džamiji Hatundžik u skopskom naselju Čair. Situacija se usijala otkako je grupa vjernika Albanaca prekinula molitvu i na silu iz džamije otjerala imama, Bošnjaka po nacionalnosti, te na njegovo mjesto dovela drugog - Albanca.
Nakon incidenta, zajedno sa imamom, svi vjernici Bošnjaci napustili su džamiju, tvrdeći da ih je na silu otjerala Demokratska partija Albanaca (DPA). Molitva je kasnije nastavljena sa novim imamom i u prisustvu poglavara Islamske vjerske zajednice reisu-l-uleme hadži Arifa-efendi Eminija i čelnika DPA.
“Žao mi je što je jedna politička partija došla na molitvu i donijela nam stotine policajaca da nas istjeraju iz džamije. Pa, svi smo mi braća muslimani. Ne znam čemu ovo nasilje. Istjerali su hodžu i nas vjernike. Ovo je sramota za našu vjeru“, izjavio je jedan od vjernika Bošnjaka.
Kada su tenzije prestale, molitvu je nastavio novi imam - Albanac. Za to vrijeme, pripadnici specijalnih policijskih snaga Alfe ostali su ispred džamije. Unutra, u prvom redu pored poglavara IVZ sjedili su Ruždi Matoši i Refet Elmazi, visoki funkcioneri DPA. Slučajno ili ne, baš tada su izabrali tu džamiju iz koje je pola sata ranije otjeran imam Bošnjak, koji je nekoliko prethodnih mjeseci služio u džamiji Hatundžik.
Poglavar IVZ-a zna da su na njega ljuti vjernici Bošnjaci, ali je on, ipak, iskoristio svoje pravo da naznači novog imama.
“Ja sam protiv incidenata, međutim ovo je džamija Islamske zajednice i ona je mjesto za sve vjernike. Ja ima legitimno pravo da odlučim koji imam u kojoj džamiji će služiti. To sam i učinio. Ova džamija će ostati otvorena za sve muslimane“, izjavio je hadži Arif-efendi Emini.
Sastav poglavara IVZ-a podržavaju vjernici Albanci. Oni su se molili zajedno sa čelnicima Demokratske partije Albanaca, koji vele da su sasvim slučajno odabrali baš tu džamiju.
Iz rivalske Demokratske unije za integraciju (DUI) optužuju DPA da su njihovi čelnici namjerno izabrali džamiju u naselju Čair gdje DUI ima najviše pristalica.[/img]
Moje jedino pitanje je i volio bih ako ima Albanaca na ovom forumu da mi odgovore : Zašto mrzite Bošnjake ? niđe veze,
- Prpa.ba
#2 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Svi smo mi njima obicni slavjanski sljam 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
neka neka
zato se albanci sepure po sarajevu
svaka čast ljudi samo naprijed
otmite nam i posljednje radno mjesto u sarajevu

zato se albanci sepure po sarajevu
svaka čast ljudi samo naprijed
otmite nam i posljednje radno mjesto u sarajevu
-
signature
#4 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
komi,vise je Albanaca ratovalo u Armji BiH nego sto je Bosnjaka ratovalo na Kosovu kad su srbi kasapili Albance.komi wrote:neka neka
zato se albanci sepure po sarajevu![]()
![]()
![]()
svaka čast ljudi samo naprijed![]()
![]()
![]()
otmite nam i posljednje radno mjesto u sarajevu![]()
![]()
u ostalom se ne zna sta je pravi povod za taj dogadjaj.
-
colt
#5 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Albance nikad nisam volio jer su necivilizovani i samo znaju za nasilje.S njima se ne moze dogovorom. Sjebat ce oni sve nas. . Sjebali su Srbe, sad ce Makedonce, a sutra ce nas Bosnjake u Bosni . . .
Oni imaju svoj cilj i od njega ne odustaju.
- Truba
#6 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
signature wrote:komi,vise je Albanaca ratovalo u Armji BiH nego sto je Bosnjaka ratovalo na Kosovu kad su srbi kasapili Albance.komi wrote:neka neka
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
u ostalom se ne zna sta je pravi povod za taj dogadjaj.
-
emra_a
#7 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Kaze meni jedan Albanac: Vi Bosnjaci ste za nas Albance Srbi islamske vjere,i to sto ste muslimani vas ne cini nama drazim...i ako mi vidimo da vi s nama simpatizujete upravo zbog iste nam vjere,ali u nas je vjera prvenstveno ALBANIZAM
ja ostala bez rjeci
takvi su oni
a Bosnjaci su vise vezani za vjeru nego oni...sto vidimo i po komentarima iz teksta
ja ostala bez rjeci
takvi su oni
a Bosnjaci su vise vezani za vjeru nego oni...sto vidimo i po komentarima iz teksta
-
emra_a
#8 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
komi wrote:signature wrote:komi,vise je Albanaca ratovalo u Armji BiH nego sto je Bosnjaka ratovalo na Kosovu kad su srbi kasapili Albance.komi wrote:neka neka
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
u ostalom se ne zna sta je pravi povod za taj dogadjaj.boli me za albance i dje su ratovali i za koga su ratovali
nit su ratovali za mene nego za sebe i svoja radna mjesta i sada to naplacuju na ovaj ili onaj način
Nisu ni ratovali za BIH nikada,znam da je Rugova slao Albance da pomazu Hrvatima,ali da su isli u armiju to sad cujem
- niskoprofilni
#9 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
ma čini vam se

- Truba
#10 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
imaju li ti ljudi nobelovaca?
naučnika
kakvih pisaca?
ili je za moje nepoznavanje njih kriv obrazovni sustav
:D:D
naučnika
kakvih pisaca?
ili je za moje nepoznavanje njih kriv obrazovni sustav
- Luke Perry
#11 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Čudo da tako necivilizovani mogu imati bilo kakav cilj pa još i uspjeti . Jedino ako su na drugoj strani jos manje civilizovanicolt wrote:Albance nikad nisam volio jer su necivilizovani i samo znaju za nasilje.S njima se ne moze dogovorom. Sjebat ce oni sve nas. . Sjebali su Srbe, sad ce Makedonce, a sutra ce nas Bosnjake u Bosni . . .
Last edited by Luke Perry on 18/05/2008 18:09, edited 1 time in total.
- Luke Perry
#12 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
komi wrote:imaju li ti ljudi nobelovaca?
naučnika
kakvih pisaca?
ili je za moje nepoznavanje njih kriv obrazovni sustav:D:D
Zanimljivo da pitas to. Jedan BeHa pisac prije nego što će dobiti Nobelovu nagradu bio je poznat po tome što se zalagao za protjerivanje Albanaca sa Kosova.
-
emra_a
#13 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
komi wrote:imaju li ti ljudi nobelovaca?
naučnika
kakvih pisaca?
Agnes Gonxha normalno
- Luke Perry
#14 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Albanski nobelovac Ferid Murad http://nobelprize.org/nobel_prizes/medi ... tobio.html. Zanimljivo Bošnjaci nemaju nobelovca.
-
signature
#15 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
pa nas je dogovor,citaj (kompromis)skupo kostao.malo,malo pa neki kompromisi na nasu stetu.colt wrote:Albance nikad nisam volio jer su necivilizovani i samo znaju za nasilje.S njima se ne moze dogovorom. Sjebat ce oni sve nas. . Sjebali su Srbe, sad ce Makedonce, a sutra ce nas Bosnjake u Bosni . . .
-
signature
#16 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Bosnjaci su raspolucen i u mozak izjeban narod da se nemoze oporaviti jos za sto godina taman da ga ostave sama samcata i da nas niko ne dira.mi i danas poslije svega sto nam se desilo neznamo kuda cemo i stacemo,sto je najzalosnije uopste ne znamo sta nam je cilj.Luke Perry wrote:Albanski nobelovac Ferid Murad http://nobelprize.org/nobel_prizes/medi ... tobio.html. Zanimljivo Bošnjaci nemaju nobelovca.
-
signature
#17 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
jesil' ti ratovala u BiH i jesil' bila u Bosni za vrijeme rata?Nisu ni ratovali za BIH nikada,znam da je Rugova slao Albance da pomazu Hrvatima,ali da su isli u armiju to sad cujem
-
callmethebreeeze
#18 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
ismail kadare, odlican pisac.komi wrote:imaju li ti ljudi nobelovaca?
naučnika
kakvih pisaca?
- pitt
#19 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
a i mi ih imamo u mp3.......ne znamo sta cemo sa njima. A to sto se tice sukoba unutra dzamija i dzemata.....pa pogledajte po bosni sta se desava.
-
callmethebreeeze
#20 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
p.s zanimljivo kako na spomen sandzosa i albanca cak i oni koji se inace doimaju kao urbani i "openminded" pocnu da se ponasaju kao pravi sovinisti.
-
callmethebreeeze
#21 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
odgovorio bih ti na ovo, ali moram da brisem prasinu sa moje nobelove nagrade.pitt wrote:a i mi ih imamo u mp3.......ne znamo sta cemo sa njima. A to sto se tice sukoba unutra dzamija i dzemata.....pa pogledajte po bosni sta se desava.
-
Chicha Chvorak
#22 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Nije provokacija,zaista bih volio da mi neko objasni...
Otkuda Bosnjaci u Makedoniji?
Jesu li to muslimani koji su iz Bosne tamo dosli?
Ili su to pak samo muslimani koji zive u Makednonij-makedonci muslimani?
-
colt
#23 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Kad sam rekao necivilizovan, onda sam mislio na to da ne znaju dogovorom nego silom. Izgleda da ce oni biti veci problem od Srba koji isto tako silom rjesavaju stvari.Luke Perry wrote:Čudo da tako necivilizovani mogu imati bilo kakav cilj pa još i uspjeti . Jedino ako su na drugoj strani jos manje civilizovanicolt wrote:Albance nikad nisam volio jer su necivilizovani i samo znaju za nasilje.S njima se ne moze dogovorom. Sjebat ce oni sve nas. . Sjebali su Srbe, sad ce Makedonce, a sutra ce nas Bosnjake u Bosni . . .
Oni imaju svoj cilj i od njega ne odustaju.![]()
To sto mi budale navijamo za Albance protiv Srba, sami sebi skacemo u stomak, jer ce se to od otimacine Srbima prenijeti i na nas. Ja znam da Albanci Sandžaklije zovu Albancima i kod njih prisutna teorija da je Sandžak Albanska teritorija.Malo pomalo eto ih u Bosni da nas jebu u zdrav mozak kao i Srbi o mitovima za polaganjem necijeg teritorija
- pitt
#24 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
a tek da rome ili sirotinju (ili sve sto prlja najcistiju bosansku naciju) spomenes.....cuo bi poziva na kastraciju, shamaranje, protjerivanjecallmethebreeeze wrote:p.s zanimljivo kako na spomen sandzosa i albanca cak i oni koji se inace doimaju kao urbani i "openminded" pocnu da se ponasaju kao pravi sovinisti.
-
colt
#25 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
Prema zadnjem popisu od 2002 god oko 17 018 osoba se izjanilo Bosnjacima !!!Chicha Chvorak wrote:Nije provokacija,zaista bih volio da mi neko objasni...